Šta je novo?

LG Optimus 3D

• Začetnik teme Začetnik teme OTAC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Corvus Corax super ti je tema koliko sam video na slikama , mogu ti reci da je bolja i od one na XDA a mnogo je hvale.
Mogobi stvarno da je serujes ovde na Benchmarku , makar mi da je probamo i imamo....

Trenutno nemam vremena da radim na temi, a ni interesovanja. To je jedan od razloga zasto je nisam objavio. A i ubrzo ce ICS. Nista lose, ali za sada ce ostati neobjavljena. 🙂

Vazi druze , da smo znali makar 4-5 meseci ranije pa da je serujes , ovako ce brzo ICS pa cemo videti sta ce nam LG doneti

Nisam je share-ovao. Razmisljao sam o tome, ali sam odlucio da ostane samo za licnu upotrebu iz odredjenih razloga. Ne trebaju ljudima dve ICS teme.

Bicete zadovoljni njegovom temom, nisu to bili neki veliki bagovi. Naprotiv. Pitanje je hocete li ih uopste primetiti. 🙂

P.S. Backup-ujte ROM pre nego da flashujete njegovu temu.

Ma nema problema.Razmislicu jos da li cu uopste nesto da cackam ili ne.Nemam sad mnogo vremena inace bi seo i napravio bi je sam onako kako mi odgovara...Hteo sam samo malo da prekratim vreme dok cekamo to cudo od update-a...

Vazi druze , da smo znali makar 4-5 meseci ranije pa da je serujes , ovako ce brzo ICS pa cemo videti sta ce nam LG doneti

Ja odavno nemam nikakvog poverenja u LG...Jednostavno vise nemam zivaca da svaki dan pratim dal je nesto izaslo ili ne, dal ce neko uspeti da portuje ROM sa korejskog modela ili ne, dal ce biti sutra, za nedelju dana, mesec ili dogodine...Juce sam stavio telefon u oglase. Mislim da je vreme da se oprostimo...Steta...

Tiha voda breg roni, ...... i jos puno izreka je nas narod smislio na tu temu, kad vidim da nas telefon po oglasima prodaju po 20 eura skuplje od zte grand x, smesno deluje. Furo sam vise telefona, izmedju ostalog i iphone4, ali ovaj mi je najdrazi, iako me nervira zbog ics- a, ali stice i on. Ipak su to koreanci i verovatno zele da bude sve u fulu kad ga izbace, bolje tako nego da update bude bezveze. Druga stvar koja mi je draga, sto retko ko ima ovaj telefon, treca sto kad ga uzmem ovako teskog u ruke, za razliku od ostalih imam osecaj da je masina full. Razmisli jos malo, kad si ceko do sada onda cekaj jos malo. Mozda sam lud, glup, subjektivan ili nesto drugo, ali je nas telefon jaci od sgs2, koji prednjaci ispred svih telefona sa androidovom platformom.

Tiha voda breg roni, ...... i jos puno izreka je nas narod smislio na tu temu, kad vidim da nas telefon po oglasima prodaju po 20 eura skuplje od zte grand x, smesno deluje. Furo sam vise telefona, izmedju ostalog i iphone4, ali ovaj mi je najdrazi, iako me nervira zbog ics- a, ali stice i on. Ipak su to koreanci i verovatno zele da bude sve u fulu kad ga izbace, bolje tako nego da update bude bezveze. Druga stvar koja mi je draga, sto retko ko ima ovaj telefon, treca sto kad ga uzmem ovako teskog u ruke, za razliku od ostalih imam osecaj da je masina full. Razmisli jos malo, kad si ceko do sada onda cekaj jos malo. Mozda sam lud, glup, subjektivan ili nesto drugo, ali je nas telefon jaci od sgs2, koji prednjaci ispred svih telefona sa androidovom platformom.

U pravu si ti skoro sve druze , cena LG telefona je takva zbog ponasanja LG i njihovog bezobrazluka i budlastina , pratim ja te oglase , pogledaj samo cene Motorole Razzer i Asend P1 skocile su cim je objavljeno da Motorola dobija JB do Nove godine , a asend P1 je vec dobio JB , a pogledaj cenu LG 4x pala je na ispod 350 evra iako je kazu bolji od Galaxy S3 a znas li zasto , zato sto je Lg obavio raspored updejta na JB , tako ko je kupio 4x moze da se obesi slobodno ko i mi ovde...
Sta im vredi exstremno dobar hardver koji i ide ispred svog vremena , kad su sa updejtima 2 koraka iza svih , to jedno bez drugog neide....

Ma nema problema.Razmislicu jos da li cu uopste nesto da cackam ili ne.Nemam sad mnogo vremena inace bi seo i napravio bi je sam onako kako mi odgovara...Hteo sam samo malo da prekratim vreme dok cekamo to cudo od update-a...

Ja odavno nemam nikakvog poverenja u LG...Jednostavno vise nemam zivaca da svaki dan pratim dal je nesto izaslo ili ne, dal ce neko uspeti da portuje ROM sa korejskog modela ili ne, dal ce biti sutra, za nedelju dana, mesec ili dogodine...Juce sam stavio telefon u oglase. Mislim da je vreme da se oprostimo...Steta...

Ubabicu druze moj , i ja planiram isto da za 10 dana dam moj O3D u oglase , prelazim na druge marke , od LG-ja vise nista necu kupovati , 3 telefona su u igri Galaxy Nexsus , Motorola razzer i asend P1.

Sve je to sto kazes tacno i O3D ce verovatno vredeti vise kad dobije ICS, jer ce dobiti poprilican broj ispravki. Neznam sta posle toga JB moze veliko i da donese, neka dodje ics da se malo sladimo pa cemo videti dalje. U ovo doba sledece godine i O3D ce biti vec relativno star telefon sa i bez nekih nadogradnji, onda cu videti sta i kako, a do tada.....

ubabicu druze moj , i ja planiram isto da za 10 dana dam moj O3D u oglase , prelazim na druge marke , od LG-ja vise nista necu kupovati , 3 telefona su u igri Galaxy Nexsus , Motorola razzer i asend P1.

Vec sam danas imao neke ponude ali se jos uvek razmisljam sta da radim...Mislim,zadovoljan sam telefonom,zavrsava mi posao.Dobar je ovo komad hardvera i sve radi OK ali me samo nervira ovo cekanje,ova nemarnost LG-a prema svojim korisnicima.Najgore sto nikakvih informacija nema vec samo neka nagadjanja.Da makar kazu bice update npr. u novembru 2012. pa da znam na cemu sam i sta mi je ciniti.Ovako niti si tamo niti ovamo...Svi vec furaju noviji softver i to cak na dosta slabijim modelima,a mi jos stojimo 2 koraka unazad.Bas bezveze...Bilo bi dobro da nas obraduju uskoro.Ako bi update doneo toliko velika poboljsanja kao sto se prica definitivno bi ostao korisnik ovog telefona bar jos neki period...

Zasto je na vecini telefona najveci potrosac baterije uvek diplsay (bar na ovima koje imam) a samo na ovom 3D cudu nije vec je to "Cell Standby" i "Phone idle" ??? Msm telefon koristim normalno i obicno izguran od 3 do 3 ipo sata display on ali nikad on nije najveci potrosac :/

Evo i slike

bat disp.png

To je bug kod LG-evih (i mnogih drugih) modela na GB-u: sve trosi koliko bi trebalo da trosi, samo ispisuje potrosnju bzvz. Meni se na O2X nekad display nije ni javljao medju potrosacima... 😀 Ali zato Dialer, YouTube, neki senzori, ma svasta je islo i do 20% a realno je na 4 procenta... 😀

ZNaci opet bug xD u poslednje vreme samo bagovi, msm sve radi dobro al nista ne pokazuje dobro 😀 ...Damn LG!

Moj se O3D i dalje gasi sam od sebe, sve sam varijante probao, sve prechekirao i nista i dalje mi se fon 4-5 puta dnevno ugasi. E sad kontam, dok ne dodje ICS da probam sa nekim custom romom, preporuke, iskustva, nesto sto bi moglo resiti moj problem?

Moj se O3D i dalje gasi sam od sebe, sve sam varijante probao, sve prechekirao i nista i dalje mi se fon 4-5 puta dnevno ugasi. E sad kontam, dok ne dodje ICS da probam sa nekim custom romom, preporuke, iskustva, nesto sto bi moglo resiti moj problem?
Ne znam sta si sve radio i koju verziju koristis ali kako niko drugi nema takvih problema rekao bih da ti je to do neke app verovatno 🙂 ..kao sto rekoh nisam siguran ali to je predpostavka.

Sto se tice custom ROM-ova, sinoc sam flesovao novi CM7 nightly i mogu ti reci da je odlican, telefon je brz i zivahan, nema lagova i primetno je brzi od stock 21e koji sam koristio do sada. Dodata je podrska za 3D u kameri , mada jos uvek nisam skontao kako se iste slike mogu i pregledati u 3D. Trebace ti jedno 15tak min da podesis neke osnovne stvari po svojoj meri ali to je normalno. Nekih vecih bagova nisam primetio, tacnije jedini koji sam primetio je da WiFi-u treba jedno 10-15 sec da se poveze kad telefon probudis iz deep sleep dok je stock to mnogo brze odradjivao,ali to je ujedno i jedina stvar koju je stock radio brze. Posebno me iznenadila brzina pokretanja camere jer mi se na stock otvarala uzasno sporo dok je to ovde mnogo brze. Od aplikacija jedno sto mi nije radilo (a i dalje ne radi) je HTC_IME Mod, moja omiljena tastatura, pa ako neko ima apk koji radi na CM7 slobodno neka mi ga posalje, bio bih zahvalan 🙂

Odmah da ti kazem da ROM nema integrisane Gapps tako da i njih moras da skines i flesnes posle ROM-a.
Takodje CM7 po default koristi SD card ,koju ja nemam, pa nisam mogao da vidim podatke sa interne mem ali to se lako resava tako sto odes u Settings --> CyanogenMod Settings --> Application --> i cekiras Use internal storage.

Sto se tice baterije mislim da ne koristim ROM dovoljno dugo da bih mogao da sudim tako da cu ti to reci za dan-dva 🙂

EDIT: Nasao sam HTC_IME koji radi tako da je i taj problem resen 🙂

EDIT 2 : Cini mi se da je zvuk tisi na CM7, da li je jos neko to primetio i da li ima neki fix ako ne tripujem?

Poslednja izmena:
Znaci CM7, probam pa se javim. A telefon sam nosio na servis, zamenili mi plocu i kad su ga vratili ono zbog cega sam ga nosio na servis je OK, ali se poceo gasiti sam od sebe. Sa servisa mi je dosao sa 21a ja uradio update na 21e ali mi se i prije toga 2-3 puta u par dana ugasio. Onda sam uradio update i od 2-3 puta u par dana dosao sam do 5-6 puta u jednom danu. Ponovo sam digao v21e nije pomoglo 100 puta minimum sam uradio format, nista, trenutno nemam nista specijalno instalirano ali i dalje isti problem. Nisam rootao, a morat cu da bih postavio neki custom ROM da vidim hoce li pomoci. Probat cu postaviti CM pa da vidim kome opanci a kome 3D.:smash:

Evo danas sam odlucio da vidim kakav je batery life sa i CM7 i cini mi se da je baterija nesto losija u odnosu na stock.
Evo rezultata od danas:

shot_000003.png

shot_000004.png

Obicno mi na stock izvuce 3 sata display ON, ovde je to malo manje, mada bilo je tu i jedno pola sata igranja igrica, ostalo je standardno malo na internetu, poruke, WiFi ukljucen kad sam kuci, GPS stalno ON, brightness na auto.
Videcemo jos kako ce drzati ovih dana al za sad je malo slabije.

Sad sam video da je za O2X, lg izbacio kod za ICS, sta znaci ta cinjenica, vidim da sad ovi iz cm valjda mogu da ga usavrsavaju, a valjda ce uskoro takva vest stici i za nas O3D.

To znaci da imaju source i da sad na osnovu njega mogu da prave CM9/10 , ispravljaju bugove, peglaju performanse rade bog zna sta 😀 ...kad i ako izadje ICS za O3D a zatim LG pusti i source onda vrlo brzo mozemo da ocekujemo nightly verzije CM9 a vrlo verovatno odmah posle toga i CM10 🙂

instalirao sam v21e.KDZ, kopirao ThiaiZO3DV2.8BetaGB na internal and SD card, ali kada restartujem u CWM, ne vidim install Zip from SD card. Isto je sa Rom manager, ne radi. Mozda nije dobra verzija v21e.kdz? Ako imate dobru stavite link.Ili sam ja mozda nesto pogresio, svaka je pomoc dobrodosla 🙂 Hvala momci 😉

Kada si instalirao 21E.KDZ, telefon je u fabrickom stanju. Moras da root-ujes telefon i instaliras CWM da bi dobio opciju "Choose ZIP from SD card". Pogledaj na XDA forumu "Megatron" uputstvo za root.

SVE ZA OPTIMUS 3D
Pomoc za one kao ja sto nisu znali nista:

Instaliranje nove verzije Androida ili updateovanje
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1287236

Root-ovanje, bez kojeg kasnije necete moci ubaciti preradjenu verziju originalnog Rom-a
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1610998

Ubacivanje preradjene verzije npr ThaiZO3D
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1264023

Da bi nju instalirali potrebno je skinuti sa Google playa "rom manager" ili instalirati CWM
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1482713

Upucujem unapred izvinjenje sto se tice pravih naziva za operativni sistem i ostalih pojmova. Ali mislim da se moze razumeti 😉 Poz
Zahvaljujem Corvus Corax-u

Ajmo drugari svi da instaliramo ICS 4.0.4 , dugom cekanju je dosao kraj !!!!!!!!!!
Nas pravoslavni brat xbsall je portovao ICS sa SU760 na nas P920

Evo linka za instalaciju
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=33282296#post33282296

A ovde ga hvalite
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=33288035#post33288035

Ucini covek vise za nas Optimus 3D nego cela LG kompanija i svi zaposleni u njoj.
Ustadoh jutros i pogledah XDA ,a ono 15 neprocitanih stranica , rekoh sebi ovo mora da je ICS izasao , tako je bilo samo kad smo dobili GB.

Poslednja izmena:
Odlicna vest!!! Konacno imamo ICS !!! Steta sto moram da idem na fakultet i ne mogu da ga odmah flesujem, al bitno da je stigao 😀

Da li je neko flesovao,kakvi su utisci? 😀

Lepa vest. Dobro je da O3D ima makar jednog sposobnog developera. Svaka cast.

Ja se razmisljam da li da ga flashujem ili da sacekam jos malo dok ne rese te bagove (obrnuta kamera i search je back) i omoguce root.

Rekao je da ce u Subotu ili nedelju da okaci , rom rutovan i sa ispravljenim ti bagovima
a za dugme ce ostti jer Su760 ima samo tri dugmeta

a za dugme ce ostti jer Su760 ima samo tri dugmeta

Ne bih da me pogresno razumes, ali to nije izgovor. Do sada je bilo da SU760 ROM ne moze da se flashuje na P920 jer bi time ubio telefon. Pa je opet lik uspeo da preradi ROM i napravi solidan port ICS-a. To isto vazi i za te dugmice. Pogledacu i ja za resenje tog problema kada bude bio omogucen root.

Corvus jesi li ga flesovao , kakvi su utisci
Ja cu tek sutra ili prekosutra nemam sad vremena

Nisam. Ne odgovaraju mi trenutni bagovi, a root mi je obavezan. Tako da cu sacekati jos malo.

Pa da i meni je bitno da moze da se rutuje
Kad smo cekali ovoliko , mozemo jos dan dva da sacekamo 😀

Nazad
Vrh Dno