Šta je novo?

LG Optimus Hub

Probaj fency widget on" hvata" kladovo jedini koji sam probao,a cacak ce sigurno.Doduse smestio nas je u centralnoj srbiji ,ali je prognoza tacna.

Moze i beautiful widgets i moze da se namesti da iz njegove weather aplikacije pokrece bilo koju drugu weather aplikaciju za detaljnije podatke. Ja sam ga skinuo besplatno sa GetJar.

Poslednja izmena:
LG Hub (LG-E510) extra aparatić. Zaista extra. Jednostavan, nije glomazan, nije težak.
Na njemu je GB 2.3.4, ima neki premaz preko displeja (ili je sam displej takav) Gorila Glass i dok se prvi put ne zamasti displej od prstiju skrol ide malo teže.
Jasno i glasno se čuje (i ja njih i oni mene), brz je, wifi hvata brzo i sa dobrim signalom, odradio sam root i custom recovery u 3 poteza...
Ekran je pregledan i nema duhova prilikom skrolovanja, kamerica pristojna na dnevnoj svetlosti (ja nemam nikakvih zahteva što se kamere tiče pa me boli uvo zarad nje ali lepo radi)...
Mana su plastična leđa od glossy plastike koja me nervira, SIM se ne može izvaditi dok ne izvadiš bateriju, nema rupicu za provlačenje kanapčića za oko zgloba, ne postoji poseban zvučnik za zvono telefona nego zvoni na slušalici.

O-li-can je za te pare i nudi poprilicno za nezahtevnog korisnika (ma cak i za zahtevnog).

Nisam gledao prethodne postove, ali ako nekome treba ROOT i Custom Recovery za HUBa nogu da okacim tutorijal i link sa neophodnim komponentama?

:D

Okači šta čekaš :)
Imaš da kupiš na ebay-u zadnje maske ili stavi gumenjaka (silikonsku futrolu).

Okači šta čekaš :)
Imaš da kupiš na ebay-u zadnje maske ili stavi gumenjaka (silikonsku futrolu).

Okacicu tek nocas tj. sutra ujutro.
Nemere pre toga a sve je jako jednostavno sto se root-a i cr-a tice ;).

Ovo u sustini i jeste prepakovani Optimus One P500.

Najvise me "boli" nedostatk "rupice" :d za kanapce oko zgloba. Naime, mobitel drzim u platnenoj vrecici pa ga iz nje vadim potezanjem kanapceta :d:d:d...

...

Hehe platnena vrecica :)...ja isto moram da kupim neku futrolu, ima li kod nas tih ledja ili samo na ebay?! Ako neko zna gde ima neka mi pusti link, ako nije problem....inace problem sa vremenom sam resila..super je fency widget..odmah je uhvatio Cacak...i bas mi se dopada, hvala na preporuci za njegai hvala svima :) e sad je sve skockano...jos ta ledja ili silikon i odlicno...stvarno sam prezadovoljna...:d...jos sam se navukla na bilijar :d...

Moj glas ide shto se tiche ledja za HARDSHELL! Neverovatno dobro izgleda! :D

ROOT & CR !!!

Odricanje od odgovornosti:
Nisam odgovoran nizašta što se događa na mobilnom telefonu, kompjuteru ili bilo čemu drugom, a prateći ovo uputstvo.
Nastavljate na vašu odgovornost!

Poštovani, evo kratkog uputstva za Root i CR (CustomRecovery):
Preko neophodne radnje da bi se Root odradio:
1. Instalirajte Java JRE i JDK biblioteke za Vašu verziju OSa sa ovog LINKa,
2. Instalirajte Android SDK Tools za Vašu verziju OSa sa ovog LINKa, startujte iz Start->Android SDK Tools foldera->SDK Manager i apdejtujte ove dve stavke sa slike (Android SDK Tools i Android SDK Platform-tools). Zatvorite nakon apdejta.
3. Instalirajte LG Suite IV sa svog telefona (nalaze se na kartici) i ta svita će napakovati drajvere koji su potrebni...

