Šta je novo?

LG Nexus 5X

Nije mi ni g2 nikad dosao do takvog stanja. Recimo danas mi je na nexusu zabola kamera, pomogao je restart koji ne traje bas tako kratko. Nije ni ovo cvecka, budimo bar malo realni.

Sent from my Nokia 1110
+1 restartovao mi se jednom g2 na stock lp bilo je pretoplo napolju koristio sam ga dugo na 100posto osvetljenje i 3g... Sem stoga nikakav problem tipa ne otvara kameru zakuca na 10s i slicno... Znao je na cloudy 3.3 posle velikog uptime-a da prilikom ulaska u meni zabode 1-2 sekund samo jednom i posle nekoliko dana jos jednom i posle radi normalno... Plus mu je baterija ogroman plus...
Ne pljujem 5x odlican je uredjaj al mislim da je g4 bolji izbor za slicne pare.

Poslednja izmena:
Није место (помињу Г серије лџ-а) ,па да додам да и г3 цркава најстрашније, жуте мрље, лепак по ћошковима, грејање до растапања...Иако сам био одушевљен телефоном (због камере и дисплеја највише), после 3 месеца ми је цркао телефон (плоћа), прво није хтео да се укључи па се сам гасио, мењао сам 3 телефона у радњи (сваки пут сам добијао нове уређаје из различитих серија) и СВАКИ је имао неки проблем...О оном ЛАГ-у који ме убијао нећу ни да причам, подсетио ме шљамсунга с3 и дајлера од 3 секунде, на крају сам узео 5икс (главу за главу) које је то олакшање, ништа не ради тако фино као нексус.

Poslednja izmena:
Da, dobiju 5-6 meseci posle nexus-a, sto nije za pohvalu.

Ako kazes da je nesto prednost, nema sta tu da se doda u korist LG G serije.

Ajde da probam objektivno:

G4 - izrada, ekran, zvučnik ( minus mu je samo položaj, što se tiče kvaliteta je bolji)
5x - softver(+ podrška i xda), fingerprint, brzo punjenje.

Kamera i baterija su opet lične preferencije, npr. svidja mi se camera ui na g4, ali mi deluje ( laički ) da 5x daje bolje fotke u auto modu (hdr+).
Baterije su jako slične, možda bolji standby ima 5x, i možda koji procenat više može da izvuče najviše zbog FHD.

Soc je isti, RAM 3gb vs 2gb, opet LG UI vs vanilla, dodje manje više na isto.
Izmenljiva baterija vs unibody ( mada kod 5x može vrlo lako da se promeni ako ima potrebe).

5x - 147 x 72.6 x 7.9 mm
G4 - 148.9 x 76.1 x 9.8 mm

Dakle, 5x lakši za korišćenje jednom rukom.

Je l' može @Stopke ili sam zaboravio nešto? :)

a9ae449762124d0feef8f9dcccae4da0.jpg
Zasto nemam mrezu u romingu? :/

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ubise me taj mesecni update sto ne mozemo samo da ga snimimo dok je telefon root-ovan. :S:

Ja najviše zbog toga stavio custom rom, da me ne smara notifikacija. Stavi chromu, ne gubiš ništa. I franco kernel.

84e299bc77d6084ea03c4a4addf70ce1.jpg
65f3ba6ed1c90d244c123565722d1926.jpg
22607fa0ca7e2916a7d901429b938040.jpg

Стигла роба из Кине за 11 дана!?! Свака част!

КупиЈо сам тапаток!

Stigao mi Kingston Micro duo 3c 64 gb. Lepo radi kao OTG...

Vladof,odakle si narucio? Ja pokupio telefon pre pola sata,kad stignem kuci namestam sve,valjda ce sluziti lepo :)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Има ли каблова негде код нас, не могу да чекам 12 дана да га рутујем?

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока

Jel neko punio 5x preko power banka?
Zanima me kojom brzinom puni.
Imam neki punjac na upaljac za kamion,kad ubodem u 2.1a port puni presporo,otprilike 6h mu treba da se napuni. . .
Hteo sam da uzmem xiaomi 10000 mah ako je situacija s brzinom punjenja bolja.
Ako neko moze nek okaci i ss iz ampere s brzinom.

Xiaomi powerbank i adapter neki noname sa kp.

081cc1bcd39178699d70a106056e36e2.jpg

@Nikola1994
Hvala puno :)
To je skroz ok,drasticno bolje od ove varijante s auto punjacem. . .

^ ES File Explorer je ubacio adware. Obriši ga i rešićeš problem.

Jel neko punio 5x preko power banka?
Zanima me kojom brzinom puni.
Imam neki punjac na upaljac za kamion,kad ubodem u 2.1a port puni presporo,otprilike 6h mu treba da se napuni. . .
Hteo sam da uzmem xiaomi 10000 mah ako je situacija s brzinom punjenja bolja.
Ako neko moze nek okaci i ss iz ampere s brzinom.
Ja sam punio preko nekog kineskog od 12 000 mah. Ide oko 400,500 mah samo na 2.1 portu, mada i na 1a ide isto toliko. Velikog je kapaciteta baterija ali presporo mi je punilo. Stavio sam i g2 na njega sa kablom koji nije type c i isto tako puni.

A taj xiaomi ako je ovo istina, nikola sto je postavio, bruka je koliko se isplati kupiti ga

Ja imam Xiaomi 10000,tako da ce super da mi dodje. Samo da istrpim bateriju na stocku dok mi ne stignu kablovi.

Poslednja izmena:
Koliko sam video,ovde su se uglavnom provlacili Franco i Elemental kernel i Chroma i PurrNexus romovi.

Ili koristis Solid Explorer..

Takve aplikacije treba u korenu obrisati i nikad ne instalirati, pa nek propadnu, kad imaju ovako napadnu reklamu.

^ upravo tako. Od uvek koristim ES file explorer i to free verziju i nije mi smetalo nista. Ovo ide na delete.
Hvala @nightshadow

A sta je adware? samo deo sa reklamom ili i podesavanje? Poklopilo mi se ovo sa aprilskim update-om pa sam mislio da je novi 'feature' :)
a kako ću da živim bez ES file explorera :)

To serviranje reklama na lockscreen-u. Jeste novi "feature", ali negativan. :D Kao što reče nightshadow, kupi/skini pro verziju ili ga zameni nekim drugim fajl menadžerom (Solid, Amaze, MK Explorer,...).

Opasno smece je postao taj Es.... malo po malo su dodavali bespotrebne gluposti, ali koliko vidim, sada su bas preterali i to ce im biti kraj.

Inace,da napisem... Bio sam odusevljen nexusom (16gb, koristio dan-dva)... i juce uzeh za drugaricu G4 dualsim za 305e... e tek sam se sad odusevio...
Moje misljenje je,kome je dovoljno 16gb,neka uzme nexus... kome treba 32gb, ni slucajno davati 300e za njega, vec za G4.

Koliko sam video,jedina prednost nexusa je u cistom androidu i redovnim azuriranjima. Kamera ista, osim sto nekad zna da izgleda malo bolje na nexusu zbog auto hdr+, to sam primetio.... Baterija slicna. Ostalo sve na strani G4 (ekran,izrada,izgled,EKRAN,koza,sd slot,dualsim,EKRAN :D )

Oba telefona su klase,odlicni su, ali nikako ne davati 300e za nexus 32gb

Trebalo je keširanje da uporediš.
I ja sam uvek davao prednost g4 i na kraju ga kupio.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Trebalo je keširanje da uporediš.
I ja sam uvek davao prednost g4 i na kraju ga kupio.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk

to za par dana bas i ne mogu :)
opsti utisak sam napisao. i stojim pri tome da nije vredno 50e 16gb vise, lopovluk... nego potraznja,pa zato cena takva

Vrh Dno