Šta je novo?

LG Optimus L9

Evo i ja da podelim svoja iskustva (P760). Od kako sam uradio update na Jelly Bean sve mi radi kako treba, osim onog PolarisOffice-a ali to nije strasno.

Napomenucu da sam uradio factory reset (poucen iskustvom sa starog Nokia E66 kod koje mi je neki proces srkao bateriju za 1 dan koristio ga ne koristio. Posle fabrickog reseta baterija je trajala 3-4 dana a telefon je primetno brze radio). Zato i verujem da su neki od problema ovde pomenutih uzrokovani nekim procesom u pozadini, nekom aplikacijom koja pravi problem ili nekim podesavanjem. Zato i ne bi bilo lose da probate sa fabrickim resetom.

Ekran se ne ugiba, probao sam da ga cukam prstom mnogo jace nego u realnom radu.
Kada se ukljucuje ekran, otvara se na poslednjoj aplikaciji koja je bila aktivna.
Danas je sam automatski podesio vreme.

Baterija traje solidno s obzirom na mogucnosti telefona, velicinu ekrana itd. Npr. Meni traje u svakodnevnom radu i do 2 dana. Napomenucu da ne pricam mnogo (3-4 poziva dnevno) ali mi je WIFI stalno ukljucen kad sam u stanu a mobilni net kad sam van stana. Dosta pratim forume, mail, vesti... za moje potrebe super. Jos nesto za one koji bi da hteli da im baterija duze drzi. Pre neki dan sam iskljucio 3G internet, radi samo 2G i mnogo manje srce bateriju. Evo na primer jutros sam ga skinuo sa punjaca i baterija mi je na 69%. Naravno, u ovom rezimu je najveca brzina interneta Edge, ali za mnoge stvari je dovoljna (sinhronizacija maila, foruma, vremenska prognoza...), kad mi zatreba veca brzina ukljucim 3g.

Sve u svemu, ja prezadovoljan.

🙂
Neko se zalio na to, pa cisto razmenjujemo iskustva.

Cemu ovolika prica oko stiskanja ekrana?!
Ma glupost...ekran je sasvim normalan i nema nikakvo razlivanje boja, osim ako ga ne gnjecis ko majmun, ali ne vidim zasto bi to radio.
I da jos jednom potvrdimo zakljucimo da nije ekran isti kao kod galaxyja, tamo je amoled ovde IPS, i nema GG.

Koju futrolu koristiš za L9, silikonsku ili neku drugu?
Silikonsku, najjeftiniju sa ebay-a, bila oko 1.5$

Koja glupost na widgetu za vreme, ladno ostalo staro vreme, kad se jutros sat pomerio unapred...
To je nesto do tebe.
Proveri da li je ukljucena automatska sinhronizacija vremena.

@bakara
kako ne moze da se iskljuci prikazivanje kontakta bez broja telefona, pa ima u opcijama imenika da cekiras only contacts with phones i to je to.
U pravu si, ovo nije bilo na ICS i mnogo je iritiralo, ne znam kako ovo nisam primetio.

@Bakara sve sto si naveo (osim BT koji nisam testirao u kolima) nisu cisto greske JB. Ili je stanje isto kao na ICS (tako da se za to ne moze uzeti kao negativna posledica prelaska) ili je neki bug vezan za launcher itd.
Npr kod mene radi homebutton kako treba(samo pali ekran ne gasi aplikaciju).

U osnovi predjite na JB.
Ako imate problema factory reset i to je to(przenje se javlja jer se neki servis zabaguje, to Factory Reset resava, mislim da je uglavnom zbog nekompatibilnosti aplikacija itd).
Sad sad dobio 2 potvrde da home button ne gasi (znam da ne treba) aktivnu aplikaciju, tako da cu verovatno da opalim reset da probam da li pomaze.

Ako ti nije problem testiraj jedan dan BT, posto ocigledno ljudima to nije bitno pa ga ne ukljucuju i ne primecuju problem.

Evo kako kod mene izgleda, samo zato sto je bio BT enablovan (nije aktivno koriscen):

Prilozi

• Screenshot_2013-03-19-23-24-58.png
    Screenshot_2013-03-19-23-24-58.png
    82.8 KB · Pregleda: 130
Pa ja ne znam ko jos drzi upaljen bluetooth non stop...

