Šta je novo?

LG Nexus 5X

Zamisli ovu diskusiju u apple podforumu, nemam pojma koga ovde interesuje iphone.

@Batak, ne razumem šta uopšte poredite više. Android vs iOS pričice, pustite više.

Totalno različite platforme, sistemi, a još ih poredite u ovoj Android sekciji. Trujete bez veze temu opet.

Zamisli ovu diskusiju u apple podforumu, nemam pojma koga ovde interesuje iphone.
Ne mogu da zamislim jer se tamo vidi samo jabuka i ne moze ni o cemu da se diskutuje (cast izuzecima). Poznato je da nisam Apple fanboy i da vise volim Android ali je cinjenica da je zahtevniji. No, da ne nastavljamo bez potrebe.
Telep, uopste nije tako. Nikada od mene neces videti kako velicam iP zato sto ima jabuku na sebi. Ja sam ga uzeo iz totalno subjektivnih razloga iako bih radije koristio Android sa ostatkom hardvera iz iP-a.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Dobro slobodno koristite sistem gde je sync aplikacije u pozadini prava premija. Ostavite nas da se patimo sa nasih 16GB rama

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Tacno sam znao, nisam drugo ni ocekivao. Sync u pozadini prava premija? Uh, stvarno necemo dalje.

Evo jedna slika da presecemo temu
b9f4f242312538e928d821071ab6be92.jpg

Da pohvalim samo otvaranje kamere sa duplim klikom na power button, otvorila se instant.

Baš tako, ja se i dalje oduševim kad uzmem xperiu Z ultra, kakva je to telefončina, maznuo mi ga je sada brat kad sam uzeo iphone. Generalno jurio sam nexus ali samo još iphone nisam probao tako da ću na nexus kad izađe sledeća generacija.
Nego pitanje jel neki romovi za 5x imaju onaj fazon što huawei ubacuje u svoje telefone, da se fingerprint senzor koristi za scroll i još ponešto?

Pa vrlo prosto, ja volim slobodu i ne volim da mi iko ista namece, jednostavno sam takav i kao takav volim Android koji te ne sputava, mozes da menjas/radis sta hoces, dok si kod iphone-a prilicno sputan (pogotovu ako nemas jb)...

PS: telep, sto si toliko ostrascen kad neko spomene neku realnu falinku androida? Ne kapiram cemu robovanje uredjaju, podsecas me na SNS botove...

Poslednja izmena:
Naručio sam 5X. Ima li neko preporuku za kupovinu adaptera? Ne čeka mi se mesec dana na ebay-u.

Telep mene zanima ko je bio poznavalac amd-a na forumu i zasto je izbacen?

Ово је послао 6п!

Kakva bi ludnica bila da neko otvori temu nexus vs iphone!:) Evo ja kao nobcina teska u odnosu na vecinu ovde mogu da kazem da mi je idealna kombinacija ipad+nexus. Doduse nisam probao nexus tablet ali ne sumnjam da ce Batak da mi objasni kakvi su nexus tableti posto poseduje jedan. Kao average user mogu da kazem da svaki laguje ponekad ali posle visegodisnjeg druzenja sa oba sistema bez ikakvog udubljivanja ja sam svoju kombinaciju pronasao :)

Eto vidis, ja sam vise za kontra kombinaciju (tablet obavezno Android). Jednostavno sam previse limitiran a na tabletu zelim da imam otvoren sistem, da skidam filmove i serije (obicno gledam dok jedem nesto), da mogu da bocnem flesku eventualno, double tap i slicno.
Imam Nexus 7 2013 i prezadovoljan sam. I dalje sasvim solidno radi (lagovi tu i tamo ali nista nepodnosljivo) dok se ne ubace facebook i messenger app (udave ga skroz). Najbolji uredjaj, kada sve sagledam, koji sam do sada koristio (a namenjao sam se).

