Šta je novo?

LG Optimus 3D

• Začetnik teme Začetnik teme OTAC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Takav bootloader je karakterističan samo za HTC-ove, bar sam ga ja viđao samo na magic-u, G1 i sličnim, dok na Samsungovima i nisam... a popriličan sam broj različitih uređaja flash-ovao...uostalom, šta če ti u baš takvom obliku?

Pa navikao sam na takav bootloader na HTC Magic pa sam mislio da je takav svuda i onda mi bilo cudno kad sam uradio "adb shell reboot bootloader" i on me nije odveo gde sam zeleo,pa sam isprobavao kombinacije dugmica,al nista nije urodilo plodom pa reko da pitam 😀

Samo da podsetim vlasnike ovog telefona da je u toku akcija gameloft 3d igara samo 1$, ja ih sve pokupovao

Sent from my LG-P920 using Tapatalk

^ omg.... bas kad nemam fon...a na visa kartici imam 15e :/

maj gad.... koji sam maler... dokle traje?

Imaju li neku akciju za 2D igre? 😀 Iako se u sustini ni ne igram na telefonu... :d

Ovo mu dodje kao ono fenomenalno:
Meni ovde nesto smrdi, ne zvao se ja Lorimer. A ne zovem se tako.

😀

Optimus One Tapatalking

Mislim da ne moze preko kompa za tu cenu, prvu igru sam kupio tako i platio 3 dolara, isto je neki popust na sajtu, ali ako odes preko ove lg aplikacije na mobilnom sve igre su 0.99$ !

Sent from my LG-P920 using Tapatalk

Zvali me iz begram servisa...i ja pitam zar nije MOBIS electronics servis? Kaze jeste, ali mi smo njihov info centar...omg
P.s. Kao, imaju deo i kosta 6900 ili tako nesto...ja kazem imate deo? -Imamo... Reko super, imam para popravljajte, kad ce biti gotovo? -bice do kraja nedelje, mi u begramu bismo trebali u ponedeljak dobiti od njih mobilni i vama poslati..kao, tamo do srede cu imati fon.. Nesto mi je to cudno..to bi bilo svega 10 dana, malo mi je to nesto..misli, do jaja, al....koliko je sad verovati.. I kako svega 6900? Sve mi to cudno

a ruke?

Pa to je cena... Toliko krajnje placam... Znaci oko 7000.... Valda su tu i ruke. Rekla zena cena opravke 7000, valda je to sve...
I zato i kazem da mi je cudno malo sto ce me sve sa delom kostati 7000

Nema sta da ti bude cudno, begram je jedan ovlascenih servisa za HTC, Samsung i LG, bar koliko ja znam. U ovlscenom servisu, ako je aparat uvezen od njihovog predstavnika ili firme koja ima saradnju, ne naplacuje se rad u servisu. Pogotovo ako ima garanciju! @OTAC uzmi pitaj za garanciju, posto su oni ovlasceni, treba da ti vazi garancija i dalje nakon njihove zamene dela.

^ vec sam pitao,naravno vazi...

Pa to je cena... Toliko krajnje placam... Znaci oko 7000.... Valda su tu i ruke. Rekla zena cena opravke 7000, valda je to sve...
I zato i kazem da mi je cudno malo sto ce me sve sa delom kostati 7000

Najiskrenije, ja bih pozvao i proverio koliko je zamena, dakle pitanje, koliko kosta zamena displeja sa rukama. Ortak je nasao touch za HTC HD, kostao je 2500, ali su za ruke trazili 5000 dinara. Dakle, skupa 7500 dinara. Double check, nije na odmet.

Normalno da treba da proveri ali ne znam koje su mu sanse da prodje jeftinije.. to je bukvalno serviserska mafija.

Stigao mi je Optimus 3D danas na test. Neki prvi utisci su da mi se čini dosta težim kad se uzme u ruku, kad ga poredim sa laganim SGS-om, ili sam se ja jednostavno navikao na laganost SGS-a, nešto od ta dva. Druga stvar koju sam primetio je da se telefon greje malo više pri upotrebi, očiglednije je na zadnjoj strani telefona, ali i sam ekran je nekako topao. Još ako ga punite dok igrate neku 3D igru, postaje malo neprijatno za držati koliko je vruć.

3D efekat mi se dopada, ali mi nije "WOW!" koliko sam očekivao da će biti. Možda sam imao prevelika očekivanja, šta znam. Sa druge strane, neke stvari zaista imaju jasnu dubinu, na primer 3D Space meni je očigledan primer i stvari u njemu jasno prikazuju 3D efekat (3D vodič po meni najviše). Youtube 3D klipovi su smejurija, veoma mali procenat njih ima neku dubinu, ostatak je nejasan užas, ali ok, to nije problem telefona.