Ja sam i do sada bio zadovoljan dobijenim za uloženi novac, a sad kad je došao JB još mi se više sviđaju sitnice koje su ubačene.
Jedino mi ne radi Polaris Office, ali tu je Kingston Office i stvar rešena. Toplo preporučujem, a siguran sam da će biti još dorada-zakrpa i da će vremenom da bud sve bolji i bolji.

Ok i hvala 🙂

Ne koristimo svi jednako telefone, pa nismo svi ni jednako zadovoljni, ja sam konkretno od onih koji se zale na JB jer:

-BT neopravdano mnogo trosi bateriju
-imenik i dalje nisu popravili i dalje ne moze da se iskljuci prikazivanje kontakta bez broja telefona
-flash dial na br. 1,2,3 i dalje ne radi
-budjenje telefona na home button gasi aktivnu aplikaciju, umesto samo da upali ekran kao na ICS
-kamera je malo poboljsana, ali treba jos da se radi na njoj.

Tek sam se pre par dana uključio u temu pošto imam nameru da pazarim ovaj telefon, ali čitajući zadnjih 15-ak strana ovog thread-a mnogo je više onih koji kukaju na JB nego onih koji su zadovoljni. Očigledno da LG nije tu uradio nešto kako treba...

Moj zakljucak je da je ovaj telefon odlicna kupovina, i da nista slicno nema za te pare!

Sasvim se slažem. Hoću da batalim svoj Wildfire S i uzmem nešto između 200-250 € i ne postoji ništa što je tako dobro izbalansirano hardverski kao ovaj telefon za te pare.

Ali jos nesto da zakljucimo:

-ekran je vrlo dobar-odlican ne puca i ne grebe se
-telefon je cvrst i nece da se raspadne, meni je padao bezbroj puta na beton, na cosak, na ekran... (imam futrolu)
-kamera je definitivno njegova jedina najslabija tacka i nemojte se zanositi megapixelima i HD rezolucijama.

P768 ima kameru od 8 MP i to je još jedna stvar koja me je privukla...

Pa ja ne znam ko jos drzi upaljen bluetooth non stop...
Recimo svako ko koristi hands free u autu?
Kako drugacije da se spoji sa hands free uredjajem?
Jedino svaki put kada udjes u kola da ga izvadis ukljucis BT, zakacis na hands free, a posle kada izadjes iz kola da ga ponovo ugasis...cini li ti se da to nije bas tako elegantno na modernom telefonu zar ne?
BT nije ukljucen samo je enablovan, isto kao i GPS i WIFI, koji prakticno ne trose nista kada se ne koriste, u ICS je to radilo kako treba.

E sad, mozda taj problem moze da resi vracanje na fabricko, ali trenutno to ne mogu da uradim na ovom telefonu, a niko da potvrdi da li se i kod njega tako ponasa.

Poslednja izmena:
Pa dobro, pretpostavio sam zbog hands free, ali nisi 24h u kolima... Jednostavno kad udjes u kola šta ti je to 2 sekunde da spustiš notification bar i uključiš BT...

O da inače wifi troši samo tako ako nisi nakacen na neku mrežu, zato što ima loop i traži u krug stalno...

GPS isto troši pogotovo kad imas neke aplikacije koje mogu da ih pale kad hoće iako ti ne koristis u tom trenutku telefon.

Recimo svako ko koristi hands free u autu?
Kako drugacije da se spoji sa hands free uredjajem?
Jedino svaki put kada udjes u kola da ga izvadis ukljucis BT, zakacis na hands free, a posle kada izadjes iz kola da ga ponovo ugasis...cini li ti se da to nije bas tako elegantno na modernom telefonu zar ne?
BT nije ukljucen samo je enablovan, isto kao i GPS i WIFI, koji prakticno ne trose nista kada se ne koriste, u ICS je to radilo kako treba.

E sad, mozda taj problem moze da resi vracanje na fabricko, ali trenutno to ne mogu da uradim na ovom telefonu, a niko da potvrdi da li se i kod njega tako ponasa.

istina ... mozda bi nfc tag malo pomogao

Не мало, него мало више.

Nije mi jasno zbog cega bi jako pritiskali ekran kad touch reaguje na nezan dodir, nemojte da se bijete telefonom vec ga koristite normalno.

Koliko košta otključavanje L9 sa Telenor mreže.Na oglasima ima dosta modela starih jedna dan, ali su svi sa Telenor mreže, a ja koristim mt:s. Jel' komplikovana procedura otključavanja ili ima neka app na play storu koja rešava taj problem.

Prijatelji, da li neko moze da mi posalje link za funkcionalnu iGO navigaciju?
Hvala 🙂

Pa dobro, pretpostavio sam zbog hands free, ali nisi 24h u kolima... Jednostavno kad udjes u kola šta ti je to 2 sekunde da spustiš notification bar i uključiš BT...

Jeste tako, ali ako jednom udjes u kola...ali ako danas provedes nekoliko sati u autu, veruj mi da je mnogo jednostavnije da punim bateriju 2x dnevno nego da ga ukljucujem/iskljucujem 30x dnevno.

O da inače wifi troši samo tako ako nisi nakacen na neku mrežu, zato što ima loop i traži u krug stalno...

GPS isto troši pogotovo kad imas neke aplikacije koje mogu da ih pale kad hoće iako ti ne koristis u tom trenutku telefon.
GPS i WiFi koji su samo enablovani trose zanemarivo malo, cak se ni ne pojavljuju u "battery use", u ostalom nista ne kosta da se proba pa okacis rezultat.

I opet da ponovim da se ovako nije ponasao na ICS, znaci BT je trosio samo kada je imao aktivnu konekciju, sada trosi radio/neradio.

istina ... mozda bi nfc tag malo pomogao
Vrlo neprakticno: vadjenje iz dzepa, iz torbe...i to sve samo da bi se premostio problem.

Poslednja izmena:
Koliko košta otključavanje L9 sa Telenor mreže.Na oglasima ima dosta modela starih jedna dan, ali su svi sa Telenor mreže, a ja koristim mt:s. Jel' komplikovana procedura otključavanja ili ima neka app na play storu koja rešava taj problem.

500-600 dinara. Imas na kupujem prodajem. Kucas kod kad uplatis novac, on ti iskalkulise. Tako sam ja uradio. Ako ti treba ime clana pusti PM.

GPS i WiFi koji su samo enablovani trose zanemarivo malo, cak se ni ne pojavljuju u "battery use", u ostalom nista ne kosta da se proba pa okacis rezultat.

Izgleda da je tvoj telefon poseban onda kad ne troši wifi kad nije uključen, jer meni na svakom telefonu na kojem sam imao je vadio dušu, takodje i GPS i ne pričam ti ovo napamet...

Nakon hard reseta telefon se malo stabilizovao. Jedino sto sam backupovao je imenik i slike. Sve ostalo sam ponovo instalirao.
Nesto duze je trajanje baterije, kao pre H updejta i imam utisak da nesto brze radi. Savetujem svima, kao sto neko gore napisa, prvo factory reset u slucaju bilo kakvog problema.

Izgleda da je tvoj telefon poseban onda kad ne troši wifi kad nije uključen, jer meni na svakom telefonu na kojem sam imao je vadio dušu, takodje i GPS i ne pričam ti ovo napamet...

Na prethodnoj strani sam postavio screenshot potrosnje baterije mog telefona, meni je to stalno ukljuceno.
Predlazem da ukljucis i probas pa okacis ovde svoj screenshot.

Mislim da ces se iznenaditi.🙂

Sve te sprave trose samo kada se koriste, na stand by jako malo.

Poslednja izmena:
Rado bi isprobavao, ali trenutno nemam vremena, a ni toliko baterije, da mogu da dopustim taj luksuz, pošto mi je svaki procenat bitan u radnom danu, a ja nemam toliku bateriju kao vi i imam dosta sync-ova, još kad bi dodao ovo, baterija bi mi trajala kontam 13-14 sati 🙂

Edit: jel to onaj screenshot od 14 i nešto sati? To je jakooo malo u odnosu šta ljudi ovde izvlače.. Preko 24h uptime sa minimum 4 sata screen on-a.

Eto vidiš da ti je wifi i bt troše više baterije skoro od ekrana, jer ga nemaš na prvom mestu, a on je kod ovih telefona najveći potrošač...

Poslednja izmena:
Mislim da grešiš, ja sam ovde na nečiji zahtev okačio sve screen shot-ove, i sa i bez BT upotrebe i ispade na kraju kad sam uključio BT da baKterija duže traje, a da po novom računjanju ekran maltene i ne utiče na potrošnju što je nonsens sam po sebi, a dovodi do zaključka da im je postavka matematička iskorišćavanja baterije loša, što će vremenom neki update da prepravi.
Na svim dosadašnjim telefonima Wi-Fi mi je cugao snagu iz baterije, pogotovu kad nije imao svoju mrežu jer je stalno jurio za signalom, jer radi neprestano.

Poslednja izmena:
A ovde to ne radi? Pa bre tako je na svim telefonima, jer kako bi drugačije radio wifi... Mora da traži stalno. Mislim da je default 120 sekundi, mada sve zavisi, negde je manje, negde više.

Rado bi isprobavao, ali trenutno nemam vremena, a ni toliko baterije, da mogu da dopustim taj luksuz, pošto mi je svaki procenat bitan u radnom danu, a ja nemam toliku bateriju kao vi i imam dosta sync-ova, još kad bi dodao ovo, baterija bi mi trajala kontam 13-14 sati 🙂

Edit: jel to onaj screenshot od 14 i nešto sati? To je jakooo malo u odnosu šta ljudi ovde izvlače.. Preko 24h uptime sa minimum 4 sata screen on-a.
Ja sam to odavno isprobavao i razlike su mizerne.
Inace evo kao prilog danasnja potrosnja baterije uz jedno punjenje od nepunih 15 sati, 4 sata screen-on, i po tvom savetu periodicno gasen BT kada ga ne koristim (sto je uzasno smorno):

Kapiras iz ovoga sta mi smeta?
Ako ne punim, baterija mi ne izdrzi do kraja radnog dana.

Prilozi

• Screenshot_2013-04-01-23-57-05.png
    Screenshot_2013-04-01-23-57-05.png
    90.3 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:
Pa pogle wifi ti je na prvom mestu, znači cedi bateriju...

Kod mene wifi uključen bude ceo dan, ali zakačen na mrežu, a kada nisam zakačen onda je isključen i 4% potroši, a bude zakačen i po 20 sati u toku jednog ciklusa...

Ja za tih tvojih 12-14 sati mogu na mojoj manjoj bateriji da izvučem 6 sati ekrana, a imam lošiju bateriju na GS2 u odnosu na L9, a i kazem ti ljudi su kačili ovde rezultate, sa preko 24h i 5 sati ekrana, znači ovo tvoje ti cedi bateriju, ali ti si ubedjen u nešto drugo...

Edit: Nek modovi spoje ova dva posta, zaglupeo se tapatalk nije hteo edit da odradi.

A ovde to ne radi? Pa bre tako je na svim telefonima, jer kako bi drugačije radio wifi... Mora da traži stalno. Mislim da je default 120 sekundi, mada sve zavisi, negde je manje, negde više.

Nisi u pravu i nije na svim telefonima. Sve zavisi kako je setovano u kernelu. Meni na ZTE sa MokeeOS ROM-om je wi-fi uvek ukljucen a trazi mrezu jedino kad upalim wi-fi. Posle moze da bude upaljen koliko hoce ako izadje iz dometa wi-fi mreze na koju je bio konektovan u domet druge poznate mreze na koju se konektujem nece se nakaciti na wi-fi sve dok ne ugasim i ponovo upalim wi-fi ili dok ne udjem u settings za wi-fi....

EDIT: Dosao sam kuci pre oko 20 min i nakacio se automacki na Home wi-fi ali mislim da je u kernelu setovano nek skenira svakih 15 min.

Poslednja izmena:
Meni na ZTE sa MokeeOS ROM-om je wi-fi uvek ukljucen a trazi mrezu jedino kad upalim wi-fi.

Ovo ćeš morati da mi objasniš pošto ne kontam stvarno šta si hteo reći. Ako ti je wifi uključen kako ga onda opet pališ? Valjda je upaljen? Upaljen/uključen su valjda sinonimi ovde 🙂

Inače nemoguće da je 15 minuta, to mi je puno jako... Sta ti piše u build.prop?

Ovo ćeš morati da mi objasniš pošto ne kontam stvarno šta si hteo reći. Ako ti je wifi uključen kako ga onda opet pališ? Valjda je upaljen? Upaljen/uključen su valjda sinonimi ovde 🙂

Inače nemoguće da je 15 minuta, to mi je puno jako... Sta ti piše u build.prop?

Mislio sam da ga ugasim pa ga upalim ponovo...

U pravu sad sam pogledao u build.prop i setovan je na 180.

Nazad
Vrh Dno