Šta je novo?

LG Nexus 5X

Opet LG zakon, nisu gledali je l' sverc komerc ili legala. Uredno svima mijenjali. I ne samo to, mogao si da narucis bilo sta, kupis i sam zamjenis sta ti treba.

To za huawei je njesra. Znaci 'ode' baterija, prvo sto ces se napatiti sa zamjenom, drugo sto moras staviti kopiju koja nije ni blizu originala. Trece, s' obzirom na toliko grijanje baterija brze degradira. Cetvrto, neces se mnogo usreciti kako god okrenes.

Gledam na XDA mnogima degradira baterija posle 6+ mjeseci osjetno.

Kod 5Xa koliko sam gledao nekad cini mi se da se baterija lako mijenja. Nisam siguran ali cini mi se da je zadnji poklopac ima zabice. A jos kupis bateriju u servisu, vjerujem jeftino.

Bilo kako bilo, LG mogu biti dobra kupovina s' obzirom na navedeno i servis, samo da se poprave malo sa plocama.

Mora se sve uzeti u obzir prilikom kupovine, razmisljati i o eventualnim servisima/zamjenom baterije i sl.

Sent from my G

Poslednja izmena:
Nije ti baš poređenje, LG Nexus 5X je bio dostupan kod operatera ...

To je zato što je Nexus 4 bio u ponudi preko provajdera kao i n5 i n5x. Suštinski lg je kanta i nema veze sa tim što si mogao ovde da dobiješ org bateriju za 20e

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ok, pogresno sam protumacio, skontao sam posle kad sam tvoj post procitao.

Nije nekako pametno kupiti telefon jos skuplji ako ga ne mozes servisirati sa originalnim dijelovima kod nas.

*** ja imam motorolu, nigdje dijelova (baterije) ni na mapi [emoji23] Sreca baterija nije degradirala ni posle 2 godine.

Makar da imaju originali da se naruce preko neta, ili da si siguran da su originali, pa hajde.

Sta da radis telefonu kad degradira baterija, a ne mozes staviti original...kupiti drugi koji takodje nema podrsku?[emoji13]

Majci dao LG N4, samo bateriju zamjenio nekad i to je to. Eno radi ko doxa, dugme sve u dure, ima mu 4+ godine.

Sent from my G

Poslednja izmena:
Nema originalne baterije za nexus 6p ...
Ma baterija/servis/delovi/garancija su samo neki od problema na nexus 6p :D
Tu su i note 4 matori amoled koji žuti, kao i noise cancelling mikrofon (onaj na leđima)...
Samo ovde više od 1000 komentara - https://productforums.google.com/forum/#!msg/nexus/g70qCHkqLA4/6pkw4gSMBAAJ
Sagovornik čuje EHO prilikom razgovora :

Google prebacuje krivicu na HUAWEI, HUAWEI se pravi lud i kaže to je do softvera :D
Ko ima garanciju njemu u servisu promene mikrofon, ko nema onda mumla ili čačka sa rutom ...

Samo što se to na ovom forumu ne priča ;)

Poslednja izmena:
Dasta je, do softwarea a ostali nemaju taj problem, logicno, e moj huawei nisu u googlee sabani koji veze nemaju.[emoji39]

I laptop kad kupujem, gledam da je lak za rasklopiti, zamjeniti nesto, ocistiti, pristup komponentama, kao i za ostale stvari naravno. A sada za telefon patnja i bateriju zamjeniti.

I onda se prica reklama za Samsung, Apple...precijenjeni, ovo/ono, bolji XiaoMI za manje para [emoji23] , a nisam naletio da njihovi telefoni imaju neke kriticne HW probleme, sem one baterije na Noteu nista drugo i ne mogu naci, neke serijske greske.[emoji1] Galaxy serija beton, Apple beton, cijena beton (i sa pravom)...[emoji106]

Bas gledam na wiki-u listu telefona sa Qualcomm 808/810 sve boranija. Sta ima da ce to uvaliti samsungu ili appleu, kao i bilo ko drugi neko smece od HW-a.

Sent from my G

Poslednja izmena:
^^ ne priča se zato što ljudi nemaju problem.
Kao i 5X, ovde se javilo koliko, 3 čoveka sa crknutom pločom. Na redditu imaš stotine koji se javljaju svaki dan. Kod nas još uvek to nije masovan problem.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Da li 6P ima BCL drajver i da li throttleuje kad baterija pada ispod odredjenog procenta, nevezano za temperaturu? 5X ima.

Voleo bih da neko iznese ponasanje oko degradacije baterije na 5x. Ovako teorijski mi zvuci da je bolje stanje.

Sent from my G

Poslednja izmena:
Da, gasi big cluster ispod nekih 15ak %

[emoji106] Citao sam negdje u vezi BCL-a. To nisu uveli iz razloga stednje baterije, vec loseg power source-a i mogucih rebootovanja usled povlacenja vece snage iz baterije pri manjem naponu.

Kod mene u thermal engine conf-u je namjesteno throttlovanje i gasenje jezgri kad dostigne odredjeni threshold (procenat) i cpu i gpu. To se lako moze ispraviti (ima efekta samo sa iskljucenim BCL), to je vjerovatno uradjeno zbog stednje, ali BCL nije.

Mada pricaju ljudi da iskljucivanjem BCL, radi stabilno, mozda jedino ne u nekim igricama.

Sent from my G

Poslednja izmena:
Nisam primetio to, možda zato što retko kad dozvolim da padne ispod 15%, a i kad padne onda se trudim da štedim pošto vrv nisam pored punjača :)

Digni malo threshold, neka ti Vojkan posalje svoj conf pa kopiraj. Kod Vas su threshold temperature, kod mene, % baterije. [emoji39]
'Igraj' se malo, uzeo si nexus, nisi...[emoji1]

Sent from my G

Meni je posle update isto upao u bootlop, ali sam imao srecu da sam uspeo da udjem u recovery i da instaliram pure nexus rom. Evo sljaka preko mesec dana bez ikakvog problema i restarta. Tako rom ne menjam.
Inace prva tri broja serijskog 510 a verzija od 16gb.

Poslednja izmena:
To je soft bootloop, nešto si zaebao prilikom apdejta.

^I meni se to desavalo na 5X cesto, s tim sto se onda desio hw bootloop i moz ga je*ati :)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Upao i meni telefon u bootloop. Juce odradio update na 7.1.2, ustao jutros i posle sat vremena se zamrznuo ekran i to je to. Uspeo sam da ga upalim 2 puta na par sekundi i telefon zabode i ugasi se. Kad probam da ga upalim izbaci Google i krene ona 4 kruzica, zamrzne i ugasi se :wall:

Upao i meni telefon u bootloop. Juce odradio update na 7.1.2, ustao jutros i posle sat vremena se zamrznuo ekran i to je to. Uspeo sam da ga upalim 2 puta na par sekundi i telefon zabode i ugasi se. Kad probam da ga upalim izbaci Google i krene ona 4 kruzica, zamrzne i ugasi se :wall:
Probaj ako mozes da udjes u recovery i da obrises sve. U ovom slucaju ne moze da te kosta.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Probaj ako mozes da udjes u recovery i da obrises sve. U ovom slucaju ne moze da te kosta.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Usao, obrisao ali ne moze da se upali (vrti Google logo). Sto je najgore ovo je drugi telefon u kuci sa bootloop, prvi je naravno bio G4.

ništa, ostaje nam samo redovno backup da radimo, izgleda nam ne gine taj bootloop.
naročito oni koji ga koriste aktivno 8+ meseci.

po onoj anketi koja se sad već pokazuje kao relevantna, datum proizvodnje je nebitan, važno je koliko i kako se koristio, tj. grejao/hladio.

ništa, ostaje nam samo redovno backup da radimo, izgleda nam ne gine taj bootloop.
naročito oni koji ga koriste aktivno 8+ meseci.

po onoj anketi koja se sad već pokazuje kao relevantna, datum proizvodnje je nebitan, važno je koliko i kako se koristio, tj. grejao/hladio.

Moj je bio star 10 meseci

Usao, obrisao ali ne moze da se upali (vrti Google logo). Sto je najgore ovo je drugi telefon u kuci sa bootloop, prvi je naravno bio G4.
Ako ti je istekla garancija na xda mozes da nadjes razne nacine da ozivis tel, dal rade i koliko rade to moras sam da proveris...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ako ti je istekla garancija na xda mozes da nadjes razne nacine da ozivis tel, dal rade i koliko rade to moras sam da proveris...

Nasao sam samo za zagrevanje ali to je privremeno, posto sam vec to radio na G4. G4 sam i uspeo da ozivim da radi sa 4 jezgra i radio mi mesec dana tako, dok ga nisam prodao ( nadam se da i dan danas radi ).

Onda je bolje flešovati custom ROM. Dobar deo telefona je upao u bl prilikom update-a.

Ma nije do roma... Upadaju u bootlop i sa custom romovima.

Da, nego sam mislio na to da se često dešava prilikom OTA update-a. Kad flešuješ ROM, nemaš više mogućnost OTA update-a. Najveća ironija je za što sam prodao G4 zbog istog problema. Za sada mi je Nexus živ. Imam ga skoro 9 meseci. Na PM ROM-u. Ne igram igrice, tako da mi se naročito ne zagreva. Baš bez veze...

To je bas pocelo da bude ucestalo

Da, nego sam mislio na to da se često dešava prilikom OTA update-a. Kad flešuješ ROM, nemaš više mogućnost OTA update-a. Najveća ironija je za što sam prodao G4 zbog istog problema. Za sada mi je Nexus živ. Imam ga skoro 9 meseci. Na PM ROM-u. Ne igram igrice, tako da mi se naročito ne zagreva. Baš bez veze...

Ni ja nisam igrao igrice pa je zavrsio karijeru..

Ja sam ga imao oko 7 mesci, bukvalno nikad igrica, normalno korišćen. Samo umro na stolu... ***. Sad furam stari s2 debloutovan!

Vrh Dno