Šta je novo?

LG Nexus 5X

samsung fanbojcicem

Ja pricam o stvarima koje sam licno doziveo. Nisam nikakav fanboy ako pricam o telefonima koje sam licno koristio, objektivno.
Pokazi mi gde sam napisao za samsung i boraniju? Razumem da volis da pricas gluposti, ali ne moras i da lazes pored toga.

^ moja greska, bukvalno jedno slovo iz nicka je drugacije i taj lik je napisao u nekoj temi ''da je sve ostalo boranija''.

A inace ne mogu da se slozim da samo samsung ''valja'', mozda nekada (2010-2013 max, do 2012. realno), sada nema te ubedljivosti i sto je najjace konkurencija je u smislu softvera odavno bolja a ni hardverski ne zaostaje kao nekada, jedino sto Note serija i dalje nema bas kompletnu konkurenciju ali uz ovakav N5 ni to nece biti tesko.

Poslednja izmena:
Pa kada kucaš jednom rukom swype-uješ i nema puštanja.

nexus-5-lg.jpg

http://www.gforgames.com/gadgets/lg-nexus-5-leak-hardware-specs-48424/

Biće zanimljivo videti kakav će biti kvalitet slika, ovaj senzor se nije proslavio u Huawei-ju. Odlično je što nema S810, a potajno sam se nadao da neće ići na 2K ekran.

Ostaje da se vidi veličina baterije.

Za fotke kažu

The leak also mentions that the new Nexus 5 features (or at least the July prototypes did) the same OIS tech that can be found in LG’s G4, laser focus, and that it takes better pics than Huawei’s Nexus. 

Meni ovo nešto ne obećava... Ovo su smešne spec u odnosu na telefone od pre pune dve godine (G2, note 3, Nexus 5, Z1...).

Taj imx278 se odavno provlaci i kao buduci senzor za huawei nexus.

Pitanje koliko ima istine u ovom spec sheet-u.

Poslednja izmena:
Huawei koliko čitam skoro sigurno S810 :(

Ne može da se izbaci kompletan Android telefon nikako...

Ne vidim potrebu za 2K ekran, na tako maloj povrsini ne znam koliko je zaista uocljiva razlika, plus sto ce vise trositi bateriju. Mada jos za nju nema informacije. Samo molim boga da ne bude previse skup, onda bi bio pravi pogodak.

2K? To je 2048x1536 ili 2048x1152?

To je 3.5K

Ma napraviše zbrku sa tim rezolucijama, najbolje da se 2560x1440 zove 1440p i rešena stvar.

Ma ubacili su tu oznaku da ne bi ljudi mešali qHD i QHD, a i marketinški lepo zvuči

Nadao sam se nekom boljem senzoru za kameru. P8ici i nije neka kamera a ima IMX278 senzor.

^ moja greska, bukvalno jedno slovo iz nicka je drugacije i taj lik je napisao u nekoj temi ''da je sve ostalo boranija''.

A inace ne mogu da se slozim da samo samsung ''valja'', mozda nekada (2010-2013 max, do 2012. realno), sada nema te ubedljivosti i sto je najjace konkurencija je u smislu softvera odavno bolja a ni hardverski ne zaostaje kao nekada, jedino sto Note serija i dalje nema bas kompletnu konkurenciju ali uz ovakav N5 ni to nece biti tesko.

Daleko od toga da je najbolji. Samo sam hteo da kazem da izbacuju telefon sa "proslogodisnjim" hardverom i da cena to mora da podrzi.
Razlike su u nijansama, a pouzdanost mi je sada najbitnija. Jesam sad licemeran jer sam n4 najvise koristio, i najvise mi je odgovarao -
volim stock android, ali softver mi je izgledao uvek nedovrseno i klimavo.

Touchwiz jeste bio spor, zabadao je mnogo, ali mi je opet delovao robustnije i nije bilo neocekivanih bagova.

Hocu da kazem da ako je cena dobra (u nivou proslih neksusa ili malo visa), prihvaticu te poludovrsene update od gugla, jer poenta neksusa je barem
ranije bila da budes zamorce za nove verzije softvera. Ali ako za iste pare mogu da kupim telefon sa istim karakteristikama od drugog proizvodjaca,
koji je na trzistu duze vremena, gde su problemi isplivali i reseni po forumima, to mi se namece kao logicniji izbor. I za to je u velikoj meri odgovoran LG,
jednostavno sam stekao utisak da su jako nepouzdani.

---------------------

Nadao sam se da novi n5 nece biti jedan od 2k trolova... Nexus je mogao da se vrati na velika vrata sa ovim telefonima, a ovako su samo replikovali
starije uredjaje, sa svim manama koje idu uz njih.

A koje su to mane posto vidim svi smo imali priliko da istestiramo nove Nexuse?

Stanjivanje telefona naustrb baterije i displej nepotrebno visoke rezolucije koji ce dodatno da opterecuje bateriju i graficki procesor.

Svaki telefon ove godine ima par ozbiljnih mana/failova.. da ne nabrajam sad, zna se vec, nije bitan proizvodjac/model - svi su osakaceni na bar 2-3 bitna polja.

I onda je malo nerealno ocekivati da Nexusi nemaju par vecih mana/ogranicenja i da budu hardverski bolji od S6/G4/N5 itd.

Svi ovde (pa i ja) ocekujemo vrh softver, dizajn/izradu, displej, solidnu autonomiju i jak hw..sve to uz sto nizu cenu ali to i nije bas realno.

Искрен да будем, последњих пар година ме искључиво занима само редован апдејт софтвера и ништа више. Зато сам на нексусима.

Prema izvoru, zadnja kamera Nexus 5 (2015) uređaja će nadmašiti zadnju kameru Huawei Nexus telefona.

Vidim ja da će na kraju da bude LG G4 PRO ako dođe sa S820 ...
Kako vreme prolazi i kako imamo više informacija oba nexus telefona su sve manje zanimljiva :)
Dimenzija, bazeli, kamera ...

*** bezele i kamere. :)
Bitno da softver i displej budu na vrhunskom nivou i ja sam srecan :)

Zeljno iscekujem predstavljanje, da konacno mogu da donesem odluku da li uzeti Nexus ili OPT. Cinilo mi se da je Nexus pravi izbor ali kako vreme prolazi OPT mi je blizi. LG Nexus je jos uvek u opticaju jer se nadam ceni do 350 evra, ovaj ruzni Huawei sa bangavom kamerom (kao i LG Nexus po svemu sudeci) ce verovatno biti vise od 500 evra a to je mnogo za telefon sa grbom, prosecnom kamerom i slabom baterijom.

Ja sam isto do skoro bio striktno da cekam Huawei Nexus, ili to ili Mate 8 (mate S kako god se zvao), ali ako udare neku slabu bateriju sto verovatno i hoće, onda cekam novi mate i bog da me vidi. G3 mi je dojadio sa slabom baterijom.

Meni poslje ovog N5 samo ista (LG) iteracija dolazi u obzir.

CNbADm7WoAEu956.jpg

CNbADueWoAE9uSW.jpg

Da pomognem vojkanu. Ovo je jedina nova slika. Bezeli kao na huaweiu ,ali sta reci za mesto gde im stoji senzor ili prednja kamera. Samo lg.. :)

Plus sto deluje da je donji bezel veci od gornjeg.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno