Šta je novo?

LG Optimus 2x P990

• Začetnik teme Začetnik teme OTAC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mogao si da napišeš kako si rešio problem.

Neznam ni ja sam ako mi verujes,pokrenuo sam nekih programa masu odjednom se restartovao telefon i ponovo podigao posle toga sam probao da udjem u recovery mod i sa volume + i - ulazi.Instalirap sam Android 4.1.2 CyanogenMod 10-20130514-UNOFFIIAL (LG Optimus 2X P990 to Android 4.2.1 CM10.1 Jelly Bean) sve mi radi extra , zasad samo imam problem sa brojevima koje sam snimio na SIM kartici nemogu da ih uvezem na telefon.Jednostavno mi ne vidi nijedan broj,a na kartici ima brojeva.Ima li gdje podesavanje?

PS:Mislim da sam pomocu ovoga http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2020737 uspio da napravim recovery mod,iz ocaja sam sve i svasta probao i na kraju je nekako proslo 🙂

Poslednja izmena:
Pozdrav narode, dva pitanja: prvo - sa DM imam problem da se mobitel povremeno sam od sebe ugasi i kad ga ponovo upalim vreme i datum se pogube, neki datum iz 2007 i 00:00 sati.
drugo - kakva su vam iskustva sa JB romovima, ima li nesto da je stabilo i da dobro radi, neka preporuka nesto? Hvala.

^ Ne verujem da je do DM,meni se potpuno isto desava na stock verziji v30a.

Ja sam bio jedno 6 meseci na DM-u, pa sam od skora na CM10 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2058231, i za sada sam jako zadovoljan jer dosta brže sve radi. Možda je to i zato što sam ovoga puta sve instalirao iz početka, a nisam radio restore pomoću Titanium-a nakon instalacije. Inače, glavni razlog za reinstalaciju mi je bilo to što mi se baterija jako brzo trošila pa sam hteo da probam nešto drugo, ali uglavnom nisam primetio neku razliku na različitim romovima.

Pozdrav narode, dva pitanja: prvo - sa DM imam problem da se mobitel povremeno sam od sebe ugasi i kad ga ponovo upalim vreme i datum se pogube, neki datum iz 2007 i 00:00 sati.
drugo - kakva su vam iskustva sa JB romovima, ima li nesto da je stabilo i da dobro radi, neka preporuka nesto? Hvala.

Ja sam stavio Android 4.1.2 CyanogenMod 10-20130514-UNOFFIIAL i evo nedelju dana radi perfektno,bez greske,mnogo mi je bolja baterija i brze radi na netu.

Pozdrav svima koji su još verni ovom sjajnom telefonu.
Ja sam se u poslednje vreme malo bavio eksperimentisanjem sa Custom ROMovima pošto me je Stock ICS žešće smorio.
Ubacio sam CM10.1 TonyP T-Build 03 (18-MAY-13) i flešovao najnoviji Kowalski Kernel -122. Telefon je preporođen, ali bukvalno. Jedino što mi je pravilo problem je kamera kod koje ne radi Panorama i dešava se da se restartuje telefon kad se koristi, pa sam importovao ICS kameru, koja je modifikovana i radi bolje od stock verzije.

Što se tiče problema sa gubljenjem datuma i vremena, video sam nešto na XDA da je tonyp to rešio menjanjem koda u ovom romu i Paranoid Androidu Ne znam tačno šta je bio uzrok.
Sledeće što ću da pokušam je da mu aktiviram Face recognition da vidim kako će to da radi...

P990 forever :eyebrows:

Umalo da zaboravim: Veliko hvala svima koji su na ovom threadu postavljali savete i uputstva za rad sa ovim telefonom. Mnogo ste mi pomogli. :Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

Poslednja izmena:
Uradio sam isto kao i ti. Ja nisam mogao prelažiti lg temu, tastaturu i launcher. Pa ako nekom treba, neka mi pošalje mejl, pa ću mu proslediti sve programe i uputstvo.

Samo launcher se flešuje, a ostalo se samo instalira.

Vidno je brži 10.1 od stock sistema. Baterija je malo stabilnija.

Hocu i ja da probam, jel trebam nazad na stock pa onda CM ili mogu iz DM u recovery pa dici CM?

Заборавио сам да напишем.

Тастатура и тема се инсталирају нормално, као нормалне апликације. После покретања теме, обавезно иде рестарт.

Покретач се пребацује на сам телефон, како каже упутство - Push to system/app. (Then fix permissions to rw-r--r--). Након тога иде рестарт.
Ја сам имао проблема са мењањем позадине на покретачу, али се позадина може променити преко галерије.

