Šta je novo?

LG Nexus 5X

Ok - u pravu ste
Shvatam da ste frustrirani što Samsung ne pravi Nexus

Zasto kad neko napljuje lg, odmah smatrate da je samsung fanboj, to mi nikad nije bilo jasno.[emoji1]

Ja sam prvi pomenuo G2, ali čisto informativno jer trenutno imam taj telefon a uzeo bih 5x, a ovo je tema o njemu koliko znam. Zanimalo me iskustvo nekoga ko ima 5x samo da bih znao da li da ga uzimam u obzir ili ne. Bez fanbojizma i slično cheers

Iskreno, mislim da bi moderatori trebalo postove koji fon da kupim da prebacuju u temu predvidjeno za to, da ne bi buthurt lg fanovi spamovali nexus, sony i samsung teme.

A zašto u temi o određenom telefonu ne bismo iznosili utiske o istom? Ne mora svaka tema o androidima da bude samo o flešovanju, modovanju, rutovanju....

Bravo - 5 bambija
Čovek je pitao a vi osuli paljbu - pa za čega služi ovaj forum? Sem za pljuvanje
Stručnjaci kao vi ne čitaju temu KOJI FON DA KUPIM - nego ste u ovim premijum temama aktivni

Poslednja izmena:
Nema nikakve veze ko pravi nexusa. Da sutra pocne ikarbus da ga pravi, pre bih ga kupio nego flagship od lg ili samsunga. Jednostavno ne trpim bloatware i modifikacije androida koje prave proizvodjači i uopšte ne gledam njihove proizvode.
Onaj kome ne smeta touchwiz, sense ili lg-mod-kako-se-vec-zove neka kupi sta mu se sviđa.
Ako neko pita za 5x zato što ga je lg napravio, došao je na pogrešno mesto.

Ja se nekada zapitam zasto pored gugl plus tema za romove i xda uopste dolazim na bench. Nista novo i korisno ne mogu da saznam. Ima svega 4 ili 5 clanova cije postove citam i vrednujem. Kada se nekada setim kada svaka susa nije imala android, bench je bio super mesto.

Ja nisam video više lupanja od vaših? Video si kako radi G2? Nemoj pričati - gde na YouTube?
A za to mirisanje isto lupetas - telefon je koštao 600 e kada sam ga uzeo
Iznenadio u smislu da kada sam ga prvi put koristio, hteo sam da ga ulupam kolika je kršina.
Usput, ko ti drma kavez?
A ako si dao 600 za G2, neko te zeznuo.

@telep
Upravo. A meni se prebacuje kada se žalim po forumu. Kakvi indijanci se prave pametni levo i desno, ni ne čudi.

@yooyo
+1
Mada, još nikako da se odlučim da li da ga kupim, a imam gde.

Poslednja izmena:
Ja sam prvi pomenuo G2, ali čisto informativno jer trenutno imam taj telefon a uzeo bih 5x, a ovo je tema o njemu koliko znam. Zanimalo me iskustvo nekoga ko ima 5x samo da bih znao da li da ga uzimam u obzir ili ne. Bez fanbojizma i slično cheers

5X je izbačen pre 4 meseca, a njegove vlasnike na ovom forumu možeš da izbrojiš na prste jedne ruke. To dovoljno govori o tome koliko je on dobra kupovina.

Ne znam da li znas ali od loseg lolipopa je bilo jos 5 apdejta, ah da imas samsung ne znas ... Plus drecave boje ako se secam sta sam procitao.

Znaci li to da ono sto je tebi lepo i sto se tebi svidja isto tako treba i nekom drugom da se svidja? Ili svi treba da se vodimo izborom telefona koji ti kazes da su dobri, jer si jednostavno ostale probao kod drugara i zakljucio da su losi ? Forum sluzi za razmenu misljenja i iskustava, trazenje pomoci i nudjenje iste, a ne nametanje licnog misljenja. Bolesno je sta pisete po temama i kako blatite ono sto nikad probali niste. Svako treba da koristi sta mu se svidja, bio to nexus, lg, samsung, sony, meizu, xiaomi, huawei itd. I to treba da postujete, a ne da prozivate zbog razlicitog misljenja.

Pa šta sam loše napisao većina samsung telefona je na 5.0.2 a posle toga je bilo cirka 5 update-ova.

Poslednja izmena:
Ne znam da li znas ali od loseg lolipopa je bilo jos 5 apdejta, ah da imas samsung ne znas ... Plus drecave boje ako se secam sta sam procitao.

Znaci li to da ono sto je tebi lepo i sto se tebi svidja isto tako treba i nekom drugom da se svidja? Ili svi treba da se vodimo izborom telefona koji ti kazes da su dobri, jer si jednostavno ostale probao kod drugara i zakljucio da su losi ? Forum sluzi za razmenu misljenja i iskustava, trazenje pomoci i nudjenje iste, a ne nametanje licnog misljenja. Bolesno je sta pisete po temama i kako blatite ono sto nikad probali niste. Svako treba da koristi sta mu se svidja, bio to nexus, lg, samsung, sony, meizu, xiaomi, huawei itd. I to treba da postujete, a ne da prozivate zbog razlicitog misljenja.
Jel ovo bilo meni?
Ja imam Nexus. LGjev.

5X je izbačen pre 4 meseca, a njegove vlasnike na ovom forumu možeš da izbrojiš na prste jedne ruke. To dovoljno govori o tome koliko je on dobra kupovina.

Pa 6P je najbolji android na trzistu a samo 2-3-4 clana foruma imaju taj telefon. Ocajna dostupnost i visoke cene za uredjaje sa sumnjivim garancijama su razlog za to.
5X je vec pristupacniji ali je opet skuplji nego sto se ocekivalo a vecina ljudi vec ima dobre androide ili Nexuse 5 kojima u sustini nista ne fali + ogroman broj ljudi sa foruma preskace skoro sve Snapdragon 2015. modele jer cekaju S820 ''bloat'' androide i nove Nexuse. A postoji mogucnost da ce 5X i 6P postati masovno prisutni ovde kada popadaju cene, kao i sa vecinom ostalih telefona u poslednje 2-3 godine.

A to sto mnogo ljudi sa Balkana ima G2.. taj telefon je sasvim solidan i dalje, posebno u odnosu na cenu i skoro svako moze da priusti isti (sto je dobro naravno samo vec tu se formira hajp/flejm jer se za male pare dobije dosta) ali nije u tome problem vec u novokomponovanim LG zilotima/botovima koji probise mozak sa G2/3 obicno u Nexus/Samsung/HTC temama, slican ''sindrom'' i ponasanje kao kod ponosnih vlasnika polovnih (''nacipovanih'') fiat automobila koji smaraju ljude po auto forumima :) I to ajde kada se hajpuje na osnovu tacnih podataka, sjajnih karakteristika, cinjenica nego isti vrlo lako izgube kompas.

Poslednja izmena:
I dalje preskupo za 32gb verziju. U usa 128gb frost white izadje 580 evra.

A jesi li računao porez na to? Ili živiš na Aljasci? Plus, ako kupiš u radnji, plaćaš i neki city/county tax, ili kako se već zove.

Ja sam dobio ponudu 590e za 64 GB. I dalje razmišljam.
Smara me ovih 16 GB na n5, ali i dalje radi isto ili bolje nego bilo koji telefon koji sam uzeo u ruke iz 2015 (ne računam sirovu snagu).
A skoro sam mu stavio novu bateriju.

Poslednja izmena:
To dovoljno govori koliko narod (ne)ima novca! [emoji14] [emoji2]

Hsv ne diraj mi fiata.[emoji90] [emoji13] [emoji2]

Poslednja izmena:
Pa 6P je najbolji android na trzistu a samo 2-3-4 clana foruma imaju taj telefon. Ocajna dostupnost i visoke cene za uredjaje sa sumnjivim garancijama su razlog za to.
5X je vec pristupacniji ali je opet skuplji nego sto se ocekivalo a vecina ljudi vec ima dobre androide ili Nexuse 5 kojima u sustini nista ne fali + ogroman broj ljudi sa foruma preskace skoro sve Snapdragon 2015. modele jer cekaju S820 ''bloat'' androide i nove Nexuse. A postoji mogucnost da ce 5X i 6P postati masovno prisutni ovde kada popadaju cene, kao i sa vecinom ostalih telefona u poslednje 2-3 godine.

6P je dobar telefon, ali je prevelik, preskup, nema ga kod operatera, a i na oglasima je slabo zastupljen. To su glavne mane i zato ga gotovo niko nema.
To dovoljno govori koliko narod (ne)ima novca! [emoji14] [emoji2]
Nema to veze sa novcem, može da se kupi na rate kod operatera, a na oglasima košta manje nego ovogodišnji flagšipi. Stvar je u tome da ne vredi ni toliko, pogotovo ne u odnosu na dve godine starog N5 ili G2, od kojih je naravno bolji, ali ne 200€ bolji koliko bi iznosila doplata

Bice dosta vise 5X i 6P na forumu za jedno 6 meseci kada budu jeftiniji. To vazi i za Note 5, S6/e/+ i ostale (trenutno) skupe telefone.. jer vecina ljudi vec ima dobre androide i doplata od 250 ili cak 350e se jednostavno ne isplati.

Poslednja izmena:
Sestica je posebna prica i bas mali broj ljudi se interesovao za taj telefon koji je odmah proglasen za fail mada u sustini nije los.
5X i 6P su dosta kompletniji modeli a i lepo podeljeni kao Nexus flagship fon i fablet pa je veca mogucnost izbora a uz to 6P je prosao super u vecini testova. E jedino sto je dostupnost 6P samo malo bolja od stare sestice a cena je visa, garancije sumnjive. Sve to moze da se promeni sredinom godine a dobar telefon ne moze tako lako da ''zastari'', posebno ne kada ima krsten softver :) Slican primer je bio sa M8, Z2 i 3, u pocetku ih je retko ko kupovao a kada su cene pale na 300-350e i kada su se vec uveliko dokazali kroz odlican softver/podrsku i pouzdanost hardvera sve ih je vise.

Mislim da ce tako biti i sa novim Nexusima jer posebno 6P spaja i super hardver uz najbolji android softver e jedino mi nije jasno zasto operateri ne nabavljaju taj model, da su nabavili vec uveliko bi ih bilo po oglasima po nizim cenama a sa krstenim garancijama..

Poslednja izmena:
Ja kada sam pričao da je cena glavni problem i da ne vredi te pare svi živi su skočili da brane 6P :D
A vidimo da niko živi od tih istih nije kupio telefon i da svi čekaju da bude jeftiniji (~ 450 - 500 €) ili da izađe nešto bolje sa S820 (LG G5 & Samsung S7 & HTC M10 bi trebalo da budu tu za manje od mesec dana)...

Doduše imamo jednog vlasnika, ali on se bavi dizajnom i ikonicama - to je već druga priča :)

Poslednja izmena:
A kom to novijem telefonu cena nije problem za bolju prodaju u Srb? Osim G4 koji je najpristupcniji android flagship. Ne racunam jabuke 6s jer bi se ti ajfoni skoro isto prodavali i da kostaju 1500e.

N5/S6e+ i ostali - preskupi. LG V10 raritet i preskup a sigurno nije bolji od 6P, isto vazi i za Z5p i obican Z5.. pa cak su i kineski androidi veoma skupi a cesto bez ''domacih'' garancija.
Sve dok im cene ne budu popadale od neke vece prodaje u Srbiji nema nista, vazi za sve te telefone.

Poslednja izmena:
Samo što svi ti telefoni imaju cene na globalnom nivou slične, dok 6P u Americi 400-450$ (+ gomila neki poklona), a u Evropi 650€ ...
Tako da nije skup svuda nego kod nas ;)

Gde ima za 400$ u americi?

@hsv pogledaj oglase, G4 košta kao S6, možda 20ak evra ispod

Poslednja izmena:
Bilo na pre mesec dana na više mesta kada su one njihove rasprodaje ...
Redovna cena je 450 $.

Vrh Dno