Šta je novo?

LG Nexus 5X

Zavisi kako za koga.. :)

Note5 koji nikada nije ni pusten u EU i edge 6+ koji ce sa svakim novim updejtom tw biti sve gori mob.

Sve ima svoju cenu,reci da su daleko bolja kupovina prosto ne stoji

Bolja za onog ko voli samsung, onom ko voli nexus samsung ne dolazi u obzir.

Ajde bre,zato i cekamo novi talas s820 :) steta sto kinezi javljaju da ce s7 imati ekskluzivno pravo na njega u prvih mesec dana..

Bolja za onog ko voli samsung, onom ko voli nexus samsung ne dolazi u obzir.

To jeste tačno, kao što je i činjenica da trenutno samo 0.3% uređaja ima marshmallow 6.0 :)
U to ulaze svi nexus telefoni, a i neki drugi ...
U prevodu statistička greška svih prodatih telefona - zašto je to tako to je drugo pitanje.

Poslednja izmena:
Ta cinjenica opet nista ne otkriva,nazalost.

Ma cekam (o) qc. Cekam (o) sledeci 'jeftini' Nexus, ono kao N4, 5. :D

Da nemam Nexus, opusteno bih uzeo 5X, za te pare nema boljeg, jos dok malo zazivi, ne bih se mnogo osvrtao na izjave experata. :) Ko da se narod previse pegla jel amoled, lcd, jel s810, 820 itd, ko ga proizvodi itd itd...kada bih gledao sve tako u zivou, puko bih vise ili bi glava bila ko bubanj. :D

Ta cinjenica opet nista ne otkriva,nazalost.

Otkriva da Google treba da promeni politiku prema nexus uređajima, ako hoće da ih proda više .
Dobro je to i za sistem jer veći broj korisnika ima zadnju verziju njihovog softvera...

Način da isti 6P Nexus košta 650 € u Evropi, a 500$ u Americi nije dobar ;)
+ što ljudi moraju da se cimaju kako bi dali veće pare jer je loša distribucija ...

Do tada 1-2% na tržištu :)

Poslednja izmena:
Kakve cene čoveče... Da sedneš i da plačeš... Za 64gb 460e... Samo ne znam da li plaćaju neke poreze.

Placa se,ali zavisi od drzave. Ima 2 u kojima se ne placa ako me mozak ne vara :)

Pi ***, da 'sam' mjesec dana kasnije otisao u USA. Tada je bio 6 zadnji model. Mada nema veze i ovako sam prezadovoljan, a to i jeste svrha svega, nego bi bio malo duze mirniji, godinu dana vise. :) Ovako jos 'samo' godinu dana zvanicnog updatea. Sve sto zelim u ovom trenutku je Stock i Atlantis.

Edit: Znaci preprezadovoljan (cak i vise nego telep) planimetrijom, kontepilacijom, filozofijom, idejom, pristupom, funkcionisanjem, organizovanjem... Cataclysma.

Poslednja izmena:
E da je ovde ne 450$ nego 450 € bio bi pun pogodak, ali ***...

Jako los telefon ocajan ekran,samo 16gb memorije, bez bezicnog punjenja....ali ajde redakcija benchmarka zivi za android. I plus je preskup... Objavite cenu bez ugovorne obaveze.

Jako los telefon ocajan ekran,samo 16gb memorije, bez bezicnog punjenja....ali ajde redakcija benchmarka zivi za android. I plus je preskup... Objavite cenu bez ugovorne obaveze.

Očajan ekran na N5X? LOL

Ekran je sasvim dobar, kalibracija i prikaz su dobri, nema ni pomena prezasićenim bojama kao na gomili AMOLED telefona, rezolucija je sasvim primerena veličini ekrana (fullHD na 5.2" - ne vidim poentu stavljanja 2K/4K na tolikom ekranu ili na 808 SoC-u sem ako ne želiš da ubiješ bateriju zarad marketinga).

16GB jeste mana, kao i cena koja je kod naših operatera preterana, cena na oglasima se već bliži nekoj realanoj (300-350€).

Ja koliko sam gledao, ekran na 5x i 6p /sa rbg opcijom/ su jedni od najbolje kalibrisanih ekrana. I teško da može bolje, što se toga tiče, makar.

Je l' može neko da preporuči neki kabl za 5x, da može da se poruči za Srbiju, a da je jedan od krštenih. Tj. sa one liste onih koji su ok za korišćenje. Ako je neko poručivao, neka mi šibne na pm. Hvala unapred.

Poz svima, gde se trenutno moze (najpovoljnije) naci 6p? Hvala.

U Americi ili Evropi, svuda je bolje nego u Srbiji :)

[youtube]-DqtzVvDozs[/youtube]

Za high brajtnes mod ipak treba custom kernel.
Za sada samo samsung i lumia950,950xl imaju fabricki preko 500nits sa amoled ekranom.(iskljucivo u auto modu)

Poslednja izmena:
Pa nije slučajno to tako fabrički :)
Amoled i dugo jako osvetljenje ne idu zajedno...

Neces sigurno da ga przis 5h na plazi full max i tako 30dana.. Za te krace izlete preko 500nits ce sigurno izdrzati.. Nije samsung sisao sa marsa

Hevi juseri sa bencha naravno da nece dobiti burn in, kada im svima baterija traje 3 dana :d, izvade ga na kafi u femsi kaficu na sto, a posle ide u deep deep sleep, do prekosutra :d Dajte ga meni ima da dobijem burn in za mesec dana. Ja dopunjavam telefon 7 puta dnevno.

Poslednja izmena:
6p nije dovoljno fensi :)
Za kafic su ip6,s6 edge i note5 :)

Neces sigurno da ga przis 5h na plazi full max i tako 30dana.. Za te krace izlete preko 500nits ce sigurno izdrzati.. Nije samsung sisao sa marsa

Kakve veze ima plaža?
A što se tiče osvetljenja, evo ti jedan realan primer. Sednem u kola, uključim navigaciju, pošto je sunčan dan, telefon odvrne osvetljenje na max. I kada krenem na put, najbolje je da neće uticati.
Neće se pojaviti burn-in posle w meseca kao na modelima u telenoru, ali ne sme ni posle godinu dana.

Nazad
Vrh Dno