Ono što jeste problem telefona je da mora da prođe par sekundi dok ne "ubodete" položaj 3D efekta i morate da gledate ekran baš pod određenim uglom (tačnije direktno) i da ga ne mrdate nimalo, inače stvari jako brzo krenu da se mute na ekranu, dupliraju se i gubi se 3D efekat. Pošto je veoma teško držati telefon bez mrdanja, svo ovo mućenje i uskakanje iz 2D u 3D efekat pomalo zamara oči, nije baš prijatno. E da, još jedna stvar, ceo 3D efekat je sastavljen od jasno vidljivih vertikalnih linija, kao da gledate nešto što je interlaced. Istu stvar sam primetio na LG 3D FPR televizorima na primer, 3D efekat ima interlaced look. Ima jako mnogo posla da se radi na ovom polju 3D-a na telefonu da bi to izgledalo kako treba, mada kapiram da je ovo tek početak i ne može da se sve ubode iz prve.

Imao sam utisak da će izgledati dosta veći od mog SGS-a, ali to zaista nije slučaj i ne ostavlja taj utisak glomaznosti. Eto toliko od mene kao neki početni utisci, ostatak ću pisati u testu, ali odmah vam mogu reći da sam očekivao više od 3D efekta, ipak je to nešto što čini ovaj telefon.

Poslednja izmena:
^ ne preteruj za ugao gledanja 3D 🙂 moze iz dosta uglova,cak i sa strane 😉 ja sam ga malo vise koristio i OPUSTENO IZ PRVE (manje od 1 sekunde) nadjem ugao..kao sto na slepo kucam na njegovoj qwerty tastaturi, tako i ovo udje u naviku. Drugo, ne branim ga, jeste greje se, to je jedna zamerka,ali greju se svi... nemam termometar da izmerim da li se 2 ili 10 stepeni vise zagreje od starog mog GS1...

a ono za lakocu, to kako kome odgovara...meni je (kao sto sam jos davno pisao u GS2 temi) smesno da galaxyS2 koji je veci, bude 2g laksi od GS1, koji je u isto vreme bio dosta laganiji od svih konkurenata (desire, iPhone4 itd itd i to mnogo)... zato kad sam uzeo GS2 meni je on smesan bio. Ovaj LGoptimus3D jeste malo tezi nego sto bi trebao,ali sta sad..bolje da ga osetim u ruci kako valja, nego da mi je laganica ko flomaster ili jeftini daljinski od housel klime. Zbog toga GS2 ima prednost, jer mogu i curice da ga kupuju,a LG O3D nikako.

btw, i da slazem se za one paralelne linije... iskljuci svetlo u sobi, i na zid uperi svetlost ekrana kad je ukljucen 3D mode ;D videces te paralelne linije koje treba da ti padnu na oci, i onda izracunaj koliko pozicija moze da se dobije za gledanje 3D 🙂 vise od jedne

Poslednja izmena:
Vidim da si ti i dalje pod utiskom kupovine, tako da ti neću zameriti. Ne preterujem, svako ko je pogledao 3D efekat na ovom telefonu će doći na isti zaključak - kada promeniš ugao držanja barem malo, izgubićeš 3D efekat. Pričam naravno o promeni horizontalnog ugla, pri promeni vertikalnog 3D efekat i dalje ostaje, ali se umanjuje proporcionalno kako menjaš ugao.

Nemoj pričati da 3D efekat postoji kada se posmatra sa strane, to je suludo. Nema šta tu da se računa, ti ćeš sa strane videti nešto što jedva može da se karakteriše da ima dubinu i biće mutno, imam telefon ispred sebe, ne pričam napamet. Jednostavno, horizontalni ugao pri kojem nastaje 3D je premali, on bi trebao da bude mnogo širi, ali opet kažem da je ovo začetak tehnologije. Poenta je da mora da se gađa ugao, bilo to pola sekunde ili dve sekunde. Budi realan, ne moraš nikome da opravdaš svoju kupovinu. Ovo je lepo rečeno:

"The sweetspot on the LG Optimus 3D is very small (Horizontally, anyway), but so long as you’re not on a bumpy train journey, you won’t break from it."

Gizmo, ne diraj nam tatu u telefon, tebi svaki dan dolaze neke zverke, mi obični "smrtnici" nismo te sreće 😀

SGS2 - LT2.2

@ gizmor... onda to neko ima jako lose ruke i motoriku istih, ako po horizontali ne moze da drzi mirno :/
nije da moras MILIMETAR da pomeris i da ce nestati,nego kontam citav cm ili vise... ok na ulici kad hodas da je teze,ali ovako u kucnim uslovima ili kad sedis negde, kad ga fiksiras, eventualno da malo odrzavas moras, ali nece ti se gubiti 3D slika zbog milimetarskog pomeranja...nije tako strasno kao sto predstavljas :/

Gizmor je u pravu... mada, realno, nije da je neki problem... veci je problem sto mozes da gledas samo ti i to je to...

veci je problem sto mozes da gledas samo ti i to je to...

Čekaj pa smartphone nikada nije imao namenu da u njega gleda grupa ljudi, niti ima tendenciju da da zameni ili bude home cinema... Smartphone je logična evolucija Personal digital assistant-a. Dakle konstruisani su za personalnu upotrebu ili ti samo za tvoje oči, a ne za javno prikazivanje multimedijalnog sadržaja!

edit: Ne mogu ni da zamislim grupu ljudi koja gleda film na ekranu od 4,3 inča. Za više ljudi postoji HDMI izlaz.

Poslednja izmena:
Možda Hobiti?

Čekaj pa smartphone nikada nije imao namenu da u njega gleda grupa ljudi, niti ima tendenciju da da zameni ili bude home cinema... Smartphone je logična evolucija Personal digital assistant-a. Dakle konstruisani su za personalnu upotrebu ili ti samo za tvoje oči, a ne za javno prikazivanje multimedijalnog sadržaja!

edit: Ne mogu ni da zamislim grupu ljudi koja gleda film na ekranu od 4,3 inča. Za više ljudi postoji HDMI izlaz.
Ajde kad vec imas taj sarkastican ton da ti odgovorim na isti nacin...

Super, imas HDMI... ides na put sa devojkom ( ili deckom, da budem drustveno korektan :d ), treba da ubijes 10 sati u busu/avionu/brodu ili dodaj sam sta ti odgovara... imas ludilo novi 3D telefon sa super efektima ali bedak ne moze da gleda tvoja devojka... i sta ti radis? kupujes njoj jos jedan telefon da se ne bi smorila dok ti gledas sam ili pakujes i plazma TV i agregat da bi gledali zajedno dok se vozite jer je nezamislivo gledati film na 4.3 incha? :d

Javno prikazivanje multimedijalnog sadrzaja :d sta ti nikad nisi pokazao drugaru ili grupi drugara neki klip sa letovanja npr ili nesto sa yt? :d

@djurkash

Moram ja malo da ga bockam, kada niko drugi neće 🙂

@ gizmor... onda to neko ima jako lose ruke i motoriku istih, ako po horizontali ne moze da drzi mirno :/
nije da moras MILIMETAR da pomeris i da ce nestati,nego kontam citav cm ili vise... ok na ulici kad hodas da je teze,ali ovako u kucnim uslovima ili kad sedis negde, kad ga fiksiras, eventualno da malo odrzavas moras, ali nece ti se gubiti 3D slika zbog milimetarskog pomeranja...nije tako strasno kao sto predstavljas :/

Nemoj bukvalno sve da shvataš, nisam ni rekao da se izgubi čim ga pomeriš milimetar. Inače nisam čiča i nemam drhtave ruke, džabe si me prozvao heh. Pričam o tome da pri normalnoj upotrebi telefona nećeš moći da ga držiš uvek u istom položaju, ne možeš da nametiš telefon i tako dugo vremena da ga koristiš bez pomeranja. Za neki 3D klip je ok, namestićeš telefon i nećeš ga pomerati, ali na mestima gde neprestano dolaziš u kontakt sa ekranom, na primer pri igranju 3D igrica, moraš dodatno da paziš da ga ne pomeraš, a to nije uvek moguće pa ćeš sa vremena na vreme dolaziti u situaciju da na trenutak gubiš 3D efekat. Ako si igrao Golf 3D na primer, znaš o čemu pričam 🙂

Cela poenta ove diskusije je to paženje da ne pomeraš telefon, upravo zbog toga malog polja u kome nastaje 3D. Jedina stvar koja mi smeta zapravo, tih santimetar sa obe strane koliko možeš da ga pomeraš a da ne izgubiš 3D efekat, a složićeš se samnom da to mora biti mnogo bolje u sledećoj generaciji telefona sa 3D ekranom.

Da li stvarno toliko koristite 3D? Mene je 3D smorio na nintendo 3ds-u za pola minuta. Deluje mi nepraktično za dužu upotrebu. Vidi šta moj telefon može, vau i gotovo. Ili me vara osećaj?

Nazad
Vrh Dno