Šta je novo?

LG Nexus 5X

Pa pogledaj samo koliko su sprženi izvori svetla na boraniji
Ako gledaš na kompu pogledaj i koliko je sve mutno na ovoj trećoj npr
Itd itd

Poslednja izmena:
Ja ih gledao na kompu, nexus daleko najbolji...

Jooooj gde se se izlozih na telefon, mu*a svoja jedem sto ne postoji dual sim......

Kao neko kome se stvarno svidja Nexus 5X i ko ga je imao dok nije wifi crkao - kamera mu nije bolja od G4. Jer sam oba nosio i slikao uporedno. To vam je iz prve ruke, i ja sam verovao raznim review ali dok nisam sam okinuo 20tak slika i poredio jedan pored drugog sam mislio isto tako da 5X sabija G4 svuda kao sto pise.

P.S. Mobilni je uzet kod Vlade, crkao mu wifi posle 7 dana, Vlada je uredno vratio pare bez ikakvog problema - tako da sve preporuke i od mene za saradnju sa njim.

Uzeo sam u saturnu da probam 5x deluje mi kao neka igracka smesan uredjaj

U pravu si, bolje uzeti Samsung.

Uzeo sam u saturnu da probam 5x deluje mi kao neka igracka smesan uredjaj
Kućište nije premium (materijal, završna obrada) ali daleko od toga da je uređaj smešan. Zato je ekran premium, kamera takođe, o softveru i radu telefona da ne pričam... Za cenu <280€ radi bolje nego uređaji >550€. Realno, to kućište mu je jedini minus.

via tt

Poslednja izmena:
A, koje su po tebi odlike premijum ekrana?

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока

Direktno poredili s6 i 5x, @Ivan I. i ja... Jeste s6 bolji, jer bez ikakve sumnje su novi amoledi najbolji displeji na tržištu, ali kao što sam već rekao, ekran na 5x je sjajan, uglovi su okej, osvetljenje na max suncu takodje, sve se vidi i na 90%, boje su prirodnije, normalno ne oštar kao na s6 zbog rezolucije... Duplo bolji nego što mi je npr bio na oneplus dvojci...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Mene ta enkripcija smara čisto zbog praktičnosti, jedini od koga bi ti podaci bili zaštićeni sam ja. Npr izađe update za Android i twrp više ne može da dekriptuje storage, pa čekaš update twrpa.
Mjljpupipkhkolomm
Ippki

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Pa da, ovo je otprilike max što ips može...
Niste stavljali Samsung u basic mod? Zbog tih boja pitam, trebalo bi da budu isti tad, vrlo tačni i jedan i drugi.

P,hpnppkpplpb
Mene ta enkripcija smara čisto zbog praktičnosti, jedini od koga bi ti podaci bili zaštićeni sam ja. Npr izađe update za Android i twrp više ne može da dekriptuje storage, pa čekaš update twrpa.
,nmm
Jel zna neko neku aplikaciju za tastaturu da bude slična samsungovoj?
Edit: I kako da upalim led svetlo da svetli kada se telefon puni ili imam neko obaveštenje?

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Branislave, jel se drogiras?

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Ja koristim zadnjih dana cesto kolegin S6 i ne znam cemu toliko odusevljenje tim ekranom. Bela boja ne moze da se uporedi sa Z2, boje su dosta napucanije (basic mode), uglovi naravno mnogo bolji. Sve u svemu korektan ekran (dosta bolja bela od starijih amoleda) ali i dalje zutilo u odnosu na IPS dominira.

Xperia Z2

Ili si ti navikao na plavi ips [emoji102]

Gledam svaki dan Nexus 4, Nexus 7 i Z2 IPS i kad nakon toga pogledam Amoled (ili stavim pored) vidim samo zutilo. Nemoguce da mi je svaki IPS plav. :)

Xperia Z2

Ili si ti navikao na plavi ips [emoji102]

Z3/Z5 stock vuku u plavo tj 'ladno (na srecu tu su oni rgb slajderi u settings), dvojka je prilicno dobro kalibrisana fabricki i bela je vrh kao i ostale boje. Za razliku od crne iz ugla :D

Inace ja sam odusevljen S6 amoledom, nije sad nesto spektakularno bolji od kvalitetnih IPS panela vec jednostavno ima dovoljan broj modova za prikaz (kako ko 'oce) a bela je konacno dobra + standardno vrhunski prikaz crne i uglovi gledanja, sto se mene tice to je sam vrh kada su displeji na telefonima u pitanju.

Poslednja izmena:
Kad stavim Z2 pored i otvorim nesto gde dominira bela boja smuci mi se Amoled skroz. Zutilo razbija. Jedino kad ne stoji IPS pored deluje dobro.

Xperia Z2

Nisam drzao S6 pored N4 (N4 je majcin a S6 kolegin) ali pored Z2 je zut skroz.

Xperia Z2

ja i dalje mislm da ti nisi navikao na pravu belu 6500k boju
sad na brzinu gledah po netu, phonearena je z2 izmerila 6900k.
probaj da ga staviš u basic mod i odšrafi svetlo do kraja. i meni je 5x bio čudan (žut) posle G2 al posle par minuta postane jasno šta je belo a šta plavo. 2 S6 sam gledao u basic modu i oba imaju belu manje više istu kao 5x.

To sam i uradio. Basic mod i svetlo do kraja na oba telefona. Bas je vidno da vuce na zuto (Note 4 npr. jos vise, sto je i logicno). Ocekivao sam da bude skoro isto, iskren da budem.

Xperia Z2

Koliko je dobra ili losa baterija na nexusu 5x?
Vidim da su mu dve mane kvalitet kucista i losa baterija.

Vrh Dno