Šta je novo?

LG Nexus 5X

@Djilkosh_Ns
Jesam, opasno sam omatorio... :D

@Vojkan
A ne znam vise, taman kad skontam "OK, koristicu stock", dodje neko sa argumentima kao sto su tvoji sad, i opet mislim "OK, flash-ovacu povremeno" i tako u krug... :D
Jedino sto znam je da nemam vremena da konstantno flashujem i zayebavam se, jer bi to uticalo na smanjenje broja sati spavanja...

Dosao mi telefon ovako, da li da dizem na to novije sto je izaslo, i moze li bez reseta?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1468516935079.png
    uploadfromtaptalk1468516935079.png
    113.1 KB · Pregleda: 161
@Djilkosh_Ns
Jesam, opasno sam omatorio... :D

@Vojkan
A ne znam vise, taman kad skontam "OK, koristicu stock", dodje neko sa argumentima kao sto su tvoji sad, i opet mislim "OK, flash-ovacu povremeno" i tako u krug... :D
Jedino sto znam je da nemam vremena da konstantno flashujem i zayebavam se, jer bi to uticalo na smanjenje broja sati spavanja...
Ma čini ti se, nisu to neki divlji buildovi, u najgorem slučaju vidiš ovde utiske i onda to spucaš na tel. Odavno su dobri custom romovi i kerneli na nexusima stabilni za dnevnu upotrebu. Ja sam sa franco + chroma imao 970h bez restartovanja i onda mi se desio hot reboot :)

Fak ju, ubedio si me. Karakter sam u minus, otprilike... :D

Sent from my ASUS_Z00TD using Tapatalk

Koji rom je vasa preporuka sada u ovom momentu? Razmisljam se izmedju Dirty Unicorns i PureNexus.

Ma daj [emoji23]

Slobodno PureNexus bez drugih kernela. Ja sam batalio Chromu i Franco, na n5 imam Pure i na 5x, super radi.

Ja mogu da preporučim ParanoidAndroid sa njihovim kernelom i Franco kernelom.

RR je moja preporuka, dugo ga koristim i zaista je stabilan i brz rom
e0d68a1094c44080613374414411c409.jpg

Sent from my Nexus 5X

Ja sam izmenjao gotove sve romove sa xda sekcije.
Nema bolje kombinacije od chroma+franco,to mogu da potpisem.

Sent from my Nexus 5X

Evo nekih mojih utisaka posle jednog dana korišćenja:

- 5X je dosta lagan. Lepo leži u ruci. Ipak, ovi bazeli su preveliki, pogotovo uzimajući u obzir da nema stereo zvučnike
- Zvučnik mi deluje jadno. Iako je sa prednje strane, baš je slab, sklon distorziji. G4 je tu mnogo bolji i nikada mi se nije desilo da propustim poziv/poruku.
- Ekran je skroz OK
- LED lampica mi je baš zanimljiva. Dosta je krupna. Ambient display mi se dosta sviđa
- Senzor je skoro perfektan
- Performanse su odlične. Ironično, žalbe na performanse po forumima su me i odvukle od kupovine 5X-a pre tri meseca
- Brzo punjenje. Iznenadio sam se da sam dobio adapter za micro usb.
- Kameru i bateriju nisam još dovoljno testirao.

I da... Vibracija je jako... Čudna. To sam i očekivao, doduše.

Poslednja izmena:
Da li je potrebno raditi tzv. "dekripciju" ili samim ubacivanjem custom roma i kernela ce i ona biti ugasena?

Ne gasi se automatski, moraš da formatiraš data particiju i da ubuduće imaš kernel bez force encrypt

Evo ubacih Chromu najnoviju uz Franco R11. Radi neverovatno brzo, i nema bloata uopste (bukvalno 8 aplikacija u njemu, cak sam i poruke skidao :D )
Ono sto sam primetio je da nemam root. Koji je najlaksi nacin da ga ubacim a da ne upadnem u bootloop posto ih gomila ima taj problem?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ja mogu da preporučim ParanoidAndroid sa njihovim kernelom i Franco kernelom.
Meni PA žestoko zabada na 6P. Ne znam da li je do aplikacija ili samog roma.

U dialer-u mi kasni odziv kada kucam broj. Tipa otkucam brzo 4 cifre i nekad ispiše sve kako treba, nekad nešto zasecne, ali prateći zvuk tipki i vibracija uvek kasne ~0.5s i to se baš primeti.

Juče me je zezala Google Photos pri reprodukciji slow-mo snimaka. Par puta se slika ukoči na jednom delu (zvuk nastavi) i onda se posle 1-3 sekunde slika nastavi. Ako zakoči npr. na 0:12s, nastavi se na 0:15s, a sve između ne mogu da vidim, već slika krene od 0:15. I to uvek na određenom delu snimka. Na svakom snimku na jednom mestu se to dešava, nikad na različitim mestima.

Na kraju mi je aplikacija pukla nekoliko puta dok nisam restartovao fon pa je radilo normalno (mada se i tad nešto ukočilo jednom, dvaput).

Planiram da pređem na RR, ali nikako da stignem da odradim to.

boki2911, gledam tu sliku i buni me dno ekrana. Je l' je to moguće da se ubace aplikacije u navbar?

Sent from my Sexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
^ Nemam apsolutno nikakvih problema na PA. Koristim ga takoreći od kako je izašao za 5X.

Ladno su sjebali novu tastaturu. Longpress na s daje slovo ś, dok ako je pritisnut shift, iako izabereš Ś dobićeš Š.
Papani..

SwiftKey. Ne znam ko uopšte može da koristi stock tastaturu.

Mozda je funkcionalan ali je ruzan do zla boga... Samo stock

Ja sam navikao na stock tastaturu.. plus sad moze i boja da se menja xD

Samo numericki deo da je stalno gore, stock bi bila meni idealna. Mada je i ovako koristim.

Ово је послао 6п!

Bas to, jedino zbog toga mi fali tastatura sa g2..

Probajte Touchpal, kada se pogase razne gluposti, najbolja je tastatura (meni).

Nemam pojma, meni su iste, po izgledu. Predikcija mi je bolja na swiftkey.

Nazad
Vrh Dno