Šta je novo?

LG Nexus 5X

Nema nikakvog nadanja, telefon crkao u garanciji, moraju da poprave telefon ili da dobije nov uredjaj.

Mislio sam u smislu kakva su do sad bila iskustva, jesu popravljali telefone sa bootloop ili davali nove. Ako su davali nove jel se mogao uzeti neki drugi telefon u istom cenovnom rangu?

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Mislio sam u smislu kakva su do sad bila iskustva, jesu popravljali telefone sa bootloop ili davali nove. Ako su davali nove jel se mogao uzeti neki drugi telefon u istom cenovnom rangu?

Sent from my iPhone X using Tapatalk
Drug dobio novi 5x ,al ne znam da li je mogao da bira nešto drugo

Ako imaju na stanju al u istoj boji u kojoj je uzeo dace mu nov, ako nemaju dace mu da bira telefon, cena sa fiskalnog racuna i moze da doplati za neki skuplji.

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

ljudi trebam savjet, umjesto sto sam ocekivao bootloop mene pogodi problem sa displejom... pocne da treperi-flickering i odjednom se izgubi. Displej nije skroz crn, ima pozadinsko neko osvjetljenje ali to je to. I prije mi se ovo pojavljivalo ali nakon par restartovanja sve se vrati u normalu. Na netu nisam mogao naci nesto mnogo informacija, ali ovo sto sam nasao neki govore konektor kao od maticne, ili govore losa veza. Nosio sam na servis i govore da treba zamjena displeja. Ajde nije to problem, nego sta ako to ne bude rjesenje, pa se posle opet pojavi. To bi bilo cisto bacanje novca... Evo kako izgleda otprilike problem: https://imgur.com/a/jyjQbxE

Sta mi preporucujete da radim, dati novac za izmjenu displeja ili cuvati za drugi fon?

Da sam na tvom mestu, ne davao novac za displej. Ionako bootlop ne gine.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

ljudi trebam savjet, umjesto sto sam ocekivao bootloop mene pogodi problem sa displejom... pocne da treperi-flickering i odjednom se izgubi. Displej nije skroz crn, ima pozadinsko neko osvjetljenje ali to je to. I prije mi se ovo pojavljivalo ali nakon par restartovanja sve se vrati u normalu. Na netu nisam mogao naci nesto mnogo informacija, ali ovo sto sam nasao neki govore konektor kao od maticne, ili govore losa veza. Nosio sam na servis i govore da treba zamjena displeja. Ajde nije to problem, nego sta ako to ne bude rjesenje, pa se posle opet pojavi. To bi bilo cisto bacanje novca... Evo kako izgleda otprilike problem: https://imgur.com/a/jyjQbxE

Sta mi preporucujete da radim, dati novac za izmjenu displeja ili cuvati za drugi fon?

Ne mogu da prezalim taj telefon ali kao što rece kolega iznad mene, umreće svakako tako da je vreme da potrazis druge opcije.

Uspio sam pronaci 5X sa pokvarenom maticnom za 10€, da li je moguce da neki neoficijelni serviser uspjesno iscupa displaj iz ovog i stavi u moj fon? Inace mi traze 70€ za zamjenu, i Bog zna sa kakvim, vjerovatno nekim kineskim displejom..

naravno. možeš da probaš i sam jer nije uopšte teško. ima na youtube gomila tutoriala za 5x.

Otiso i meni danas Nexus.

Flesovao sam 4 jezgra boot, image, itd. medjutim i dalje se restartuje telefon posle 2-3min koriscenja, i onda stize do google logoa.. kada se "ohladi" opet isto, startuje android, medjutim resetuje se posle nekog vremena.

Fastboot, recovery, sve mi normalno radi bez da se glavi... medjutim unutar androida ne uspeva vise od par min.

Jel postoji još neki fix?

Telefon mi radi normalno sinoć preko sat vremena maksimalnog korišćenja, onda se opet restartuje.

Jutros iz 2-3x se pali, jer se zaglavi pri paljenju ali se četvrti put normalno podigne Android. Onda opet koristim telefon, ali se random restartuje. Nekad posle 5min, nekad posle 30min.

Posle dve godine i par dana crkao jedan od dva koje sam kupio u isto vreme. Zenin jos uvek radi a kod klinca crkao veceras. Napravio sam previd bas kod ovog sto je crkao i nisam otkljucao bootloader. Na ovom drugom sam naravno to uradio. Elem uspeo sam da ga ukljucim tako sto sam usao u recovery i izabrao start pa je usao u bootloop. Postoji li mogucnost da ga ugrejem-ohladim tako da se podigne sistem samo da poskidam sa njega slike?

