Šta je novo?

LG Nexus 5

Svi fizicki delovi telefona spadaju u hardver.

Tako da je poolmaker mislio da je problem u samoj kameri, izgrebano socivo, ili je mozda nesto na samom senzoru[emoji1]

Sredio sam kameru. Za slucaj da neko ima isti problem...razvalio sam ga i otkacio modul kamere, malo produvao konektore i 5-6 puta zakacio i otkacio konektor. Sad je sve OK, fokusira bez problema.

Sredio sam kameru. Za slucaj da neko ima isti problem...razvalio sam ga i otkacio modul kamere, malo produvao konektore i 5-6 puta zakacio i otkacio konektor. Sad je sve OK, fokusira bez problema.

EDIT: Reseno. :) Palo mi je napamet da ga razvalim i da proverim 3g antenu. Otkacila se. Zakacio sam je i sada je sve OK. Cisto ako neko bude imao slican problem.

Kako si krenuo i bateriju ces fixirati ako ga razvalis jos jednom. :D

Pre neki dan sam promenio bateriju haha. :D Plasio sam se da ce biti losa, jer ne verujem da je original, na KP sam kupio, oko 1500din, ali radi sve u 16, tako da ako neko bude imao dilemu, dobre su baterije, barem od ovog decka sto sam ja kupio.

Jel ti radi temp senzor na njoj ili je fixirana vrednost na jednu temperaturu. U potrazi sam za novu bateriju. :D

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Neka app tipa ampere, cpu-z bbs..

Aj intaliracu pa ti javljam

EDIT: Instalirao sam Ampere. Menja se temperatura, nije stalno ista. Taman kad sam posao da ti napisem da je stalno ista 32.4, promenila se na 32.8.

Poslednja izmena:
Ili je OEM ili kvalitetno odradjena non-OEM baterija. One bzvz su fixirane na 29°C.

Baci link prizvoda ili prodavca na pm, ko lebac mi treba.
Hvala ti puno i izvini na smaranju oko provere. <3

Pre neki dan sam promenio bateriju haha. :D Plasio sam se da ce biti losa, jer ne verujem da je original, na KP sam kupio, oko 1500din, ali radi sve u 16, tako da ako neko bude imao dilemu, dobre su baterije, barem od ovog decka sto sam ja kupio.
Baci i meni link na pm.
Kakav je SoT?

Ja ga nocas iscimao da vidim da li ima na stanju. Danas porucio.

Rekao mi je da se ne dobija nikakav tool za menjanje (ono plasticno za otvaranje i srafcigerce).
@Nabukodonosor, naknadno si kupio te stvarcice ili klasicnim srafcigerom odsrafio bateriju?

Klasicnim srafcigerom. Ona samo stoji sama, malo je kao zalepljena, ali se samo metodom poluge nategne polako i ispadne bez problema.

Oće li neki od servisa da promeni bateriju, bez da je kupiš kod njih?
I kolki je screen on time na toj novoj, mada je to relativno zavisi od načina korišćenja/roma/kernela...

Jutros mi je stigao julski security patch i totalno mi sredio volume, deluje kao da je na pola i ne moze jace od toga, speaker i earpiece, vidim da se jos ljudi zale na netu, preskocite :D

Kako nisi ranije javio...ja juče odradio, i takodje primetio da se sagovornik slabije čuje .

Neko reče da je komandu za on/off prebacio na volume taster, kako to? Uz pomoc xposed ili?

Poslednja izmena:
Izgleda da me je uhvatio problem sa power dugmetom. Kada ga ubacim na punjac, pocne da se pali, pa se konstantno restartuje. Kada ga udaram u saku, duze se pali, upali se pozadinsko svetlo i ako prestanem onda se ugasi i ponovo opet. Ima li kakvog resenja, pored otvaranja?
EDIT
Vidim da je Gizmo imao identican problem koji je resio otvaranjem. Samo me zanima da li se to vratilo slucajno do sada?

Poslednja izmena:
I mene isto interesuje, poceo da brljavi power taster, krene da ludi kao da drzim pritisnuto non stop. Vidim po netu da je cest problem na ovom modelu, moj ima dve godine, verovatno je prekidac pa sam porucio nov na eBay, jos samo da navatam ko ce da mi to zameni jer je bruka sitno, nemam ruku za to. Da li moze da bude softverski i da li samo ciscenje/izduvavanje prasine moze da pomogne ili da menjam?

Ostavljanje preko noci nista nije promenilo tako da cu verovatno sada da ga otvorim pa da probam da ocistim. I da pokusam Gizmovu metodu, valjda ce uspeti. Jedino sto me brine jeste da se ne vrati brzo.

Otvaranje i čišćenje je privremeno rešenje koje traje par dana. Ja sam ga otvorio i naspricao sa WD sprejem, ali dzaba.
@djalf od koga si poručio prekidač? Ja sam našao na AE za 5$ 5komada. Ali nisam naručio jer treba dosta vremena da stigne a i pipav je posao.

Jok, nista. Sutra ga nosim u servis, pa ako moze nesto da uradi. Ako ne, onda ide na oglas pa ako neko bude zainteresovan. A drugi telefon tesko da cu moci da uzmem... Znaci pojeo sam tesko *****.
E da, koji servis mi preporucujete u Bg-u za ovaj problem? Imam neki ovde u kraju pa cu da vidim da li zna i da li moze da popravi, ako ne onda tu gde mi vi preporucujete.

Poslednja izmena:
Ja sam imao isti problem za power dugmetom pre 2 nedelje, fon u poslednjoj nedelji garancije sva sreca.. Sredili mi u Mobis-u za nedelju dana jer su cekali deo

Jok, nista. Sutra ga nosim u servis, pa ako moze nesto da uradi. Ako ne, onda ide na oglas pa ako neko bude zainteresovan. A drugi telefon tesko da cu moci da uzmem... Znaci pojeo sam tesko *****.
E da, koji servis mi preporucujete u Bg-u za ovaj problem? Imam neki ovde u kraju pa cu da vidim da li zna i da li moze da popravi, ako ne onda tu gde mi vi preporucujete.

Otvori ga sam, nije to neka nauka, i ocisti malo dugme. Meni je to resilo problem. Imas klipova na netu koliko hoces kako da otvoris telefon i ocistis dugme.

Otvori ga sam, nije to neka nauka, i ocisti malo dugme. Meni je to resilo problem. Imas klipova na netu koliko hoces kako da otvoris telefon i ocistis dugme.

To sam i uradio, cistio ali ne pomaze.
EDIT
Sad sam na xda citao malo i neki su pokusali sa jakim magnetom i uspelo im je. Meni to naravno nije. Onda vidim da su neki sklonili poklopac, lupkali prstom kod dugmeta i tako upalili i telefon je normalno radio. Ja to pokusam, upali se, optimizuje aplikacije, zavrsi, sve ukljuci normalno, ja prestanem, posle 5 sekundi on se opet ugasi...

Poslednja izmena:
Скоро дупло више него моја стара скоро 3 године... Исплати се замена, што ћу и да урадим ускоро, ако нови Нексус не буде по мом укусу...

Ako moze i meni na PM gde ste uzeli bateriju da je proverena da menjam i ja kada budem menjao konektor.

Nazad
Vrh Dno