ROOT:
- Sa ovog LINKa skinite ZIPovan fajl LG_HUB, raspakujte ga i unutar foldera naći ćete RootExplorer.apk i Vplajer.apk koje ćete prebaciti na mSD i mSD folder čiju ćete unutrašnjost (3 fajla) prebaciti, takođe, na root mSD kartice.
- Samo povežite fon preko USB kabla sa kompom i nita ne dirajte (prethodno na fonu štiklirajte USB Debugging opciju) :d dok se drajveri ne instaliraju valjano pa u folderu SuperOneClick startujte jedini .exe fajl dotične aplikacije.
- Pokrenuće se sama SOC aplikacija i jednostavno kliknite na Root. Sačekajte neki minuta (možda malo duže) da Vam SOC prijavi kako je ROOT odrađen i da Vas pita da li želite proveru (odgovor je No) i da Vam prijavi da otkačite fon. Eto, ROOT je odrađen i pojaviće se ikonica Super Usera u meniju sa aplikacijama (odmah instalirajte Root Explorer jer će Vam trebati kasnije) !!!

P.S. U toku ROOTovanja fon će se restartovato i nemojte se uspaničiti jer tako treba :d

CUSTOM RECOVERY:
- Sa roota mSDa instalirajte RootToolboxPro1.6.7.apk. Nakon uspešno obavljene instalacije sa Marketa instalirajte BusyBox Fee aplikaciju (jer ovaj Root...trtmrt...:d neće bez BusyBoxa da radi valjano). Nakon svega ovoga pokrenite RootToolBox aplikaciju sa fona i odaberite opciju Advanced->Flash Recovery->sdcard->recovery-clockwork-5.0.2.7-e510.img. Propratite dalji tok i eto Custom Recoveryja (CR)!!!

U CR se ulazi tako što isključite fon pa stisnete i držite Vol Down+Power gumbić sve dok fon ne uđe u CR.

Ja sam zamenio karicu i stavio od 8GB pa sam je iz CRa formatirao sa 512MB EXT2+256MB SWAP i ostatk je ostao kao FAT. Posle sam instalirao Link2SD aplikaciju sa Marketa koja automatski instalira i premešta instalirane aplikacije na Vašu mSD karticu i tako memorija telefona ostaje netaknuta...

Java java.png i SDK SDK.png.

Uživajte...

Poslednja izmena:
Hard shell je vrh, mnogo dobro izgleda, ali gde naci za ovaj model telefona? Je l neko instalirao program da mu led pokazuje da je nesto propusteno, da li to uopste moze? Inace instalirala sam camera 360, extra funkcije, ali kad prebacim slike u komp sve su male, ako moze neko da proba, pa da mi kaze da li je takav program ili je do nekih podesavanja samog programa.

Neogeo hvala za uputstvo :), ako odlucim da radim, pisem jesam li uspela :)

Hard shell je vrh, mnogo dobro izgleda, ali gde naci za ovaj model telefona? Je l neko instalirao program da mu led pokazuje da je nesto propusteno, da li to uopste moze? Inace instalirala sam camera 360, extra funkcije, ali kad prebacim slike u komp sve su male, ako moze neko da proba, pa da mi kaze da li je takav program ili je do nekih podesavanja samog programa.

Neogeo hvala za uputstvo :), ako odlucim da radim, pisem jesam li uspela :)

Ma uspećeš sigurno, zašto nebi uspela uz ovako lepo sročen tutorijal :).

LG nema Notification LED (to je imala Motorola XT530) koji svitka kada imatš propuštene pozive ili nepročitane SMSe. E, sada, možda ima neki program koji će mu navigacione tastere upotrebiti u tu svrhu (mislim na Hub-a).

Gaga, preporucujem da ne radis to sa LED tasterima sto neogeo rece da ti je opcija. Pod jedan, mislim da na stock ROM-u i ne moze, a i kad flashnes neki gde moze, ume da bude mac sa dve ostrice - meni je na O2X na MIUI-ju jelo preko 40% baterije za noc, ako mi nesto posle leganja stigne poruka, recimo... Pa ti racunaj...

O2X via TT

Imate NoLED aplikaciju na marketu za propuštene pozive i sl. Jedino što je pravljena sa namerom da na telefonima sa amoled ekranima omogući obaveštenja poput Galaxy-ja S i sl. Ne znam kako bi radila na vašim tel. , ako vas ne mrzi probajte... :)

Inace instalirala sam camera 360, extra funkcije, ali kad prebacim slike u komp sve su male, ako moze neko da proba, pa da mi kaze da li je takav program ili je do nekih podesavanja samog programa.

Ja je imam instaliranu 10-ak dana ali nisam primetio da su slike razlicitih rezolucija.Kod mene je isto, i izgleda zavisi od toga koji mod kamera koristis, t.j. sa kojim efektom se slika.Inace, odlican program.PREPORUKA!!!!

Ja je imam instaliranu 10-ak dana ali nisam primetio da su slike razlicitih rezolucija.Kod mene je isto, i izgleda zavisi od toga koji mod kamera koristis, t.j. sa kojim efektom se slika.Inace, odlican program.PREPORUKA!!!!

Da, evo sad sam provalila, definitivno je do moda, steta sto svi modovi ne snimaju normalne fotografije..mada cackacu jos da vidim ima li neko podesavanje, ovo bas nije logicno

Kad sam ga povezala preko Lg suit ili kako se vec zove program, pise da je nasao nov softver, da ga azuriram ili ne?

onda odlucim motorolu defy plus, pa nadjem kako ima SAR uzasno visok

Znam da sam malo zakasnio, ali Motorola Defy nema visoku SAR vrednost. Tj ima, ali verzija za americko trziste koja ima 1.53W/kg (tamo je dozvoljeno do 1.6), dok verzija za Evropsko 1.09W/kg (u EU je dozvoljeno do 2W/kg). HTC Desire ima 1.49 npr, sto znaci da Defy "zraci" trecinu manje, a koliko znam, niko se nije zalio da ga je glava bolela sa Desireom, koji je bio (i jos uvek je) jako popularan telefon.

p.s. I ja sam razmatrao Defy pre nego sto sam kupio telefon, guglao sam bas dosta o toj SAR vrednosti. Na ga na kraju nisam nasao u prodaji, pa sam dodao jos malo para i kupio Xperiu Neo

Kad sam ga povezala preko Lg suit ili kako se vec zove program, pise da je nasao nov softver, da ga azuriram ili ne?

Jok. Ne moraš da se mučiš.
Odmah nakon toga instaliraće se LG Updater koji će ti reći da za tvoj model nema novog softvera. Proverio sam već, pa da se ne smaraš :).

Svako ko ROOTuje fon ili odradi CR neka objavi to da bih znao da li su linkovi dobri i da li je Tutorijal OK.

:smoke:

Hehe ok :)...;), sto se tice defy ja sam svuda nailazila samo na jedan podatak, inace cena je skroz ok 12400 din uz paket mix net M, al ja nikako nisam mogla da se pomirim sa tim da predjem u MTS ! :d....

Hehe ok :)...;), sto se tice defy ja sam svuda nailazila samo na jedan podatak, inace cena je skroz ok 12400 din uz paket mix net M, al ja nikako nisam mogla da se pomirim sa tim da predjem u MTS ! :d....

Gago, mislim da su svi drugi operateri bolji od vipa ali da vip ima najveću i naj povoljniju ponudu telefona.

DEFY je extra a li je DEFY+ još bolja za nekih 10-20€ više razlike u prodavnicama.
Imao sam prilike da vidim i probam i jedan i drugi fon. Oduševljen sam, ali za manje para uzeh Huba i . :)

Sorry ja sam i mislila na motorolu defy plus, preko Handy shopa cena je 12400 za mix net M, pa eto ko hoce da zna da je cena extra! Ne znam da li su drugi operateri bolji, ali znam da sam 10 godina bila na mts/u i da mi je svaki racun bio uvecan za 300 din za koje nisam znala kako sam potrosila, a VIP dve godine placam svaki racun tacno koliko je pretplata! U telenor ne bih otisla nikad, za njih tek mislim da mute!

