Šta je novo?

LG Nexus 5X

Nije los lik,shvatio je sta je najbitnije kod reviewa.(pre ostalih youtubera) Da budu max 10min,da prica ono sto interesuje prosecnog poslovnog coveka i da zvuk i slika budu vrhunski.
Poslovnog? [emoji55]

@ mkbhd
On je dobar za poslušati na brzinu, u prevozu i slično.
Ako hoćeš da čitaš dobar review odeš na ARS ili Anand.
Isto kao što za analizu tržišta nećeš da čitaš Verge, već Bloomberg ili eventualno re/code (koje je na žalost, Verge kupio skoro).

Prosecnog poslovnog
U prevodu coveka koji pije kafu u Starbucks-u i gleda sta ima novo od mobova.

Za takve ljude ne postoje bolji klipovi od crnje.. Nije slucajno to sto mu klipovi u proseku imaju po 1.5mil pregleda.

Poslednja izmena:
Па добро, човек ради тестове за широке масе, све то визуелно изгледа врхунски, кадрови перверзија, има опрему бољу од ртс-а, и то је сасвим довољно за неку широку слику. Пар пута је правио неке грешке везане за батерије, али генереално је то то. Ако те занима неки модел, потражиш дужи/детаљнији клип људи у које лично имаш поверења и на крају добијеш комплетну слику.

Ja baš mislim da je najrealniji što se tiče baterije ...
Uvek kaže kako je koristio telefon i koliki je rezultat - npr za note 5 svi su pričali da je sot 6-7h dok je on rekao 3.5-5 sa njegovim načinom korišćenja .
Ima dobru opremu, nije iritantan dok priča, trudi se da bude objektivan - meni skroz ok lik :)

Mene je smorio sa hipsterskim iPhone 6s testom. Zajedno sa onim annoying likovima. Tipa: "Vidite kako se mi zabavljamo, kako nam je super, ima se moze se...". A test kao test realno jako los. Mada samo je pricao o razlikama 6/6s kontam da nije imao sta drugo da kaze.

Ali volim da odgledam njegove testove, on je ipak da kazem Android lik. To se vidi i zna.

Poslednja izmena:
^ lepo neko napisa u YT temi - pokupila svo znanje od onog supercuria, pocela da mlati lovu i sutnula ga :) :d :d

Sad ovaj da joj sredi veb sajt, i njega da šutne :D

Tech sponzorusa :) :d

Ali ljudi 6P je cigla, ko će to da nosa okolo sem ljubitelja Note serije?

Erika smara zesce, uvek njenom telefonu nesto fali, obicno je u pitanju ekran

Mislim da ce se dosta ljudi ******* kada vide 6P uzivo. PRvo, 6P nije "kao" Note, jer je osjetno veci. Imao sam i Lumia 1520 i Note 4 i razlika u velicini je ogromna, a 6P meni vise vuce na 1520 nego na Note 4 (5).

Poslednja izmena:
Ja ne znam o cemu ti pricas.. Samo je malo duzi ali to je zbog zvucnika napred.

Note4 153.5 x 78.6 x 8.5 mm (6.04 x 3.09 x 0.33 in)

6p 159.3 x 77.8 x 7.3 mm (6.27 x 3.06 x 0.29 in)

Vidjeces sta znaci tih 0.6cm na vec toliki fon. Pogotovo ko nosi u dzepu kao ja.

Reci da je blizi 1520 nego note 4 je veoma cudno.. Zato sam i ostavio post iznad.

Tih pola cm mi ne znaci nista,bitno da je uzi malo i tanji. Za kvalitetne zvucnike napred uvek menjam 0.5cm

pa dobro, sve je stvar ukusa. Imao sam i 1520 i Note 4, pa mogu da stvorim realnu sliku koliki ce biti 6P i to je po meni ogroman fon, tj phablet.

Ništa to više nije za džep već duže vreme... Mora neka torbica.

Ja se i dalje pitam gde će da stanu sa veličinom, odosmo predaleko.

