Šta je novo?

LG Nexus 5X

Protrcao sam po stock romu i dobar je ali nedovoljno detaljan za telefon kao što je Nexus.
Sutra mu injektujem Hromu da ga razradim :).

Šta se dobija sa francovim kernelom?

nešto bolja baterija uz nešto lošiji rad, + još neke opcije tipa podešavanje boja, mislim i zvuka itd

Ja na N koristim semaphore (koristio sam ga jos na galaxy s1) i moram da kazem da sam mnogo zadovoljniji nego sto sam bio sa franco kernelom.

Na mvetu LS i jos 3-4 radnje nude 5x za 230e hm dal je tacno to jel ih neko mozda zvao ovih dana

Nazovi pa proveri, mozda je 10 eura vise, cene variraju, ali tu je 16 GB.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Koja je opcija ovde da mogu da me dobiju samo favoriti? Pod tri?

Prilozi

• Screenshot_20160827-072907.png
    Screenshot_20160827-072907.png
    86.2 KB · Pregleda: 187
Hvala.

Sa poslednjim update 6.0.1 kako radi, sve fabrika, nemam root:

Noću troši malo, doze radi odlično, skino je 2% koliko skine note 5 za 8 sati:

Poslednja izmena:
Double tap to lock mozes dobiti ako koristis nova launcher

Da li postoji neka fora da se ubrza kamera? Jako je sporo slikanje u hdr+ ako odmah želim da pogledam sliku, spajanje panorame je tek večnost.
d9933781bf4f3baf37dc6a047f8a14fb.jpg

3f3d17e19aab0640a7f33c23314ea9f1.jpg

meni nije toliko sporo, potrebno je par sekundi. ne moze sve momentalno majku mu :)

meni nije toliko sporo, potrebno je par sekundi. ne moze sve momentalno majku mu :)
Mozda je on ispucao 15 hdr slika pa onda treba vremena, ovako za jednu sliku da obradi ne treba duze od par sekundi kada je scena "zahtevna"

Jedno pitanje vezano za kameru i fotke, interesuje me kakvog su kvaliteta fotke za pravljenje slike u pokretu,
-konkretno dece, pri dnevnom svetlu. Pretpostavljam da pravi odlične u jasne slike, ali me interesuje autofokus koliko je brz?

Otprilike je fokus brz kao na note 5, a inače je možda i najbolja kamera za takve stvari. Razlog je čudan a opet prost: kamera nema ois i google zbog toga forsira veći shutter speed da fotke ne bi bile strešene, a kao dodatni efekat toga dobiješ manje zamrljane slike kada se dečurlija mrda. Npr lg i Samsung će ti forsirati 1/10 - 1/12 sekundi ekspoziciju u nekoj sobi, da bi držali iso što niži, dok će nexus ladno pucati na 1/20 1/30 i dobiti mirniju fotku, a uz hdr+ opet i kvalitetniju :D

Mada je i na nexusu 5 Google voleo brži ss, kada je n5 tek izbačen išao je na niži iso i duži ss na konto oisa koji je tada bio retkost, ali su se korisnici žalili da ima mnogo duhova na slikama i onda su izbacili onaj update gde je prioritet dat kraćoj ekspoziciji i od tada im je ta filozofija, na 5x i 6p naročito.

Ima li neke bitnije razlike izmedju modela za evropsko i modela za indijsko trziste osim punjaca?

Sent from my Tesla Tablet L7 Quad Lite using Tapatalk

Ne osim što dobiješ slušalice uz IN model. Uz eu model dobiješ adapter za usba mada znam neke što nisu dobili ni adapter.

Nema razlike u telefonu, to je jedan te isti globalni model oznake H-971. @Septimus, napisao za slušalice, uz IN idu sluške i mora adapter za naše utičnice.
@Septimus, kako si zadovoljan telefonom?

Mozda je on ispucao 15 hdr slika pa onda treba vremena, ovako za jednu sliku da obradi ne treba duze od par sekundi kada je scena "zahtevna"
Mislim da mogu 4 slike najviše, onda blokada dok ne obradi slike, nema fotkanja.

Poslednja izmena:
Vrh Dno