Šta je novo?

LG Nexus 5X

Jedna od retkih stvari koje mi fale na stock android-u je to da sija led lampica kada se puni. To i podešavanje notifikacija, da kreće postepeno da se pojačava zvuk, kao što ima na chromi.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Btw, nisam primetio to cekanje obrade fotke, mada sam skljocnuo samo par puta, i to po jednu sliku.
Pretpostavljam da se ceka ako se okine vise slika za par sekundi?

Kada slikas ako ne odes direktno da je pregledas, neces ni primetiti da je obradjuje jer to traje izmedju 2-3 sekunde.

Kod mene 6p može da obrađuje od 4 do 6 istovremeno i onda blokira slikanje dok ih ne sredi. Počne 810 da trotluje...

Dobro je, radi uz Light Flow, presekoh se da je crkla lampica :D
Jel ima ko iskustva sa Light Flow, jel ždere bateriju, ne da telefonu da ode u deep sleep, i slično ?

Da 4 je limit odjednom

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Dobro je, radi uz Light Flow, presekoh se da je crkla lampica :D
Jel ima ko iskustva sa Light Flow, jel ždere bateriju, ne da telefonu da ode u deep sleep, i slično ?
Ma kakvi, ništa ne troši. Iz nekog razloga mora da ima ovakvu persistent notifikaciju.
Možeš i light manager da probaš.
5ea86b213d4498cc78cf928af68f8172.jpg

Poslednja izmena:
A ja pak ne znam je li 5X božanstvo pa ne sme da mu se prigovori ništa?!
I odakle ti znaš ko šta slika?
Naravno da moze da se prigovori ali ovo za hdr mi je besmisleno jer ako slikas 10 slika za redom koje se sporije obradjuju to obicno znaci da si fotografisao neku "obicnu" sliku za koju ne treba odma da ides u galeriju da gledas detalje. Slikas 2-3, razmislis malo sta slikas, a ne da skljocas u nedogled. Ko tako skljoca njemu ni ne treba hdr+. Ne generalizujem, ali kazem kako vecina slika sa telefonima.

Ako slikas pejzaz ili nesto staticno za to ti ne treba 5 slika za redom. Za decu ili nesto u pokretu treba, ali tu em ne mozes mnogo ocekivati od smartfona, em i tu trebas da razmislis sta slikas pa ti je i tu dovoljno 2-3-4 slike.

@nikola1970 tj njegov burazer koji koristi isti nalog i koji je fotograf se nije zalio na hdr+ na 5x koliko znam :)

A imas zasebnu temu za fotke pa okaci da vidimo tvoje hdr+ umece.

Ja ti kažem ne znaš ko šta slika, niti slikaju svi nezanimljive i dosadne slike da bi kačili po forumima.

Onda je jedino resenje da kada znas da ces slikati nesto za sta ti hdr mod ne odgovara da ga iskljucis.

Telep objasnio kao i obično.
Rispekt od mene Telep [emoji106] .

Još samo da postavio video klip sa 15 app i okinutom fotkom, nemoj da budu 15 app koje može da drži i nexus 4.

Da li je ovo ok baterija ili bi moralo bolje?

I da li neko moze da pojasni ova dva google servisa koja prave wakelock jel to ok?

Prilozi

• Screenshot_20160907-174855.png
    Screenshot_20160907-174855.png
    40.3 KB · Pregleda: 136
  • Screenshot_20160907-174859.png
    Screenshot_20160907-174859.png
    22.1 KB · Pregleda: 141
  • Screenshot_20160907-174912.png
    Screenshot_20160907-174912.png
    67.7 KB · Pregleda: 143
  • Screenshot_20160907-174915.png
    Screenshot_20160907-174915.png
    83.2 KB · Pregleda: 138
  • Screenshot_20160907-174927.png
    Screenshot_20160907-174927.png
    70.5 KB · Pregleda: 137
Slazem se, u narednim godinama sa razvojem hardvera i softvera ce verovatno to postati skoro pa instant. Trenutno je tako kako je, ne mozemo promeniti, dobro je da imamo izbora.

Na n kameri mi se svidja sto su promenili nacin paljenja hdr moda jer na m sam redovno kliktao 6 puta u krug. Sada je mnogo prakticnije.

