Šta je novo?

LG Nexus 5X

Razlog sto ja ne uzimam 6p ,je taj sto mi se ne daje 200 e plus ovaj ,drugo nista :D

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

To sa bootloopom bi trebalo da moze da se resi. Mozda likovi ne znaju ili ne smeju da se poigraju sa time...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Nije mi jasno kako telefon odjednom moze da hardverski crkne kad se samo apdejtuje android... Nema sanse, cini mi se da se javljao neko na temi skoro da je imao takav problem i resio je. Sigurno se resava lako.
A ko prodaje takav telefon, i jos navede bas taj problem, njemu sigurno nije crkao kada se apdejtovao, nego nekako drugacije, pa se pravi lud, da bi ga neko kupio i pokusao da sredi... Cim se on razume u problem, mogao bi i da ga resi :)

najgore u celoj prici da on za crknuti mob trazi 280 e.. to je isto kao kada vidim na oglasima galaxy s7 naprslo staklo na ekranu samo 380e. :trust:

Poslednja izmena:
Pa može on da traži i 3000e, njegova stvar, ali ga neće niko kupiti... [emoji4]

Probao i ja foru sa XDA, ispraznio bateriju skroz, stavio na punjač, samo puni, ne pali se,
eat my shorts bootloop :D .

Baterija.
Screenshot_20170125-150546.pngScreenshot_20170125-150539.pngScreenshot_20170125-150553.pngScreenshot_20170125-150603.pngScreenshot_20170125-150613.png

O kojoj je fori reč ?

Ma samo ću reći lol :)
Kakav je ovo test metod ,to izmislio neki ludak u call centru :)

Mojne da nam rušiš sneška, verujemo da ovaj metod radi
i da konkurencija namerno plasira izmišljotine jer niko neće da menja plastikanera zbog vrh kamere :D .

Probao taj test pre nekih mesec dana ali mislim da je izmišljotina.

Sent from my Bullhead using Tapatalk

Цркнути 6п 280 евра!?
Шта је ово са нама?

Poludeli ljudi. To je kao oni S7e na oglasima sto su super samo je puklo staklo.

Sent from my SM-N930F using Tapatalk

Dosta prijavljenih 6p ima na G+ što se tiče crkavanja. Procentualno isto 6p ili 5x.

Sent from my Bullhead using Tapatalk
Nije isto i nije tačno.

Bootloop se mnogo češće javlja kod 5X nego kod 6P. Reddit ima podforume za oba telefona, treba samo baciti letimičan pogled na prvih nekoliko strana.
Za one koji ne žele da gube vreme, dovoljno je reći da 5X podforum na samom vrhu ima zalepljenu temu pod imenom "bootloop megathread"...

Najizraženiji problem kod 6P je brza degradacija baterije koja rezultuje gašenjem telefona na 15, 20 ili više %, dok je kod 5X to bootloop kao posledica loših lemova na ploči (slično kao kod G4 ili V10, dakle tipičan LG fušeraj).
U prvom slučaju je dovoljno zameniti bateriju, dok u drugom pomaže samo zamena čitave ploče. Dakle, ~20$ protiv ~180$ i više. Što je najgore, čak ni zamena ploče nije definitivno rešenje, jer je problem u samom proizvodnom procesu.

Takođe, kod većine Android telefona uključujući i 6P, bootloop se uglavnom javlja prilikom OTA nadogradnje na noviju verziju sistema, dok se kod 5X može desiti u bilo kom trenutku, bez pravila.
Sudeći po stranim forumima, mnogima je 5X upao u bootloop za vreme korišćenja neke random aplikacije ili dok je samo stajao na stolu, a neki su prosto zatekli neupotrebljiv telefon ujutro, posle buđenja.

Klasični lg :) Zato je i zanimljivo :)

( makar nije rašireno kao kod g4 ,ako je oko 10,15% mrtvih 5x to može da prođe)

Poslednja izmena:
Meni je moj 5X zakucao u kameri,drzao je zamrznutu par sekundi i upao u beskonacni bootloop. Jedino resenje je bilo da menjam maticnu pa sam ga se otarasio,kupio kolega s foruma za delove. Bio sam siguran da cu posle 5X uzeti 6P,i dalje mislim da je najkompletniji telefon trenutno,ali za*ebi,bitnija je garancija od sitnica,dovoljno sam se opekao.

Sent from my 6S using Tapatalk

Ima ovde zanimljive statistike: link. Izgleda da je blizu 80% telefona imalo bootloop nakon 9 ili više meseci korišćenja.

Evo i ja da se upusem u bootloop knjigu. Bio sam na chroma romu. Pojavi se otaupdate pokrene se, posle instalacije od 1.2gb. Pise na ekranu no connection. posle dosta zezanja uspem da instaliram pure nexus rom.

^ to veze nema sa ovim o čemu se priča ovde.

@pilgrimbg, nisi baš tačno predstavio taj podatak, procenat se odnosi na telefone koji su imali bootloop, ne na ukupan broj telefona, dakle blizu 80% telefona koji su imali bootloop, bili su stari 9+ meseci.

Opet kažem, ne zaluđujte se glupostima, uživajte u telefonu.

@nightshadow, mislio sam da se to podrazumeva - mislim da ne postoji model telefona (u čitavoj telefonskoj istoriji) koji u 80% slučajeva crkava posle 9 meseci.

Odakle ti taj info ? Kao da svi ljudi sa 5x bleje na xda..
Ako rikavaju ti stari 8,9 meseci onda su možda prve serije bile falicne itd

Poslednja izmena:
Ma opušteno samo da se ne krene priča kao da je g4.. problem postoji ali nije tih širina :)

Meni baterija bolje drzi na pure nexus romu( stock njegov kernel) nego sto je bilo na stock romu :) .Naravno tek je par dana proslo,ali za sad bolje drzi .Aplikacije manje vise iste,a i koriscenje isto ..

http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=722679&st=720

Evo ovde teme sa ruskog foruma. Imate gore glasanje o vrsti kvara i nigde nema ponuđeno ploča ? Druga stvar tema ima samo 37 strana i uglavnom se smara nešto o punjenju ,tema o mrtvim pločama o g4 ima preko 200str i sve su o ploči ..

Sta si se u'vatio za G4? :D
Izgleda da i ovde postoji realan problem ali u manjoj meri nego na G4. Raspali LG, uvek neka muka sa njima ***.

Sent from my SM-N930F using Tapatalk

Pa zato što se polako gura priča da je ovo novi g4 :)
Ali slažem se lg je to , tu nema nikakvih iznenađenja šta god da se desi :)

A što ne prodaš 5X i uzmeš npr Samsung J5 ? [emoji3]

Budeš bezbedan i imaš vrhunsku bateriju [emoji4]

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Vrh Dno