Šta je novo?

LG Optimus 3D

• Začetnik teme Začetnik teme OTAC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sreca pa sam ga prodao na vreme.

Ajde, staj nam na muku. 😀

Sve vise aplikacija zahteva 4.0+ verzije Androida. Ne izadje li ubrzo zvanicni ICS, dzaba smo krecili. Nema vajde od jakog hardvera kad je softver zastareo.

Iako sam prodao mob jos prosle godine, uvek svratim na ovu temu da proverim za ics 🙂

Imam jedno pitanje,tj problem sa ovim modelom,ako bi neko hteo da mi pomogne. Telefon se ugasio sam od sebe posle 10 meseci koriscenja. Sada kad ga upalim pokaze logo i tako stoji 10-15 sekundi. Telefon je rutovan i tako je radio 6,7 meseci. Sta je problem sa ovim telefonom i kako da ga ozivim ponovo. Hvala unapred svima. 🙂

^ Dok je telefon ugasen, drzi 3D taster + Volume Down + Power taster. Kada zavibrira, pusti Power taster, a ostale drzi i dalje dok telefon ne udje u recovery.

U recovery-ju sa Volume Down i Volume Up tasterima odaberi Clear Data i potvrdi Power tasterom. Obrisace sve podatke na telefonu. Onda idi reboot. Tada bi trebalo da ti se ukljuci telefon do kraja.

Hvala punoo na pomoci,danas cu da probam pa cu da javim sta sam uradio. Onda ce da obrise i black market jel da? Hvala vam punoooo.... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Jedno glupo pitanje. Kada ugasite da ne sinhronizuje vreme sa mrezom, ugasite telefon i izvucete bateriju na minut-dva. Da li izgubi podesavanja datum i vremena vas Optimus 3D?

Drustvo jel postoji mogucnost da se instalira camera apk sa ics verzije korejanca, ako moze onda kako, ili ako vec imate ili znate za neku dobru alternativu. Imam fabricki rom i telefon mi je ukorenjen, a nervirame ova trenutna cameta app, stalno pri snimanju videa secka, pozdtav svima.

Probao sam danas, udje u recovery,probam da udjem i factory reset posto nema clear data,ali ako ne udjem za bukvalno 3 do 4 sekunde telefon se ugasi. Uspeo sam u jednom trenutku da udjem i jednostavno se ponovo ugasio. Da li postoji razlog zbog koga se gasi i kako da ga resim,. Baterija je puno otrpilike jednu trecinu,neverujem da se gasi zbog toga. Postoje jos cini mi se 4 opcije ali ne znam kako koj etacno posto je ne moguce procitati. Sta da radim dalje? 🙂

Napravio sam lapsus, treba da pise Wipe data/Factory reset.

Ne bi smeo da ti se gasi. Ali moguce je da ti je baterija prazna. Stavi ga na punjac 10ak minuta, pa onda pokusaj da udjes u recovery. Kada udjes u recovery, odmah ponovo prikljuci punjac, pa onda idi na Wipe data/Factory reset.

A sta znaci ako se gasi , sta moze da bude onda , jel maticna ploca u pitanju ili je nesto sto moze da se poravi?

Pokusaj reinstalaciju sistema KDZ metodom, imas uputstvo na xda forunima. Ako ni to ne pomogne, ne znam sta bi moglo da mu bude.

Mozda on pokazuje da puni bateriju, ali je ne puni. Pa se zato gasi. To ispitaj multimerom.

Danas sam dobio odgovor iz servisa da mu je otisla memorija i da nece da instalira novi softver. Da li znas mozda gde bi mogao da nadjem polovnu ili novu maticnu plocu i koja bi bila cena?
Hvala na svim predlozima. 😀

Najgori ishod.
Ne znam gde moze da se nadje ploca. Ovo je relativno redak model kod nas. A i prilicno retko se kvare.

Ja bih pre rekao da su prilicno retko ispravni,ili imaju zute mrlje po displeju,ili se sami od sebe pocnu gasiti/restartati,ili proximity senzor kako se vec zove onaj koji pali/gasi displej kod telefoniranja ne funkcionise.Uglavnom gomila fabrickih problema koji se u garanciji resavaju swapanjem ploce pa dok ne ubodu ispravnu mimo garancije se definitivno ne isplati raditi,poslednji put kad sam proveravao nova ploca za O3D je kostala 170-200 €.Ja sam recimo menjao plocu zbog zutih mrlja po displeju i dobio plovu s kojom mi se mob gasi iz pojma nemam kojih razloga sve naravno radjeno u ovlascenom servisu.