Posle dve godine i par dana crkao jedan od dva koje sam kupio u isto vreme. Zenin jos uvek radi a kod klinca crkao veceras. Napravio sam previd bas kod ovog sto je crkao i nisam otkljucao bootloader. Na ovom drugom sam naravno to uradio. Elem uspeo sam da ga ukljucim tako sto sam usao u recovery i izabrao start pa je usao u bootloop. Postoji li mogucnost da ga ugrejem-ohladim tako da se podigne sistem samo da poskidam sa njega slike?

Ja sam uspeo da poskidam slike i iz recovery.
Probaj da ga grejes fenom sa obe strane (pretežno sa zadnje) nekoliko minuta, znači baš mora da bude vreo i dok ga grejes neka vrti boot. Meni se tako upali uvek posle nekog vremena ali se ugasi čim se ohladi, tako da ne smeš da ga pustis da se ohladi, neka ti fen bude pri ruci [emoji2]
Moguće je to isto odraditi u rerni ali mislim da je praktičnije fenom.

Sent from my Pixel using Tapatalk

Uspeo sam. Probao prvo sinoć sa zamrzivačem pa jutros sa fenom ali nisam ništa uradio dok ga dans nisam rasklopio skroz na poslu i zagrejao čipove na ploči industrijskim fenom, koji ima podešavanje temperature, na 200c oko minut i po. Nakon toga ga sklopio i priključio na komp. Radio je bez problema pola sata dok ga nisam isključio da vratim one zaštitne limove na ploču i ušrafim šrafiće. Poskidao sam sve što mi je trebalo. Posle sklapanja ga uključio ali je radio minut-dva, zamrzao se ekran i isključio se.

A što ga ne bi popravio ?
Milion puta pisano u temi :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Nije otključan bootloader. Hteo sam to da uradim kad sam ga uključio nakon sklapanja ali se, kako sam već napisao, zamrzao ekran i isključio se. Posle toga više nije hteo da se uključi. Jedino što mi pada napamet je da ga ponovo rasklopim i zagrejem.

u poslednje vreme (posle ota update 5.maj) je počeo da me skida sa kućnog wifi-a.
jednostavno se diskonektuje.
uradim on/off na wifi i onda ponovo radi.
jel se dešavalo to nekom?

Sličan problem i kod mene.
Ja sam primetio da nakon otključavanja telefona je diskonektovan sa WiFi i da se tek nakon 5-10 sek. ponovo konektuje. Nebitno koja je WiFi mreža u pitanju, a primetio sam da se to počelo dešavati zadnjih par meseci i zbog toga mi često kasne notifikacije.

Kod mene je i dalje zakrpa iz aprila, tako da su verovatno nešto zeznuli ranije

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

ne verujem da je ranije jer je meni to počelo od skora...
i to mi se dešava kada igram igrice pa se fon zagreje/optereti...

June Android Security Update Goes Live for Nexus, Pixel Devices

june-android-security-patch.jpg

https://www.droid-life.com/2018/06/04/june-android-security-update-nexus-pixel-devices/

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

pozdrav, crkao mi je telefon pre otprilike godinu dana. Da li mi se isplati da uzmem sa alija maticnu plocu i da je zanemim za 100$. Telefon je bio 16gb rom, a gledam na aliexpresu konkretno neke modifikovane polovne maticne ploce sa 4gb rama i 32gb roma. Jel radio to neko, ako nije da li mi preporucujete da to kupim?

Nakon tačno 730 dana i moj je ispustio dušu.
Usred gmaila je zakucao.
Neću ni da pokušavam da ga opravljam.
Ako nekome treba za delove, nek se javi.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Pozdrav svima, meni je odavno crkao ovaj model, grejanjem ploče sam uspeo da ga upalim i prebacim slike i ostalo, od toga je prošlo godinu dana, da li vredi ponovo pokušati sa grejanjem ili zamrzivačem kako bih ga ponovo pokrenuo na kratko ili jednostavno to uspeva samo jednom i više ne postoji nijedan način da se pokrene i dođe do podataka?

Pokusaj. Meni je par puta uspelo da upalim telefon jednom je cak i radio 10 minuta, ali nisam stigao sve da flesujem. Od tada nece da se upali. Iskreno me i mrzi vise da pokusavam

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Telep, kako stoji kamera na Xiaomi-ju naspram 5x? Mislim na GCam.
Ako mozes napisi jos neka poredjenja.

Ja se razmisljam izmedju Mi A1, RN5 i 6X (ne znam da li on uopste dolazi kod nas?).

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Vrh Dno