Šta je novo?

LG Nexus 5X

Isto se odjavio. Update momentalno stigao i nista nije brisano.

Takođe se odjavio pre pola sata i još nije stigao...možda ima veze za koji je region telefon? Moj je za GB/Engleska.

Flešovao sam NRD90S fabrički imidž, ušao u TWRP recovery i nije mi tražio pass za dekripciju. Takođe, sada prilikom pokretanja ne traži pass za dekripciju memorije, već je prvi nivo zaštite tek PIN. Da li je tako i kod ostalih? Da li je to zbog novog file-based encryption?

Meni nije file based encryption i trazi sifru, verovatno je do toga.

Evo sada sam probao i trazi pattern, verzija twrp-a je 3.0.22

Jel to na ovom s build-u nema da se vidi koja je enkripcija, secam se da je na prethodnom build-u bilo da se prebaci na file based encryption, sada nema.

Sent from my Nexus 5X

Poslednja izmena:
Meni nije file based encryption i trazi sifru, verovatno je do toga.

Evo sada sam probao i trazi pattern, verzija twrp-a je 3.0.22

Jel to na ovom s build-u nema da se vidi koja je enkripcija, secam se da je na prethodnom build-u bilo da se prebaci na file based encryption, sada nema.

Sent from my Nexus 5X

Ja to nisam dirao. Bila je uključena klasična Credential enkripcija, flešovao sam fabrički imidž bez brisanja podataka i ušao u TWRP. Čudno mi je odmah bilo što tu ne traži šifru. Ne traži ga ni prilikom boot-a, već samo PIN. Bio sam na TWRP 3.0.2.1, flešovao sam upravo 3.0.2.2, ali ista je situacija - ne traži širfu.

Nema više opcije za biranje načina enkrpicije, ne nalazim je ni ja na ovom buildu (NRD90S).

Ne znam u cemu moze biti problem, meni trazi pattern i prilikom boot-a i prilikom paljenja twrpa.

Sent from my Nexus 5X

Ne znam u cemu moze biti problem, meni trazi pattern i prilikom boot-a i prilikom paljenja twrpa.

Sent from my Nexus 5X

U TWRP-u stoji: "Successfully decrypted with default password."

Edit: Isključio sam zaštitu (PIN), pa sam je postavio ponovo i sada radi kao i pre - šifra pre boot-a OS-a i šifra prilikom ulaska u TWRP. Vrlo čudan problem, a možda i exploit...

Poslednja izmena:
Meni stoji ovako

9bb7d8b9615d2f4f1dd4677ad9c5ca3e.jpg

Sent from my Nexus 5X

Vrlo je moguće da je Parallel Windows uticao na enkripciju (što je izuzetno čudno). Obrisao sam ga sa telefona.

Screenshot_20160913-144420.png

Ja sam se odjavio sa bete, al mi nije stigao septembarski update? :D

Ne znam zašto, moguće da je do tržišta mada to kod neksusa ne bi trebalo da bude slučaj ...

Screenshot_20160913-162159.png

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

I moja lepša polovina koristi isti telefon, Nexus 5x.
I nakon update-a na Nougat postoji problem.
Od pre par meseci joj se čuje nasumice kratak zvuk nevezano od aktivnosti koje ima na telefonu. Ne znam kako da opišem zvuk, nalik nekoj notifikaciji za poruku i slično ali melodija nije ni jedna pd dodeljenih! Ima sve od poznatog djubreta: fb, messenger, instagram i ostalo.
Any hint?

Meni se na 6P povremeno javlja tako neki čudan zvuk. Kao obaveštenje neko, ali zvuči kao da je "negativno", da nešto ne može da se uradi.
I to mi se dešava kad god stavim telefon na novčanik, pa pretpostavljam da to ima veze sa NFC na telefonu i PayPass kreditnom karticom u novčaniku.
Možda je i kod nje taj slučaj...

Je l' ovaj zvuk?

https://youtu.be/wrKujB1JACk

Sent from my Sexus 6P using Fapatalk

Poslednja izmena:
Citiram lepšu polovinu:"kaži tom tvom da ga vodim na piće i palačinke!".
Šta da ti kažem, hvala. To je to. Karticu drži u futroli telefona i redovno je smara taj zvuk. Tctctc, nije ni znala da joj je nfc uključen.
Hvalaaaaa

NFC je po defaultu uključen

Citiram lepšu polovinu:"kaži tom tvom da ga vodim na piće i palačinke!".
Šta da ti kažem, hvala. To je to. Karticu drži u futroli telefona i redovno je smara taj zvuk. Tctctc, nije ni znala da joj je nfc uključen.
Hvalaaaaa

Nema na čemu, bitno da je rešeno. [emoji4]

Sent from my Sexus 6P using Fapatalk

Sta se dobija semptembarskim apdejtom ? Jel se dobija novi launcher ili samo neke sigurnosne gluposti ?

Znam da je bilo xy puta ali jer moze neko opet da postavi link za proveren kabal/adapter? Hvala

To sam i ja našao. Ok hvala taj adapter je provereno siguran...

Nesto mi pojede bateriju od jutros a ne znam sta

[/ATTACH]
efc0e1538d6050f95eb7e3fc943d4309.jpg
Screenshot_20160914-112612.png

Prilozi

• Screenshot_20160914-112647.png
    Screenshot_20160914-112647.png
    46.9 KB · Pregleda: 141
Poslednja izmena:
Vrh Dno