Šta je novo?

LG Nexus 5X

A šta je taj ambijent displej?

^ to smeta na malim telefonima, na ciglama volume tasteri u tom slucaju dodju negde na poziciju ''taman'' :)

ja kad stiskam power dugme na N5 uvek sa druge strane stisnem i volume, nekako mi je nezgodno postavljeno. ne znam kako bih se sa ovim snasao, da ne zakacim donjim delom palca i volume.

gledam ove prve utiske, nekako se sve mane zanemare kad vidim kako ovo leti :)

Za sve koje mrzi da citaju i tumace po DxO

http://www.gsmarena.com/huawei_nexus_6p_and_its_123mp_camera_get_an_impressive_dxomark_score-blog-14234.php

As you have probably heard by now, Nexus 6P sports 12.3MP camera with 1.55µm pixels, f/2.0 aperture, 4K video capture, and dual-LED flash. The sensor is 1/2.3” in size.

In the still photography section of the test, the Nexus 6P came out with a stellar 86 points thanks to impressive image details, and fast and accurate autofocus in all conditions. Still images came out well exposed and with good white balance. The camera flash also behaved well when utilized.

Poorly behaving, self-activated HDR+ mode in low light situations and blown out highlights in scenes with high dynamics prevented the Nexus 6P from doing even better in the test. Another niggle is the camera’s ability to take photos before locking in focus when triggered.

The Nexus 6P was not as convincing in the video section of the test. The phablet achieved a score of 79 due to poor refocus and stabilization, and lost details and color shading in low light conditions.

The score of the Nexus 6P is a massive improvement over the 79 points achieved by the handset’s predecessor, Motorola Nexus 6. LG Nexus 5X is yet to be tested, though we can reasonably expect it to perform in similar fashion.

Poslednja izmena:
Nigde to ne pise, pre bih rekao da kamkorder nije bas na nivou S6Edge (detalji itd) a da je stabilizacija slabija, imas sve na njihovom sajtu po bodovima/+ kraca objasnjenja ali uopste kamkorder ima veoma visoke ocene sem te stabilizacije :)

6P ima ocenu za kamkorder 79 sto je prema njihovom misljenju kao G4/Z3+ a to nikako nije lose..

Evo primer - M9 koji ima katastrofalnu stabilizaciju videa (bolje receno nema je) ocenili su 26/100, S6 Edge 59/100, Z3+ 70/100 a Nexus 6P 55/100 sto bi trebalo da znaci da ima korektnu stabilizaciju ali da nije sjajna i da dovodi do nekih manjih degradacija videa, to i pise :

Pros (video)

-Good global exposure, white balance and color rendering.

-The autofocus is fast and accurate.

-Low noise level in all conditions.

Cons (video)

-The strong jello effect due to the stabilization provides unpleasant videos during motions scenes.

-Refocus are visible under illuminant changes and thefocus is lost during tracking movement.

-Fine details are lost in low light conditions.

-Color shading is visible in low light and indoor conditions.

Bitno je da nije katastrofa kao na M9 :)

^
Marco Colombo 2 months ago
I hope the earthquake during the recording with the M9 didn't kill anyone.
I bet Michael Bay loves HTC One M9.
:d

To su njihovi utisci, kako je u praksi videcemo uskoro, ako to uopste previse brine/zanima Nexus korisnike.

Poslednja izmena:
Mislis li da nisu imali mesta/mogucnosti da na taj senzor stave ois ?

Da, da.. to je taj :) E sad, zasto nisu stavili OIS to samo oni znaju, mozda i jeste neko fizicko ogranicenje.

Google-Nexus-6P-Hands-on-6.JPG.jpg

Meni se u ovoj beloj varijanti brutalno svidja.. Samo da se ta farba ? ne guli brzo.. Mada sam gledao klip gde kazu da satro nije farba. Mnogo mi je lepsi od standardnog sivkastog alu.

Google-Nexus-6P-hands-on-photos.jpg

Ni crni nije za baciti..

i phandroid

ja se napržio žešće na grafit :)
mada koja god boja bude, ionako ću nalepiti dbrand :D

5x u evropi 480e..(16gb/2gb) Za tu lovu kupis s6 edge maltene [emoji23]
Izgleda da google ocekuje veliki pad vrednosti evra u narednih par meseci :)

Sto je najgore od svega on izgleda nema led diodu , fura ambijent displej iako nema amoled [emoji122]
Sta tapses na ovo kukavce. Cuj nema diodu, yebao ih ambijent displej. Meni je LED jedna od mocnijih stvari na telefonu.

Sarkazam off" sam ocito trebao na kraju da stavim..

Heh, salim se. *** ali ogroman je ovaj Huawei, treba ti dvije ruke da ga obuhvatis.

Ma nidje veze, drzite se starih dobrih nexusa. Zamjenite baterije kod ovlastenog servisa i nov telefon :)

[youtube]MQ9GDfE3BZg[/youtube]

Crnja :)

[youtube]IbR2UQ9ILK4[/youtube]

N6 vs n6p

[youtube]IXY9B_BeV1s[/youtube]

Izgleda da su ga ruski testeri vec dobili.. Oduvek su imali odlicne odnose sa huawei-em. Iz nekog cudnog razloga ovaj njegov model je dual sim [emoji23]
Kaze da senzor za otisak ne radi dobro kao na mate 7 a i da se s810 ne greje primetno.

Edit:

http://www.androidpolice.com/2015/0...-too-heres-why-you-might-want-to-consider-it/

Zanimljivo

Poslednja izmena:
Šta bre tripujete ima led kao i 6p, samo je sakrivena :)

nexus2cee_led.jpg

http://www.androidpolice.com/2015/0...ke-the-6p-but-its-missing-from-the-spec-list/

Kaže crnja na klipu čistije deluje i po njegovom mišljenju bolji dizajn na 5X!

Kamere su iste, baš me zanima poređenje baterija dva nexus-a - jedan ima veću, drugi manju, ali je prvi amoled drugi lcd (+ su različite dijagonale) .
Meni lično video i nije toliko bitan, ali slike mora da pravi dobre...

A i displej treba da se testira na standardne boljke - posebno amoled :)

Poslednja izmena:
Dizajn i specifikacije 5x i 6p mi se dopadaju. Cene... ne baš.

Nexus 6p mi se sviđa u svim bojama, mada preferiram klasiku - crna (iliti Graphite). Ako se ukaže prilika da povoljno pređem na 6p, odlično. Ako ne, ja sam vrlo zadovoljan i svojim Nexus 5.

Poslednja izmena:
Ovaj LG je retko ružan telefon. Huawei je imao mnogo lepsih uređaja, onaj Mate S je tri klase iznad sto se tice dizajna, ovo mi lici na neki fotoaparat. Na klipovima uživo nije ružan kao na renderima i slikama ali nije bas nesto lep na sta sam navikao od Huaweia.
Plus narokana cena, kad se pojavi kod nas moze lagano Note5 da se uzme za te pare.

Do sad ne procitah nijedan negativan utisak po pitanju oba Nexusa na stranim (i)relevantnim sajtovima...

Sa 6p su svi pozitivno iznenadjeni a 5x smatraju dobrim upgrade-om cjelokupno.

Izgleda da se samo na Bench-u pljuje upgrade i ocekuju cuda svake god.

Za mene je 5x skroz promasen uredjaj. Nema dual zvucnike (zbog bejzela govorim, kad su vec toliki), 2gb rama, cena za to sta pruza itd. 6p mi je lep iskreno, deluje dobro sve na papiru, ali za nase uslove (konkretno cena) mi je malo jaca. Ne kazem da ne vredi 500$, ali... Valjda je tad displej dobar i kamera itd.

Omasio si temu, niko nece uzeti ****ni note 5 umesto neksusa pa sve da je jeftiniji.Najlepsi dizajn ubedljivo, pocev od neksusa petice.Odusevljen sam sa izgledom 6p.Koji je telefon lepsi trenutno? Po meni samo honor 6 plus beli i motorola ova nova sa mocnim zvucnicima napred i promenljivim kucistem.Koja vuna jos kupuje Samsunga u 2015-toj?

Mene je 6P iznenadio u pozitivnom smislu. Ipak, ni ne uzima se u razmatranje zbog veličine.
5X što bi rekli nit' smrdi, nit' miriše. Po trenutnim cijenama ga ne uzimam uobzir.

Nazad
Vrh Dno