Šta je novo?

LG Nexus 5X

Približava se godinu dana i mom Nexusu, pa pošto nisam upućen najbolje u problem, znam samo da je u pitanju matična, da li je moguće promeniti matičnu i popraviti telefon?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Približava se godinu dana i mom Nexusu, pa pošto nisam upućen najbolje u problem, znam samo da je u pitanju matična, da li je moguće promeniti matičnu i popraviti telefon?

Moguce je. I to vrlo lako zapravo, ali nije isplativo. Ploca kod nas kosta 21k.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

To je u ovlašćenom servisu sa garancijom?

Da, jedino gde se moze naci. Nije nista jeftinije ni da narucis, rang 10-20$. Neisplativo.

Pa i nije baš neisplativo jer se za tih 180e (a ni dosta više) ne može naći bolji telefon nažalost

A telefon si dovio dzaba ako ti je popravka telefona od 180eur isplativa? Jos na sve to, i ta ploca koju ti promene ce da crkne jer ima isti problem.

Pa sve prema licnim preferencijama. Preporucujem mi5s ljudima umesto 5x, sad kad ima hdr+.

Bilo bi to ok da ta nova ploča ne crkne, ali niko ti ne može garantovati da neće crći za 5 dana..

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Bilo bi to ok da ta nova ploča ne crkne, ali niko ti ne može garantovati da neće crći za 5 dana..

Mislio sam da je u garanciji godinu dana.
Kakav smor, uzeću nokia 1110 posle nexusa koji je za mene idealan telefon...

Moguće da daju, ali opet će da ti crkne posle tih godinu dana verovatno, a daćeš ne tako male pare na tu ploču..

Imam nexusa 10 meseci, koliko bi još trebalo da radi? [emoji2]

Može da ti traje još par dana, a može da ti traje i mnogo mnogo više. Ne možeš da znaš, koristi i uživaj, pa kad crkne, crkne. Nećeš više LG uzimati i gotovo.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Pa sve prema licnim preferencijama. Preporucujem mi5s ljudima umesto 5x, sad kad ima hdr+.

Ja prešao i mogu vam reći da sam prezadovoljan telefonom, čak mi je i bolji od Nexusa po svemu osim kamere. Baterija mi od 07 ujutro do 12uveče traje sa nekih 4h SOT-a i ostane mi još 10-15%, dok mi je to na Nexusu bilo nepojmljivo.
Performsnse su takođe dosta bolje. Jedino ta kamera i što je metalan pa se svako malo jače zagrevsnje telefona oseti.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ja prešao i mogu vam reći da sam prezadovoljan telefonom, čak mi je i bolji od Nexusa po svemu osim kamere. Baterija mi od 07 ujutro do 12uveče traje sa nekih 4h SOT-a i ostane mi još 10-15%, dok mi je to na Nexusu bilo nepojmljivo.
Performsnse su takođe dosta bolje. Jedino ta kamera i što je metalan pa se svako malo jače zagrevsnje telefona oseti.

Meni je zapravo jedino bitna kamera, fluidnost i čist Android. A to je zapravo opis nexusa u 3 kratke teze [emoji2]

Dve godine je garancija na zamenjenu plocu u ovlascenom servisu. Bar su meni tako rekli kad sam im pisao.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ubacio sam devojci los, bas je sa 5x presla. Sad ova nova kamera i ima pravi hdr+, jedina prednost koja ostaje 5x jeste redovan updatr, ali los to pokriva, tako da...

[emoji22]
Još 2 meseca je u nazovi garanciji, a posle stvarno ne znam šta ću. Jedino 6p dolazi u obzir

I meni je jos tako negde, 2-3 meseca u garanciji, i onda verovatno planiram da uzmem nesto drugo, a da 5X prodam koliko/ako budem mogao. Trenutno su mi Moto Z i LG V20 neki prvi izbor, a da li ce se nesto promeniti za par meseci videcemo...
Uglavnom, posle pracenja ovog foruma, definitivno je da je bez garancije rizik imati N5X posto ce u nekom trenutku riknuti. :)

