Šta je novo?

LG Nexus 5X

U prevodu nije do displeja, već softvera?

Mislim da je ovaj problem imao i N4/N5 i da je Google to resio izbacivanjem novog updatea.

Ma *** ti ko bot. Eno ti slike mojih telefona, dva nexus 5 i dva galaxy s-a, oba imaju razlicite ekrane.

i apple-u se desava

dsc04704.jpg

mobile01-02b7a92389b49c7.jpg

sony
medium.jpg

LG G3
imageuploadedbymybroadba.jpg

U prevodu nije do displeja, već softvera?
Nije do softvera, takvi su ekrani, moze da se sredi kernelom, ko hoce. Nikada nece biti isti, ali moze da se bar kalibrise drugacije

Poslednja izmena:
Nisu isto kalibrisani u procesu proizvodnje. Ne mozes nikad napraviti dva identicna proizvoda. Znam kod masina (motora) iz iste serije, isti parametri, ali postoje razlike u otporima (krive nisu iste).

Pitanje kakve LG ugradjuje panele za ova lijeva trzista. Ko misli da je sve isto i tu se grdno vara. Npr znam za LG TVove koji se isporucuju na Balkan, nemaju IPS matricu, dok za zapadna trzista imaju.
Netacno...
prvo to nisu monitori, i IPS matrica nije nikakva prednost u odnosu na druge npr sMVA ili PVA, kada je TV u pitanju(pogotovo ako iza matrice stoji Sharp), sta vise na tv-ima ispod 1000e je IPS nekad i mana u odnosu druge panele koji su u tom cenovnom rangu superiorniji u nekom domenu(crna, kontrast, boje, odziv), dok u drugom kaskaju,

drugo u masovnoj proizvodnji se angazuje nekoliko proizvodjaca matrica, kako bi se dostigao nivo porudzbina, zato se i desi da jedan model tv-a ima razlicite proizvodjace, pa i vrste matrice.Na kraju, razlicita trzista zahtevaju razlicite panele.Tako da na kraju dana model tv-a koji je dosao u Britaniju ili Nemacku, nije nista superiorniji od onog iz Madjarske, Ceske, Rusije ili pak Koreje(a i svaki ce crci kad mu istekne programirani radni vek i sat [emoji2] ).Nista nisi dobio time sto "imas" IPS panel i veci ugao gledanja na papiru, kao ni ako mu je crna bleda, bela zuckasta i siva, ili ima dimming, duhove ili losije boje ili kontrast u odnosu na neku drugu matricu.Svaki ima prednosti i mane, u istom nivou.

Isto tako i kod telefona....ako kod istog modela neki ima toplije a drugi hladnije boje, kao na slikama gore, znaci da imaju panele razlicitih proizvodjaca, a to ne znaci da je jedan losoji od drugog.

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]q2Hx3dOP9xI[/YOUTUBE]

:smoke:

Poslednja izmena:
Ko kaze da je ~6" veliko. *** sad mi telefoni od ~5" ko igracke za djecu :D Navika je cudo.

Oba su brutalno brza, nema greske ni sa jednim od ova dva modela.

Ko kaze da je ~6" veliko. *** sad mi telefoni od ~5" ko igracke za djecu :D Navika je cudo.

Definitivno. Secam se kad je izasao S3, prvi put video kod nekog starijeg coveka u tramvaju, prvo sto sam pomislio je da je telefon ogroman. A sad... Sad mi je i N5 mali, ali cini mi se da mi je sve iznad 5.5" preveliko.

Hehehehe nek' crknu dušmani [emoji14]

Ja ili sam slep ili na ovom video klipu sto je HSV okacio ne vidim nadmoc Nexusa u brzini? Negde je malo 6P brzi, negde je Iphone..nema nikakve dominacije, oba brza.

Pa jesu oba brza ali je sustina da ne postoji nista brze, fluidnije na trzistu od ta dva telefona :) Uz to cini mi se da je 6P nesto brzi kada se sve sabere i oduzme.

Na kraju, ovaj klip je vise tu da zapusi usta hejterima koji vrte trulu pricu o nekakvom Nexus ''lagdroidu/drndroidu'' ;)

To vazi za 6P, onaj 5X ocigledno ima neke probleme (MT je neubedljiv, performanse padaju pri vecem opterecenju itd).

Poslednja izmena:
6p ima malo brže animacije... Nekako je snappier.

To da naravno...i sam cekam sta cu uzimati..ili Iphone 6s+ ili 6P (samo ga treba docekati na oglasima).

Mislim da bi cena tu uveliko trebala da presudi stvar (bar kod tebe npr. jer se dvoumiš između dva različita sistema).

Videcemo koliko ce da kosta 6P kad se pojavi kod nas...do sada nikad nisam koristio Iphone i njihov sistem tako da me i to malo privlaci da nakon dugo godina promenim Android i probam nesto drugacije.

Cisto da se cuje kako sve to zvuci.. Odlicni zvucnici.
[YOUTUBE]QNqQ4AOYnOE[/YOUTUBE]

Ali gameplay ne deluje bas fluidno, cujem i ovaj klinac pominje to.. cudno, S810 ima mozda i najjaci gpu, verovatno je do neoptimizacije.

[YOUTUBE]uWFPd3S56lY[/YOUTUBE]

Sta li se desava sa ovim 5X? Vec sam postavio klip gde se vidi da performanse opadaju znatno vise nego kod motorole/LG G4 koji takodje imaju S808 a ni u ovim speed testovima nije bas najbolji i pored toga sto ima cist android.

Poslednja izmena:
Obzirom da uopšte ne igram igre na mobilnom (za to imam PS4 i PC), ovo me ni malo ne pogađa :)

Pa ko prica o igrama? :) Nikada ne gledas YT ili neke druge klipove preko telefona? Stereo zvucnici (posebno kada su pozicionirani napred) itekako znace ;)

A ok, izgleda si mislio na to sto gta nije fluidan :D Ma ko ga hebe, to je verovatno do neoptimizacije :)

Poslednja izmena:
Pa ko prica o igrama? :) Nikada ne gledas YT ili neke druge klipove preko telefona? Stereo zvucnici (posebno kada su pozicionirani napred) itekako znace ;)
Nisam još pogledao video, nego čitam pominješ da gameplay (pretpostavljam od GTA:SA) nije fluidan, optimizacija ovo ono i td [emoji14] A jaki zvučnici su kod mene uvek veliki +

Stock, bez bloatware-a.

[YOUTUBE]oypPX2B2W5A[/YOUTUBE]

Manje vise ocekivano :)

C (motorola) zvuci malo bolje (nekako vise smooth) od B (Nexus 6P) a oba sahranjuju A (5X).

Nekako mi je moto malo tisa od 6p, ali prirodniji zvuk. 6p mnogo ostriji.

Treba cuti uzivo, moguce da je 6P toliko glasniji pa da dolazi do manjih distorzija pri snimanju. Ovako sa klipa motorola zvuci vise smooth.

Kako god, oba telefona su oprala 5X koji se do sada pokazao prilicno neubedljivo u raznim YT testovima, zvucnik je mozda i najmanji problem 5X u odnosu na cenu tog telefona :)

Poslednja izmena:
A meni je zvučnik jedina stvar na papiru koja me je odvraćala od njega. Moguće je da je LG zakinuo na romu i ugradio nešto sporo sa lagera.

Vrh Dno