^ moja greska, bukvalno jedno slovo iz nicka je drugacije i taj lik je napisao u nekoj temi ''da je sve ostalo boranija''.
A inace ne mogu da se slozim da samo samsung ''valja'', mozda nekada (2010-2013 max, do 2012. realno), sada nema te ubedljivosti i sto je najjace konkurencija je u smislu softvera odavno bolja a ni hardverski ne zaostaje kao nekada, jedino sto Note serija i dalje nema bas kompletnu konkurenciju ali uz ovakav N5 ni to nece biti tesko.
Daleko od toga da je najbolji. Samo sam hteo da kazem da izbacuju telefon sa "proslogodisnjim" hardverom i da cena to mora da podrzi.
Razlike su u nijansama, a pouzdanost mi je sada najbitnija. Jesam sad licemeran jer sam n4 najvise koristio, i najvise mi je odgovarao -
volim stock android, ali softver mi je izgledao uvek nedovrseno i klimavo.
Touchwiz jeste bio spor, zabadao je mnogo, ali mi je opet delovao robustnije i nije bilo neocekivanih bagova.
Hocu da kazem da ako je cena dobra (u nivou proslih neksusa ili malo visa), prihvaticu te poludovrsene update od gugla, jer poenta neksusa je barem
ranije bila da budes zamorce za nove verzije softvera. Ali ako za iste pare mogu da kupim telefon sa istim karakteristikama od drugog proizvodjaca,
koji je na trzistu duze vremena, gde su problemi isplivali i reseni po forumima, to mi se namece kao logicniji izbor. I za to je u velikoj meri odgovoran LG,
jednostavno sam stekao utisak da su jako nepouzdani.
---------------------
Nadao sam se da novi n5 nece biti jedan od 2k trolova... Nexus je mogao da se vrati na velika vrata sa ovim telefonima, a ovako su samo replikovali
starije uredjaje, sa svim manama koje idu uz njih.