Poslednja izmena:
Poseti temu pa vidi koliko su dosadne.
Ko gde ide, ko šta jede me ne zanima, realno.

I ne znam zašto nisi citirao to isto što si ti rekao, da li si namerno prevideo ili ne nije važno,
važno je da si negativno nastupio odmah, a evo šta sam ja napisao
I ja se nadam, ali realno kako dobra fotka bude posle te obrade vredi se strpiti par sekundi duže.
Realno.

Izvinjam se svima na offtopikcu.

Nisam video to sto si napisao, tu se slazemo. A i kad sam pisao nisam mislio konkretno na tebe nego uopste, pa si se ti javio.
Sve u svemu nije off, hdr+ je nexus feauture :)

Ma kakvi, ništa ne troši. Iz nekog razloga mora da ima ovakvu persistent notifikaciju.
Možeš i light manager da probaš.
5ea86b213d4498cc78cf928af68f8172.jpg

Persistent notification može da se skloni uz Light Flow Legacy. Tako sam ja uradio na 6P.

Sent from my Sexus 6P using Fapatalk

Ova nije legacy, mrzi me da podesavam boje iz pocetka.

Poslednja izmena:
Mislim da ih sačuva ili da možeš da napraviš backup fajl koji posle samo učitaš.

Sent from my Sexus 6P using Fapatalk

a što je problem priznati da ovaj telefon nije snappy kako se očekuje od nexusa niti je šampion držanja aplikacija u ramu. to ne znači da nisam zadovoljan jer sam ga prvenstveno uzeo zbog sjajne kamere a i navikao sam nexus jer sam pre njega nosio 4ku. i čini mi se da 4ka bolje radi sa aplikacijama. bitno da nema nijednu veliku manu a nema. lep telefon koji lepo radi sa brutalnom kamerom za male pare u odnosu na konkurenciju.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

ali ovaj slajder za osvetljenost... no comment. pomeris pola milimetra od minimuma svetli kao da si na 30%, pomeris milimetar kao da si na 50% i onda pomeras maltene do kraja i nista se ne menja :D

To si ti navikao na lg da treba da stavis 70% da bi sijalo kao nexus na 30%. Dosta ravnomerno pojacava osvetljenje, ja ga unutra drzim do kraja prve toggle ikonice, to mi je sasvim dovoljno, napolju uvek drzim na maksimumu.

a što je problem priznati da ovaj telefon nije snappy kako se očekuje od nexusa
Snappy, pa vise je snappy i brzi je od nexus 5, e sada jedino ako nexus 5 nije dovoljno dobar onda ni ovaj nije dobar.

Poslednja izmena:
a što je problem priznati da ovaj telefon nije snappy kako se očekuje od nexusa niti je šampion držanja aplikacija u ramu. to ne znači da nisam zadovoljan jer sam ga prvenstveno uzeo zbog sjajne kamere a i navikao sam nexus jer sam pre njega nosio 4ku. i čini mi se da 4ka bolje radi sa aplikacijama. bitno da nema nijednu veliku manu a nema. lep telefon koji lepo radi sa brutalnom kamerom za male pare u odnosu na konkurenciju.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Pa ti prvo kažeš da nije snappy a onda kažeš da radi lepo, vidi se da znaš o čemu pišeš.

Upravo stigao 7.0 OTA. Nesto manje od 1.2 GB

To si ti navikao na lg da treba da stavis 70% da bi sijalo kao nexus na 30%. Dosta ravnomerno pojacava osvetljenje, ja ga unutra drzim do kraja prve toggle ikonice, to mi je sasvim dovoljno, napolju uvek drzim na maksimumu.

Uopste nemam takav utisak. Valjda ce Vojkan da se javi posto je on imao g2 pa da uporedi.

Drug je imao gpro2, znam kako je tamo lose osvetljenje. Ali eto i on ce potvrditi to, iako smo jos u nexus 5 temi to konstatovali.

Zvuk i svetlo registrujemo logaritamski, ne linearno.

E sad sve zavisi kako je koji proizvodjac podesio kontrole jacine zvuka i osvetljenja.

Sent from my D6503

I ja sam imao G2, jače svetli nexus.
G2 sam držao na 70%+auto, nexus držim negde na 40-50%..

Vrh Dno