Šta je novo?

LG Optimus 3D

• Začetnik teme Začetnik teme OTAC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Danas je nikao prilican broj custom JB ROM-ova baziranih na source-u. Bas su krenuli developeri.

Haha znaci otisao sam na xda i ne verujem, konacno imamo gomilu ROMova a da nisu GB I bazirani na stock ROM-u 😀

Jeste flesovali neki, kakvi su utisci?

Ja flashnuo onaj PAC, ali isto nece da mi bootuje kao CM10. Koji ti recovery koristis?

A jesi li instalirao Omap4Boot? Razumeo sam da mene bootloader zeza i da nece da boot-uje CM ROM-ove. A nece da mi radi ni CWM 6.0.1.9.

Ne, nisam instalirao, sta vise ni ne znam sta je to 😀

Kad je izasao CM10 flesovao sam 21a jer nisam imao mreze pa sam mislio da je u tome problem, ali posto nije vratio sam se na 21e I to je sve, nakon toga klasican root I recovery, nisam menjao uboot I xloader kao oni na xda I bootuje mi se svaki put. Ovaj poslednji nightly sto sam probao opet nije imao mrezu pa ga nisam ostavio jer mi telefon treba svaki dan, cim srede mrezu prelazim na CM10.

Poslednja izmena:
Upravo sam ga koknuo. 🙂 Ko mi je kriv kada cackam bootloader. Valjda cu ga oziveti. 🙂

Edit: It's alive! 😀

Poslednja izmena:
A jesi li instalirao Omap4Boot? Razumeo sam da mene bootloader zeza i da nece da boot-uje CM ROM-ove. A nece da mi radi ni CWM 6.0.1.9.

Koliko sam ja shvatio Omap4Boot je potreban samo ako je pre toga flesovan portovani ics na telefonu. Ja sam bio na Ics->bootv21e->v21a->cm10 i telefon mi se restartovao nakon jednog minuta, nakon instaliranja Omap4Boot sam konacno dobio cm10🙂.

Edit: Jel neko probao http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2042436 izgleda zanimljivo.

Poslednja izmena:
@Krupac: Ja licno nisam jer koliko vidim svi ti JB ROMovi su bazirani na CM10 a ako mi on ne radi dobro onda ni oni nece.

Evo bas sam malopre flesovao najnoviji nightly i ljudi moji koliko god puta da ga flesujem svaki put se iznenadim kako lepo i fluidno radi, stvarno svaka cast Ricardu, odlicno je napravio ROM. Ali nazalost problem sa mrezom i dalje ostaje tj nemam mreze sa CM10 tako da sam prinudjen da opet vratim 21e dok se ne sredi ta mala neprijatnost na CM10.

Probao sam PacMan JB ROM. Izgleda da sam morao da ubijem telefon da bih uspeo da bootujem CM-based ROM. 😀 Sve radi odlicno, osim mreze tj nemam IMEI. Pa se telefon posle nekog vremena ugasi. Ukoliko izvadim karticu, odlicno radi i prilicno je stabilan sistem. Bice to dobar ROM. Svaka im cast sta su napravili za kratko vreme.

@Corvus Corax : da li si prodao da flesujes 21D baseband, kazu da sa njim radi normalno sve?

Nisam probao. Nisam imao vremena jer mi je trebao funkcionalan telefon. Probacu ovih dana. Mada neki kazu da nije do baseband-a, vec do bootloadera (pretpostavljam uparenost bootloader-baseband). Videcemo. 🙂

Poslednja izmena:
Koliko sam ja shvatio bootloader je problem samo onima koji su bili na official ICS port, a za nas koji nismo trebalo bi samo da nadjemo baseband koji radi.

Ja nisam bio na ICS, a nije hteo da mi radi CM10 i derivati. Tek kada sam ubio telefon i flashovao mu bootloader, mogao sam da boot-ujem CM ROM. Tako da ko zna sta su zakomplikovali. 🙂 U svakom slucaju, probacu 21D.

Edit: Zanimljivo je da su svi zvanicni LG firmware linkovi mrtvi. Mozda uploaduju V31A za P920. xD

Poslednja izmena:
Ja nisam bio i radio je odmah samo bez mreze. Kad stignes javi da li radi oa da i mi ostali flesujemo.

A LG linkovi su down vec neko vreme (bar dve nedelje) , mora da uploaduju iz Srbije sa dial up-a xD

Nisu down toliko dugo. Pre neki dan sam skidao 21A zbog baseband-a.

Vidim ja, samo vas dvojica još održavate temu u životu... Nego drug me pitao da mu sredim njegovo telefonce pošto je kod mene video Google now, pa i on to hoce, a ja nikad dodirne tačke sa LG-em sem što imam njihov DVD 😀

Iz vaših postova koliko sam skontao da može da se fleska cm10, ali da ne radi mreža... Da li je tako u 90% slučajeva ili je to do telefona koji su kupljeni kod nas? Mislim vidim da ste i baseband menjali ali da to ne pomaže 🙂

Nije jos to nista stabilno da bi moglo da se koristi za svaki dan. Neki koriste CM10, ali ima jos bubica. Reci drugu da se strpi jos malo za Google Now, kako ti se ne bi zalio ubrzo da mu ne radi ovo ili ono ili da se telefon restartuje, itd.

To sto nema mreze je zato sto telefon ne vidi IMEI iz nekog razloga na CM10. Mozda je do baseband-a, mozda je do bootloadera, a mozda i oba... ko bi ga znao tacno da kaze u ovom trenutku. Nije samo do telefona za nase trziste (pogotovu jer moj nije iz Srbije 😀). Nekima radi mreza, nekima proradi, a nekima ne radi i dalje.

Poslednja izmena:
Nista onda cu morati moj da vratim na ICS, da ne gleda kako ja svasta imam 😛

Videcu da mu nabacim Google Now za ICS, to sam video na XDA da ima, samo malo vise trosi bateriju nego na JB-u...

Sa 21D potvrdjeno i dalje nema IMEI.

Kada budu ispeglali CM10, probacu sa novim bootloader-om. Do tada se ne isplati, jer cu se ubrzo vratiti na GB. 🙂

Ja nemam nikakavih problema sa mrezom na CM10, bio sam na ICS a mogu da se vratim bez problema na GB.
Screenshot_2012-12-17-01-50-48.png Screenshot_2012-12-17-02-04-17.png

Kao sto sam rekao, nije u pitanju baseband vec bootloader.

Ne mogu da editujem poruku iznad.

Iako ovaj telefon imam oko 8 meseci, nije me nesto posebno zanimao (za razliku od prethodnika). Ali ovih dana sam bio vredan. 😀 Brickovao sam telefon dva puta, gubio sam IMEI, mucio ovog jadnicka na razne nacine,.. i mislim da se isplatilo jer sam prilicno naucio o ovom telefonu. Pre svega, o funkcionisanju stvari na najvisem nivou (Bootloader, X-loader, IMEI, itd). Potvrdio bih da je telefon, takoreci, unbrick-able. Sa te strane skidam kapu LG-u (ili TI-u). Kada bi se potrudio i saradjivao sa zajednicom, pustao vise source code i bio azurniji sto se tice update-ova,... jako brzo bi se nasao pri vrhu. Na zalost, izgleda da on to ne zeli/ne ume.

Pa sam se zapitao... da li je ovakav i Nexus i9250, pošto manje-više ima isti čipset. Ako jeste, prava je šteta što TI izlazi iz proizvodnje čipsetova za mobilne telefone.

Jeste i Gnex je isto unbrickable takodje, samo sto toolkit za Gnex je 7-8 opcija otprilike i ono pise root click, unlock bootloader click itd 😀

Onda sam dobro pretpostavio. Toolkit su samo upakovane skripte sa lepom mašnom. 🙂 Nema razloga da se i kod ovog tako nešto ne napravi.

Re-up slika, posto cas rade-cas ne rade u prethodnom postu:

2u95tv9.jpg
1okrxc.jpg

Nazad
Vrh Dno