Šta je novo?

LG Optimus Hub

stevica7

Cenjen
Učlanjen(a)
24.11.2011
Poena
154
Osnovno
Market
Status : Aktuelan
Model : Optimus Hub E510
Mreže : 850Mhz, 900Mhz, 1800Mhz, 1900Mhz, HSDPA,
Kućište
Dimenzije : 113.4 x 60.8 x 11.9 mm
Težina : 123 grama
Oblik : touch-screen,
Tastatura : nema,
Procesor
Procesor : ARM V6
Takt : 800 MHz
Baterija
Vrsta : Li-Ion
Kapacitet : 1500 mAh
Ostalo
Ostalo : vibracija, kompas, akcelerometar,
Ekran
Glavni
Tip : TFT
Veličina : 3.5 inča
Broj boja : (18-bit) 262.144 boja
Rezolucija : 320x480 piksela
Ostalo : osetljiv na dodir,
Kamera
Glavna
Orijentacija sočiva : sa zadnje strane
Broj piksela senzora : 5.0 megapiksela
Rezolucija fotografija : 2592x1944 piksela,
Rezolucija videa : (VGA) 640x480 piksela,
Ostalo : video zapis, autofokus,
Zvuk
Reprodukcija
Format melodija : mp3, aac, wav,
Ostalo : spikerfon, fm radio prijemnik,
Memorija
Operativna
RAM : 512 MB
Interna
Kapacitet : 150 MB
Eksterna
Podržani formati : microSD (Trans Flash),
Uz aparat : 2048 MB
Maximalno podržano : 32768 MB
Softver
Operativni
sistem
Vrsta : Android
Verzija : v2.3
Podržani formati : aac, wav, mp3, mp4, H.263, H.264, wmv,
Funkcije
Osnovne : kalkulator, kalendar, štoperica, alarm, konverter,
Napredne : snimanje glasa,
Komunikacija
Lokal
Kablom na : USB 2.0 port, 3.5' audio,
Bežično : bluetooth 3.0,
Udaljeno
Prenos podataka : GSM (9,6 Kb/s), GPRS (115 Kb/s), EDGE (236 Kb/s), HSDPA,
WAP pretraživač : 2.0
Podržane tehnologije : SMS, EMS, MMS, WiFi, GPS, SyncML, DLNA,

Najzad u VIP-u nešto pametno da se pojavi a da ne košta boga oca, izgleda kao solidan android telefon, za mesec dva mi ističe ugovor i planiram da uzmem baš njega.

Ima li jos nekog sa nekim iskustvom vezano za ovaj telefon? Da li ce interna memorija od 150 mb da bude mala za instaliranje aplikacija? I kako je moguce da pise da ima gorila glass, ako na sajtu gorila, ovog telefona nema na listi?!

Poslednja izmena:
Lg ima nesto slicno GGu. Isti princip samo nema ime za njega. :d (bar kolko ja znam)
Kao sto je poceo da pravi ultra amoled sto nije isto samsungovom samoledu. :)

S obzirom da dolazi sa 150 mb interne memorije biće ti sigurno malo. Tu će i vip da postavi neku svoju aplikaciju tako da ćeš u startu imati još manje.

Sent from my ZTE roamer using Tapatalk

postoji mi mogucnost instaliranja app na SD card kod 2.3 androida?

Postoji. Ta mogucnost postoji od 2.2 ver.
Imas i opciju roota, ali ne znam kakva je situcija za ovaj model telefona.

Aha, pa onda ne mora da me brine mala interna memorija? Je l tako? Uz aparat dolazi kartica od 2 gb! A imam kod kuce i 4 i 8 gb! Pa ce valjda biti sve to dovoljno, npr stavim karticu od 8 gb! Sta mislite?

Poslednja izmena:
Pa neće biti.pstoje aplikacije koje neće na sd. Mocices da ih instaliras jedino ako rootujes tel. Ap 2sd premesta samo aplikacije koje tamo hoće ,ostale osstaju na telefonu. Tako da će ti za par dana već zahvaliti prostora. Ja isto kuburim sa memorijom od 170mb.

Poslednja izmena:
lepo rutujes i napravis particiju na kartici,i nemas zasto da se brines.
inace dobar telefon,ali po mom misljenju nije bas jeftin :s

Realno bolji je od galaxy fit-a a mela je razlika u ceni. Tako da je po meni ipak best bay u vipu

Sent from my ZTE roamer using Tapatalk

Ovo je zapravo prepakovani LG p500, sa klokovanim procesorom. Gledajte na ovo kao LG-jev odgovor na godinu dana star Samsung galaxy ace.

@gaga3
150mb jeste malo, ali može da se živi sa tim, ako ne instaliraš igre i brdo aplikacija.
Sa druge strane imaš mogućnost da velike aplikacije prebaciš na karticu. Ili, kao što su rekli, KADA izađe alat za rootovanje za ovaj telefon moći ćeš da koristiš i ext3/ext4 particiju za aplikacije.

Ne znam meni 117 aplikacija (izbrojao u app draweru), računao i sistemske, zauzima oko 700MB...u proseku se kreće od nekoliko stotina KB pa do 50-60MB... Ne bih danas nikome preporučio ništa ispod 1GB interne memorije za aplikacije...

Adobe Flash Player 12.85MB, Any.DO 6.92MB, AppBrain 6.36MB, Doplhin Browser HD 20.36MB, ES File Explorer 4.25MB, ezPDF Reader 7.59MB, Gmail 4.55, Ceo Go Launcher sa dve, tri teme, Go tastaturom, go Lockerom i Go SMS-om oko 40MB...Market 6.17MB, YouTube 3.14MB

Malo je tih 150MB...

Sad sam dosla iz Vip/a isla sam da ga pogledam. Ovako pise 150 mb dostupno iako on ima vec neke aplikacije ubacene..npr evo od ovih iz prethodnog posta ima gmail, g talk, youtube i gomilu jos nekih...evo sad gledam i da moj prethodni tattoo ima 150 mb interne memorije i bilo mi je dovoljno. Inace imam sledece aplikacije basketball lite, color note, record call, ES file explorer, gps status, log collector, missed call, my days, process manager, google translate, b92, pic say, antivirus, opera, igo my way, n drive, handcent sms (po meni najbolji), office paket i jos nekih par i u tattoo imam jos 20 mb slobodno :d... igrice ne igram to me ne zanima...tako da ce valjda i na Lg biti dovoljno. Inace ovako je lep, elegantan, kazu da i bateriju solidno drzi u odnosu na android, a ja bas mislim da cena nije skupa 6900 za 1160 din mesecne pretplate tj paket 325, dok u Telenoru Ace kosta 18 000 za prenesi i surfuj 500, van pameti! I ace posle svega sto Telenor ubaci ima 70 mb dostupne memorije. Inace svi telefoni u toj klasi imaju po 150, cak i SE ray ima 300 samo! A ne vidim da je Ace bolji tel! Razmislicu do ponedeljka i uzecu ga najverovatnije. Inace rekli su mi da imaju jos samo jedan i rezervisala sam ga. Ovo je podatak za Cacak! Da ne prodjem kao sa Cha cha koji su odmah rasprodali i vise nikada dobili niti ce. ETO :d...

Hardver je izuzetno loš na ovom telefonu...bolje još dodati i uzeti Samsung W nego ovo...ili juriti neki polovan telefon. Ovakvi telefoni su po meni čisto bacanje para, uz dužno poštovanje prema svima..

U kom smilsu los hardver, los za sta? Wave nije android :(..a galaxy w je mozda ok skroz, ali 18000, sta ce se konkretno dobiti za toliku ralziku u ceni, mada kad je u Telenoru Ace 18 000 onda Vip i nije skup! :) :D

Poslednja izmena:
LG je gotovo identican po specifikacijama sa Galaxy Ace-om, a ipak osetno jeftiniji od njega u slicnim paketima kod operatera.

@Zechs
Ne slazem se. Za one sa nizim potrebama, kad je mobilni telefon u pitanju, ovo je sasvim dovoljno. I meni je dok sam se upoznavao sa Androidom LG Optimus One bio saasvim dovoljan. A mojoj sestri i devojci su telefoni te klase i vise nego dovoljni (sestra Galaxy Mini, devojka Optimus One).

:) ne znam sta bih radila sa telefonom pa da mi treba neki dual core procesor ili neko ludilo....mislim manje vise sve su te neke igrice, filmovi ili sta vec, ko ce da gleda film na 4 inca ili manje...a opet davati 300 evra za neke perverzije od telefona da bih se igrala meni je malo smesno. Cak sam bila odlucila da uzmem Galaxy s plus za nekih 130 evra uz paket kod mts, ali opet, sta ce mi vise doneti, sto necu moci i sa ovim da radim..sta vi momci radite sa tim telefonima, je l moze neko da mi kaze, da vidim treba li meni to :d

Spor...hm...u cemu, ja sam izotvarala aplikacije, web mi je odmah ucitao stranu, saltala sam sa prozora na prozor, youtube je odmah ucitao video ( moguce da je do brzine u vipu ) ..ne znam...sve je radilo normalnom brzinom..

Poslednja izmena:
Nadji nekog direktora kome treba jak paket tipa 2000 postpaid i placaj mu u ratama telefon :) onda mozes bilo koji uzeti za dinar :D

Hahah ma nisu problem pare,prezalicu ja tu razliku ako uzmem neki vrh tel, samo ne znam zasto investirati u nesto sto ce sluziti da se igram time ...mozda vi mislite da se ja zezam, ali bih stvarno volela da znam sta cu da propustim....odnosno sta vi radite sa telefonima :d....( ono snimanje devojaka i tako to ne morate da mi pisete ) :d

S obzirom da si vec imala android ,znas vec koje ces aplikacije da stavis na njemu,i za sta ces otprilike da ga koristis.Ovaj lg ce ti u svakom slucaju biti korak napred.Ja te s toga podrzavam u kupovini istog.

Ajde ovako. Da zanemarimo te dzidzabidze koje mi chachkamo. Jacim skupljim boljim telefonom osiguravas sebe da ces (ajde da kazemo ovako, u toku ugovora od 2 god. kod operatera) imati osigurane update -e operativnog software -a, moci da koristis svezije i zahtevnije aplikacije, instalirati vise aplikacija i neces se nervirati kada aplikacije postanu zahtevnije sto tvoj mobilni je postao spor i ne radi kao nekad. :)
Pricam o Android -u. :)

Dacu ti moj primer. Ja imam telefon HTC Wildfire uzeo ga preko Telenora i evo proslo je manje od god dana i vec je zastareo jer je slabiji. Stuca, jedva otvara internet stranice (da ne pricam sajtove koji nisu optimizovani za mobilni internet) i sporo otvara aplikacije. Za razliku od mog josh starijeg iPod Touch koji i dan danas otvara aplikacije brze od moje divljevatre. :)

Poslednja izmena:
Hm....meni tattoo i dan danas radi odlicno, prodala sam ga pre dva dana, da bih produzila ugovor u vipu inace ne bih ga ni menjala. Opera mi je radila brzo i nista nije stucalo...mada sad sam skroz van teme, ovde ipak treba da dobijemo informacije o HUB-u. Ja sam odlucila da uzmem SE sk17i tj mini pro!

Opera mobile ili mini? Kad poukljucujes sav flash (mada mislim da na tattoo ne ne podrzava) znala bi o cemu je tetra pricao :)

Uzmi mini pro i Bog da te vidi i baci mali review iz tvog ugla u jednoj od tema koje si pootvarala :)

hehe , pa ja otvorila teme, al me niko ne vidi :d....sram da vas bude :)....ja sam prvo htela mini pro, pa odlucim da uzmem Cha cha i rasproda se...onda odlucim motorolu defy plus, pa nadjem kako ima SAR uzasno visok, onda odlucim galaxy s plus, al moram u telekom i da menjam broj jer imam ugovor u vipu do 22 a akcija traje samo do kraja feb i na kraju iskoci kupac za tattoo i ostanem bez tel i onda ugledam hub i pokolebam se oko svega.....i vise ne mogu da mislim..uzimam MINI PRO, u martu dobija ICS, ok procesor, ok memorija, zastita za display, hd kamera, blic , prednja kamera, radi skype....qwerty lep, najbitnije SAR 0.4...e sad jes mali i debeo al sta da se radi....cak nema ni beo u vipu...da probam, pa cu videti kako ce mi se dopasti! i naravno javim se mojim drugarima tj vama :d

Poslednja izmena:
Čekaj, čekaj...ti si odustala od telefona zbog SAR zračenja...pa da je to zračenje toliko veliko sam telefon ne bi dobio upotrebnu dozvolu...to su i dalje urbane legende i nedokazane teorije, već samo preporuke..nemoj da ti to bude prepreka zbog koje bi izabrala neki lošiji telefon.

@mironiko
slažem se, ali mala interna memorija kod tih slabijih telefona mi nije uopšte jasna ako se zna kolika je sama cena tih memorija..i sam proizvođač ne bi bio ni na kakvom gubitku da je stavio veću memoriju..sa druge strane, ne znam ali šta se dešava ako apetiti korisnika porastu i naiđe na fizičku barijeru u vidu memorije ili procesora ili veličine ekrana..zato kažem "bačene pare"

Poslednja izmena:
ma otkud znam....ali sigurno nije isto ako tel ima 0.4 i 1.5, neki decko je rekao da ga je glava strasno bolela od te motorole... evo da kazemo i neki podatak za HUB posto je o njemu tema SAR je 0.7 :d

I mene pocne da boli glava kad vidim devojke sa kilo sminke. Manje me boli glava kada ih vidim bez ili sa jako malo. To je kao i ta SAR vrednost :)

Nazad
Vrh Dno