Sorry ja sam i mislila na motorolu defy plus, preko Handy shopa cena je 12400 za mix net M, pa eto ko hoce da zna da je cena extra! Ne znam da li su drugi operateri bolji, ali znam da sam 10 godina bila na mts/u i da mi je svaki racun bio uvecan za 300 din za koje nisam znala kako sam potrosila, a VIP dve godine placam svaki racun tacno koliko je pretplata! U telenor ne bih otisla nikad, za njih tek mislim da mute!

Ma joook.
Probao sam i Telenor i VIP i mt:s i po meni su svi bili korektni (osim VIPa koji kod raskida ugovora gleda da te pokopa u svakom pogledu...).
Moj sadašnji VIP ugovor ističe 28 Avgusta 2013te pa ako budu imali promocije na mt:su kao sada, Mix Net M sa 50% popusta izađe 560 DIN što je džaba (300min, 600 msg i 600MB sa prenosom u sledeći mesec) odoh na mt:s...

Videćemo, vreme će pokazati svoje...

Hehe ok :)...;), sto se tice defy ja sam svuda nailazila samo na jedan podatak

Ali ako si obratila paznju, videla si da u zagradi pored tog podatka skoro svuda stoji (US) ;)
Imas detaljno podatke o SAR zracenju za sve Motoroline modele za svako trziste: http://rfhealth-sar.motorola.com/SAR/

Za Defy za Evropu, Afriku i pola Azije pise:
The highest SAR value for this model phone when tested for use at the ear is 1.09 W/kg.
Under the guidelines for your phone model, the SAR limit is 2.0 W/kg.

HUB FLASHING!

Ovi , dole, zakačeni LINKovi pripadaju xda-developers forumu i njihovo su pravo i vlasništvo!
Odricanje od odgovornosti:
Nisam odgovoran nizašta što se događa na mobilnom telefonu, kompjuteru ili bilo čemu drugom, a prateći ovo uputstvo.
Nastavljate na vašu odgovornost i Vaš rizik!

Svoj telefon (Hub) možete preflešovati originalnim i najnovijim firmwerom tako što ćete:
1. skinuti aplikaciju sa OVOG sajta pod imenom "Original LG Firmware". Pre pokretanja aplikacije isključite svoj AV i FW (FireWall) zatim u polje Model of phone unesite E510 i dole ispod SERIJSKI BROJ (ne IMEI), kliknite na save i download počinje.
Originalan firmware nosi oznaku V10C_00.kdz i ima oko 135MB.
2. Za manipulaciju i flešovanje .kdz fajla propratite sledeći LINK koji se odnosi na P500 ali je postupak i procedura isti/a.

Srećno!

Poslednja izmena:
Uzeo sam suprugi ovaj telefon i vredi za sve novce. Uopste nije spor, naprotiv. Napakovali smo ga sa gomilom aplikacija i sve radi glatko i brzo. Probali i neke igre, sve radi normalno (Angry Birds rado brzo i glatko)... Opera mini radi super, sve sto ima na telefonu radi kako treba i bez trzanja i cimanja. Ekran je sasvim solidan i odlican iz uglova, uglavnom po mom iskustvu ovo ubija Wildfire-a S kako radi. Kome ne treba "kancelarija" u pokretu, ovo je super telefon.

hm..a sto ne i neka mini kancelarija, ja sam ubacila i office i jos neke aplikacije i moze da posluzi :d......telefon je odlican! Ako neko nadje neku silikonsku futrolicu tj ledja za njega neka napise ovde...:d

Jedina mana mu je slabiji Wi-fi i GPS. Recimo ZTE Skate koji imam za par sekundi vata GPS u stanu dok LG-a moram da prinesem prozoru ili da izadjem ispred stana za 100% tacnost, inace ima gresku od oko 1km u prikazu lokacije. Wi-fi radi OK, ali desava se da nece da se nakaci na Telekomov ADSL modem kad je slab signal (pise svo vreme obtaining IP adress...) dok ZTE se kaci u roku od sekund (na istoj lokaciji). To je sve od mana sto sam primetio.

Vrh Dno