Šta je novo?

LG Optimus L9

Izvini a gde si uzeo beli? jel otključan(sim free)? kolko para?
Fala 🙂
Ja sam ga uzeo u Nisu, u podzemnom. Svuda je cena 260 eura za P768. To je bela varijanta i ima kameru od 8 Mp. Garancija je 6 meseci, a onda nakon toga 2 godine odrzavanja. A pod odrzavanjem se podrazumeva update Androida i tako to.
Crna varijanta je P760, ima kameru od 5Mp i kosta 240 eura. Sim free je. Ja sam ubacio moju MTS karticu i radi ok. Jedino sam imamo problem sa podesavanjima za internet. Mts ga ne prepoznaje i ne moze da posalje parametre automatski, vec sam morao rucno da podesavam. Ali nista strasno, otisao na sajt MTS-a i nasao podesavanja za Android telefone. 🙂

Poslednja izmena:
Ubacio sam mts karticu i stigle mi one dve konfiguracione poruke (za mms i internet).
Sad mi stoji kao da imam dve neprocitane poruke. A ne mogu da ih pronadjem. Inbox prazan 🙂
Jel se nekom desilo ovo?
🙂
ja sam imamo problem sa podesavanjima za internet. Mts ga ne prepoznaje i ne moze da posalje parametre automatski, vec sam morao rucno da podesavam. Ali nista strasno, otisao na sajt MTS-a i nasao podesavanja za Android telefone.

nije mi problem do podesavanja, vec sto mi stoji dole 2 neprocitane poruke 🙂

kako da promenim pozadinu da nije bela nego na primer crna u podesavanjima, mislim na pozadinu kada se udje u postavke kontakte itd..., hvala

Mislim da se Andoridi podešavaju ručno, jer i kod VIP-a nema konfiguracione poruke, već lagano pešaka, zvao ja za 3 modela i dobio isti odgovor.
Apropo garancije, za svu tehničku robu dužni su da daju 2 godine, a sa tim vaćarenjem i jajarenjem, samo do inspekcije svatite, pa u firmu, i da vidiš kako će da daju 2 godine garancije, jeino je problem što firme koje daju manju garanciju rade od danas do sutra, a nisu uzimali legalnim putem od uvoznika, pa sa garancijom možeš da se slikaš.

Ne podešavaju se svi ručno, sva moja tri androida u Telenoru su došla se podešenim apn-ovima, kao i ženina tri u Vip-u. Više je izuzetak nego pravilo da telefon kupljen kod operatera nema apn.

Ne mozes to da promenis, jedino da rutujes telefon, pa da nadjes temu koja to menja ili da malo naucis o dekompajliranju framework-a i ubacis sam sta hoces.

Resio sam sto su mi stajale dole neprocitane konfiguracione poruke.
Instalirao GoSms i poslao preko njega poruku. I nestalo je 🙂
Sad mi opet brojac pokazuje broj 1 kad imam neprocitanu poruku.
Ako nekog bude mucilo da zna 🙂

Ajde da postavim jos jednom pitanje koje je verovatno vec neko postavio.
Da li mogu da prebacim aplikacije na SD karticu bez rutovanja telefona? Probao sam sa App2SD i Link2SD, ali nisam uspeo. Ili sam mozda ja nesto progresno uradio?

Mora da se root-uje.

На графику.

Da li moze neko od moderatora da promeni naziv teme, tj stavi velika slova u naslovu? Ubi me ovo malo lg 🙂

А који ћеш фонт да ти ставе?😉

Pridružujem se molbi, i meni prosto bode oči ovakav naslov... 🙂

Kupujem u utorak ovaj telefon. Staviću sikikonsku zaštitu ,ali foliju neću da stavljam.
Molim korisnike ovog telefona, a koji nisu koristili foliju, da mi kažu ostaju li neki tragovi, da li se poznaju tragovi korišćenja na ekranu, jer više niko ne zna ima li ili nema gorilla glass, a prosto ne mogu da verujem da toliki ekran nema bar neki vid zaštite od grebanja!?

Poslednja izmena:
Zastitu imas sigurno, al nije majmunska a foliju kosta mizerno i ne primecuje se pa je jednostavnije po meni da je turis neg da ti se ekran izdrlja.

Stavio foliju na l9,i to jos mat i uopste ne smeta za gledanje,kao sto je ista smetala na sgs3 gde me je strasno nervirala pa sam stavio clear na isti..

haha kako moze da ti ispadne telefon 15 puta, kao da igras skok-šut s njim?? 😀 Meni je ukupno u zivotu (prvi sam uzeo pre 11-12 godina) telefon ispao mozda 3-4 puta, a nisam neka picajzla

S2 je bio neverovatno lagana i tanak telefon za svoje vreme, trebalo je dosta vremena navići se na njega. A trapavost ljudi koji me okružuju ni malo ne pomaže 🙂

Anyway, kome pukne staklo neka spremi 8.000, a ako se zameni u Mobisu, garancija se ne prekida.

Pozdrav,da li ima neko link za IGo koji provereno i normalno radi na ovom telefonu ? skidao nesto ali ne ide

LG L9 P798 se u Nisu moze naci za oko 240e, najverovatnije ga uzimam za nekih mesec dana.

Skinuo sam ovaj iGo sto mi je drugar poslao ali on je za S2 tj 480*800 rezoluciju i ima dosta crnog po ekranu. A i nesto ne radi kako treba, izbacuje mi lokaciju Kucevo, a ja sam u Kraljevo... U pitanju je iGo Primo 2.0 . Videcu da nadjem neki normalan iGo za moj ekran i da radi kako treba. Ako neko ima nek pusti na PM.

zanima me da li na kraju tel. ima Gorilla Glass ili neku drugu zastitu ekrana

Nema, postavljeno je vec u ovoj temi nekoliko puta to pitanje. Gorilu ima samo americka verzija, sa manjim ekranom i 8mpix

Nazad
Vrh Dno