Ja imam 5X 32Gb crni, platio 430e pre mesec dana i ne kajem se ni malo niti smatram da je bilo bolje kupovine za moje zahteve jer je to "bolje" relativno, a druge opcije koje sam gledao kad sam pazario su Xperia Z5 Compact i Huawei P8. 5.2" mi je apsolutni maksimum za udobno korišćenje tako da nisam ni gledao LG G3/G4 a šljamsung me ne zanima.
Prednosti; vrhunska kamerica, sve radi glatko i bez štucanja, čist android, odličan ekran. Adaptive brightness odlično radi pa ne moram nikad da drndam slajder za osvetljenje. Baterija meni drži uglavnom oko 4 sata SOT (stock rom, bez roota, može to i više sa rootovanjem i drugim romovima). Brzo punjenje puni brzo

Čitač otisaka je ultra brz i na idealnom mestu za trenutno otključavanje, pri vađenju moba iz džepa on je već otključan kad pogledam ekran.
Mane: Zadnji poklopac ima jeftin osećaj i lako se prlja i grebe, posle mesec dana je mastan kao čevap i ružno izgleda, nisam ga još čistio, stigao mi skin od dbrand.com ali nisam još zalepio. Verzija od 16gb ima "samo" 10.6Gb slobodno zato sam i uzeo 32Gb gde je slobodno 25Gb, trenutno posle mesec dana korišćenja sam napunio 9.62Gb (5Gb samo apps bez ijedne igrice, 1.2gb fotke i video, 1Gb deezer offline itd...) što bi sa 16Gb značilo panika. Ako voliš da staviš mob na sto i čitaš sa njega moraćeš da ga podigneš u ruke da otključaš otiskom, ali uvek možeš i da otključaš na ekranu. Izlaz za slušalice nije nešto naročito glasan. Kad radi brzo punjenje ume ponekad da sporo reaguje na tipkanje po ekranu. Ove mane realno nemaju nikakav hendikep za normalno korišćenje moba, jedino ovo za prostor, 16Gb je po meni neupotrebljivo osim ako baš voliš sve odmah da šalješ na oblake. Ako igraš veće igrice na mobu to je katastrofalno malo prostora, ja ne igram pa me to ne pogađa previše.
Sve u svemu, ja sam ultra zadovoljan mobom