Šta je novo?

Lg Optimus L7 P700/705

Da li da uzimam ovaj telefon ili Sony Xperia J jako su slicnipo specifikacijama ... ovaj sonijev je par hiljada skuplji da li vredi tih para i zasto?

Trenutno imam oba primerka kod sebe. Telefoni su identicni sa cpu i gpu, kamera i zvuk su osetno bolji na Sony J ali neka ti ekran odluci. Bolja rezolucija vs veci ekran.

Poslednja izmena:
ljudi, meni ovaj telefon jede fotografije. npr. onaj quickmemo - napravim screenshot i on posle odredjenog vremena izbrise fajl. to mi se desilo jedno 5 puta do sada. takodje snimio sam sa mog maila jednu fotku koja bila u root sd kartice. danima je bila tu i vise je nema

FTF?

Pozz :wave:

I ja imam problem, ne mogu da povežem komp i mob, XP je OS, da nije do toga?

@Cvoruga Pokusaj naci usb driver za XP ili koristi Air Droid aplikaciju za bezicno prebacivanje fajlova.

Da li je bilo ko uspeo premeniti belu pozadinu menija u crnu? Znaci necu root ili nesto slicno vec "legalno". da li bar postoji neka aplikacija ili da koristim Launchere?

Uspeo sam da povežem komp i mob, XP :mad: je pravio problem, W7 ga vidi iz prve i sve teče bez ikakvih problema :happy:.

Inače, zadovoljan sam telefonom, instalirao sam "samo" 10 aplikacija više mi ni ne treba, i za sada mi ništa ne laguje, nadam se da će tako i ostati.

Može li neko da mi pošalje link za iGO na PP cheers

@cvoruga
Ja sam dugo cuvao link sa koga sam ja sebi skinuo navigaciju, cak mislim da sam ga ovde i nudio, ali vise ga nemam. Ne mogu pronaci tu stranicu. Pokusaj preko google-a, mozda naletis na nesto. Bitno je da si uspeo povezati mob i komp :)

@junackisin
Citao sam da bi trebalo biti u januaru za ovaj nas telefon, ali na gsmareni ne pise nista o tome pa mozda nije ni tacno. Videcemo ubrzo...

Ako ko sta sazna neka ovde napise!

imam jedan problem,telefon mi je pao i slomio se ekran,sve radi ali je ekran zeznut,dala sam na popravku i traze mi 45 eura,to je ok,e sad,isti problem imam sa senzorom,kad zovem zacrni ekran,a drugi put kad zovem sve super....hoce li me mozda puno izaci taj senzor?mada oni vec svakako menjaju ekran.

Bilo je govora o senzoru blizine i njegovoj kalibraciji, mozda cak i na ovoj temi...Imaju na marketu aplikacije koje ce ti to odraditi pa malo potrazi, ne bi trebalo biti problema.

Sa mojim L7 kod VIP-a ne mogu postići veću brzinu uploada od 128 kbps, download mi je 2-5 Mbps u BG. Po specifikacijama telefona na gsmarena telefon bi trebalo da podrzava HSUPA 6 tj 5,76Mbps upload.
Dali neko ima sličan problem i kolike brzine postižu vaši primerci L7 . Probao sam editovati build.prop ali bez uspeha.

koliko treba da je slobodno prostora da bi upgrade radio?
rekoh da vidim da nisu pustili neki update i nece, nema dovoljno mesta? a inace razlika u vidjenju prostora izmedju telefona i lg suita je oko 300mb? sada mi je fon na v10i, android 4.0.3

Prilozi

• wtf.jpg
    wtf.jpg
    144.5 KB · Pregleda: 111
@d_j_n Najbolje da nazoves VIP i proveris koja je maksimalna brzina za upload u tvom paketu. Ili jednostavno nadjes nekog drugara sa nekim drugim telefonom pa vidis koliko njemu izbacuje, tako ces da vidis da li je razlika do telefona ili do VIP-a.

@ima-li-koga-tu Brate reci mi o kome upgrade-u se radi? Je li JB ili neka nova verzija ICS-a? Sad sam proveravao update preko WiFi-ja ali kaze da imam poslednju verziju. Ja sam jos uvek na v10g jer mi radi odlicno i cekam tek JB da ga nadogradim (rekose mi da mogu direktno sa ove verzije i da ne moram ici na v10i). Je li tebi ponudio nesto kad ga spojis na usb? Mislim da treba imati oko 150mb prostora za upgrade, ali nemoj me drzati za rec jer nisam 100% siguran.

verzija mi je 10i, upgrade sa samog telefona nikad nije radio (uvek kaze da je poslednja verzija) nego se radi preko pc-a lg suitom. hm, pa imam sada oko 500mb i opet kaze da nema dovoljno mesta, i ne mogu da vidim koji je update i da li ga uopste ima...

Da li ovaj telefon kupljen u VIPu dolazi zaključan?

Ako jeste, postoji li neko *****proof rešenje za to?

@ ima-li-koga-tu Pa da, meni je isto preko racunara ponudio nadogradnju, ali samo na v10i...Za sada to necu raditi sve dok ne izadje zvanicni Jelly Bean, a valjda bi trebalo uskoro prema najavama. A JB update bi se trebao prikazati i preko samog telefona jer automatski proverava dostupnost novog softvera. Vidim da je tebi velika razlika u memoriji izmedju onoga sta pokazuje telefon i sta pokazuje lg suit pa pokusaj update-ovati lg suit, mozda resi situaciju. Tih 500mb bi trebalo biti i vise nego dovoljno za upgrade, ne znam u cemu je problem.

@bbK1ng Ja koliko znam svi telefoni kupljeni preko provajdera dolaze zakljucani. Postoji neka stranica na netu gde posaljes svoj IMEI telefona i uplatis neku sumu koju traze i posalju ti kljuc da otkljucas telefon. Ali moras imati PayPal i mislim da je nije bas jeftino. Mozda postoji i neka druga opcija kojom to mozes besplatno odraditi, ali ja za nju ne znam.

ako izade JB za nas telefon, nisam bas siguran. bas sada gledam razlike ics/jb i koliko vidim nema home button answer calls umesto swipa. a to bi bas voleo :)

a sto se otklucavanja tice ili da se plati za kod, sto rece javapro ( ja sam neki zte tako otkljucao, bilo je za dz) ili root.

Poslednja izmena:
Bice Jelly Bean za vaj tel. 100% jer ga je sam LG najavio. Najavljen za 1. kvartal 2013. godine, znaci ocekivati je do kraja marta najkasnije. Ne znam sad za te opcije, ali u svakom slucaju bice osvezenje :) Ako ko sazna nesto vise o zvanicnom JB neka ovde okaci.

Ja sam uradio update preko lg mobile support tool i verzija koja je instalirana je v10k.
Je li to zadnja zvanična verzija? I odakle da skinem neki custom rom? Sve što nadjem na netu su mrtvi linkovi

Mislim da je to zadnja verzija, ali ja cekam JB tako da se nisam zamarao sa tim malim poboljsanjima. Imas na forumu xda developers sve o L7 i root koji su odradili, cak je i Srbin iz BG-a prvi na svetu koji je to uspesno odradio. Okacio bih ti link ovde, ali mislim da je zabranjeno pa potrazi preko google-a.

Mozes slobodno da okacis link ka root-u i custom ROM-ovima...

Ok, evo ti link gde je sve pojasnjeno. Nadam se da je sve ispravno i da ces naci sve potrebne fajlove. Javi kako izgleda :)

E hvala na brzom odgovoru,ali sve sam ja ovo prešao,medjutim nisam mogao skinuti ni jedan ROM.
Pronašao sam samo neki francuski custom rom ,,x optimus,, kojji se apdejtuje direktno sa memorije telefona
ali nisam pronašao neko meni jasno uputstvo kako se to radi.
Interesuje me i to da li će ovaj tel. biti previše opterećen sa JB i hoce li sve glatko raditi?

Hvala na odgovru. Pošto je telefob bio zabjednu tinejdžerku biko mi je komplikovano da se jurim za otključavanje.

@d_j_n Najbolje da nazoves VIP i proveris koja je maksimalna brzina za upload u tvom paketu. Ili jednostavno nadjes nekog drugara sa nekim drugim telefonom pa vidis koliko njemu izbacuje, tako ces da vidis da li je razlika do telefona ili do VIP-a.

@ima-li-koga-tu Brate reci mi o kome upgrade-u se radi? Je li JB ili neka nova verzija ICS-a? Sad sam proveravao update preko WiFi-ja ali kaze da imam poslednju verziju. Ja sam jos uvek na v10g jer mi radi odlicno i cekam tek JB da ga nadogradim (rekose mi da mogu direktno sa ove verzije i da ne moram ici na v10i). Je li tebi ponudio nesto kad ga spojis na usb? Mislim da treba imati oko 150mb prostora za upgrade, ali nemoj me drzati za rec jer nisam 100% siguran.

Upravo sam pričao sa VIP i kažu da je maksimalni download 7 i nešto Mbps, za upload nemaju informaciju. Paket mi je smart 1100 + 1000 MB. Ako je neko kod VIP i merio je brzinu molim da podeli informaciju. Ovo je drugi put kako ih zovem i izbegavaju reći brzinu upload-a .

Poslednja izmena:
Upload se na VIP-u krece od 1 do 3mbit/s. Download moze da ide i do 15-16 doduse to sam video samo kod iPhone-a, na ostalim androidima nisam, verovatno losi modemi.

Ima tema o 3G-u gde se raspravljalo o tome i pricao sam mnogo sa VIP-om, ali od toga nista... 6-7 mi bude download, nekad padne na 3-4 kad je zagusenje,a upload mi je u proseku oko 2-3.

Sve zavisi gde se ti nalazis i kakva ti je tu pokrivenost 3G signalom.

Nazad
Vrh Dno