Šta je novo?

LG Nexus 5X

Ma briga njih. S810 se i dalje prodaje,naravno ne kao s800 i s801 ali opet ima kupaca. A i bolje da ne zure pa opet izbace krs :)

Inace ,imam nekakav osecaj da ce huawei nexus imati manje bezele od lg nexusa. :)

Ne nego sam procitao neku vest na nekom ruskom sajtu vezanu za one dve vojkanove slike pre neki dan. Navodno tu su bili displej paneli i lg nexusa i huawei. I ovaj drugi je imao "duplo" manje bezele..
A kada sam video slike mislio sam da je to jedan isti panel :)

nexus_display_leak.jpg

Na ove slike mislim.

Poslednja izmena:
Ja i dalje ne vidim šta je u tome problem?
Za mene je i trenutni N5 savršen telefon. Ne vidim da će tu LG nešto promijeniti na gore. Samo me cijena brine.

Inace ,imam nekakav osecaj da ce huawei nexus imati manje bezele od lg nexusa. :)

Nece, bice približno isti. Prostom matematikom (ukoliko su procurele dimenzije ekrana i uređaja tačne), vidimo da LG ima po 16mm iznad i ispod ekrana, a Huawei 16.6mm. I u širini se razlika meri u desetinama mm

Ja ne znam koliko je u interesu lg da budu jeftiniji od huawei u ovom slucaju. (Totalno druga stvar je kada jedna kompanija izbacuje 2 modela) To bi moglo da se shvati kao da su manje vredna kompanija,da gube imidz highend kompanije ,da google ne veruje da mogu da naprave premium model itd itd.
Ne bih me iznenadilo da oba modela budu priblizna cifri od 500$,to jest da izmedju njih bude mala razlika u ceni..

Poslednja izmena:
Ne sviđa mi se ni LG ni Huawei što se tiče izgleda...
LG je uvek bio poznat po minimalnim ivicama, ali očigledno da je Google ovako hteo ;)

Cena što manja to bolje za nexus seriju, videli smo kako je prošao nexus 6 sa većom cenom.

Poslednja izmena:
Cini mi se da dizajn malo odudara od nexus linije. Ako se ne varam, nexusi nisu ravni gore i dole, već su blago izdignuti na sredini.
Ovo sto smo do sada videli nema taj nexus izgled.

Cini mi se da dizajn malo odudara od nexus linije. Ako se ne varam, nexusi nisu ravni gore i dole, već su blago izdignuti na sredini.
Ovo sto smo do sada videli nema taj nexus izgled.

moj n5 je potpuno ravan.

Nece, bice približno isti. Prostom matematikom (ukoliko su procurele dimenzije ekrana i uređaja tačne), vidimo da LG ima po 16mm iznad i ispod ekrana, a Huawei 16.6mm. I u širini se razlika meri u desetinama mm

Zašto bi bili isti bezeli. Taman će huawei biti veći telefon i imati više mesta za elektroniku iza ekrana, neće morati da se prave toliki bezeli, pa da bude prazno ispod.

Gornji deo nije ravan:
20131018T122945.png

Nije to nexus. Nema šanse da bude ravan gore i dole.

Los pokusaj oficijelnog rendera :)

Zašto bi bili isti bezeli. Taman će huawei biti veći telefon i imati više mesta za elektroniku iza ekrana, neće morati da se prave toliki bezeli, pa da bude prazno ispod.

Zato što LG ima 5.2" ekran, visine 115mm, telefon je visok 147mm, što znači da ima po 16mm gore i dole. Huawei ima 5.7" ekran, visine 126mm, telefon je visok 159mm, znači nešto više od 16mm gore i dole. Ukoliko su informacije koje su procurele tačne, a verovatno jesu, oba ce imati ogromne ivice

On the list of slightly more mundane aspects we have storage - the phone will come in 16 and 32GB models only. Given that the price will be "sub-flagship," those tiers are at least understandable, if not necessarily ideal. The phone will also come in three colors: black, white, and blue.

Moving to the display, we're being told it's a 5.2" full HD (1080p) panel - an interesting choice, indeed. The lower display resolution should cut back power consumption and keep the system running more smoothly and quickly generally, perhaps suggesting that Google is taking battery life at least somewhat seriously on this device. Modern 1080p LCD screens (then again, we don't know it's an LCD) also tend to look quite good when properly tuned, and given that LG is the manufacturer of the phone, it's possible they're also building some kind of trick IPS LCD display for it - but that's speculation. 5.2" and 1080p is all we know for now.

Speaking of power, the LG-made Nexus will indeed have a type C USB port, but we don't know if it's just a reworked USB2.0 configuration or an actual USB3 device. The battery is a 2700mAh pack, which may sound small today, but remember - the 5" Nexus 5 shipped with a tiny 2300mAh battery back in 2013, and even the Galaxy S6's battery isn't all that large, at 2550mAh. 2700mAh on a 5.2" device sounds solidly average, though that's likely to disappoint some Nexus fans if it doesn't come with a promise of greatly-improved power consumption characteristics.

Sve ocekivano. Baterija bas kao sto sam rekao pre 20ak dana od 2600 do 2800 :)

http://www.androidpolice.com/2015/0...splay-3gb-ram-2700mah-battery-usb-c-and-more/

Poslednja izmena:
Ovo mi djeluje savršeno. Mada bi ja iskreno volio i da su ostali na sadašnjih 5".

Da za sada deluje dobro. Samo jos da vidimo kvalitet izrade. Ova najavljena plava boja deluje zanimljivo.

As for when we can expect the phone? The end of September is probably a good bet, and that timeframe has been corroborated in the last week or so elsewhere, so we feel pretty good about that general area. But as with any Google product, delays could happen, so don't get your heart set on it - we'll only really know when the invitations to the launch finally go out.

E *** loznice ako ti i ovaj ne bude valjao. Vec vidim povratak i ponovnu vjernost Life's Good-u.[emoji12] [emoji1]

Poslednja izmena:
Kako da mu bude nije ekran 8k [emoji14] Salim se naravno :) Svidja mi se taj deo sto se odnosi na cenu :D

Cenim da sve zavisi od alu rama. Ako stvarno bude alu ,u sta licno ne verujem, verovatno oko 500$ a ako bude njihova popularna plastika sa n5 i g3 onda cenim oko 400$ . nema razloga da bude skuplji

Poslednja izmena:
Realno za Android je mnogo bitno da ima jeftin nexus telefon koji će da radi besprekorno...
E sad što se nama ne sviđa par stvari to je druga priča :)

Neka je i 500 dolara, to je do ng 400. Sto ranije izbace to bolje. Kao kupcu nam je dobro sto lg ne drzi cenu. Ali kasnije pri prodaji...

Sto 500, nema razloga da bidne skuplji nego N4/N5 kad su izisli, a koliko ono bjese oko 299-399 $ mescin. Znaci ovde kod nas 400€ u startu.

Dobro android one nije dostupan globalno to je druga priča...

Neka je i 500 dolara, to je do ng 400. Sto ranije izbace to bolje. Kao kupcu nam je dobro sto lg ne drzi cenu. Ali kasnije pri prodaji...

Pa i nije bas, iz ere telefona nexus 5 sigurno je najmanje opala vrednost upravo njemu. Mesec dva posle predstavljanja kod nas je kostao ispod 400e. Sada polovan nema ispod 200 evra.

Vrh Dno