Jel vi radite za google/apple ili sta? Koristite to sto imate i cao,kao da familiju branite a ne telefone. Neko pita nesto pametno u temi,dobije jedan odgovor,ali zato merenje ciji je veci(RAM),duzi(vek baterije) i ciji se najlakse dize traje par stranica..chill out.

Tamo se poruke brišu čim se spomene android, a ovde se na par strana davi i niko ne reaguje :)

Tamo samo i iskljucivo jedan mod to radi, jer je epl fanboj. Uvek je toga bilo i bice, mislim takvih modova. Samo ne znam sto vi skacete tamo da provocirate, pa vam posle djavo kriv kad popijete poene :)

Sto se ajfon vs nexus price tice, meni je ajfon hardverski savrsen uredjaj ali mi ios uopste ne odgovara. Bilo bi lepo kada bi postojala premijum android varijanta sa hardverom na nivou ajfona. Ovo do sada je sve onako, dobro je ali nije vrh. Kada kazem android mislim na nexus i slicno. Skinove vise uopste ne razmatram.

Naručio sam 5X. Ima li neko preporuku za kupovinu adaptera? Ne čeka mi se mesec dana na ebay-u.
Ja sam narucio sa aliexpressa 2 komada za svaki slucaj ako jedan ne prodje checkr u nadi da ce drugi proci :D i oba prolaze i rade lepo, cena jednog je bila oko 80 centi pa ako te zanima poslacu ti u inbox tacno koji je.

Ja sam video nekoliko ip6s gde home screen ima 30 fps i horizontalni scroll secka, tj uopšte nije smooth.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Eto vidis, ja sam vise za kontra kombinaciju (tablet obavezno Android). Jednostavno sam previse limitiran a na tabletu zelim da imam otvoren sistem, da skidam filmove i serije (obicno gledam dok jedem nesto), da mogu da bocnem flesku eventualno, double tap i slicno.
Imam Nexus 7 2013 i prezadovoljan sam. I dalje sasvim solidno radi (lagovi tu i tamo ali nista nepodnosljivo) dok se ne ubace facebook i messenger app (udave ga skroz). Najbolji uredjaj, kada sve sagledam, koji sam do sada koristio (a namenjao sam se).

Nisam imao nexus tablet, koristio sam neke druge androide(kineze). ***, malo dete pa mi nije zao kada ga razbije :)

Ja sam video nekoliko ip6s gde home screen ima 30 fps i horizontalni scroll secka, tj uopšte nije smooth.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Potpuno tacno. Desi se povremeno da padne fps prilikom listanja ekrana.
Nisam imao nexus tablet, koristio sam neke druge androide(kineze). ***, malo dete pa mi nije zao kada ga razbije :)

Vreme je da predjes. :)

Jel deluje nekome da franco r12 malo štucka? Vratio sam r10 i kao da bolje radi. Vidim i na xda se žale.

Nisam primetio neko seckanje u radu na Franco R12...

Jel deluje nekome da franco r12 malo štucka? Vratio sam r10 i kao da bolje radi. Vidim i na xda se žale.
Ja sam mislio da je do rom-a, juce sam stavio chroma od 7.7 i odmah r12. Vratio sam sad r11 i nema tog stuckanja

A gde primećujete to?

^Ja sam primetio prilikom skrolovanje ekrana sleva na desno ili obrnuto na vidzet za vremensku prognozu.

Sad videh, nisam ni stigao da flešujem R12. Na R11 sam, tako da nije ni čudo što radi kako treba. :)

Da bi telefon rutovao potrebno je da otkljucam bootloader, jel? A kada otkljucavan bootloader brise se sve iz telefona? I interna memorija ili samo "data" i aplikacije?

Jel kupovao neko od kineza foliju ? Dobio sam ono staklo od vladimira al pre bih stavio foliju. Ako je uzimao neko kod kineza neka baci link.

Za ekran?
Kakvu crnu foliju, bolje ti staklo 10x :)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno