Šta je novo?

LG Nexus 5X

Pa nekome vredi, nekome ne. Sto se mene tice ne bih imao frku ni sa Z3 za 320e npr, u slucaju da je 6P 450e onda bih ipak razmislio jer mi ne treba phablet a znace mi sve prednosti Z3.

Ali ako se eliminise ta racunica svakako bih pre kupio 6P za 450e nego Note 5 za slican iznos. Mada nije to bas laka odlika ali kada je u pitanju softver/podrska.. sve je jasno.

Ako nemas racunice i nemas limit okej. Nama koji gledamo best buy, a da moze da se izvuce najvise, opet gledas drugacije. Kako za koga.

Evo ja prvi kao fan sony-a kazem da bih bez razmisljanja pre kupio Nexus 6P nego Z5 Premium
Sto se mene tice ne bih imao frku ni sa Z3 za 320e npr, u slucaju da je 6P 450e onda bih ipak razmislio

I na kraju bez razmisljanja ili bi ipak razmislio? :)

Sto da se razdvoji, kada ce biti mozda 10 ljudi koji ce kupiti ukupno. Nexus 6 ako je imalo dvoje ljudi na forumu puna kapa. Ovako je tema bar ziva :d
Ovo se posebno odnosi na LG, praktično niko sa foruma ne planira kupovinu. Huawei će verovatno imati svoje kupce ukoliko ga domaći operateri nabave pa mu cena padne na neki razuman nivo

I na kraju bez razmisljanja ili bi ipak razmislio?

Ne znam sta ti nije jasno?

Evo ja prvi kao fan sony-a kazem da bih bez razmisljanja pre kupio Nexus 6P nego Z5 Premium

Sto se mene tice ne bih imao frku ni sa Z3 za 320e npr, u slucaju da je 6P 450e onda bih ipak razmislio

Z5 Premium (5.5'') ce se pojaviti tek u novembru i to po ludackim cenama (700e u startu i preko 500e u prva 2-3 meseca prodaje) a do tada ce 6P biti vec uveliko ispod 500e.

Prednosti Z5 u odnosu na Z3 mi nista ne znace, cak mislim da su Z2/Z3 po aktuelnim cenama daleko bolja kupovina od Z5 serije.

6P ipak ima niz prednosti u odnosu na Z3 ali bih ipak razmislio zbog razlike u ceni tj pre bih sada kupio Z3 za 320e a kada ostane bez podrske presao na 6P koji ce tada biti bas pristupacan ;)

Pucas u prazno i karikiras djilkosu, kao i uvek :)

Poslednja izmena:
Ako nemas racunice i nemas limit okej. Nama koji gledamo best buy, a da moze da se izvuce najvise, opet gledas drugacije. Kako za koga.
A sta je to best buy kod s6 konkretno u odnosu na 6p?
To sto baterija traje do podne i softver koji se raspada?
Po meni nexus ne moze u istu kategoriju sa samsungom,nikada. . .

Zadnje vreme došlo kada moram da se složim sa Đilkošem :)

Realno zbog ove razlike u ceni između Evrope i USA prodaja će biti mizerna u Evropi...

Ako pogledas i forum, a i ovako van foruma videces 10% nexusa, u odnosu na ove. Jos da dodam da je tih 10% zasluzno samo zato sto je petica bila jeftina, inace ni toliko ne bi bilo.

S6 mozes sad da nadjes za 400-430 nov neotpakovan u oglasima, G4 350-380, Z3 350-380. Kad dodje 6P bice 550 i to daj Boze da bude toliko, mislim da ce mu cena biti 600. Padace cena njemu, ali padace i ovima. Kad padne 6P na 450, ovi ce biti oko 300-350.
Ali Srbija je nebitno tržište, tako da nemoj nju da gledaš. Pogotovo ne crno tržište.
Ako tebi vredi 100-150e update ;)
Naravno da vredi. TouchWiz mi je u rangu MIUI. Pa nije sve u hardveru.
Pogotovo što čačkam S6 često i znam koliko se vlasnik žali na bateriju i zaglavljivanje.

@ 5X priča
Naravno da telefon nije promašaj. I kao vlasnik n5, tvrdim da bi to bio baš dobar upgrade. Ali 6P je jednostavno dosta bolji.

Poslednja izmena:
To da se spoji tema da bi ostala ziva je najveca glupost koju sam cuo. Jednostavno 2 razlicita telefona 2 teme.

@ 5X priča
Naravno da telefon nije promašaj. I kao vlasnik n5, tvrdim da bi to bio baš dobar upgrade. Ali 6P je jednostavno dosta bolji.

Nije promasaj ali je mogao da bude malo bolji. Da imam Nexus 5 ne bih ni pomislio da predjem na 5X, samo 6P..

https://www.reddit.com/r/Nexus6P/comments/3o8jd2/nexus_6p_completely_out_of_stock_in_the_uk_any/

Polako krece out of stock i u usa. Makar tako pise u komentarima.

Sto se tice ove price oko cene, prodaje i ludila morate shvatiti da u ovom trenutku google ni nema motiva da proda 15,20mil nexusa. U sustini njima je skoro isto da li ce lg prodati 40mil g5 ili oni sami 40mil nexus 6p.. Njima je samo bitno da se proda sto vise telefona sa google servisima,da li se oni zovu z5,g5,p9,s7,m10 to je njima totalno nebitno.

Poslednja izmena:
Zasto ne bi bio u pravu? Koji to Android sem M8/M9 radi priblizno dobro kao Nexus?

^ Z serija i G4, nisu naravno kao Nexus ali su najbrzi telefoni sa fabrickim skinovima.

I ne znam zasto svi misle da su M8/M9 jedini koji rade kao Nexus, nista bolje ne rade od Z serije (tj rade isto) nego imaju mnogo vise romova/bolju podrsku na xda ali mi ovde pricamo o fabrickim softverima :) Trenutno mi se cini da je sony softver manje zabloatovan i malo blizi cistom androidu od Sense-a.

Uz to u svim testovima G4 po brzini pobedjuje sve htc i sony-e, ove godine nema konkurenciju po brzini (Nexuse ne racunam). Samsung telefoni su takodje brzi u tim testovima ali sve dok se ne dodje do multitaskinga i tada primetno zaostaju.

Weekly poll results: Huawei Nexus 6P gets plenty of love, LG Nexus 5X less so

Poslednja izmena:
Sony fanboy i nexus fanboy u isto vreme e to je novost

Meni je veca novost da neko ko je Samsung fanboj fura PS4 avatar, blasfemija :d :d

Inace, sta je biti tesko fan necega sto valja i sto je kvalitetno ;)

U tvojoj samsung masti ne sumnjam da je tako ;)

^ Z serija i G4, nisu naravno kao Nexus ali su najbrzi telefoni sa fabrickim skinovima.

I ne znam zasto svi misle da su M8/M9 jedini koji rade kao Nexus, nista bolje ne rade od Z serije (tj rade isto) nego imaju mnogo vise romova/bolju podrsku na xda ali mi ovde pricamo o fabrickim softverima :) Trenutno mi se cini da je sony softver manje zabloatovan i malo blizi cistom androidu od Sense-a.

Uz to u svim testovima G4 po brzini pobedjuje sve htc i sony-e, ove godine nema konkurenciju po brzini (Nexuse ne racunam). Samsung telefoni su takodje brzi u tim testovima ali sve dok se ne dodje do multitaskinga i tada primetno zaostaju.

Weekly poll results: Huawei Nexus 6P gets plenty of love, LG Nexus 5X less so
Kako radi G2 u odnosu na to kad se pojavio? Isto vazi i za G3....?

G4 je super, radi brzo i sjajno mislis da ce tako ostati i recimo 2017. ?

Sony?

Treba li Samsung uopste spominjati u tom kontekstu?

Dakle ja posmatram telefone kroz malo duzi vremenski period, kako ih vendori podrzavaju, kako svaki (incremental ili major) upgrade utice na performanse itd itd....

Nijedan, ponavljam nijedan model sem HTC-ovih zadnjih nekoliko telefona ne moze da opstane tako dugo i da ima konstantno dobre performanse i tecan UI.

Kod HTC-a svi modeli dobro rade, pocev od m7 pa i do m9. Nijedan drugi vendor ne moze da pruzi takav out of box rad.

Pogledaj Samsung S4, pa i S5... Pogledaj prve serije omiljenog ti Sony-a. Gledao sam kod kolege Z3 kako stuca prilikom najosnovnijih radnji.

Cak i HTC mini m7 dan danas radi i vise nego korektno sa fabrickim romom....

Sto se tice novih Nexusa, ukoliko se mogu dovuci iz USA, NE POSTOJI BOLJI overall uredjaj trenutno. Sve na sta su se korisnici zalili uslovno receno je poboljsano. Kamera, baterija, izrada, zvuk. Ko hoce ima premium model od aluminijima 6P, ko nece ima vise nego solidan upgrade u vidu 5X o odnosu na Nexus 5. Sve sto je i bilo dobro, ekran, os, out of box iskustvo, sve je ostalo identicno dobro ili bolje.

Fast charge, usb c .....

Cini mi se da se ovdje isuvise potjcjenjuje i umanjuje rad Google-a sa vendorima u vezi Nexus programa. Svake godine se nesto kuka, jauce i cvili u vezi Nexusa i svake godine ti isti Nexusi pometu konkurenciju sto se tice overall vrijednosti.

Poslednja izmena:
G4 sam naveo kao primer ociglednog napretka LG-a na tom polju, G3 je raspad, G4 ocigledno radi daleko bolje, znas i sam da mi ''ne leze'' LG telefoni ali zasto ne pohvaliti posao koji su napravili sa G4 softverom/brzinom/kamerom itd?

Znaci, ne poredim ih ja ovde sa Nexus podrskom/odlicnim softverom u toku nekoliko godina, ja pricam o tome kako rade neki aktuelni telefoni u ovom trenutku.

Ranije nisi imao alternativu za Nexus, onda je htc prvi sredio svoj UI a tu je odmah i Sony, ko to nece da prihvati ili nije probao oba ili ima neke druge razloge za tako nesto ;)

HTC telefoni rade odlicno ali M8 ne radi nista bolje od novije Z serije, samo ima vise romova po xda i generalno ozbiljniju podrsku (koga to zanima) mene ne interesuje :)

Telefoni oba proizvodjaca ne rade dobro bas kao Nexus ali su najbolji izbor od androida sa fabrickim skinom i to zna svako ko je probao M8, Z2/3 (ponavljam to da htc UI radi bolje od Sony UI nije istina, totalno su egal u smislu brzine/fluidnosti sto potvrdjuju i speed testovi po netu, cak je Z3 zbog 1Gb rama cesto i po 5 sekundi brzi od M8 u tim testovima koji ukljucuju otvaranje app i MT).

Da li ce tako i ostati to se nikada ne zna jer mogu da izbace bagovit 6.0 android i eto problema, kada se sitni bagovi javljaju cak i na Nexusima sta onda ocekivati od proizvodjaca koji imaju nekoliko vodecih modela koje treba podrzati + trpaju bloat (manje od ostalih ali ipak je to bloat ;)).

Samsung ima problem sa MT i to nikako da rese, cim isprave tu manu bogami eto ih u samom vrhu kada je brzina u pitanju (TW izgled mi se uopste ne svidja ali ne pricamo sada o tome).

Znaci, stvar je izbora i subjektivnih utisaka. Ja bih recimo bez problema koristio M8/Z2/3.. pa sada i G4.. i ne bih se tripovao da sam nesto previse izgubio u odnosu na Nexus 5 cak su to bolji telefoni na mnogim poljima.

Ali.. konacno je tu pravi premium Nexus (6P) koji ispravlja sve ono sto su mnogi zamerali Nexusu 4 pa i petici. Uredjaj za sada deluje vrhunski, valjda nece imati neke probleme vezane za QC ili strokavi S810.

Jedini moj ''problem'' sa 6P je to sto je phablet (i to ogroman phablet) ali to ne menja cinjenicu da bih ga pre kupio nego 99% androida koji su se pojavili u ovoj godini ;)

Zato sam i napisao da bi guglov/huawei koncept premium Nexus phableta i manje 5.2'' verzije bio pun pogodak, umanjena (5.2'') verzija 6P bi se prodavala kao luda, u to sam ubedjen.

Poslednja izmena:
Naravno da ima, ali isključivo u vidu aplikacija (ne konstantnih servisa). Ako ih ne koristiš, neće ti smetati.
A ako odradiš root, uvek možeš da ih obrišeš bez bojazni da si narušio nešto bitno po sistem.

Poslednja izmena:
Sve zavisi kako ko kapira bloat, meni sve to ne smeta previse jer ako sve radi dobro zabole me za taj ''google bloat'' ;)

Ne znam za druge modele, Xperia Z radi odlicno. Youtube se predugo otvara, i ponekad ako bas brzo skrolujem kroz nesto sa mnogo slika (imenik, fb) zna da secne na delic sekunde. I pise da je Cell Standby potrosio najveci procenat baterije, ali mi telefon traje isto kao pre, oko dan koriscenja. Ne menjam ga, jer ostali nisu dovoljno bolji da bi mi to imalo smisla, ali da ga polomim, uzimao bih u obzir Nexuse i Xperie.

Izgleda da je crnja odusevljen mobom.. Mada moguce da nece biti objektivan kada prodje NDA jer se dosta cepi googlu u poslednje vreme,cak mu i sef android tima komentarise twit :)

uploadfromtaptalk1444601426366.png

Poslednja izmena:
Primetice se da li je objektivan ili ne. Ovamo svakom telefonu nadje neku banalnu manu i preuvelica je i samo to pominje do kraja snimka. Kad god gledam recenzije, njega izbegavam jer znam da ce izblatiti telefon bez obzira koliko je dobar. Tipa da radi recenziju Moto G, sve bi bilo super, sjajno, ali to je kao budzet telefon i ne bi trebalo da ga kupite jer onda ispadate da ste siromasni, ali ako jeste siromasni onda je to sjajna kupovina. Decko je opsednut skupim i najnovijim stvarima i retko kad je potpuno objektivan.

Uopste nemam takav utisak dok ga gledam. Posebno ne to za skupe stvari. Jes da ima kameru od ~50k $, ali nisam ga cuo da to pominje i potencira.

Nek daju meni besplatan telefon i nesto kinte da vidis kako cu ja da medenim

Nije los lik,shvatio je sta je najbitnije kod reviewa.(pre ostalih youtubera) Da budu max 10min,da prica ono sto interesuje prosecnog poslovnog coveka i da zvuk i slika budu vrhunski.

Poslednja izmena:
Slazem se za to da zna sta tacno treba da prica i da ubrzava neke nebitne stvari koje su ocigledne. Ali koliko god sam ga gledao, npr. za Moto X 2nd gen cini mi se da je nesto govorio za ekran ili kameru pa je uporedio sa prvom gen i ispalo je u fazonu kao da je malo losije i kako je to objasnio kao da je hteo da kaze da bolje da se ne kupuje taj telefon nego neki drugi. I onda na kraju kaze sve u svemu dobar je telefon, poboljsanje, te i te prednosti, pa spomene mane i kao spomene bolje alternative samo zbog jedne mane.
Kada sam gledao da kupim telefon, gledao sam prvo utiske i komentare na sajtovima pa onda njegovu recenziju. Posle njega sam za svaki telefon odustao, pa cak i za N5 jer je rekao da je kamera losa. Posle sam prestao da trazim i nisam se obazirao na njega, uzeo N5, kamera uopste nije onakva kako je on opisao. Upravo zato sto je uporedjivao sa nekim Xperia Z i ispalo je kao da digitron ima bolju kameru nego N5.
Zbog takvih nekakvih situacija i izrazavanja izbegavam da gledam njegove recenzije. Inace mislim da je ovako ok, nemam nista protiv njega.

Nazad
Vrh Dno