Čini mi se da je 5.5" sa dobro dizajniranim telefonom neki maksimum, videćemo 6p, skeptičan sam.

Da se ja pitam, Nexus 5 je maksimum veličine, samo malo prijatnije ivice i to je to.

Poslednja izmena:
Sto se velicine telefona tice.. kada je bio aktuelan SGS I pojava SGS II (sa samo 0.3'' vecim amoledom) je izazvala polemiku u fazonu ''sta ce mi ovolika tacna/cigla/posluzavnik''. I ja sam tako mislio kao i 98.5% nas ovde :) Slicno je bilo i prelaskom sa SGS II na SGS III dijagonalu itd.

Samo 3-4 godine kasnije ljudi kritikuju kada se pojavi 5'' flagship sa soft. tasterima kao M8/M9, traze se telefoni sa sto manjim bezelima a sto vecim ekranom, nesto kao G3/G4 a to su u svakom slucaju phableti bez obzira na male bezele.

Nekada je Note I bio ismevan u fazonu ko ce da nosi taj posluzavnik a danas cela Azija nosi telefone sa 5.2-6'' displejima kao i veci deo planete.

Ok, jeste 6P prilicna cigla, ima povece bezele ali i stereo zvucnike.. ipak ko je navikao da koristi telefone na granici phableta moze da se navikne na 6P (uz neke kompromise, npr nece stati u svaki dzep, ne moze lako da se koristi jednom rukom itd).

Zato su gugl i Huawei trebali da naprave neki dil pa da izbace 6P phablet i potpuno isti telefon samo sa 5.2'' displejom i nesto manjom baterijom, da se to desilo bili bi to ubedljivo najprodavaniji Nexusi do sada, licno ne bih ni pogledao S6/M9/Z5/G4 i slicne pored 5.2'' 6P Nexusa :)

Poslednja izmena:
Istina. Ja sam 2 meseca razmisljao da li da kupim galaxy s1 zbog njegove velicine :)

Kako se brzo menjaju vremena

Sve je stvar licnih afiniteta ali ima i navike.
Ja mogu Note 3 (imao sam ga), samim tim i N4 i N5 i 6+ da koristim ali mi prosto nije komotno. Ne mogu jednom rukom skoro nista da uradim i malo je zaista bio nezgrapan za drzanje u dzepu a i u ruci. Definitivno mi najvise odgovara 4.5-5". I tako mislim vec godinama.
Ali opet ima i navike, mnogi kazu "Ja to ne bih mogao nikad da koristim" (prelaz sa bilo kog iPhone-a na 6+ je odlican primer), i onda uzmu, koriste telefon i naviknu se, mnogi nakon toga ne zele ni da se vrate na manju dijagonalu.

Istina. Ja sam 2 meseca razmisljao da li da kupim galaxy s1 zbog njegove velicine :)
I ja :), kao gdje ću 4", pa to je glomazno, pa otišao u radnju da ga probam staviti u džep da vidim mogu li ga uopšte tako nositi :)

A evo ovih dana razmišljam da Nexus 4 zamijenim ili za Nexus 5X ili G4 (ovaj potonji nije toliko veći koliko ima veći displej a to mi se sviđa, i odličan je na testovima).

Samo čekam testove za Nexus 5X da vidim kakav je sa kamerom i baterijom u odnosu na G4.

Nexus 5X bih možda mogao dobiti iz USA jer će sestra ići tamo u januaru, cijena modela sa 32 GB bi bila za nekih 50€ niža od one po kojoj bih već sad mogao nabaviti G4, s tim da će ona kod G4 možda još malo padati u narednim mjesecima.

Mozda je samo zahtevnija. I ja uvek kukam na ekrane pa je nekom drugom to sve ok.

bb0d01563ff5f061b4a8a098a3d64bae.jpg

Ovi tek sada dobili review unit.. :)
Znaci reviewi verovatno za 10-15 dana.

Pogano izgleda ova alu boja, bela frost je najlepsa

I onda neki ljigavi silikon preko da se alu telefon ne ošteti...

Vrh Dno