Šta je novo?

LG Nexus 5X

Totalni sam laik po tom pitanju, tj ne znam šta je bitno za šta ali kažem, razlika je vidna, imam dosta snimaka sa svih tih telefona, video stabilizacija za klasu iznad na Lumiji. Takođe baš ti si mi svojevremeno kačio neki snimak poređenja Z2/OPO, nebo i zemlja u korist Z2.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Sustina je da treba aktivirati EIS na 5x, kad vec postoji nacin, pa koliko pomogne..svakako ce biti bar malo bolji snimak nego bez ikakve stabilizacije.

Sent from my D6503 using Tapatalk

I ja sam totalni laik, rezonovao sam Lumija ima ois 5X nema, Lumija pobeđuje dok su snimci sa 5X neupotrebljivi.
U čemu je fora ne znam ali tako je.

Pa dok šetaš jeste treskavo i sa EIS (naravno manje ali opet treska), ali kada snimaš u mestu EIS taman eliminiše ono potreskivanje ruke koje se primeti kada nema nikakve stabilizacije

Sent from my Nexus 6P

A dok šetam sa Lumijom snimak odličan.
Zato sam pomislio da OIS pravi razliku.

Da ne gušimo više temu, snimanje na 5X očajno i to je to.

Nema 5x OIS, može da se nabudži EIS sa root (softverska stabilizacija, to jedino sony napravi čudo sa EIS softverski na tom polju, ostali bez OIS truba).

Koja je razlika između H790 i H791? Jel funkcioniše H790 normalno na našem lte?

Sent from my Nexus 6P

EIS je ovo, ne OIS ...
Kamera ista kao i na 6P, doda se jedan red u build.prop fajl i to je to.

47e57dddc7142d815531fedb5b1c8ab2.jpg

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Pogledaj na googlovom sajtu koje fdd (lte) mreže podržava .

Znamo da 920 ima ois i da je mirnija slika

Sent from my Nexus 5X

Poslednja izmena:
Pa hsv kaze da OIS kao takav nije previse bitan za video... U cemu je onda razlika, a vidna je? 5x uopste nema losu kameru. Softver?

Ne znam, verovatno gugl nije bilo briga da se bakce sa time, a i trebalo bi da ubace uskoro u gphotos da on softverski odradi stabilizaciju naknadno

Sent from my Nexus 5X

Jel ima neko ideju zasto nike running app nece da cita playlistu iz play music app ?

EIS na 5x treba aktivirati iz razloga koje je Vojkan naveo, nadjite taj post. Da bar snima stabilan video dok se stoji, i to je napredak u odnosu na stock.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Je li EIS došao sa N ili mora rut?
Toliko me razočarala kamera da nisam ni gledao opcije na N :d .

Ništa ne fali kameri ...
Treba rut da bi se dodao red u build.prop fajl ;)

Jel realno za očekivati da će u nekom narednom unapređenju Nugata i u stock varijanti da uključe EIS?

Nije :)
Da su hteli uključili bi ga od izlaska telefona.

Jel ima opcija u stock launcheru da pozadina menija sa aplikacijama bude transparent,a ne samo onako bela?

Vrh Dno