Šta je novo?

LG Nexus 5X

I opet, ne računate porez na tu cenu, što dođe na 500+$. Po sadašnjem kursu to mu dođe skoro 500€. Tako da, razlika postoji, ali taman se slaže sa onim da Huawei želi da se što više priča o njima u USA. I ostali telefoni su jeftiniji nego u Evropi. Isto je radio i LG sa 4 i 5 (samo Huawei to ne mora da radi u celom svetu).
Ne branim nikoga, samo mi je muka više od te priče.

Sad će ti izvadi link za time machine da se vratiš u prošlu godinu i kupiš ga nigde za 400$

I opet, ne računate porez na tu cenu, što dođe na 500+$. Po sadašnjem kursu to mu dođe skoro 500€. Tako da, razlika postoji, ali taman se slaže sa onim da Huawei želi da se što više priča o njima u USA. I ostali telefoni su jeftiniji nego u Evropi. Isto je radio i LG sa 4 i 5 (samo Huawei to ne mora da radi u celom svetu).
Ne branim nikoga, samo mi je muka više od te priče.

Porez kako gde, ali je bilo sada za praznike kod njih $50 skinuta cena za Nexus 6P (USA, Japan) + daju neke poklone u vidu popusta za sat ili Google Play gift kartica ...

Sad će ti izvadi link za time machine da se vratiš u prošlu godinu i kupiš ga nigde za 400$

Neću da vadim ništa - ne brini se :D
Ne zanima me 6P po ovoj ceni...
Nego kad kupuješ ti ovaj nexus 6p, što ne uzmeš sada kada imaš kod švercera (i to jednog jedinog) za 560€ ?

Poslednja izmena:
Pa da si mi dao link za 400$ pa i da organizujem nešto. 560€ za telefon nemam.

Poslednja izmena:
Ja nikad nisam rekao da kupujem 6p, umišljaš nešto... Mogu da gledam telefone do 300inak evra a tu mi je slaba ponuda trenutno

Realno ni jedan flegsip ne vredi vise od 400 evra u vrh glave, sad sto smo mi paljevine to je vec druga stvar :)

Ali takva je situacija sa bukvalno svakom robom na ovom svetu.
Arcam receiver sigurno ne vredi 5k € ili Rolls Royce Wraith 320k €.

sad kad vam htc zavali nexus ima da popadate na d..e od muke i cene. deru sto je htc pa jos sto je nexus. Cena 6p ce vam biti normalna a 5x smesna.

Kako mozemo da tvrdimo koliko nesto vredi? Vredi onoliko koliko je trziste spremno da plati. A spremno je da plati za taj RR, to sto mi nemamo te pare, njih bas zabole.

Verujem da se nexusi prodaju u ostatku sveta ali kod nas slabije. Sto I ne cudi, s obzirom na dostupnost...

Ja imam 5X 32Gb crni, platio 430e pre mesec dana i ne kajem se ni malo niti smatram da je bilo bolje kupovine za moje zahteve jer je to "bolje" relativno, a druge opcije koje sam gledao kad sam pazario su Xperia Z5 Compact i Huawei P8. 5.2" mi je apsolutni maksimum za udobno korišćenje tako da nisam ni gledao LG G3/G4 a šljamsung me ne zanima.

Prednosti; vrhunska kamerica, sve radi glatko i bez štucanja, čist android, odličan ekran. Adaptive brightness odlično radi pa ne moram nikad da drndam slajder za osvetljenje. Baterija meni drži uglavnom oko 4 sata SOT (stock rom, bez roota, može to i više sa rootovanjem i drugim romovima). Brzo punjenje puni brzo :) Čitač otisaka je ultra brz i na idealnom mestu za trenutno otključavanje, pri vađenju moba iz džepa on je već otključan kad pogledam ekran.

Mane: Zadnji poklopac ima jeftin osećaj i lako se prlja i grebe, posle mesec dana je mastan kao čevap i ružno izgleda, nisam ga još čistio, stigao mi skin od dbrand.com ali nisam još zalepio. Verzija od 16gb ima "samo" 10.6Gb slobodno zato sam i uzeo 32Gb gde je slobodno 25Gb, trenutno posle mesec dana korišćenja sam napunio 9.62Gb (5Gb samo apps bez ijedne igrice, 1.2gb fotke i video, 1Gb deezer offline itd...) što bi sa 16Gb značilo panika. Ako voliš da staviš mob na sto i čitaš sa njega moraćeš da ga podigneš u ruke da otključaš otiskom, ali uvek možeš i da otključaš na ekranu. Izlaz za slušalice nije nešto naročito glasan. Kad radi brzo punjenje ume ponekad da sporo reaguje na tipkanje po ekranu. Ove mane realno nemaju nikakav hendikep za normalno korišćenje moba, jedino ovo za prostor, 16Gb je po meni neupotrebljivo osim ako baš voliš sve odmah da šalješ na oblake. Ako igraš veće igrice na mobu to je katastrofalno malo prostora, ja ne igram pa me to ne pogađa previše.

Sve u svemu, ja sam ultra zadovoljan mobom :)

Teši se jer si ga platio preskupo :)
Faking nexus, kinez od 200e može da mu parira.

Gugla boli dupe za nexuse [emoji24] Prodali jedan ili milion jedan oni jedini imaju sigurnu zaradu

Nekima to ne možeš objasniti mesecima. Još se nadaju da će opet biti jeftinih nexusa pa kukaju što će sledeći biti skup kao zbog HTC bla bla bla...

Sada da li ih boli dupe nisam bas siguran.. Da ih boli ne bi sigurno imali ozbiljne timove koji rade po 6,7meseci na njemu

Licno ga vidim kao putokaz kuda hw i sw androida treba da ide a isto tako kao garancija(plan b) da ce android ziveti ako se sutra pojavi neki konkurentni OS koji ce da dominira trzistom.

Nije sve u parama,naravno neki ljudi ne vole da pale mozak i da gledaju siru sliku.

Poslednja izmena:
Naravno da ih boli, nije ih bugdroid probio tu gdje jesu, vec pretrazivac i oni njihovi servisi bez kojih ne bih mogao funkcionisati.

Citam negdje, Google platio crApple-u milijardu $ da valjda ubace svoj pretrazivac u iOS.

U 2015. Google inkasirao ciste zarade 66 milijardi $, budzet Srbije za par (50) godina :D

Poslednja izmena:
Gugla boli dupe za nexuse [emoji24] Prodali jedan ili milion jedan oni jedini imaju sigurnu zaradu

Baš tako, samo što to neki ne mogu da shvate :)

Od servisa i reklama oni žive, kakav crni nexus program...
http://www.androidauthority.com/how-does-google-make-money-from-android-669008/

Zvanična android statistika - http://developer.android.com/about/dashboards/index.html
Marshmallow na 0.7%, a tu spadaju svi nexus telefoni + dosta drugih koji su izbacili update za v6.0...
A od izlaska Marshmallow verzije prošlo 4 meseca :)

Poslednja izmena:
Sta bi sa Android One pricom? Zamislite Xiaomi Redmi 3 Android One verzija za 100 evra, momentalno bi 90% Android modela bilo obesmisljeno.

@StjepanZarez Nije 66 milijardi ciste zarade vec ukupnog prihoda i to za 2014. Za 2015. jos nisu objavili finansijski izvestaj.

Nije ništa bilo na kraju. Google je popustio i dozvolio proizvođačima da sami biraju komponente (kako bi proizvodna cena bila što niža). Znači ništa od dobre optimizacije.

Kako je krenulo, google oce od nexus linije da napravi konkurenta iphonu po cijeni.

A zašto to može Samsung ili HTC, a ne može Google. Na kraju krajeva, što da ne ako će to biti najbolji telefon na tržištu.

Kako mozemo da tvrdimo koliko nesto vredi? Vredi onoliko koliko je trziste spremno da plati. A spremno je da plati za taj RR, to sto mi nemamo te pare, njih bas zabole.

Pravio sam istu poentu kao i ti.

Poslednja izmena:
Pa koji telefoni su trenutno na Marshmallow a da su izašli 2015 i da nisu nexus? Moto x pure i lg g4, htc a9?

@Tetsuo
Svakako. Ali onda neka stave sve najj, da ni na jednom polju tel ne kaska. Sada da 6p ima opticku stabilizaciju slike, pa to bi bio max zaokruzen uredjaj. Jedino mu to hvali i mislim wireles charging.

Može da mu fali, a mi ćemo da ga hvalimo.
Qi punjenje nema jer je od metala, koliko sam shvatio. Probao sam 2 puta i nisam impresioniran (mada bili su kineski krševi).
I za stabilizaciju se slažem, ali ja neću ni primetiti da fali, pa mi ni to ne znači.

Svakom nesto fali to mora tako. Super je sto ti se potrefilo da ti ne smetaju stvari koje fale nexusu.

Detektujem sarkazam, ali i jeste tako. Obe te stvari imam na n5 i ne koristim ih.
Da još neko osim mene ima telefon sa bežičnim punjačem (ili da imaju i punjač), pa da se i naviknem na to (iako su spori), ovako mrka kapa. Više mi odgovara dobar brzi punjač.

Bežično punjenje je bzvz - totalno nebitna stvar...

Qualcomm boasts that it can charge some devices up to 80 percent in just 35 minutes, but it’s very rare for the company to talk about total charge time, because it is simply less impressive.

Quick Charge 3.0 is engineered to refuel devices up to four times faster than conventional charging. It is designed to charge twice as fast as Quick Charge 1.0 and to be 38 percent more efficient than Quick Charge 2.0.

Quick Charge 3.0 will be available in some of our newest Qualcomm Snapdragon processors, including the Snapdragon 820, 620, 618, 617, and 430 (two of the processors we announced this week), so you can expect to see it in next year’s round of smartphones and tablets.

Ovo će već biti interesantno - http://www.androidauthority.com/quick-charge-3-0-explained-643053/

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno