Šta je novo?

LG Nexus 5X

Ja se samo pitam kako može kamera da bude sjajna u testu a posle 3 meseca rang ispod konkurencije. Performanse, baterija i ajde, ali kamera da se pogorša..

sysninja žale se i na performanse, kameru... U jednom pasusu se žale, onda u drugom "vrh ponude", i tako u krug. Nedosledni.

Elem, neka preporuka za custom rom? Kakav je Pure Nexus? Vidim da nije CM based,to mi se sviđa. Ima li razlike u kvalitetu slika u odnosu na stock?
Odličan je PureNexus, koristim ga u kombinaciji sa franko kernelom na 5x..

Aha, našao sam. Kako ti se čini on u odnosu na ovaj stock što ide uz PureNexus? Jel stavlja akcenat na performanse, bateriju?

Edit: Jel se i tebi desilo da izgubiš root nakon flešovanja roma? Odradio sam root systemless metodom (pre toga bootloader i twrp naravno), kada sam završio flešovanje, nije me twrp ništa pitao ono tipa da li da instalira supersu ili da odradi root, znači najnormalnije se restartovao. Skinem root checker, nemam root. Ne znam do čega je problem, pratio sam pažljivo uputstva.

Poslednja izmena:
Jedino ako si manuelno flesovao i supersu. Supersu ne moze fino da patchuje dosta custom kernela (nije isti ramdisk), i tu moze da bude problem.

Skoro svaki Custom ROM ima supersu u sebi i patchovan kernel, tako da ne treba mnogo prckati i praviti nake kombinacije pogotovo sa systemless supersu.

Poslednja izmena:
Verovatno je došlo do nekog "konflikta" između built-in verzije supersu i one koju sam koristio za root. Uglavnom samo sam iznova flešovao u twrp supersu i to je rešilo problem. Logično rešenje ali me čudi da je uopšte došlo do toga jer sam pratio pažljivo uputstva.

Aha, našao sam. Kako ti se čini on u odnosu na ovaj stock što ide uz PureNexus? Jel stavlja akcenat na performanse, bateriju?

Edit: Jel se i tebi desilo da izgubiš root nakon flešovanja roma? Odradio sam root systemless metodom (pre toga bootloader i twrp naravno), kada sam završio flešovanje, nije me twrp ništa pitao ono tipa da li da instalira supersu ili da odradi root, znači najnormalnije se restartovao. Skinem root checker, nemam root. Ne znam do čega je problem, pratio sam pažljivo uputstva.
Ako hoćeš systemless root, flešuj rom, obriši dalvik i keš (ukoliko hoćeš clean install onda obriši i data i nakon roma flešuj i gapps); potom fleš UnSU; zatim idi u advanced - > terminal command - > klikni select u donjem desnom uglu i ukucaj jednu liniju ispod druge:

echo SYSTEMLESS=true>>/data/. supersu

echo BINDSYSTEMXBIN=false>>/data/. supersu

Potom flešuj najnoviji systemless SuperSU (msm da je 2.66), i posle toga franco kernel i to bi bilo to.

Mada systemless ti više nije potreban jer ga franco kernel ne zahteva, a ni Android Pay više ne radi na njemu, tako da ukoliko hoćeš običan root, samo flešuj rom (jer dolazi prerootovan) i kernel i to je to.
Rom je odličan, brzo radi, ne zapucava, ima dosta solidnih funkcija, franco kernel po meni najbolji kernel što se tiče odnosa baterije i performansi, baterija traje sigurno 15 do 20% duže nego na stock kernelu, SoT mi nekad bude i oko 6 sati [emoji1]

Sve sam tako odradio. Identično samo bez kernela. A odabrao sam systemless jer mi se učinio jednostavnijim.

Ma da systemless samo za stock, ako ides custom onda je sve vec skrckano tu.

Systemless je vise za one koji cekaju OTA. Samo odrade full unroot (vraca backupovan stock kernel moze i stock recovery iz toga), sloze OTA-u, opet flash SuperSU i vozdra, bez ikakvih fastboot-ovanja i potrebe za racunarom, pod uslovom da nema izmjena u systemu (uglavnom adaway...), ili ako ima da se anuliraju pred OTA-u.

Za sve ostalo tu je mastercard eurocard, system mode supersu.

Poslednja izmena:
Izmene u sistemu pravi obično kernel? Npr ovaj franco. PureNexus rom ne?
Ne pravi ni jedan kernel izmjene u systemu.

Sta ti fali Pure kernelu, sto moras nabacivati franco-a. Prvo skoci, pa reci hop tj. probas. Sta to franco ima posebno, sem milion prckanja po kernelu i potencijalne nestabilnosti. Taj covjek voli stalno da experimentise. Nesto ga ne simpatisem ni malo kao flara i imoseyona npr. Toliko mi je iritantan taj franco kernel...

Poslednja izmena:
Hvala za info, bio sam ubeđen da je suprotno.

defffizz pošto nemam prethodne verzije franco kernela, skidam samo onu prvu tj najnoviju verziju? Ništa ono ispod me ne zanima?

@nemanja066

Pa da, zato i rekoh samo za stock. Moze i samo img da se flesnu za system, ako se ne menja bootloader ili modem i samo se cepa dalje.

Mogu i img-ovi se flashati ali je to ipak vece smaranje i treba racunar, dobar internet i ostvaren protok barem 1GB. Ko nije uvijek kuci, nema te uslove. Lakse je OTA patchuje sve sto treba. Ne mora se cekati, moze se i 'sideload-ovati' zip preko kompa. Ja sam bas juce tako odradio, nesto mi se nije cekalo da punudi samo.
Vecini ljudi dosadno pa bi fastboot-ovali do mile volje.

Znam da je bilo velikih problema sa bootloop i sl, pa ako nije sigurno ne bih se džabe zamarao. Ionako nemam previše modula koji su mi potrebni.

Pa i da se desi bootloop lako je vratiti. Sumnjam da ima bootloopa na nexusima. Modul GravityBox uglavnom, CustomROM u malom.

Mislim da se najčešće dešavalo na Samsung modelima, ali se ne sećam. Nisam zalazio u detalje. Videću kad nađem vremena da prečešljam temu na xda, pa da vidim kakva je situacija. U svakom slučaju hvala na savetima.

Svaka cast, sada uzivaj u xposed MM performansama... :D

Radi, tako kazu nisam probao. Nisam probao samo iz jednom smijesnog razloga sto nije odradjen material design za app. [emoji28] *** navukao me material ko na drogu.
Imas i material xposed app
b2c7ba4529b33cdb33c27eba620d095a.jpg

Naravno, samo pazi da kada radis flash-all brise se sve sa telefona

Naravno, samo pazi da kada radis flash-all brise se sve sa telefona

Imam rezervni folder sa svim bitnijim stvarima na pc, tako da ne brinem sto se toga tice.

Jos jedno pitanje. Poslednja verzija koja je meni stigla preko OTA je MMB29P, medjutim u medjuvremenu je Google izbacio Q verziju. Mogu li nju da instaliram ili moram da se vratim na ono odakle sam dosao?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno