Šta je novo?

Lg Optimus L7 P700/705

izasla nova verzija v10I (25 avgust) ..
Samo za France,Greece, Hungary i Italy :(
Dok sam se nakanio da ubacim (h)...Mada ako je po prethodnom uskoro ce i za EUROPE OPEN da se pojavi (i).
http://lg-phone-firmware.com/index.php?mod=Lg+Optimus+L7&paese=Tutti&id_mod=13
Telefon ne prijavljuje nikakav update, ali po proceduri sa LG sajta tj.
http://www.lg.com/uk/support-mobile/lg-P700#software_panel
1)Install the USB DRIVER
2)Install and Execute the LG MOBILE SUPPORT TOOL
3)Connect your phone to PC by using the bundled USB Cable
4)Click Start Updating within the LG Mobile Support Tool to begin.If your phone needs to upgrade, the Start Updating button will be enable.
Prijavio je da mi je verzija v10g i da ima novija v10h, verzija EUROPE OPEN, ne uradi update jer me LGsync nesto zeza, nece da instalira MTP device driver, pa ne mogu backup da uradim. Probacu na Win7 pa cu da sacekam v10i...
btw
Jel neko resio podrsku za Adobe Flash na internet stranama, posto ga LG L7 ne podrzava a iz Adoba ukidaju podrsku, zadnja verzija je za ICS(a na Googl Play-u vise ne moze da se skine)
Da li je dovoljno instaliranje .apk na telefon?
http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html
...
Ubacen srpski(cirilica :sceptic:) u Google voice search, pa sad i SMS poruke mogu preko diktiranja da se "kucaju", search radi ok ali SMS i ne ide bas...Vezano za predhodnu poruku u vezi tastature ;)

Poslednja izmena:
Ja ne vidim razliku izmedju verzija regiona FRANCE i EUROPE, osim toga da france verzija uvek dobija medju prvima update iz nekog razloga

Sve ima.. srpski jezik. Kao i srpski jezik za tastaturu i ostalo..

epype4ud.jpg
ena3a5um.jpg
nynujypy.jpg

Vidim da je sve isto kao i kod mene sem sto mi je KERNAL 3.0.8-perf umesto perf+ i naravno verzija softvera v10g umesto v10i...
Na prvoj slici se nevidi na dnu ekrana koja je verzija softvera od tastature, jer su podesavanja malo drugacija-mozda i zbog srpskog jezika jer je meni telefon na engleskom.
Jel neko resio podrsku za Adobe Flash na internet stranama, posto ga LG L7 ne podrzava a iz Adoba ukidaju podrsku, zadnja verzija je za ICS(a na Googl Play-u vise ne moze da se skine)
Da li je dovoljno instaliranje .apk na telefon?
http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html
Ubacio Flash...instalira se poslednja verzija(ili preko PC sync ili na telefon pa se pokrene-klasika)
Po instalaciji pokrenuti "Flash player settings" iz programa(apps) i dovrsiti akciju koristeci browser koji hocete da ima podrsku za flash(ne stiklirajte "use by default for this action" ako imate vise browsera ili planirate da instalirate). Ima 2 podesavanja, promenite ako hocete i to je to. Nakon toga mi je radio i u fabrickom i u Dolphin browseru...
Ako imate vise browsera ovo sa setovanjima je potrebno pokrenuti za svaki od njih!
BTW
Kako napraviti screen capture bez instaliranja programa za to:
1)Otvorite ekran koji zelite da snimite
2)Otvorite notification bar na vrhu telefona
3)Izaberete "QuickMemo"
4)Ako nije stiklirano(u boji) kliknite gornji levi cosak i pojavice vam se sadrzaj ekrana(u suprotnom ce biti beo ekran)
5)Kliknite na disketu(save) gore desno
i snimice vam sliku u folder QuickMemo u galeriji(izmedju koraka 4 i 5 mozete crtati po slici tipa sakriti neke informacije, nesto oznaciti, zaokruziti i sl.)
;)

Poslednja izmena:
radi

Ubacio Flash...instalira se poslednja verzija(ili preko PC sync ili na telefon pa se pokrene-klasika)
Po instalaciji pokrenuti "Flash player settings" iz programa(apps) i dovrsiti akciju koristeci browser koji hocete da ima podrsku za flash(ne stiklirajte "use by default for this action" ako imate vise browsera ili planirate da instalirate). Ima 2 podesavanja, promenite ako hocete i to je to. Nakon toga mi je radio i u fabrickom i u Dolphin browseru...
Ako imate vise browsera ovo sa setovanjima je potrebno pokrenuti za svaki od njih!

;)
Meni flash nece da radi!!! :( do duse imam jun23 v10g verziju, koja za sada ne brlja, pa ne znam da li da updateujem uopste. Ali ako ima veze sa time sto flash nece da radi, onda cu morati?
Kada kliknem na flash player settings otvori browser i nista se ne desava, crn ekran. Instalirala sam poslednji flash za android 4.0
Upomoc? :)

Sada radi, instalirala sam Dolphin, i u njemu otvori settings bez problema!!! Hvala :)

Poslednja izmena:
Preporucujem da se na ovom telefonu iskljuce sve animacije i scrool wallpaper u home screenu. Mislim da je bitno brzi.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1347073966629.jpg
    uploadfromtaptalk1347073966629.jpg
    44.1 KB · Pregleda: 267
Sta se dobije rootovanjem, znam da se otkljuca telefon ali sta mi to znaci realno?

Ajde sad molim vas, lepo i postepeno... Da li mogu da instaliram igrice i aplikacije na karticu? Koji programcic mi treba da bih prebacivao stvari na kraticu? Evo skinuo sam NFS i kaze mi da jedan fajl (neki .rar) roknem na karticu, a da onaj drugi (.apk) instaliram... nista jos ne kontam, mada mi je tek 3 dana s telefonom i prvi android u zivotu (do sad sam mislio da su BlackBerry-ji zakon :D ) Ajdeeeeeeeeeeee POMOOOOOC! A i pisite malo kako nabavljate te cool igrice, jer su ove besplatne uglavnom njesra...

Skinuo sam MX player i htedoh da odgledam neki film... Kako prebacujete avi fajlove preko ovog ubogog LG PC suite?! Krenem ja sve lepo, ono kao fazon PC Library--Movies pa ga kao prebacujem na Device i on krene i posle pola minuta se prekine, kao proveri usb kabal ili karticu... Ajde ja kao da ga zeznem, udjem na karticu onako primitivno preko My computer, pa kao da je usb fles i nekako kopiram film na karticu...i pustim ga na MX playeru. ALI...Kako da ubacim prevod?! nikako mi ne ide...pomagajte molim vas...

Poslednja izmena:
Ni ja nisam uspeo da prebacim igru na sd. Jel vidi onaj virtuelni sd kao taj gde ce da instalira. Cak ni preko app2sd nista nisam postigao. Pa lg suite koristim samo za update telefona. Sta fali da prebacujes preko my computera. Ne gledam filmove na njemu, tako da ne znam za titl

Poslednja izmena:
Sta se dobije rootovanjem, znam da se otkljuca telefon ali sta mi to znaci realno?
Imaš pun pristup androidu, možeš instalirati neke aplikacije sa Play storea za koje je potreban root, nešto ti se i ubrza telefon, u budućnosti (nadam se) moćeš stavljati druge romove,..

Ajde sad molim vas, lepo i postepeno... Da li mogu da instaliram igrice i aplikacije na karticu? Koji programcic mi treba da bih prebacivao stvari na kraticu? Evo skinuo sam NFS i kaze mi da jedan fajl (neki .rar) roknem na karticu, a da onaj drugi (.apk) instaliram... nista jos ne kontam, mada mi je tek 3 dana s telefonom i prvi android u zivotu (do sad sam mislio da su BlackBerry-ji zakon :D ) Ajdeeeeeeeeeeee POMOOOOOC! A i pisite malo kako nabavljate te cool igrice, jer su ove besplatne uglavnom njesra...
Igrice, ja mislim da ne možeš prebacivati na karticu, samo neke djelove, koje aplikacije same spremaju na karticu. Kod nekih programa (ne skinutih sa Play storea) traži da staviš neke fajlove na SD karticu, a kod nekhi traže da staviš na njegovu memoriju, sve to zavisi od čovjeka koji ih je creckovao. Ti fajlovi što stavljaš na SD karticu su podaci za igricu, oni obično više zauzimaju.

Skinuo sam MX player i htedoh da odgledam neki film... Kako prebacujete avi fajlove preko ovog ubogog LG PC suite?! Krenem ja sve lepo, ono kao fazon PC Library--Movies pa ga kao prebacujem na Device i on krene i posle pola minuta se prekine, kao proveri usb kabal ili karticu... Ajde ja kao da ga zeznem, udjem na karticu onako primitivno preko My computer, pa kao da je usb fles i nekako kopiram film na karticu...i pustim ga na MX playeru. ALI...Kako da ubacim prevod?! nikako mi ne ide...pomagajte molim vas...
Prevod moraš nazvati isto kao film, npr ako ti je fajl filma film.avi, onda ti i prevod mora biti film.sub (ili .srt) i moraju biti u istom folderu.

Hvala, meni treba rut da bi kupovao sa play storea. Ali ne znam da li se gubi garancija?
Ja mislim da se arancija gubi, ali dosta ljudi je odnjelo rootovane telefone na popravak, i oni su ih popravili. A i uvjek ti postoji opcija unroot.

DarkNeno i Imalikogatu, hvala Vam obojici. E sad...aj molim Vas, dajte neki link sa nekom proverenom iGO navigacijom, koju vi koristite...meni je sve ovo novo i citam svaki dan sve sto nadjem, ali mi gotivnije da stavljam nesto sto neko vec koristi...Dajte link pliz. Ovo se posebno odnosi na OGGY-ja :DA i ako Vas ne mrzi da kuckate, dajte neko kratko uputstvo kako da ga sibnem na karticu...Hvalaaa!

stvar koja me nervira je sto imam jos 256mb slobodbnih na emuliranoj sd kartici i ne da mi da instaliram igru od 25mb, kao nema mesta?

Ja mislim da se arancija gubi, ali dosta ljudi je odnjelo rootovane telefone na popravak, i oni su ih popravili. A i uvjek ti postoji opcija unroot.

iako me svrbe prsti necu ga jos rootovati, jer sam zadovoljan sa njim i sve mi je potaman. ide mi na zivce sto nema play store za srbiju, ali ako vec nece da im dam lovu, nadje se alternativni put :D

Poslednja izmena:
daj link oggyyyyyyy
Sve to OVDE...
Zadnja verzija je v8.4.3.179971
Sve iza toga su podverzije(1.7 thin preporucujem) ili skinovi tipa TIGER, MARIUPOL, REBORN i sl.
Kompletan iGO folder se snima na SD karticu, onda se pokrece instalacioni fajl .apk nekim fajl menagerom.
Kao i kod vecine dobrih programa, treba vam licenca za koriscenje istog... Nije moje kako je nabavljate ;)

DarkNeno i Imalikogatu, hvala Vam obojici. E sad...aj molim Vas, dajte neki link sa nekom proverenom iGO navigacijom, koju vi koristite...meni je sve ovo novo i citam svaki dan sve sto nadjem, ali mi gotivnije da stavljam nesto sto neko vec koristi...Dajte link pliz. Ovo se posebno odnosi na OGGY-ja :DA i ako Vas ne mrzi da kuckate, dajte neko kratko uputstvo kako da ga sibnem na karticu...Hvalaaa!
Sad, pošto sam novi na ovom forumu, neznam da li se smiju stavljati piratski linkovi.

DarkNeno,sve mi mozes poslati na PM. Oggy, aj molim te i ti pisi za licencu u private. Tnx braco, mnogo ste mi pomogli

pozdrav,

kom treba Copilot navigacija, neka se javi na pp, koristio sam i igo ne na L7 al prije i copilot i obje su ok naravno, prednost dajem copilotu jer je kompatibilan na sve rezolucije, sam se prilagodjava

nego ono sto me interesira, zna mi se desiti da nista u proc ne vrti a rami mi spadnu na 80, dok u vecini slucajeva se vrti oko 180-200, kad ga tek upalim bude i na 230, pa svremenom padne, zanima me di vuce rame ako nista ne vrti

caoo

Oggy, daj jos samo jednu malu pomoc i necu te vise smarati! Trebaju mi mape za ovu verziju koju si okacio. Inace instalirao sam je, radi skroz OK, imao sam problema sa Shemama, ali sam jednu po jednu proveravao i izbacivao one koje ometaju startovanje navigacije. I onda pogledam i ima mape samo za bivsu SFRJ... GDE DA NADJEM MAPE ZA OSTATAK EVROPE? heeeeeelp

pozdrav,

kom treba Copilot navigacija, neka se javi na pp, koristio sam i igo ne na L7 al prije i copilot i obje su ok naravno, prednost dajem copilotu jer je kompatibilan na sve rezolucije, sam se prilagodjava

nego ono sto me interesira, zna mi se desiti da nista u proc ne vrti a rami mi spadnu na 80, dok u vecini slucajeva se vrti oko 180-200, kad ga tek upalim bude i na 230, pa svremenom padne, zanima me di vuce rame ako nista ne vrti

caoo
Instaliraj si neki task manager ili task killer (ja koristim Advanced Task Manager) i vidi koji ti procesi vuku RAM, pa ih "ubij". Većinom ti RAM vuku programi kao Facebook, Viber, Skype,...
Možeš i instalirati Auto Manager Memory (potreban root).

pozdrav,

caoo
Instaliraj si neki task manager ili task killer (ja koristim Advanced Task Manager) i vidi koji ti procesi vuku RAM, pa ih "ubij". Većinom ti RAM vuku programi kao Facebook, Viber, Skype,...
Možeš i instalirati Auto Manager Memory (potreban root).

budem vidio,

facbook, viber i to ne koristim, kazem evo trenutno u apk pokrenutim procesima vrte se postavke i tipkovnica, tako je bilo i kad je spalo na 80mb, al to se desilo jednom,
nista istalirat cu i pratiti

pozz

Android je tako osmisljen da koristi sto vise RAM-a i da sto vise aplikacija bude ucitano u isti zbog fluidnosti,odziva. Od verzije 2.2 koristiti task manager samo usporava telefon,nista dobro ne dobijas. Sistem sam ubija procese kad mu zatreba RAM-a

Naravno, mislim da je to svima jasno, bar bi trebalo biti, nkad nisam gasio te aplikacije, ali cu probati samo zbog pracenja

ko oce gasiti moze i u postavkama ukljuciti opciju gasenja cim se apk napusti

postavke-->opcije programera---> i stavit kvacicu na ''ne zadržavaj aktivnosti''

Nazad
Vrh Dno