Šta je novo?

LG Nexus 5X

Ljudi kako da apdejtujemo rutovane Nexuse(fireflash.apk ne radi u našem slučaju :( )

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Već par puta rečeno u temi, ako je stock sa root, flešuj preko računara factory image (ali samo delove - bootloader, boot, system, vendor). Recovery zadrži da bude custom, pa samo iz njega ponovo flešuješ supersu.zip i to je to.

Već par puta rečeno u temi, ako je stock sa root, flešuj preko računara factory image (ali samo delove - bootloader, boot, system, vendor). Recovery zadrži da bude custom, pa samo iz njega ponovo flešuješ supersu.zip i to je to.

Hvala kolega sto mi stalno pomazes. Ja sam odmah instalirao TWRP, rutovao, instalirao neke aplikacije i tek onda napravio backup. Nemam pojma koja mi je verzija telefona, valjda je EU International.

Nema na čemu. Nevažna je verzija, isti je factory image za sve. Samo flešuj poslednji image (particije koje sam naveo) i to je to. Ako se ne snalaziš, napisaću ti konkretne komande koje kucaš.

Nisam do sad imao telefon sa skenerom otiska, pa nešto razmišljam...

U smislu bezbednosti, ako je enkripcija uključena, onda više i nije TOLIKO bitno što je bootloader otključan i tu je custom recovery, jel sam u pravu?

Mislim, ako ne želimo da neko dođe do podataka na izgubljenom telefonu npr.

Otisak sam pomenuo bez veze, samo će manje smatrati da otključavam :D

Poslednja izmena:
^ U pravu si. Kada je enkripcija uključena, i custom recovery zahteva unos šifre da bi moglo išta da se radi u njemu.

Uputstvo za fleš fabričkog imidža na LG Nexus 5X

Ovo je proces flešovanja LG Nexus 5X za one koji:
- Već imaju otključan bootloader (otključava se sa "fastboot oem unlock" ili "fastboot flashing unlock" komandom, briše internu memoriju telefona)
- Žele da urade update trenutnog stock firmware-a koji su na neki način izmenili (imaju root, koriste custom kernel ili su obrisali neku fabričku aplikaciju)

Ukoliko ispunjavate prethodno navedene uslove, ovo je postupak bez brisanja interne memorije telefona, sa zadržavanjem custom recovery-ja (ukoliko je prisutan) i bez gubitka podataka u okviru aplikacija (ne briše se Data particija).

1. Skinuti Nexus 5X factory image po želji - OVDE

2. Dobijenu arhivu (bullhead-XXXXXX-factory-XXXXXXXX.tgz) otpakovati u C:\Nexus 5X

3. Otvoriti Nexus 5X folder, unutra ćete videti image-bullhead-XXXXXX.zip. Otpakovati tu arhivu u isti folder.

4. Skinuti paket - Fastboot i ADB 26.05.2016.zip

5. Otpakovati skinutu Fastboot i ADB 26.05.2016.zip arhivu u folder u kome ste otpakovali fabrički imidž (C:\Nexus 5X).

6. Ugasiti telefon i staviti ga u fastboot mod (taster za utišavanje zvuka i taster za uključivanje dok se ne pojavi Android sa otvorenim stomakom)

7. Nakon ulaska u fastboot, povezati telefon sa računarom.

8. Sačekati da se drajveri instaliraju. U slučaju nepostojanja drajvera, skinuti ih i instalirati - OVDE

9. Otvoriti "Command prompt" iz Start menija i uneti sledeće komande:

Kod:
cd C:\Nexus 5X
fastboot flash bootloader bootloader-bullhead-[U]XXXXX[/U].img
fastboot reboot-bootloader
fastboot flash radio radio-bullhead-m[U]XXXXX-X.X.XX.X.XX[/U].img
fastboot reboot-bootloader
fastboot flash boot boot.img
fastboot flash system system.img
fastboot flash vendor vendor.img
fastboot reboot

[U]*[/U] nakon svakog reda potvrditi komandu sa Enter i sačekati da telefon isprati komandu
[U]X[/U] - promenjive u zavisnosti od verzije fabričkog imidža

10. Uživanje u ažuriranom, brzom Nexus 5X. ,)

Želite da obrišete kompletnu internu memoriju telefona i vratite ga u fabričko stanje?

