Šta je novo?

Lg Optimus L7 P700/705

Pozz

kako ste zadovoljni telefonom, razmišljam se da li da ga uzmem pa bi mi svaki savet dobrodošao.
Vrline/mane, kako se 512 RAM-a i jedan CPU nose sa ICS i aplikacijama na njemu?

:wave:

Za divno cudo, sasvim solidno! Pre Lg-a sam ima Skate i u odnosu na njega je dosta brzi. Ima neko streckanje, kada se gase aplikacije ali se naviknes. Cuje se neverovatno dobro, signal je odlican. Ono sto meni smeta je samo jedan rom (fabricki) i nekako mi je nezan. Jeste on tanak, ali imam osecaj ako ga stisnem jace da mogu da ga probusim ;) najavljuju fabricki JB u Januaru. Ne znam kako ce raditi to..
nadam se da sam pomogao pozzz:wave:

Za divno cudo, sasvim solidno! Pre Lg-a sam ima Skate i u odnosu na njega je dosta brzi. Ima neko streckanje, kada se gase aplikacije ali se naviknes. Cuje se neverovatno dobro, signal je odlican. Ono sto meni smeta je samo jedan rom (fabricki) i nekako mi je nezan. Jeste on tanak, ali imam osecaj ako ga stisnem jace da mogu da ga probusim ;) najavljuju fabricki JB u Januaru. Ne znam kako ce raditi to..
nadam se da sam pomogao pozzz:wave:

mozda je glupo pitanje, ali jel si ugasio animacije i scroll wallpaper u home settings? meni je telefon bas zivnuo kada sam ugasio.

Jesam. Cim sam ovde negde procitao da to treba. Od tad se i dogadja, to streckanje kada se izlazi iz neke aplikacije. Nije nista strasno ali se primeti..

Pozdrav forumasima.
Naime od skoro sam i ja vlasnik ovog telefoncica.Zadovoljan u vecini stvari ali imam jedan problem.Nemogu da ga povezem sa PCsuitom.Skinuo vise verzija i svugde isto,suit ga jednostavno nevidi i prijavljuje da nema odziva od telefona. Telefon kad je spojen sa PC-om je vidljiv sistemu XPu.Vidi memoriju telefona i memoriju kartice .......
Ima li neko predlog ili savet kako to da resim?

Imam problem sa browserom, uradio sam factory reset i sad svaki put kad pokrenem bilo koji browser telefon skroz blokira pa moram da vadim bateriju da bi ga restartovao. Jel zna neko sta moze da bude problem?

Resio sam problem. Instalirao sam supercharge pa je zbog toga blokirao, unsupercharge-ovao sam ga i sad radi.

Pozdrav forumasima.
Naime od skoro sam i ja vlasnik ovog telefoncica.Zadovoljan u vecini stvari ali imam jedan problem.Nemogu da ga povezem sa PCsuitom.Skinuo vise verzija i svugde isto,suit ga jednostavno nevidi i prijavljuje da nema odziva od telefona. Telefon kad je spojen sa PC-om je vidljiv sistemu XPu.Vidi memoriju telefona i memoriju kartice .......
Ima li neko predlog ili savet kako to da resim?

Probaj iz win 7

Još koje pitanje ;) .

Postoji li iGO za ovaj mob i mogu li se instalirati programi i aplikacije na SD karticu, pomoću app2SD i sličnih programa?
Kako drži baterija, može li da sastavi dan?

Moze igo na ovaj fon, stavis ga na sd karticu. Ja nisam provalio kako da instaliram programe na sd, mogu neki delovi samog programa da se stave na sd. App2sd ne radi, verovatno mora da je rutovan fon, ali ni onda nisam siguran. Baterija je ok. Moze 24h - uglavnom, zavisi koliko i sta se koristi. Npr radio dosta trosi bateriju.

Pozdrav svima! Imam 3 pitanja za vas...
Prvo, da li se moze ubaciti Jelly Bean direktno sa verzije V10g (naravno tek tamo u januaru kada izadje za ovaj telefon) ili mora ici postepeno nadogradnja sa ovim novijim verzijama? Pitam to iz razloga sto mi za sada sve radi kako treba pa se ne bih bezveze zamarao sa update-om dok ne izadje JB.
Drugo pitanje: da li se mogu menjati teme na telefonu (bez launchera) npr.osnovno - pozadina menija da bude crna ili bela, a ne ovako providna. Nije to nista sad toliko problematicno ali bilo bi lepo da se to moze odraditi ili cak ubaciti prave teme koje menjaju i ikonice i sl.
I trece, promena lock screen widgeta i ubacivanje npr. animacije za vreme kao kod HTC telefona? Ovde koliko vidim ima samo 1 lock screen opcija sa mogucnoscu promene izgleda sata i promenom precica pri dnu ekrana.

Ja sam uspeo ubaciti iGO Primo navigaciju pa ako koga zanima neka javi da mu posaljem link na pp. Sto se tice baterije, u pocetku kad je kupljen tel. trajala je 1,5 dan a sad izgura i 2,5 dana uz dosta poziva, poruka i cesto update-ovanje raznih servisa preko wireless-a. Koristim ga isto kao i na pocetku ali cini mi se da je kalibracija odradila svoje. Bateriju najvise vuce navigacija pa ko je misli redovno koristiti mora nabaviti neki auto punjac.

Verujem da ce moci direktno na JB. Nisu svi vicni menjanju softvera,svakih par meseci ;) Ako si zadovoljan ne diraj... Za stavke 2 i 3 ne zanm. Mislim da sam naso na nekom forumu za 3 da ne moze, ali nisam siguran.
Ja sam isto naterao navigaciju da radi ali nisam imao brojeve koji izlaze, dok se vozi.
U medjuvremenu sam zamenio fon jer mi je bio mnogo nezan
pozzzz

Ok brate. Nisu sad to neke velike stvari pa da mi nesto smeta, ali bilo bi lepo da moze. Navigacija mi radi sasvim pristojno za moje potrebe, zadovoljan sam sa tim. Sto se tice androida tu necu nista dirati jer radi pristojno, a vidim da nema nekih vecih poboljsanja. Sacekacu par meseci do JB pa cu njega direktno ubaciti. Moram jos napisati da mi je drago da sam nasao ovaj forum jer nema mnogo stranica na kojima se pise o ovom telefonu. Poz

Posto jos uvek nisam resio problem spajanja telefona sa racunarom preko PCsuita ajde recite mi kako vi to radite? Da li koristite PCsuit ili nesto drugo? Bio sam u par servisa ali sve su to neki odgovori u sistemu zaobidji me neradim to...... Zar je to problem samo kod mene?????
Sto se tice navigacije kako neki pitaju,meni to nije bio problem,u stvari,kad sam pokusao ubaciti noviju verziju IGOa preko starije koju sam imao,radila je par dana pa onda je poceo zez,nije mi dozvoljavao da ukucam nista-tastatura je bila bleda......
Vratio sam staru verziju IGOa i sad radi sve kako treba s tim sto sam nasao novije mape i naravno ih ubacio.Sve mi radi kako treba pa ako li nekome treba rado cu mu je dati
Pozzzz
P S
Da li ima jos neki programcic koji bi mi omogucio povezivanje telefona sa racunarom?

Ja sam samo otisao na sajt LG-a i skinuo USB driver za ovaj telefon, kao i PC Suit. Zatim sam spojio telefon sa racunarom i on mi ponudi 4 razlicite opcije, tu sam izabrao da ga koristim kao usb memoriju i to je sve. Moze ga prepoznati preko PC Suita, a mozes i onako klasicno preko My Computera :) Evo ima jedan dobar programcic na Play Store-u, mislim da je to upravo ono sto trazis. ljudi koji su ga instalirali kazu da vise ne koriste usb. Zove se Air Droid, a evo ti i link: https://play.google.com/store/apps/...t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5zYW5kLmFpcmRyb2lkIl0.
Sto se tice navigacije, trebao si prvo kompletno obrisati staru pa ubaciti novu. Meni je iGO MyWay sa mapama bivse Juge zauzimala oko 500 MB, a ova nova iGO Primo sa istim mapama zauzima 183 MB, a radi savrseno + sve nove mape. Imam veliku karticu pa mi to nista ne znaci, ali ako neko ima problema sa prostorom jasno je koju ce izabrati xexe. Ajde javi sta si napravio sa ovim programom, da li ti sve radi?! Poz

Poslednja izmena:
Imam mobitel par dana i jedan zanimljiv problem.

Naime kad nekog nazovem i želim prekinuti poziv prije neko se pozivatelj javi - ne mogu!? Ekran se zacrni i što god da napravim ne reagira!!?? Jedino što mogu je držati tipku off/on 10 sekundi da se mobitel ugasi ili čekati da telefon odzvoni do kraja te se ekran "odmrzne" i vrati u normalu (ili se pozivatelj javi i onda je sve OK).

Molim za pomoć!

^^
Problem sa proximity senzorom. Skini sa playstora neki program za kalibraciju senzora.

Posto sam telefon tek kupio, pod garancijom je, tako da sam ga ostavio na servisu, jer su rekli da je senzor neki crko, tako da sad cekam da to zavrse...hvala svima na odgovorima.

Posto sam telefon tek kupio, pod garancijom je, tako da sam ga ostavio na servisu, jer su rekli da je senzor neki crko, tako da sad cekam da to zavrse...hvala svima na odgovorima.

Proximity senzor je crko. Ja sam ti preporucio da ga probas kalibrisati nekom aplikacijom posto zna da se zaglupi.

Gde u radnji da uzmem ovaj telefon ili da narucim preko neta od ovih nasih dobavljaca? Da li je 21000 din mnogo za ovaj telefon?

Malo kasnim sa odgovorom ali.....
Skinuo sam drajver sa LG sajta ali bezuspesno,skinuo nekoliko PCsuita ali isto ....nevide telefon dok ga recimo komp vidi ???? Vise sam digao ruke..... navikavam se polako......
Skinuo sam i Air Droid ali nazalost neznam da ga podesim......probao igrao se ali bezuspesno.....

Sto se tice ostalog zadovoljan i tople preporuke kolegi koji pita za savet,Zamerka jedino na blic.Suvise je slab ali predhodni telefon mi je bio Nokia C7 kji ima dosta bolju (jacu kameru) a i blic je bio kud i kamo jaci tako da mozda zbog navika opaska i nije u redu. Na kraju krajeva netreba previse ocekivati od sicusne optike na telefonima.....Velicina objektiva ima mnogo vise uticaja na kvalitet slike od naduvanih pixsela. Bar je to moje misljenje.....
Sve u svemu zadovoljan,nije savrsen ali ni los ;)

Upravo sam instalirao Custom ROM za L7 zvan Xoptimus, trenuto ga testiram. U custom ROM-u ima novih stvari kao Google Now i malo je brži.
Vide Review:

Ja sam izgleda brikovao svoj pri instaliranju ovog custom roma. Telefon je zaglavio u emergency mod-u i ne izlazi iz njega sta god radio. Pokusao sam da flesujem original rom preko KDZ updater-a ali svaki put mi izlazi KDZ updater is not responding ili da fajl LGMobileDL.dll nije pronadjen. Jel zna neko kako da ga popravim?

Ja sam izgleda brikovao svoj pri instaliranju ovog custom roma. Telefon je zaglavio u emergency mod-u i ne izlazi iz njega sta god radio. Pokusao sam da flesujem original rom preko KDZ updater-a ali svaki put mi izlazi KDZ updater is not responding ili da fajl LGMobileDL.dll nije pronadjen. Jel zna neko kako da ga popravim?

Jesi li instalirao msxml.msi?

Nazad
Vrh Dno