Šta je novo?

LG Nexus 5X

To ni tvoj hvaljeni Samsung ne može sa duplo više memorije.

Kako ne note 7 sa 4GB rama drzi dve aplikacije u pozadini. [emoji24] a i ui mu radi kao na nexus 4

A to njegove projekcije da li je telefon duplo bolji od duplo skupljih telefona samo on spominje, niko ovde tako nesto nije ni pricao.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nexus 5, zna da drzi dosta app sa 2GB RAM-a(10-15 u zavisnosti od tezine), dovoljan broj aplikacija za koriscenje. Ne znam samo sto bi onda javi Nexus 5X bio losiji, kad nije? :)

Pa 5x i treba da drži desetak aplikacija u ramu... Ako su teške možda koja ispod, ako su lagane koja iznad ali tu je negde
Ne znam da li su nešto čačkali oko doze na 7 što se tiče ubijanja app

^^
Pa može da bude zato što je 64bit i deluje da apk uzimaju više Rama. Mada on ima upaljen zram tako da bi trebalo da je skoro isto

Nexus 5, zna da drzi dosta app sa 2GB RAM-a(10-15 u zavisnosti od tezine), dovoljan broj aplikacija za koriscenje. Ne znam samo sto bi onda javi Nexus 5X bio losiji, kad nije? :)
Drugacije je. Ali tu su, mozda 5x drzi jednu manje. Ali ako se upali krom sa dva ili tri taba vecina stvari leti iz rama, kao na svim telefonina.

Ma ovaj je kao batak, ja cu da iskuliram njegovu "kuknjavu" neka se vrati na samsung tamo je sve idealno, optimizovano i prosto savsresno. Nema ni poente nastavljati se sa njime.

Poslednja izmena:
@telep, nebitno, poenta je ista, 240e sam naveo jer se sada vrti oko te cene. Ti ne voliš samsung (mada ovde ima optimizacija baterije koja se pljuje na samsungu), neko LG, neko HTC... stvar ličnog izbora. Kao što je tebi ili meni najbolji do 240e 5x, tako nekom nije, ko traži bolju izradu i kome je to prioritet neće 5x ni pogledati, neko će pre kupiti nov htc one m8, jer mu je najbitniji zvuk i izrada, neko će uzeti P9 Lite dual sim jer mu je dual sim prednost, svako ima kategoriju "najbolji" za sebe.

@ChobbyNS, baš to što si ti napisao: "šta si očekivao od 2GB RAM"! Da se bude realan šta se dobije za ove pare.
Što se tiče samsunga, kad već pitaš, evo moj klip sa S6 koji je baš za ljude koji nemaj taj telefon a pljuju, drži 8 app u pozadini:
https://www.youtube.com/watch?v=A5CQmILTX00

@Zile995, kojih bre 10-15 app? De molimte snimi klip kao ja gore. Ali molim te. Može neko i sa 5x da snimi klip. neka navede samo da je fabrika ili je popravljao (ubacivao kernel, tvikovao). Usput pokrenite kameru i okinite sliku, fejs, snapchat, viber, whhats, talk, YT... Molim vas da vidim tih 15 app u pozadini na nexus 5 i 5x :)

ps. sada kada vas neko zamoli za konkretan primer onog što pišete, da to argumntujete, nemojte da bežite ;)

Poslednja izmena:
Nema šanse sa kamerom da drži maltene bilo šta u pozadini, to sam pisao više puta

Desava se i meni nekad to sa viberom na svim telefonima koje sam koristio. Tj. da nekada izbacuje da nema neta, a fon na wifi ili lte. Iako izbacuje to, viber radi normalno, a uostalom prodje to posle minut-dva. Notifikacije mi nisu dolazile samo kad sam "ubijao" aplikacije. Tipa greenify.

Ово је послао 6п!

Nema šanse sa kamerom da drži maltene bilo šta u pozadini, to sam pisao više puta

Kako nema? Evo iznad bar dvojici-trojici drži? ;)
Čekamo da postave klipove, da potvrde to što pišu, malo da se argumentuje to njihovo pisanje.

Što se mene tiče 5x je odličan fon, ali ovde se pretara sa hvalospevama, treba biti realan.

Pa dobro normalno je da će ljudi da brane Nexus 5x u temi za Nexus 5x. Po meni, telefon vredi upravo te pare koje je plaćen i to je to, naravno da je prednost to što je čist Android i što je dobra kamera. 2gb rama su fail. Sad kad budu 4gb ja ću prvi da gledam da ih kupim.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

sa 5x da snimi klip. neka navede samo da je fabrika ili je popravljao (ubacivao kernel, tvikovao). Usput pokrenite kameru i okinite sliku, fejs, snapchat, viber, whhats, talk, YT... Molim vas da vidim tih 15 app u pozadini na nexus 5 i 5x :)

Uradi ti to sve sa samsungom sa duplo vise rama pa dodji onda da pricamo, do tada cao.

2gb rama su fail. Sad kad budu 4gb ja ću prvi da gledam da ih kupim.

Jel su 3 GB rama na G4 fail?

Poslednja izmena:
Nisam ni rekao da Samsung može ovo, ili ono. Ti jesi za nexus 5x! Šta je problem? Ajde :)

Ne znam kakvih ti problema imas, ali definitvno necu ja da ti ih resavam.

Nisu fail zato što je na svim tadašnjim telefonima bilo 3gb rama Samsung s6 edge, htc m9...
Fail je da Nexus 5 izađe u jesen 2013 i ima dva GB a da Nexus 5x izađe dve godine posle i opet ima isto rama. Ako to tebi nije fail ja ne znam šta jeste.

Nije fail jer radi isto sto i g4 ili jos bolje.

Pa bolji mu je multitasking od s6, zar ne?

Nema potrebe, došao je kolega @dalibor.mc kod mene i lepo smo upalili nekoliko aplikacija i kod mene su ispale dve a kod njega tri iz rama.

Ne znam kakvih ti problema imas, ali definitvno necu ja da ti ih resavam.

Ti imaš problem. Tvrdiš ovde nešto, sada ispada što nije tačno. Dokaži sebi i članovima koji ovo čitaju da ne lažeš.

Eto ti i baraba mozete ruku pod ruku i da se napijete u to ime.

Ti imaš problem. Tvrdiš ovde nešto, sada ispada što nije tačno. Dokaži sebi i članovima koji ovo čitaju da ne lažeš.

Ja ustvari ne znam sta treba da ti dokazem? Da budes zadovoljan? Reci sta hoces. Onih 8 aplikacija kao na tvom super mega sega s6 5x drzi normalno, na to da dodam facebook, snapchat, kameru i jos sta znam sta si trazio to ne moze. Niti je to iko tvrdio, ti citas selektivno, naravno da ne moze da drzi 15 teskih aplikacija, lepo je zile napisao samo ti ne citas.

Poslednja izmena:
To što si rekao da uradim sa samsungom, uradi sa 5x. Daj da vidim tih 15 app, napisao sam i koje app svakodnevno koristim, ti imaš i Instagram pa ubaci i to, obavezno na klipu da vidimo i kameru kako okineš sliku.
Žile isto može da snimi klip gde ima 15 app u pozadini sa 5x.
I, ako ste popravljali fon (budžili, nije fabrika, menjan kernel, tvik ovaj, onaj, onda to navedite, jer i drugi kada se popravljaju i budže rade drugačije, nije fer da se se fon pun tvikovanja poredi sa fabrikom nekog drugog brenda).
Tema je 5x, pa me samo ta osoba zanima ovde, da vidim tih vaših 15 app.

ps. Evo, napisao si, ne moraš da radiš test, dobro je da si svestan, da ono što pljuješ na drugom brendu ne može ni ovde:
na to da dodam facebook, snapchat, kameru i jos sta znam sta si trazio to ne moze. Niti je to iko tvrdio, ti citas selektivno, naravno da ne moze da drzi 15 teskih aplikacija, lepo je zile napisao samo ti ne citas.

Vi pišete šta vama odgovara, pisali ste 15 app, niste napisali kojih, a ja sam napisao koje app svakodnevno koristim.

Poslednja izmena:
Koga zanima factory image može da se preflešuje preko flashfire-a iako vam je rutovan telefon. Ja sam probao prvi put juče i radi bez problema, nema potrebe flešovati ga preko kompa. Stvarno super stvar. Sve ostaje kao ota da ste odradili, ništa se ne briše.

Ali rut nestane, jel? I sta bude sa twrp?

@Ivan I. Brate ne izvrci pricu. Kao sto vidis pitao sam, bilo mi je cudno, a i @telep je potvrdio da je drugacije. Podvukao sam kljucne reci, procitaj lepo pa pljuj. Ne brzaj.

Nije problem, snimicu Nexus 5, sve stock, nije radjen factory jos od prvog marshmallow build-a, oko 100h uptime-a :)

Evo ja sam sad uradio test multitaskinga. Tapatalk, youtube, instagram, snapseed (ubacio i sliku za preradjivanje), quickpic, facebook, gmail, maps, textra i play store. Sve je drzalo u ramu. Onda sam upalio dialer, kliknuo detalje nekog poziva, izasao i usao u tapatalk i onda ga je ponovo ucitao, znaci tek tad. Eto :)

Žile, pišem o svakodnevnom korišćenju. Ako gledam app kao što si ti dao primer... onda možemo da napišemo 3 app, a ne 15 app :)

@beyondtime, tačno, učitava ponovo, evo realno napisano ono o čemu pišem.

Poslednja izmena:
Zna neko šta se sve sme uključiti u flashfire od onih zaštićenih particija i ima li potrebe za tim?

Inače, ako imate isključenu enkripciju, da je kerenel ne bi ponovo uključio, nakon fleša firmware, a pre reboot-a flešujte fed patcher
http://forum.xda-developers.com/and...-fed-patcher-v8-forceencrypt-disable-t3234422

Ovakav redosled uspešno flešuje septembarsko ažuriranje.

d5d02973b76d017a2d4fe62802789a06.jpg

Послато са Нексус 5х уз помоћ Тапатока

Ivan pise kako ga ne interesuju klipovi s neta gde se odmah izvrte iz rama apk umesto posle nekog vremena, pa onda okaci isti takav klip sa S6 [emoji23] [emoji23] Merenje E penisa je preneo i na ovu temu

Nazad
Vrh Dno