I meni je jos tako negde, 2-3 meseca u garanciji, i onda verovatno planiram da uzmem nesto drugo, a da 5X prodam koliko/ako budem mogao. Trenutno su mi Moto Z i LG V20 neki prvi izbor, a da li ce se nesto promeniti za par meseci videcemo...
Uglavnom, posle pracenja ovog foruma, definitivno je da je bez garancije rizik imati N5X posto ce u nekom trenutku riknuti. :)
Nemoj biti siguran da i v20 nece riknuti. LG je to.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Definitivno Android 8 Oreo - za 3 dana [emoji106]

nexus2cee_Pasted-image-at-2017_08_18-09_04-AM-1.png

[Update: Name likely Oreo] Google has an Android O event on August 21st to coincide with the eclipse

http://www.androidpolice.com/2017/08/18/google-android-o-event-august-21st-coincide-eclipse/

https://www.android.com/eclipse/

Poslednja izmena:
Video sam na kp da neki momak iz leskovca navodno uspesno popravlja Lg tel koji su u bootloop-u. Tako bar pise u oglsu.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Pre nekih mesec dana sam kukao ovde kako nije hteo telefon da mi se nakaci na wifi. Poslat u servis posto je bio u garanciji. Ja se taman ponadao kako ce da zamene plocu kad eto njih zovu posle mesec dana, kao sredili smo vam telefon. Ja otisao da preuzmem i baja mi mrtav hladan kaze vracen je na android 6 posto na njemu radi wifi, na sedmici ti ne radi tako da nemoj da updateujes nego teraj ovako sta ti fali o_O. Nisam imao snage da se raspravljam a ni zivaca da cekam jos mesec dana tako da sam dosao kuci i krenuo u akciju spasavanja wifija. Sredim ja to posle nekog vremena i onako sav srecan sto sam uspeo i provalim da na nexusu od 32GB imam internal storage od 10GB. procackam to malo i vidim da je data particija 10GB a ostalo sistem cache itd. Probao sam sve zivo sto sam nasao po netu (flesovanje factory imagea, brisanje userdata iz fastboota, wipe data i iz stock recoverija i iz twrp, factory reset, resize i repair iz twrp i nije pomoglo). Pa bih molio ako neko moze samo da pogleda i da mi napise kolika je kod vas data particija da probam da resizeujem posto nisam siguran da li su ovi u servisu *****ali ili je nesto drugo u pitanju.
Screenshot_20170819-144403.png
data1.PNG
Screenshot_20170819-151917[1].png

Aj da vidim ko će ovo da pusti OTA [emoji6]

Pa ne moraš OTA, bolje ručno i onda nije cimanje :)
Pošto je već komentar napisan u 6P temi, evo i ovde sa malim izmenama baš za Nexus 5X telefon!

1 - Skineš tu Android 8 Oreo kada izađe (21. avgust 2017. god. - https://www.android.com/eclipse) - https://developers.google.com/android/images
2 - Raspakuješ zip i zip koji dobiješ raspakivanjem u folder C:\bullhead\images\ (napravi ta dva foldera ako ih nemaš)

Dakle kada se sve raspakuje u tom images folderu (koji se nalazi u bullhead folderu na C particiji) treba da budu ovi fajlovi:

android-info.txt
boot.img
bootloader-bullhead-bullhead-xxxxxx.img
radio-bullhead-xxxxxx-x.x.xx.x.xx.img
recovery.img
system.img
vendor.img

3 - Isključiš telefon i uđeš kombinacijom dugmića (Volume DOWN + POWER u isto vreme) u fastboot mode
4 - Skinuti i raspakovati SDK tools - https://dl.google.com/android/repository/platform-tools-latest-windows.zip
5 - U tom dobijenom platform-tools folderu držiš SHIFT na tastauri i desnim klikom mišem se otvori Command Prompt
6 - Povezati telefon i računar kablom i redom u CMD komande (posle svakog reda ENTER i sačeka se):

fastboot flash bootloader C:\bullhead\images\bootloader-bullhead-xxxxxx.img
fastboot reboot-bootloader
fastboot flash radio C:\bullhead\images\radio-bullhead-xxxxxx-x.x.xx.x.xx.img
fastboot reboot-bootloader
fastboot flash boot C:\bullhead\images\boot.img
fastboot flash recovery C:\bullhead\images\recovery.img
fastboot flash system C:\bullhead\images\system.img
fastboot flash vendor C:\bullhead\images\vendor.img

Samo kad skineš i raspakuješ android 8 zip promeniš te xx u brojeve koji će biti C:\bullhead\images\ folderu za bootloader i radio (menjaju se svakim izdanjem).

Kad se sve to završi preporučljivo je, ali nije obavezno otići u rikaveri (ugašen telefon i kombinacija VOLUME DOWN + POWER pa 2 puta volume down za recovery i power za potvrdu) i Wipe data/factory reset

Zbog bootloop problema sa 5X telefonom bootloader treba da bude otključan (pod developer options OEM unlocking opcija čekirana):

Screenshot_20170818-222959.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno