Šta je novo?

LG Optimus 2x P990

• Začetnik teme Začetnik teme OTAC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
verovatno ima neke veze sa punjenjem. probaj da je ispraznis na O3D, a punis u O2x. probaj KK M1 kernel sa TheROM build 13.

verovatno ima neke veze sa punjenjem. probaj da je ispraznis na O3D, a punis u O2x. probaj KK M1 kernel sa TheROM build 13.

Dva brza pitanja, koja je razlika izmedju M1-newbl.zip i M1-newbl-norh.zip? Drugo pitanje, pregledao sam sve teme u development sekciji na xda forumu i nigde ne mogu da nadjem TheROM build13 pa ako moze neki link?

Dva brza pitanja, koja je razlika izmedju M1-newbl.zip i M1-newbl-norh.zip? Drugo pitanje, pregledao sam sve teme u development sekciji na xda forumu i nigde ne mogu da nadjem TheROM build13 pa ako moze neki link?

Norh je no ramhack verzija a tema za TheROM je u general sekciji pa pogledaj tamo.

Sta je bolje norh ili sa ram hackom?Trenutno sam na dmx 1.6.5 i kk 125, da samo fleshnem preko ovoga ili da prvo pometem sve pa sve ispocetka?

Iskreno nemam pojma, ja sam probao i jednu i drugu verziju i ne primecujem neku razliku. Ako hoces TheROM onda odradi full wipe, imas uputstvo tamo na temi.

Samo sam preko postojeceg DMX i kk 125 flashao M1 ,uradio Wipe nakon toga i ostavim juce da mi se baterija isprazni. Fon se ugasio, ukljucim punjac, pocne punjenje, ukljucim fon i puni se on ali odjednom je baterija na 65% i puni se. 'Bem li ga al nije normalno. Dal' da ga pustim da se ponovo isprazni ili... sta da mu radim?

U vezi baterije i tih cudnih sporadicnih ocitavanja, desavalo se i drugima i vec je prijavljivano na XDA. Desilo se isto i meni (norh kernel) ali ne obracam paznju. Generalno telefon se ponasa normalno, nisam primetio manje trajanje baterije.

Da li postoji Ice Cream Sandwich ili Jelly Bean verzija androida koja radi bez problema na ovom telefonu ili svega 512mb ram memorije kod njega to onemogućava? Telefon poseduje neke osobine poput hdmi izlaza i kvalitetnog zvuka koje su mi prilično značajne ali bi mi bilo bezveze da krajem 2013. godine prelazim na Gingerbread android. Dvoumim se da li se isplati doplatiti za Sony Xperia P telefon iz tog razloga prvenstveno, ali i nešto boljih karakteristika.

Poslednja izmena:
Da li postoji Ice Cream Sandwich ili Jelly Bean verzija androida koja radi bez problema na ovom telefonu ili svega 512mb ram memorije kod njega to onemogućava? Telefon poseduje neke osobine poput hdmi izlaza i kvalitetnog zvuka koje su mi prilično značajne ali bi mi bilo bezveze da krajem 2013. godine prelazim na Gingerbread android. Dvoumim se da li se isplati doplatiti za Sony Xperia P telefon iz tog razloga prvenstveno, ali i nešto boljih karakteristika.

Imas fabricki ics 4.0.4 a imas i custom romove sve do CM 10.2 sto ti je jelly bean 4.3.1 ali ne znam da li na njima radi hdmi.

Probao sam sve custom romove sa xda i ni jedan nije u potpunosti ispravan. Svi imaju bagove! Najveći problem je rad sa blututom, hdmi priključak (ima problema sa rotacijom ekrana), rad sa mobilnom mrežom (prebacivanje sa 3g na 2g i obrnuto).

Što se tiče sa brzinom rada, tu je sve isto. Mislim da se ne primeti!

Od svih što ima, ja sam se vratio na dobri stari Django!

Pisao sam Jinhsru ili kako se zove, da na Jely cream 1.2 nema srpski jezik, pa je obećao da će ubaciti na 1.4.

Što se tiče trajanja baterije, prosek mi je jedan dan, sa korišćenjem ekrana oko sat ipo (osvetljenje je na auto), pola sata razgovora i to sve uključenim 3g mrežom na MTS, sinhronizacija gmail (tri naloga), tapatalk, dropbox, vremenska prognoza.

Moram priznati da mi je postao dosadan telefon. Mogao bih preći na nexus 4 ili lg 4x, ali nema se para! 🙁

Jel situacija ista i sa zvaničnim ics romom ?

Poručio sam ovaj telefon preko oglasa i sutra mi stiže. Kako ne bi gubio vreme koji je najbolji rom za njega trenutno, da li pomenuti Django ? Ako bi mogli da ostavite svoje predloge i linkove za iste sa postupkom instalacije bio bih zahvalan. 🙂

kao prvo ce ti trebati ovo. detaljno procitaj, nije tesko odraditi. kazu da je o2x nemoguce pretvoriti u ciglu:wave:
moja preporuka za rom: TheROM 4.3.1

A što se tiče voodoo drajvera za wolson čip u telefonu koja je procedura odnosno preduslovi ?

Da li je neko uzimao ovaj telefon preko mts-a, ako jeste kakve slušalice je dobio uz njega ?

Opet ja, izgleda da slabo ko još ima ovaj telefon da održava temu živom 🙂 Vidim da ovaj theROM 4.3.1 ima problema sa rotacijom hdmi. Koji je najbolji rom koji nema tih i po mogućnosti drugih problema na kojem je moguće ubaciti voodoo sound ? Bluetooth mi i nije previše bitan jer ne koristim telefon u kolima, pored dve navedene stavke važno mi je i da baterija izgura što duže naravno 🙂

druže većina nas koji smo imali taj telefon,oslobodili smo se istog.Jer je to bila i na žalost ostala samo dobra ideja u pokušaju...rešenje za trajanje baterije je kupovina dodatne jače(kao što je moj slučaj).A oko ROM-ova šta da ti kažem,ceo dev oko njega je zaustavljen koliko vidim još pre skoro pola godine...

Jedna moja ispravka za Djanga. Ima i bolji!

tume3ybu.jpg
6ezytequ.jpg
2ynysy5e.jpg
ajysata6.jpg

Dobro mogu ja ostati i na oficijalnom gingerbreadu ako već nema ništa bolje i stabilnije gde radi sve(pogotovo hdmi i voodoo zvuk) dok ne budem imao finansija da ga se i ja oslobodim pa da predjem na neku xperiu p/s. Ali do tada jel bi mogao neko ko je imao iskustva već pojasni malo situaciju oko voodoo sounda jel su dobar zvuk i hdmi bili jedni od glavnih razloga zašto sam menjao svoj huawei g300 za ovaj telefon ?

@salekojot Ima i bolji ROM od Djanga ?

Poslednja izmena:
Pa ima! OptiX R1.4 kao što je kod mene.
Vidim da je izbacio verziju R1.5 ali ću čekati pozitivna mišljenja ljudi koji je budu koristili. Kod OptiX sve lepo radi i mnogo je brz. Probao sam sa kernelom Kob 0.7 oc i prezadovoljan sam. Meni je mnogo stabilniji od Kowalski kernela. Nemam više problema, kad se javim na telefon, pa čujem i ja i sagovornik eho prvu sekundu razgovora. Nema ni ograničenja kod podešavanja postavki kernela oko isključivanja drugog jezgra dok telefon spava. A mogu reči da mi je baterija ima stabilnije trošenje sa kob kernelom!
To što wucinac govori za Therom to stoji, ali ja tvrdim da su na xda suviše izvikan tonyp oko njegovog rada na 10.1 pa nadalje! Sve sam ih probao i nisu stabilni kako on i drugi tvrde. Ne radi im dosta stvari da bi se smatrali stabilnim verzijama.
Kao što sam pre rekao, ne radi im bluetooth a to je meni veoma bitno! Za ostale greške mogu prežaliti!

Što se mene tiče ja sam se oduševio sa slimrom 4.3! Čak mi je stabilniji i brži od Tonyp romova. Naravno i kod njega postoji problem sa bluetooth radom.

