Šta je novo?

LG Nexus 5X

Gcam nisam probao. Jer za nju mora rut sto jos nisam uradio. Cak i ovaj moj redmi 5 plus je duplo bolji fon od 5x 64/4 gb kosta oko 180eura. Osim kamere naravno. Note 5 se dobro nosi sa 5X pa kome je kamera bitna neka uzme njega. Kome ne treba kamera i redmi 5 plus je odlican telefon.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Imam u poslednjih mesec dana dva problema na 5X.

Prvi je da se dešava da kad skroz utišam telefon, tj. prebacim ga na vibraciju i posle nekog vremena vratim na normalno, on uopšte više ne zvoni, tj. ne čuje se melodija - vibrira i vidim da imam poziv na ekranu, ali se ne čuje melodija zvona niti notifikacije. Pritom ostali zvuci (muzika i sl.) rade. Jedino što pomaže je da restartujem telefon, posle toga normalno radi nekoliko dana, ali nikad ne znam kada će prestati da zvoni, već mi se par puta desilo da mi važni pozivi promaknu.

Drugi problem me već brine, prvi put mi se to desilo pre par dana, danas opet. Danas sam slikao par nekih elemenata za kupatilo, odem u prodavnicu, ne može da otvori slike, vidim samo thumbnails u galeriji, ali kada probam da ih otvorim samo crno. OneDrive ne može da ih sinhronizuje, sve aplikacije kad probaju da priđu slikama blokiraju. Telefon tada maksimalno uspori i loše reaguje. Nakon restarta telefona, sve OK radi, ali nema više tih slika uopšte.

Probao sam da uradim reset na factory defaults, kada mi se to prvi put desilo sa slikama, međutim očigledno da nije pomoglo. Inače stock rom, nije ništa modifikovano.
Nisam siguran da li je počela da mu baguje flash memorija ili nešto drugo, ali posle ove 2.5 godine druženja mislim da ću morati da tražim alternativu ako ovo ne sredim.

Poslednja izmena:
Meni se odavno desava da neke slike nece da otvori, samo stoji crno.

Kao da se procesor pri obradi tek uslikane fotografije preoptereti pri obradi i zakuca na pola i ostane tako, ni tamo ni vamo.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ti problemi sa slikama je HDR kriv, tj ako se izađe iz kamere a kamena obrađuje HDR u nedostatku Rama proces se prekida i rezultat je da slika postaje tamna/siva, tako da savetujem da kada se slika budete strpljivi i sačekate da kamera/HDR obavi svoj posao.

Imate li neku preporuku za usb c - usb c kabal da radi sa nexusovim punjacem posto je moj macka upravo pregrizla?

Choatech

Послато са Pixel 2 уз помоћ Тапатока

Uh, treba docekati da stigne to... Hvala.

Ako neko hoce da proda punjac/kabl od crknutog Nexusa nek se javi na pp.

July Android Security Update Goes Live for Nexus, Pixel Devices

july-android-security-update.jpg

https://www.droid-life.com/2018/07/...ity-update-goes-live-for-nexus-pixel-devices/

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Desava mi se da me kad otkljucam telefon prebaci na neku reklamu na chrome, i to ne uvek istu nego se smenjuju. To se ne desava samo kad ga otkljucavam nego u skoro svim aplikacijama.

Sta bi moglo da bude?

Desava mi se da me kad otkljucam telefon prebaci na neku reklamu na chrome, i to ne uvek istu nego se smenjuju. To se ne desava samo kad ga otkljucavam nego u skoro svim aplikacijama.

Sta bi moglo da bude?

Vidi šta si sve instalirao, mora da ti je neka app ubacila malware..
Pogledaj svaku app posebno pa ako ti jr neka sumnjiva, briši

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Obrisao sam sad neke, videcemo da li je upalilo.

I dalje isto, moracu da ga resetujem.

Ako imaš adaway skeniraj aplikacije ...
Mada odradi ti jedan factory reset iz rikaverija i flešni od nule android 8.1 jul 2018 god. :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Otisao i moj u bootloop nakon skoro 2 godine. Flashovao sam mu stock Nougat, pa onaj fix sa XDA i proradio je. Videcemo koliko ce sluziti...

Sestri danas krepo njen 5X

Ljudi, sestricu sam poklonio ovaj telefon, pre nesto vise od godinu dana.
Radio je, do pre jedno 10-ak dana, i tada se iskljucio.
Ja sam odmah rekao da je to to, da mu nema povratka, ali je on uspeo,kao da ga upali, dva puta, na kratko, i odmah se gasio.
Tada je posumnjao na bateriju, kupio je novu, ali telefon ne daje nikakve znake zivota.
Da li je definitivno crkao, kao sto sam i mislio, ili je mozda nesto drugo u pitanju?

To je to. Sad sestricu kupi nešto drugo :)

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Boot
Ljudi, sestricu sam poklonio ovaj telefon, pre nesto vise od godinu dana.
Radio je, do pre jedno 10-ak dana, i tada se iskljucio.
Ja sam odmah rekao da je to to, da mu nema povratka, ali je on uspeo,kao da ga upali, dva puta, na kratko, i odmah se gasio.
Tada je posumnjao na bateriju, kupio je novu, ali telefon ne daje nikakve znake zivota.
Da li je definitivno crkao, kao sto sam i mislio, ili je mozda nesto drugo u pitanju?
Bootloop? Ili riknjava ic chip. Ovo drugo je bas problematicno.

Послато са Pixel 2 уз помоћ Тапатока

Uzeh moj Nexus koji je stajao duze vreme od kad ne radi.
Radi se o sledecem:Mogu da udjem u Twrp koji sam imao jos odavno instaliran, i imam samo ova dva ekrana kad pritisnem i drzim power i volume down i power volume up, al ne znam kako nemam meni za bootloader kao pre nego ovako beo ekran.

Moze li da se spasi nekako ovo cudo. Bateriju puni normalno rekao bih.
d1e694610d89aee4acbb8a57042519a0.jpg
b80f6fd250280a50770777572b3db101.jpg

Sent from my Nokia 8 using Tapatalk

To si ti instalirao modovan izgled bootloadera

A sta je ovo na drugoj slici?Obzirom da mogu da udjem u Twrp,moze li da se uradi onaj fix ili sta vec?

Može samo treba otključan BL, ako nije zamrzivač pa otključaš :D ima postupak na xda ali meni nije pomoglo.

Sent from my PRA-LA1 using Tapatalk

Otkljucan mi je valjda.Ne znam sta dalje.Probao sam flash factory image,nece.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

ode i moj...taman sam mislio da nikad netje kad...puf.ili mu blinka crvena pampica ili konstantno gori...ponekad dodje do google logoa i to je to.dva tri puta do fastboota sad nece ni to.dead as a dodo.a bio na oglasima dva meseca.bolje sto ha nisam prodao unesrecio bi nekog..

Nazad
Vrh Dno