Sto se velicine telefona tice.. kada je bio aktuelan SGS I pojava SGS II (sa samo 0.3'' vecim amoledom) je izazvala polemiku u fazonu ''sta ce mi ovolika tacna/cigla/posluzavnik''. I ja sam tako mislio kao i 98.5% nas ovde

Slicno je bilo i prelaskom sa SGS II na SGS III dijagonalu itd.
Samo 3-4 godine kasnije ljudi kritikuju kada se pojavi 5'' flagship sa soft. tasterima kao M8/M9, traze se telefoni sa sto manjim bezelima a sto vecim ekranom, nesto kao G3/G4 a to su u svakom slucaju phableti bez obzira na male bezele.
Nekada je Note I bio ismevan u fazonu ko ce da nosi taj posluzavnik a danas cela Azija nosi telefone sa 5.2-6'' displejima kao i veci deo planete.
Ok, jeste 6P prilicna cigla, ima povece bezele ali i stereo zvucnike.. ipak ko je navikao da koristi telefone na granici phableta moze da se navikne na 6P (uz neke kompromise, npr nece stati u svaki dzep, ne moze lako da se koristi jednom rukom itd).
Zato su gugl i Huawei trebali da naprave neki dil pa da izbace 6P phablet i potpuno isti telefon samo sa 5.2'' displejom i nesto manjom baterijom, da se to desilo bili bi to ubedljivo najprodavaniji Nexusi do sada, licno ne bih ni pogledao S6/M9/Z5/G4 i slicne pored 5.2'' 6P Nexusa