Šta je novo?

LG Optimus L9

kakav je onaj program u njemu za pravljenje backup-a da li ga je neko probao da uradi pa vrati nazad backup

Danas sam uzeo telefon u MTS-u. Utisci, brz, pouzdan, odličan zvuk pri razgovoru.
Ali imam problem sa instalacijom IGO navigacije.
Može li neko upustvo za instalaciju IGO. Ja ga instaliram, a on mi kaže da ubacim SD card!? Kako da napravim putanju do foldera na eksternoj SD kartici? Isti problem imam i Na sony experia J.

Poslednja izmena:
treba ti folder IGO sa "pratećim sadržajem" na sd kartici

Ima folder IGO sa pratećim sadržajem, ali neće.

imaš u sys.txt sekciju gde se podešava putanja na kojoj traži sd kart pa probaj tu da čačkaš

Jel to onaj sys.txt na sd kartici u igo folderu ili se nalazi negde u rutu telefona?

Uspeo sam sa mojim sys.txt. sad radi.
Ali i dalje imam problem sa Sony Xperia J, tamo mi i dalje javlja da mi nedostaje SD kartica, a ona postoji? Ima li rešenja?

I jedno pitanje vezano za uključenje sd kartice na kompjuteru. Naime,kad nakačim fon na komp on ga vidi kao lg l9 i onda iz explorera otvatam lg i u njemu se vidi interna memorija i sd. Kako da uključim sd da je vidim i u total comanderu? Na starom G300 je radilo bez problema?

Poslednja izmena:
Da li neko zna kako se rutuje 10e verzija softwera? Probavao 5h i nista. Sve kao dobro je a kad pokrenem root checker ili nesto sto trazi root kaze da tel nije rootovan.

mestimično prateći ovu temu ja sam shvatio da ovaj telefon još uvek ne može da se rootuje...
P.S. fala Acazl (post 721) na odgovoru na moje pitanje, tek sad sam pročitao 🙂

10e mora uz pomoć KDZ alata da se downgrade-uje na 10a, zatim rootuje, a zatim uz OTARootkeeper update-uje. Tako nekako, više na XDA.

Daj baci lnik sa XDA da vidim o cemu se radi. Ja sam citao nesto sto je neki indijac pisao i ono ispade da je manje cimanje odraditi transplataciju lica na coveku nego downgrade na lg-u.

Pa to je to :-D.

Ja sad na telefonu imam 76010E FW. Da li mogu da mu instaliram 10A preko KDZ-a a da ne zakljucam tel na neku mrezu, jer mi je sad zakljucan na vip i na kutiji pise da je iz madjarske. Tj, ako instaliram 10A tel ce biti otkljucan na sve mreze ili zakljucan na te mreze sa kog je podrucja?

Jer zna neko šta se dešava sa VIBER programom, nema ga u Android marketu ko da je u zemlju propao?!
Pretpostavljam da su naši operateri umešali ruke da stanu na putu besplatnom ćaskanju 😡
Na jednom telefonu ga imam i uredno se nadograđuju nove verzije, ali drugari koji su pokušali da ga instaliraju na svoje uređaje, to ne mogu iz nekih razloga, pa da vidim šta savetujete, koja je terapija da se ova boljka izbegne.

Developeri su zabranili nasu drzavu tj kreatori Vibera nece da koristimo mi Srbi... Vidi na netu da nadjes .apk da skines...

Molim vas jedan savet,sta da uzmem l9 760 ili l9 768?Hitno ako ima nekoga 🙂

Uzmi oba i bezi koliko te noge nose 😛

Oba prave delimicno lose fotografije, stvar je u optici i tu megapikseli ne pomazu, ovaj drugi nema NFC i ima majmunsko staklo, a ovaj prvi ima zastitno staklo ali ne od Gorile, ima taj NFC koji nikad probao nisam, ostalo je manje vise svejedno. Koji god da kupis pogresices... zato poslusaj prvi savet :-devil-:

Ma kakav lg. Devojka uzela i ono, da nekazem razocarala. Ja se smorio kao pas. Da ga rutujes treba ti jedno 5h i da se tom prilikom poklopi venera sa sazvezdjem malog medveda i da nebude u senci merkura.

Imam telefon malo vise od 2meseca. Za mene tj moje potrebe je super. Nisam neki zahtevan korisnik. Kamera je ok, nista specijalno, mada u poredjenju sa Sonijem nema sta da trazi. Ekran veliki, za surf super, nikakvu zamerku nemam. Sto se performansi tice, meni vise ne treba ovo mi je skroz taman za svakodnevno koriscenje (net, mail, sms, pozivi, muzika, igrice, ponekad koji film i snjimanje videa). Sto se baterije tice, ovo su pametni telefoni, trose dosta. Meni izdrzi ceo dan i ostane na ~30% sa koriscenjem koje sam naveo. Sto se izrade tice, tu i nije neki kvalitet (mislim na ledja), ali sam stavio silikonsku zastitu i skroz druga prica.
U jednom trenutku mi je bio pun aplikacija, skroz puna interna memorija i ni da stucne.

Je l' moze preporuka neke kartice od 8gb, koja lepo radi (kad se napuni do vrh, da se ne oseti neki lag), a da sa cenom ne odskace od vecine 🙂

Pozdrav 🙂

Daj bre ljudi, šta vam je, telefon je sjajan. Jedina zamerka je kamera, ali to ionako retko koristim. Sve ostalo fercera kao doxa. Evo trenutno mi je up time oko 380h, nakrcan je aplikacijama kao brod i ni da štucne, a baterija sasvim zadovoljavajuća.

Što se roota tiče, sad kad mi Play radi bez njega, realno mi i ne treba.

Realno, sve i da sam ga platio 12000din koliko je bio u mom paketu u Telenoru, bio bih zadovoljan...

A kako ces da prebacis instaliane aplikacije na eksternu karticu kada se popuni tih 1.89gb ako nemas root?
Da promenis temu treba ti root.
Jedino ti ne treba za sms i pozive, ali ako si dao 220e samo za to onda ok.

Imam telefon malo vise od 2meseca. Za mene tj moje potrebe je super. Nisam neki zahtevan korisnik. Kamera je ok, nista specijalno, mada u poredjenju sa Sonijem nema sta da trazi. Ekran veliki, za surf super, nikakvu zamerku nemam. Sto se performansi tice, meni vise ne treba ovo mi je skroz taman za svakodnevno koriscenje (net, mail, sms, pozivi, muzika, igrice, ponekad koji film i snjimanje videa). Sto se baterije tice, ovo su pametni telefoni, trose dosta. Meni izdrzi ceo dan i ostane na ~30% sa koriscenjem koje sam naveo. Sto se izrade tice, tu i nije neki kvalitet (mislim na ledja), ali sam stavio silikonsku zastitu i skroz druga prica.
U jednom trenutku mi je bio pun aplikacija, skroz puna interna memorija i ni da stucne.

Je l' moze preporuka neke kartice od 8gb, koja lepo radi (kad se napuni do vrh, da se ne oseti neki lag), a da sa cenom ne odskace od vecine 🙂

Pozdrav 🙂

Ako nemas Root, na karticu ces moci samo filmove, slicice i pesmice da stavis. Programi i igre nece da rade.

@patka
Tel sam dobio...
Temu da menjam nemam potrebe, skroz mi je lepa za oko ova stock. Sto se tice memorije, za aplikacije mi je dovoljno ovih 2gb koliko ima. Kartica je tu za slike/klipove/muziku a film obrisem cim odgledam.
Za rootom nemam potrebe stvarno, a i ne bih se igrao sa time, nemam zivce a znam da necu da dobijem nista vredno tog vremena. Bar za moje potrebe.

A kako ces da prebacis instaliane aplikacije na eksternu karticu kada se popuni tih 1.89gb ako nemas root?
Da promenis temu treba ti root.
Jedino ti ne treba za sms i pozive, ali ako si dao 220e samo za to onda ok.

Koliko ti imas aplikacija? HM? Sve ih koristis svakodnevno?! HM? Ako ti nije dosta 2GB za aplikacije svakodnevno, onda jednostavno nemam sta da kazem na to.

Koliko ti imas aplikacija? HM? Sve ih koristis svakodnevno?! HM? Ako ti nije dosta 2GB za aplikacije svakodnevno, onda jednostavno nemam sta da kazem na to.
U potpunosti se slažem. Kome treba više od ovoliko memorije neka uzme laptop, ovo je telefon, a ne igračka.

2GB je otprilike oko 200+ aplikacija, a ako mi neko kaze da on koristi svih 200 aplikacija na telefonu svaki dan, ja evo odmah idem da skocim sa mosta.

Nazad
Vrh Dno