Šta je novo?

LG Nexus 5X

Nemoj da izvrćeš. Klip sam snimio davno kada su pisane razne gluposti u S6 temi da demantujem YT/izlog korisnike, da telefon drži u pozadini app. I dalje tvrdim da je to merenje e penisa, jer tako niko ne koristi fon, skače iz igrice u igricu na vesti na ovo ili ono.

Poslednja izmena:
Njega još drži nervoza kad su ga napali u Note 7 temi da znatno jeftiniji telefoni rade bolje, pa sad tu priču krivi ovde kako mu odgovara da to izleči.

Nemoj da izvrćeš. Klip sam snimio davno kada su pisane razne gluposti u S6 temi da demantujem YT/izlog korisnike, da telefon drži u pozadini app. I dalje tvrdim da je to merenje e penisa, jer tako niko ne koristi fon, skače iz igrice u igricu na vesti na ovo ili ono.
Ne izvrcem, nego ne vidim smisao takvog klipa ovde :) Niti ti neko moze pomoci sa telefonom realno, takav je kakav je

Nisu fail zato što je na svim tadašnjim telefonima bilo 3gb rama Samsung s6 edge, htc m9...
Fail je da Nexus 5 izađe u jesen 2013 i ima dva GB a da Nexus 5x izađe dve godine posle i opet ima isto rama. Ako to tebi nije fail ja ne znam šta jeste.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
A sta cemo sa nexus 4 iz 2012 i 2gb rama? :D Definitivno su trebali staviti 3, a u 6p 4gb.

Ово је послао 6п!

@kvazar, ne, od note 7 sam odustao posle ovog sa baterijama, dok ne vidim kako će reštiti i kako se odvija situacija dalje. kao i većina ovde, pratio sam izlazak note 7, jako mi se sviđa uživo, ali dok ne reše problem nema opciju kupovine kod mene. Nema potrebe da trujemo 5x temu.

@Cvoruga , i sam sam pokušao ali nema opcije bez root, ali sam se navikao da koristim za pretragu, sada mi je gotivna stvar, jedio bih spustio ispod prognoze da stoji.

@Stojan993, počela je priča o smamsung, zato sam postavio klip.

@Zulu 92, definitivno su trebali ubaciti 3GB u 5x, 4GB u 6P, slažem se.

Poslednja izmena:
Pa da. Ono cisto stvar prkosa "vidite da moze savrseno da radi i sa 2gb rama".

Ово је послао 6п!

Ja barem ne branim nešto što je fail.

A vidis to je problem :). Pravi covek problem, a problema nema :) Plus stp nisu neke slabe aplikacije

Ja barem ne branim nešto što je fail.

Onda je i 3GB rama u g4 fail jer nije imao 4?? Jer ako drži jednu više (kako si sam rekao) tek je to fail. Da sa 1GB rama drži jednu aplikaciju više, smešno.

da, ali posle 10 aplikacija. i to ne nekih malih, nego su tu play store, instagram, fb i yt. malo li je
Baraba i havijer su ekipica sa mob sveta, ništa čudno. Tako i tamo zavode lg i samsung red.

Tako i g4 ima foru da mu crkne procesor :d
Gasite forum, imamo pobednika. :D

Vi svi ostali što *****te, da li ste koristili telefon ili samo pričate na osnovu nagađanja?

Neverovatno, svi igraju 3 igrice istovremeno, pišu sms-ove, a onda upale kameru i opale koji selfi, pa mora da se okači na fb i insta, kao i da se pošalje drugarima na Viber, wapp, telegram i snepčet.
I onda eventualno da se apdejtuje nešto na PS, pa da se vrati u igricu. Ako, ne daj Bože, igrica ispadne iz rama, onda idu žalbe i pljuvanje na račun telefona.
Neverovatno.

Btw, nexus je telefon koji ima funkcionalnih 2GB rama(plus zram doduše), tj može da puni isti do kraja.
Za razliku od..svih ostalih? Btw, podsetimo se ss-ova ljudi sa foruma koji imaju G5 i S7, gde sistem ide skoro do 2GB rama. Na nexusu je 600-700mb obično. Plus, ti telefoni ne pune ram do kraja kao nexus.
Znači u suštini svi flegšipovi su fejl?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Gasite forum, imamo pobednika. :D

Vi svi ostali što *****te, da li ste koristili telefon ili samo pričate na osnovu nagađanja?

Neverovatno, svi igraju 3 igrice istovremeno, pišu sms-ove, a onda upale kameru i opale koji selfi, pa mora da se okači na fb i insta, kao i da se pošalje drugarima na Viber, wapp, telegram i snepčet.
I onda eventualno da se apdejtuje nešto na PS, pa da se vrati u igricu. Ako, ne daj Bože, igrica ispadne iz rama, onda idu žalbe i pljuvanje na račun telefona.
Neverovatno.

+1 Nemoj tako to su zahtevni korisnici. Oni multitaskuju.

Otkad je taj član kupio telefon za nedelju dana prvo je vodio borbu oko punjača (i tu smo svi lagali), pa je vodio borbu oko ne znam ni ja čega, sada vodi borbu oko rama (i tu svi lažemo) ne razumem čemu, stvarno.

Ne malerišite, možda krenu i na 5x da crkavaju, isti je chipset kao na G4.

Jeste specijalan LG feature, ali poenta je - ko proizvodi 5x? Pa taj isti LG.
Pu pu pu nedo Bog, samo kažem.

Na nexusu je 600-700mb obično. Plus, ti telefoni ne pune ram do kraja kao nexus.
Znači u suštini svi flegšipovi su fejl?

Zato sto je 2GB+64bit, a obicna petica ima 500-600MB system (32bit), na 3GB RAM-a bi bio veci system usage, isto i za 4GB vazi itd.

To sto ne puni, to je do zatrpanosti OS-a bloatware-om, zbog neoptimizacija, pa i LMK/zRAM podesavanja.

Ne znam šta je problem reći da je telefon Nexus 5x najbolji za svoju cenu, da ima vrh kameru i dobar sistem i da su ispali slepci što nisu stavili 3gb rama?
Da ja lično ne bih kupovao telefon ispod 3gb rama?
I šta je problem reći da telefon lg g4 puni ram memoriju skoro da kraja?
U šta se ovaj forum pretvorio katastrofa.
6f99507555cf84314bc986247cb1f990.jpg

Da dodam još naravno da je katastrofalno što telefon crkava, naravno da 3gb rama nisu dovoljna da telefon nikada ponovo ne učita ni jednu aplikaciju, naravno da moj telefon ima mana kao što je Nexus 5x mana što nema 3gb rama. Da je imao 3gb rama kupio bih njega a ne lg g4 i sad ne bih morao da strepim kad će da mi crkne pa da kupim oneplus 3 :D

Poslednja izmena:
Dobro ispali su slepci, trebalo je da stave 3GB da mozes vise da kesiras. :D

Btw. taj G4 kesira kao obican Nexus 5, i kao 3GB ram-a, ajde bezi :D

Poslednja izmena:
Možda bi išao malo više, ali sigurno ne na 1.8GB sam sistem..

Mene je baš čudilo prvi put kad sam video ss sa n5, sa nekih 70mb free rama. Tad sam imao G2, tamo dođe do 200-300 i ne može ispod, i to sa dori kernelom.

Pitao sam tad dorimanx-a zašto je tako, kaže sistem mora da 'diše', da ima nešto u rezervi. Kad sam mu pokazao ss, kaže ne znam, nikad nisam koristio nexus. :D

Žile, drago mi je što je neko napisao to, hvala ti :)

A ovo sa ss to ne pokazuje? Da lg g4 dobro kešira?

Poslednja izmena:
@nightshadow nisam te razumeo šta si hteo da kažeš, šta si mislio malo više?

Mislio je na usage sistema na 5x da isti ima 3gb a ne 2gb rama.

Malo više od 600-700mb, a ne skoro 2GB. Džabe ti 4GB rama ako sam sistem uzme 2GB. Btw, to ti sve stock na ss-u?

Elem, ovaj flashfire..
Ako imam stock N, rutovan samo, mogu da koristim ff da flešujem novi image(npr sad ovaj sept apdejt, ili 7.1 kad izađe) a da ne izgubim root ili twrp?
Je l' sam dobro shvatio?
Imam systemless root, ali sam nešto čačkao po /system particiji(one temperature i build.prop). Pročitah negde da ne sme da se radi ota, tj flešovanje fabričkog img-a ako se menja /system particija?

Vrh Dno