Ако се неком свиђа Holo Launcher HD, ја сам га превео на српски језик.Линк.
Ако желите да га тестирате, јавите ми је ли одговара превод.

Sale, svaka čast na trudu.
Meni je ekstra ovaj jednostavni launcher što dolazi uz ROM.

Probao sam faceunlock ali ne radi 🙁

imam problem pokusao sam update na lg p990 od drugara preko oficijalnog lg update krene dodje do 40% i prekine

Prilozi

• slika.png
    slika.png
    102.4 KB · Pregleda: 99
Za konekciju usb i mobilnog telefona za update, preporučeno je da se uključi na usb sa zadnje strane računara.

Jesi li menjao host fajl u windowsu?

Ponovo instaliraj drajvere.

I6or probaj Holo launcher HD, mnogo više funkcija ima a i veoma je brz. Ima interfejs kao i taj launcher.

Poslednja izmena:
I6or probaj Holo launcher HD, mnogo više funkcija ima a i veoma je brz. Ima interfejs kao i taj launcher.

Da znaš da sam baš razmišljao o tome i gledao sam kako izgleda. 😀
Hoćeš da kažeš da neću primetiti razliku u brzini. Ja sam nešto uvek mislio da drugi launcher mora da bude sporiji od onog koji je u sklopu ROM-a

Poslednja izmena:
Za one koji su na cm 10.1 tonyp, a da ih nervira što prikaz sata izgleda u formatu hh.mm, a umesto u ispravnom formatu hh:mm neka instaliraju preko recovery sledeci fajl http://db.tt/vv94qO2q

A ako hoće da im podešavanja budu na srpskom neka instaliraju preko recovery sledeci fajl
http://db.tt/K3kWOTG9
Nisam sve preveo, ali ima vremena.

Uradite prvo backup, za svaki slučaj. Ja sam radio sve preko TWRP-a.
Malo sam se igrao sa programiranjem 😀

Da znaš da sam baš razmišljao o tome i gledao sam kako izgleda. 😀
Hoćeš da kažeš da neću primetiti razliku u brzini. Ja sam nešto uvek mislio da drugi launcher mora da bude sporiji od onog koji je u sklopu ROM-a

Mislim da je neprimetna razlika u brzini rada. Holo ima više funkcija i mogu se lepo menjati teme.

I moja preporuka.
Jedina mana kernela je rad sa bluetooth. Prekida konekciju kad pređe u u sleep mod.😕

Poslednja izmena:
Da li isplati sada dati za ovaj telefon 19000 din,nov sa garancijom od dve godine full pakovanje i da li oficijelni ics lepo radi?

Apsolutno ne...Mnogo para,idi na Optimus 4x ,imas ga za 220 na internetu 😉 Mada..Galaxy je najbolji po meni🙂

Pozdrav, prvo da napomenem apsolutni sam početnik sa androidom i ovo mi je prvi android telefon. Skoro čitavu temu sam pročitao i počeo sam da radim sa ovim mob. Dobio sam ga sa verzijom 2.2.2 Downlodovao sam drivere i LGMobile Support Tool i lagano updejtovao na 2.3.4 V20s. Kad sam krenuo da ponovo udejtujem na ICS nakon provjere mobitela stane na analysis 55% i kaže mi da LGUserCSTool.exe ima problem i da ga mora zatvoriti. Pošto sam dosad radio samo u Windowsu da pitam u čemu je problem kako ja shvatam moguće da je do drivera i ako je do toga kako da skinem nove i odakle?
Volio bih da mi neko kaže kompletan postupak kako dalje uraditi da dobijem bolje preformanse ovog mobitela. Ali molim da shvatite da sam APSOLUTNI početnik.
Najviše problema imam s tim da mi prebrzo troši bateriju i da se slabo čuje. Naime juče sam bio u čaršiji i nisam ni čuo da mi zvoni telefon iako mi je bio na najačem.
Hvala unaprijed.

Moj savet ne radi update jer ce dosta losije da radi na ICS jednostavno lose je prilagodjen za ovaj telefon, dosta koci i trokira.

Hvala na odgovoru.
Kao što sam već rekao početnik sam sa androidom i htio bih da nešto naučim. Zato sam pokušao rutati ovaj mobitel i to uz pomoć http://www.youtube.com/watch?v=4DoURv6UYN4 međutim SuperOneClick 2.3.1 mi ne završi do kraja operaciju. Naime dođe do neke 7 tačke i ne nastavi dalje.
Ima li kakav drugi ( znam da ima ) siguran i provjeren način?

Idi na.android srbija imas lepo uputstvo kako da ga rutujes itd ako ne nadjes poslacj ti link

Da li bi neko bio ljubazan da mi objasni sta sve trebam uraditi da instaliram ovu kombinaciju CM10.1 - tonyp - T-Build 03 + Kowalski Kernel exp: 123 prvo ne kontam ovo stari/novi bootloader, kod mene kad palim fon prvo se pojavi crveni logo, ona kao animacija a onda beli, koji je to bootloader? Vratio sam se na stock GB, pa sad na stock ICS koji je malo je reci katastrofalan, skoro pa neupotrebljiv. Citao sam ove teme i totalna mi je konfuzija, najdalje sto sam dobacio sa custom romovima je iskopirati na karticu i pokrenuti instalaciju, nista ozbiljnije nisam pokusavao, a ovde ocigledno ima jos posla pa ako ima neko raspolozen da pomogne bio bih zahvalan jer trenutno fon koristim samo za pricu i sms.

mogu malo da ti pomognem, ali ako stvarno ne znask kako treba bolje odustani ili nadji nekoga ko zna.

0. izaberi opciju I da proveris drivere
1. prvo skini ovaj program, procitaj sta ti je potrebno da bi radio i otpakuj ga u root C:\
2. pokreni ga i izaberi 4
3. zatim izaberi 1
4. ponovo izaberi 1
5. sad izaberi 4
6. uradi kako pise u daljem uputstvu koje ti se otvorilo
NAPOMENA: SVE STO IMAS NA INTERNAL SD CE BITI IZBRISANO PA BI BILO NAJBOLJE DA PRVO KOPIRAS (SACUVAS) NA KOMPJUTER

telefon ce se odma upaliti u recowery i PC ce traziti da se formatira inerna sd memorija.

kad si to uradio, prebaci rom koji si skinuo ovde i kernel koji si skinuo ovde.
gapps ti netrebaju jer su vec ubaceni u rom.

sad u recowery-u udjes u install nadjes rom koji si prebacio na sd karticu, izaberes, install.
isti postupak uradis sa kernelom.
boot system i cekas da se teleffon upali.

nadam se da sam pomogao🙂

Ej wucinac koji si ti rom stavio kod sebe. Ja sam se vratio na DMX 1.6.5. koji mi se pokazao kao najbolji. Trajanje baterije je isto kao i kod svih verzija, pa čak kod cm 10.1.

Veoma je stabilan i sve mi radi savršeno. Instalirao sam prevedeni Holo launcher HD, pa mi je isti osećaj brzine kao i cm 10.1.

Kernel sam stavio kob OC, koji dolazi uz rom. Imam parrot bluetooth u kolima, pa me je smarao kowalsky kernel. Gubi vezu sa telefonom.

Znači prezadovoljan sam sa telefonom!

Neki dan sam se igrao sa galaxy s4, pa nisam primetio neko odstupanje u brzini rada ova dva uređaja. Znam da će neko reči kako lupam gluposti, ali baš sam pokretao iste aplikacije na oba uređaja i u isto vreme su se startovale. Nisu igre u pitanju, nego standardne aplikacije koje koristim svaki dan.

ja sam stavio cm-10.1-GCC4.8-20130609-UNOFFICIAL-p990 i kowalski kernel-exp-20130609-124-newbl.
za sada najbolja kombinacija, jedini problem ima sa bluetooth-om, ali tonyp vec radi na tom problemu i mislim da ce uskoro izaci novi T-build.
linkovi su mom predhodnom postu.

Lepo radi ta kombinacija, ali ima puno grešaka za moj ukus.

Svaki put kada prebacujem nešto na mobilni sa usb kablom, moram da podešavam melodije za zvono ili alarm. To sam donekle rešio kada prebacim svaku melodiju u sistem.

Baterija mi se čudno prazni, nekada leti procenat u minuti.

Nekada imam loš ton u slušalici tokom razgovora. To sam imao i kad sam ubacio odgovarajući ril preko programa getril.

Nekada se napuni ram memorija pa telefon uspori.

Gps mnogo sporije pronalazi satelite.

Ne sviđa mi se crna pozadina svih aplikacija. Mnogo mi je lepši LG interfejs.

Kamera pravi lepše slike na ICS.

Edit
Zaboravi najvažnije. Mobilni internet redovno prekida i mnogo sporije radi (MTS mreža) nego na ICS.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno