Google store je menjao no questions asked... Da kazem Vladimiru da hocu da reklamiram telefon jer je zut ekran, kako li bi reagovao?![]()
Ovo je proces flešovanja LG Nexus 5X za one koji:
- Već imaju otključan bootloader (otključava se sa "fastboot oem unlock" ili "fastboot flashing unlock" komandom, briše internu memoriju telefona)
- Žele da urade update trenutnog stock firmware-a koji su na neki način izmenili (imaju root, koriste custom kernel ili su obrisali neku fabričku aplikaciju)
Ukoliko ispunjavate prethodno navedene uslove, ovo je postupak bez brisanja interne memorije telefona, sa zadržavanjem custom recovery-ja (ukoliko je prisutan) i bez gubitka podataka u okviru aplikacija (ne briše se Data particija).
1. Skinuti Nexus 5X factory image po želji - OVDE
2. Dobijenu arhivu (bullhead-XXXXXX-factory-XXXXXXXX.tgz) otpakovati u C:\Nexus 5X
3. Otvoriti Nexus 5X folder, unutra ćete videti image-bullhead-XXXXXX.zip. Otpakovati tu arhivu u isti folder.
4. Skinuti paket - Fastboot i ADB 26.05.2016.zip
5. Otpakovati skinutu Fastboot i ADB 26.05.2016.zip arhivu u folder u kome ste otpakovali fabrički imidž (C:\Nexus 5X).
6. Ugasiti telefon i staviti ga u fastboot mod (taster za utišavanje zvuka i taster za uključivanje dok se ne pojavi Android sa otvorenim stomakom)
7. Nakon ulaska u fastboot, povezati telefon sa računarom.
8. Sačekati da se drajveri instaliraju. U slučaju nepostojanja drajvera, skinuti ih i instalirati - OVDE
9. Otvoriti "Command prompt" iz Start menija i uneti sledeće komande:
Kod:cd C:\Nexus 5X fastboot flash bootloader bootloader-bullhead-[U]XXXXX[/U].img fastboot reboot-bootloader fastboot flash radio radio-bullhead-m[U]XXXXX-X.X.XX.X.XX[/U].img fastboot reboot-bootloader fastboot flash boot boot.img fastboot flash system system.img fastboot flash vendor vendor.img fastboot reboot [U]*[/U] nakon svakog reda potvrditi komandu sa Enter i sačekati da telefon isprati komandu [U]X[/U] - promenjive u zavisnosti od verzije fabričkog imidža
10. Uživanje u ažuriranom, brzom Nexus 5X. ,)
Želite da obrišete kompletnu internu memoriju telefona i vratite ga u fabričko stanje?
Ispratite korake od 1 do 8 (preskočiti korak 3)
9. Pokrenuti flash-all.bat i sačekati da se proces završi. Telefon će se restartovati kada proces bude gotov.
10. I opet uživanje u ažuriranom, brzom Nexus 5X. ,)
Stavio sam moj pored drugaricinog... Moj je daaaaleekoo zuci ekran... Iskreno razmisljam da ga reklamiram
Nisam nista dirao, samo poredio. Mada to je bilo u telenoru i mts-u, onda poredjenje i nije toliko relevantno jer su ekrani tamo zesce izmuceni[emoji1]Jesi li stavljao basic profil na samsungu? S7 ima baš lepu belu tada, s6 malkice topliju
Da li ima smisla podesavati one profile na kernelu sto se tice baterije, konkretno mislim na GhostPepper? I da li to radi jedino uz ELX kernel, ili moze i uz stock ili Fraca?
gde da podesim taj deep sleep na chromi, jer mi opet nista nije stizalo celu noc... malo pre se probudim,otkljucam, kad ono 6 notifikacija odjednom
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari