Šta je novo?

LG Nexus 5X

Jel ima neko preporuku za nekog proverenog prodavca Xiaomi powerbank-ova u Sr? Nisam siguran da ce mi stici pre mora ako budem narucivao iz Kine.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
I meni moze neko da posalje, hoce ortak isto za 5x da uzme.

Ово је послао 6п!

Imate temu o eksternim baterijama.

Jel vam se desavalo da vam nista ne stize dok ne otkljucate telefon... Evo sad ga nisam dirao nekih 6 sati, otkljucam ga, kad ono 10 notifikacija odjednom stize...

Meni se na chromi+franco nije to desavalo.Uvek kad se probudim ima brdo notifikacija koje su stizale tokom noci.

Sent from my Nexus 5X

Desilo mi se samo dva tri puta ovo. Jednom preko dana, a sad preko noci kad je duze bio zakljucan... Ne znam do cega je.

To je vezano za deep sleep, pa pogledaj po podešavanjima.
Mada to ne bi trebalo da se dešava na telefonima u zadnjih 3-4 godina a kamo li na Nexus-.

Desilo mi se samo dva tri puta ovo. Jednom preko dana, a sad preko noci kad je duze bio zakljucan... Ne znam do cega je.

Sve zavisi kako je doze namesten, jednom sam naleteo na neki tekst, ali ne secam se gde, mislim da je bio na xda...

Nema nikakvih namestanja za doze,ili radi ili ne.
Mozes da whitelist-ujes odredjene aplikacije ako zelis.

Ma toooo, nisam mogao da se setim :d whitelist

I ja imam isti problem na stocku, kada ode u deep sleep nista mi ne stize, tek kada otkljucam..

Vratih se na 5x posle krace avanture sa M8, RMN3 Pro i Flex-om.. Stavih chromu i franca, ranije je bila pure nex i elemental kombinacija. Ono sto me nervira ovde je sto ne postoji opcija da se ugasi vibracija kod otkljucavanja fingerom (na pure je moguce ugasiti). Jel moguce ugasiti bez xposed-a, jel ima neko ideju?

Kako ti izgleda ekran na nexusu u odnosu na RMN3... Ja uporedjivao sa dva, pro verzije, i bas sam se smorio sto se tice ekrana na mom nexusu :( Kinja ga sije...

Rmn3 ga ne šije, to je tvoj subjektivni doživljaj.

Sent from my Nexus 5X

Da pretpostavim, Nexus je "žut" i "ispran"?

Pa tako nekako, a da je zuckast sam primetio odavno, ne treba uporedjivanje... I to na dva nexusa...

Klasika

Nije Nexus žut nego je velika većina ekrana plava. Uzmi običan beli papir, odvrni telefone na 100%, stavi papir pored njih i onda pogledaj šta je belo šta žuto a šta plavo.
Isto tako Nexus nije ispran nego odlično kalibrisan. Ne znam zašto ljudi misle da su napucane boje = dobar ekran.

Već sam kačio ovaj link u redmi note temi ali evo ga i ovde

http://www.anandtech.com/show/10463/xiaomi-redmi-note-3-meizu-m3-note-reviews/4

In the end, display performance is not a strong point for either the M3 note or Redmi Note 3. Their performance is merely average when compared to similarly priced phones. If display performance is not a high priority, and your primary use case (for the screen) is reading, then you’ll likely find these phones good enough. If you require better performance, then you’ll need to spend a little more on something like Google’s Nexus 5X.

BTW koji ekran imaju ti xiaomi koje gledaš, tianma ili boe?

Poslednja izmena:
Rmn3 je skroz dobar telefon za te pare, da nema miui-a, koristio bih ga duze sigurno. Bolja izrada, zvucnik, dual sim, sd kartica. Promenio sam 4 telefona za 4 meseca i definitivno je nexus pravi izbor. Sigurno cu ici na na novi (jaci) nex kad izadje i zadrzati se na njemu. Sto se ekrana tice, boja, mislim da je sve to subjektivno. Jedini telefon koji znacajno odskace sa bojama (isprane, zrnaste) je flex, ostalo sve moze da prodje.

Klasika

Nije Nexus žut nego je velika većina ekrana plava. Uzmi običan beli papir, odvrni telefone na 100%, stavi papir pored njih i onda pogledaj šta je belo šta žuto a šta plavo.
Isto tako Nexus nije ispran nego odlično kalibrisan. Ne znam zašto ljudi misle da su napucane boje = dobar ekran.

Već sam kačio ovaj link u redmi note temi ali evo ga i ovde

http://www.anandtech.com/show/10463/xiaomi-redmi-note-3-meizu-m3-note-reviews/4

BTW koji ekran imaju ti xiaomi koje gledaš, tianma ili boe?
Nije klasika ako 95 posto ljudi kaze da je zut, nismo ludi. Video sam mnogo ekrana, napucane ne volim (tipa samsung), ali ovo je zuto. Uporedjivano sa raznim belinama,evo sad ga gledam i sa dva monitora uporedjujem, na kojima je bela - bela.

Vrlo dobro znam sta je dobar ekran, u njih buljim ceo zivot. Ovaj je jednostavno zut, cak i sa ukljucenim onim cudom u dev options (sad je plavo zut :D )

Ne znam, kod mene je beo kao sa reklame za prašak za veš

Ima dosta zutih, pretrazi na guglu i videces koliko njih se zali. Zato je izbacen update sa onom cold opcijom u dev. Cak ne dosta,nego vecina. Do sad sam video dva,moj i drugaricin, i oba su zuta.

Viđao sam to na xda, ali su ljudi to reklamirali i dobijali normalne. Svakako ne treba da bude takav.

Google store je menjao no questions asked... Da kazem Vladimiru da hocu da reklamiram telefon jer je zut ekran, kako li bi reagovao? :D

Aj bas uslikaj taj rmn i 5x jedan pored drugog?

Pa ne znam sad to, ali svakako nisi dobio ono što je trebalo da bude... Bez veze je

Ma 100% je navikao na plavu boju, ja znam jer ja sam navikao na tu, i bilo mi je cudno, sada kada uzmem moj nexus 7 prehladim se koliko je plav, a takva je vecina ips ekrana.

Mozda ti je i zapao zut, desava se svima, ali bas sada sva tri kao sto kazes, verovatnije mi je da ti prosto ne prija takva kalibracija.

Poslednja izmena:
Moguće :)

Ne može fotka lepo da prikaže jer sve zavisi od toga kako kamera izmeri wb.

Poslednja izmena:
Slikacu posle kad budem imao cime da slikam,pa kacim :D iscimacu ovih dana i drugaricu da slikam i pored njenog, sa sve rmn3.

Moguće :)

Ne može fotka lepo da prikaže jer sve zavisi od toga kako kamera izmeri wb.
Tacni, ali bar da vidimo otprilike kakva je to razlika, jer kada citam sta on pise imam osecaj kao da gleda u krempitu a ne ekran. Pa da cisto vidimo kakva je "razlika"

Nazad
Vrh Dno