Ispratite korake od 1 do 8 (preskočiti korak 3)

9. Pokrenuti flash-all.bat i sačekati da se proces završi. Telefon će se restartovati kada proces bude gotov.

10. I opet uživanje u ažuriranom, brzom Nexus 5X. ,)

@Corvus Corax

Bravo, bravo, BRAVO!!! Sve sazvakano, samo retard ne moze ovo da izvede u roku od 5 minuta, a kada bih krenuo po XDA izgubio bih ceo jedan dan od ujutru do uvece! Jos jednom hvala.

Poslednja izmena:
Ako nekome treba adapter Type-C - Micro USB, poslaću link na PM od lika sa KP. Provereno radi.

Salji meni, trebace uskoro. :)

Uskoro krećem na odmor, pa mi treba neka opcija, za brže punjenje.
Sta uzeti, neki Power bank, neki auto punjač...?
Naravno, mogu ja da uzmem, prvi Power bank, na koji naletim, ali će se preko njega, verovatno sporo puniti.

Ako neko hoce da kupimo vise adaptera i prodjemo jeftinije, neka javi. :D

Uskoro krećem na odmor, pa mi treba neka opcija, za brže punjenje.
Sta uzeti, neki Power bank, neki auto punjač...?
Naravno, mogu ja da uzmem, prvi Power bank, na koji naletim, ali će se preko njega, verovatno sporo puniti.

Ja cu ti preporuciti Xiaomi 10000mAh. Imamo 3 komada u kuci i svaki radi odlicno. LG G4 se napuni 2x, N4 2-3X.

Ja cu ti preporuciti Xiaomi 10000mAh. Imamo 3 komada u kuci i svaki radi odlicno. LG G4 se napuni 2x, N4 2-3X.

Ok,ali,cime ga povezati?
Ulaz na power bank-u je verovatno usb.
Imam ja,jedan kabl,usb-usbC,ali m isporo puni preko njega.
E sada,da li je to do tog kabla,ili do auto punjaca,ne znam.

Evo, ja sam baš iskoristio adapter koji sam kupio. Imam taj Xiaomi PowerBank i brzo se puni, kao sa originalnim punjačem.

Nema sanse da se puni kao sa strujnim punjacem.
Strujni puni oko 2500 ma, a xiaomi pb oko 1200 ma, mereno ampere aplikacijom.Odlican je xiaomi 10000,i sam ga koristim cesto ali ne puni tako brzo kao fabricki punjac

Sent from my Nexus 5X

Nisam merio, ali je pisalo Charging Rapidly i bilo je baš kao sa punjačem. Moguće da je nešto sporije, ali je to verovatno zanemarljivo.

Preko Type-C na microUSB adaptera i običnog microUSB kabla puniće maksimalno oko 1.4A. Isto mereno Ampere aplikacijom, ali na Samsung strujnom punjaču za tablet (od oko max 2A).

Imam ja od 16000mah i sa kablom koji prolazi checr sporo puni. Bas sporo. Moracu probati sa originalnim kablom jer sam ga dobio sa 6p.

Ово је послао 6п!

To zavisi od izlazne struje na punjaču, treba da piše na njemu kolika je.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Zavisi u velikoj meri i od kvaliteta USB kabla.

Pa xiaomi od 16000 mah. Moram probati sa originalnim.

Ово је послао 6п!

Jel ima neko preporuku za nekog proverenog prodavca Xiaomi powerbank-ova u Sr? Nisam siguran da ce mi stici pre mora ako budem narucivao iz Kine.

Nazad
Vrh Dno