Nisi u pravu. Izuzetno je mali procenat loših O3D. Statistički, a i iz iskustva ti to kažem.

A ja eto pricam napamet,bolje da sam obe ruke polomio nego sto sam dao pare za ovaj mob.Nikad od prvog dana nije radio kako treba.Pusti se statistike,nema ih puno pa se puno i ne kvare a i zbog poznatog odnosa LG-a prema ovom modelu dobar deo ih skuplja prasinu po ladicama.

A ja eto pricam napamet,bolje da sam obe ruke polomio nego sto sam dao pare za ovaj mob.Nikad od prvog dana nije radio kako treba.Pusti se statistike,nema ih puno pa se puno i ne kvare a i zbog poznatog odnosa LG-a prema ovom modelu dobar deo ih skuplja prasinu po ladicama.
Da to je taj osecaj koji sam i ja ima zadnjih dana koriscenja O3D.Prodajite to dok jos imate kome,odavno je LG sahranio O3D.

Ne mogu da budem djubre da prodam nekome fon koji se gasi kad mu padne na pamet zbog ko zna kojeg razloga.Bicu fin sin pa cu ga pokloniti kevi da igra Smurfs Vilage ima neki stari ipod touch 1G koji je zasluzio zamenu, znaci nista telefoniranje samo multimedija, a onda se bacam u stekovanje za novi fon pa gde dobacim druge mi nema.Uglavnom LG vise ni u ludilu,mada ne znam ni sta bih mogao uzeti da je dobar fon.Mislio Note onda kupi kum i posle 4 meseca mrtvih pixela po displeju ko mesa po bureku jedva ga sredio i prodao.Bas vise nisam pametan,uzeo bih jabuku al mi ekran mali.Ima li neko neki predlog?

LG i treba izbegavati zbog užasne podrške (update nisam video), a ne zbog hardverskih problema (koji su jako retki). Ja sam se nervirao u početku, ali finansijska situacija mi ne dozvoljava da uzmem nešto bolje. Dobro je što i ovo imam.

Ovo nije tema za preporuke. Za to postoji forum "Šta kupiti od mobilnih telefona?".

Hvala na savetu postaviti cu pitanje tamo vise me je interesovalo na sta su korisnici presli posle ovog fona.Kako retki hardverski kvarovi,evo nabroja sam tri redovna,ako pitas bilo kog servisera niko nece ni da pogleda ili posteno kaze da nece da dira nista uz komentar sto si uzeo to djubre ili da strucno misljenje kako je to fabricka greska i ne moze nista uraditi i opet isti komentar za kraj.Pogledaj malo i xda ali i ostale forume koliko su retki hardverski kvarovi.Nesto se ne bih slozio s tom statistikom da se retko kvari.Ne prodje ni dan da mi ne bude zao mojih 300 i kusur € bacenih na ovaj fon srce me zaboli a valjalo ih je skupiti.

Ta tri problema koja si naveo nisu česta, već veoma retka. Dva od ta tri problema se resavaju uglavnom softverski i to veoma lako. To što si ti nosio u neki servis koji nema pojma je nešto drugo. I upravo zbog toga neće da "gledaju" - jer ne znaju. Na XDA ima samo slučajeva gde su ubili ploče ili brikovali od čačkanja na neki način. Čak je i hard brick, relativno dugo, nemoguć.

Da se razumemo, ni ja nisam zadovoljan telefonom koliko bih želeo da budem (ili koliko bih mogao da budem, da su ažurni). A sa druge strane, sa svojim izmenama, jako me dobro telefon služi, nema kočenja, nema lagovanja, niti bilo kakvih drugih problema. To što pričaš trenutno su više reči iz besa, i to razumem jer sam prošao tu fazu pre par meseci. 😀

U svakom slučaju, ako imaš novca, ništa te ne sprečava da sačuvaš živce i odeš na nešto bolje što će redovno dobijati update-ove duže vreme (npr. Galaxy Nexus ili Nexus 4).

Imao sam novca onda sam kupio ovaj fon i sad nemam ni novca niti imam funkcionalan telefon,zapeo sam s fonom koji sam skupo platio a kojem ne rade ni osnovne stvari.Nosio sam na servis u predstavnistvo LG-a zamenili su mi plocu,prije sam kao sto rekoh imao problem da zutim tackama po ekranu a nakon zamene ploce mi se fon konstantno gasi bez pravila i to u vecini slucajeva dok stoji na stand by.Koliko su strucni ljudi koji rade u oficijelnom LG servisu ne znam,kad sam video kakva je situacija raspitao sam se po servisima u gradu i gore sam napisao iskustva.Uglavnom mrka kapa nervoza me spopadne svaki put kad vidim mobitel a ne mogu mu nista.

Corvius je sve lepo rekao,to sto sad govoris je bes koji smo svi prosli.Na sta su drugi presli,pa ovako velika vecina tj skoro svi na Nexsuse jer ko ko se opece na mleko i jogurt duva,ja sam bio blizu da uzmem GNex ali sam odustao i presao na Alcatel 997D da nemoram vise da nosim dva telefona i posle O3D sam prezadovoljan.Zajednicko je jos da niko nece za dugo vreme uzeti LG i da svi smo presli na telefone sa Vanila Androidom(Stock android).

Ne bi ja bio besan da moj fon radi kako treba nego se barem 47 puta dnevno ugasi dok mi stoji na stolu i nemam pojma da sam nedostupan,a sto se tice stock romova probao sam nisam uspeo resiti problem vratio se na stock i kao pobesnela veverica svako malo proveravam da li mi je mobitel ukljucen.Ovo mi je prvi android i uopste nisam upao u fazon mislio sam da je ove probleme kao sto ja imam lakse resiti ali izgleda da nije.

Ne bi ja bio besan da moj fon radi kako treba nego se barem 47 puta dnevno ugasi dok mi stoji na stolu i nemam pojma da sam nedostupan,a sto se tice stock romova probao sam nisam uspeo resiti problem vratio se na stock i kao pobesnela veverica svako malo proveravam da li mi je mobitel ukljucen.Ovo mi je prvi android i uopste nisam upao u fazon mislio sam da je ove probleme kao sto ja imam lakse resiti ali izgleda da nije.
Ne druze ti imas problema sa LG-jem a ne sa Androidom koji odlicno radi.Videces to i sam,ja se nadam uskoro kad predjes na drugi telefon.

Ne znam vise sta imam ali znam da sam istresao sleper para dodjem kuci da probam video snimiti u full hd pocne seckati e od tako jednostavnih stvari je pocelo a onda se samo zakomplikovalo.Ko zna mozda je ovo ok mobitel samo ja zaista nisam imao priliku normalno da ga koristim stalno neki problemi zato mi valjda nije ni dosadio.
@Corvus Corax imas li neki predlog kako da resim svoje probleme,neki tweak,custom ROM nesto...bilo sta.

Na koji nacin si instalirao stock ROM? Posto si pomenuo da si ga ubacivao.

Jesam, kad su mi promenili plocu dobio sam mobitel nazad sa v21a firmware-om, kdz metodom sam uradio update na v21e, update sam radio upravo iz razloga sto mi se fon gasio i sa ovim v21a, probao sam ponovo sve ponoviti sa v21e ali i dalje je bilo isto.

Možeš da probaš stvari ovim redosledom:

1. Factory reset
2. Format Interne kartice
3. Format Eksterne kartice
4.0 (Opcionalno) Ukoliko imas root i ClockworkMod Recovery, formatiraj sistemsku particiju
4. Flešuj KDZ metodom (sveže skinutu) 21E verziju

Nemoj da instaliraš ništa od aplikacija, samo dodaj svoj Google nalog kako bi povukao kontakte nazad. Pa testiraj telefon.

Ukoliko to nije pomoglo, možeš da probaš da zameniš bateriju. Ukoliko ni to ne promeni situaciju, onda su ti stavili neispravnu ploču. Tako da opet šalji na servis.

Da sam ja na tvom mestu, ne bih ni probao sa novom baterijom već bih to odmah slao na servis (kad već imaš garanciju).

Nazad
Vrh Dno