Znači sledeće:

- Ako hoćeš sistem da ti radi prelepo, stabilno, brzo stavi OptiX u kombinaciji sa kernelom od Djanga, Kob 0.7 oc bez ramhack,

- Ako hoćeš sistem da radi brzo, da želiš da imaš mnogo opcija za podešavanje, da možeš menjati izgled kako ti je volja, izaberi Slimrom 4.3 ili Therom u kombinaciji sa kowalski kernelom m1 (jer drugi ja nisam probao). Ali biće po neki BSOD, problem u radu sa kamerom ili po neki gubitak mreže...

Nadam se da sam pomogao!

Žena mi ima galaxy s i mogu vam reči da za njega ima mnogo kvalitetnijih programera nego za naš telefon. Meni brže radi samsung nego naš LG!
Kad mi se nešto skida sa google prodavnice, ja na LG ne mogu ništa drugo da radim, dok samsung radi perfektno u tom slučaju!?

Pomoglo je u dobroj meri, hvala. Za sad cu ostati na oficijalnom gingerbreadu dok se malo bolje ne upoznam sa telefonom i kako se rootuje i menjaju kerneli. Pratiću kako se razvija situacija sa romovima koje ste pominali, pogotovo OptiX koji je salekojot spomenuo jer je on ono što meni treba, naravno sve pod uslovom da osposobe HDMI izlaz u potpunosti.
Zvukom ovako bez ikakvih modifikacija sam prezadovoljan u odnosu na stari telefon na kojem se čuo kao iz bunara da dopire ali svakako bi hteo da probam i taj famozni voodoo sound i da vidim šta on donosi pa ako ga je neko uspešno instalirao na gingerbread ili neki od ics odnosno jb based romova bio bi zahvalan ako bi podelio svoja iskustva.
U svakom slučaju i sadašnji gingebread radi dosta tečnije i brže nego što je to bio slučaj sa ics na mom starom telefonu pa bi me zanimalo još kako napraviti backup i da li je moguće vratiti se na isti ako kasnije ne budem zadovoljan custom android 4.x romovima. Pretpostavljam da bi morao prvo baseband da se vraća na stari?

Poslednja izmena:
Sto se tice rom-ova moraces sam videti koji ti vise odgovara.
A sto se tice BASEBAND-A NEDIRAJ!!!!!
Nema potrebe igrati se sa tim. Verovatno je 20s ili r kod tebe. To je, mislim odlican baseband za nasu mrezu.
Sve romove koje ces stavljati podrzavaju svaki baseband koji je izasao. Cak i ako menjas bootloader baseband ostaje isti.
Srecno:thumbup:

Hitno mi je potrebna pomoć samo mi treperi ekran i pojavi se lg logo pa nestane i tako u krug ne mogu da udjem u sistem uopšte. Da li mi neko može reći u čemu je problem? Bio sam u clocworkmodu i odradio data i dalvik wipe. Da li sam trajno uspeo da pokvarim teleofn posle samo par dana ?

Jedino što mogu je da udjem u recovery mod, pokušao sam da formatiram i pobrišem sve opet ali ne vredi ista stvar se dešava kad pokušam da udjem u sistem.

Poslednja izmena:
Sta si tacno radio? LG je poprilicno otporan. Ovo mi deluje kao los flash kernela. Probaj da obrises boot iz recoverya ili preko fastboota i flashuj ga ponovo.

Pratio sam korak 3 iz All-In-One Toolkit-a i kad sam došao do dela gde kaže da instaliram sa sd kartice SUxxx.zip. Tu sam izašao iz recovery mod-a i prikopčao telefon na komp kako bi prebacio priloženi su.zip koji sma našao na internetu. Kad sam pokušao to da uradim iz recovery moda došlo je do neke greške i tad sam odlučio da odradim full wipe svega i udjem u sistem ponovo medjutim posle toga je logo samo krenuo da se pojavljuje i nestaje odnosno da se pali i gasi zajedno sa komandnim tasterima. Napomenuo bi još da je prvi put nije uspeo da flashuje šta je trebao kad sam pratio stavku broj tri u tookitu ali je prošao iz drugog puta.

@masamunea Nisam siguran kako da uradim ovo što si rekao, ako bi moglo možda malo detaljnije? Kernel ako sam loše flashovao nisam to svesno učinio?

Prilozi

Poslednja izmena:
Igraj se još malo, pa ako nisi sredio telefon, čujemo se sutra pa da se nađemo i pokažem ti sve o flešovanju.

Nazad
Vrh Dno