Šta je novo?

LG Nexus 5

Imam problem ,instalirao sam rainalarm sa apk sajta, i na kraju instalacije izbaci grešku,i nema je nigde, ali je zato počeo fon da mi brljavi, izbacuje mi stalno neke reklama prilikom otključavanja, nadjem tu app (pretpostavljam da je ta) tamo gde su sve instalirane, nema naziv, ništa, ali ne mogu ni da je uninstall, šta mi je činiti ? Jel neophodan hard reset?

edit: ugasio sam ga da vidim hoce li prestati, sad ne mogu da ga ukljucim, ni da udjem u recovery.

uopste ne mogu da ga upalim, imao sam problema sa power dugmetom, ali uvek se palio, sad nista.
Ima li neko to rezervno dugme da mi proda? da ne cekam sa AE, i probam da otklonim sumnju na dugme, a mozda je i komplet crko

Da li je normalno da se ovaj telefon mnogo greje ili sam ja naisao na primerak koji se greje? Kada igram nesto zahtevno ili kad gledam VR filmove preko google cardboard telefon postane vreo oko kamere skoro da ne moze da se drzi. I potrosi mi 30 posto baterije za film od 10 min. To sve sa 60 posto osvetljenjem i ukljucenim wifi. Ne znam da li da menjam telefon ili bateriju :)

A mislim moze da se drzi, ali je bas vreo. Negde na granici gde toplota prelazi u vrelinu :) Ne mogu nigde da nadjem koliko je noralno da se ovaj fon greje i koliko mu baterija drzi po default :)

Nexus 5 može solidno da se zagreje. U zahtevnijim aplikacijama do 50C je uobičajeno za ovo doba godine.

Aha, dobro je. A ovo za bateriju gde mogu da se raspitam da li da je menjam ili fabricki tako malo drzi? Za sata mogu da je ispraznim nekom zahtevnom aplikacijom, a mozda i za manje, 40ak minuta.

Дефинитивно мало... мени траје 2.5 сата играња.... а иначе цео дан уз упаљене локације и 2-3 сата 3г (углавном пасивно).. батерија ми је стара 2.5 године

Nexus 5 se kao i svaki noviji telefon sa high end cipsetom greje. Ali npr snap 808 se sada leti greje poprilicno vise u odnosu na snap 800. Kada radim backup i restore na 5x moram da upalim klimu [emoji23]

A gde ima i koliko kosta da se kupi baterija koja ce dobro da drzi?

ima na kp za 1600-2000 dinara za koje prodavci kažu da je original, a i deluje ok i spolja i po peformansama. ja kupio skoro, zamenio staru raspalu i sve radi kako treba. ima i hinorx za 900 dinara, al za to baš nisam siguran da valja...

btw, vr će garantovano da zapali skoro svaki telefon. skoro sam testirao nešto što sam pravio na s6 zbog rezolucije i ono je bilo vrlo impresivno usijavanje.

Poslednja izmena:
@ivanhoe, jel ti radi temp. senzor na bateriji ili je zakovan na 29C°?

Ukoliko radi, odmah link da zavrsim jednu. :D

Najverovatnije dugme. Isto se i meni desavalo. Nema veze promena dugmeta sa flesovanjem, nema razloga za roknjavanjem. Ja sam otvarao telefon i cistio alkoholom dugme, i to mi je pomoglo.

A jel ima neko servis da preporuci. Mobis ne moze da se dobije preko telefona. BGelektronik takodje, mada ni ne znam da li oni rade. Nasao sam neki MobilePhone servis u despota stefana i traze mi 1200 din. To mi deluje nesto malo, ili sam ja pobrkao...

Eo ja cu..
MobilPhone servis u Despota Stefana 83.
1200 dindzi, fontelić šljaka :)

Konacno da ubodem temu. :) Vec par meseci imam problem sa signalom, gubi se signal, nemam ga gde svi imaju i nikad nemam 3g ili h+, uvek je edge. Posle 3 promene kartice, danas sam zakljucio u telekomu da nije do kartice ili mts-a, vec je do mog telefona. Nexus 5 je u pitanju. Do pre par meseci nisam imao ovaj problem sa telefonom. Malopre sam ubacio karticu od devojke u svoj telefon i nemam opet 3g ili h+, samo edge. Ubacim svoju karticu kod nje, isto nexus 5, sve u najboljem redu. Evo sada sam uradio clean install Chroma roma, ali koliko sam uspeo da vidim dok je radio setup, i dalje je edge. Kod devojke je isto Chroma rom, tako da nije ni do toga. Jel ima neko ideju sta moze da bude problem, i da li uopste moze da se popravi?

EDIT: Reseno. :) Palo mi je napamet da ga razvalim i da proverim 3g antenu. Otkacila se. Zakacio sam je i sada je sve OK. Cisto ako neko bude imao slican problem.

Poslednja izmena:
Pozdrav, imam problem sa polovnim N5. Guglao sam sa broj tog Mobilphone servisa ali niko se ne javlja na jedan a drugi je iskljucen. Ako neko ima broj bio bih zahvalan.

Naime, telefon je kupljen polovan pocetkom godine. Od starta je bio slab sa baterijom, ali kako nisam zahtevan korisnik (pozivi, viber, internet tu i tamo) gurao mi je dan normalno. Zadnja dva meseca iz dana u dan je sve slabiji, i poceo je random da se gasi.
Napominjem kada radi, radi sve normalno. Ugasi se random tokom citanja poruke na Viberu, surfovanja, ponekad i na poziv, bez obzira na stanje baterije u tom trenutku. Kada se to desi, nije ga vise moguce upaliti na dugme (dodje do Google loga i ugasi se). Jedini nacin da se upali je kada se stavi na punjac, i to iz nekoliko puta (cini se da mu je potrebno par minuta na punjacu da bi se normalno upalio). Takodje, posle paljenja nekada prikazuje 74% baterije, nekada 0%, nekada pise "charging slowly, 3h until full", nekada je pun za 30 min. U poslednje vreme cesto posle takvog gasenja/paljenja izbaci "no sim card" i potrebno je par paljenja/gasenja da skonta karticu. Svi ovi probleme ne postoje ako ga ja palim/gasim "normalno" dok ima baterije - iskljucivo kada se kao sto sam opisao - sam random ugasi. Kada je pun, ako ga koristim samo za pozive, i internet na wifi-ju gubi oko 10% baterije sa ugasenim ekranom, location off itd ... Ako probam da odem na net u 3g, max poal sata traje nekada ni toliko. Devojka je instalirala HAYDAY, nema sanse da izdrzi 15-20 minuta, na punjacu kada ga igra traje duze, ali se opet ugasi posle odredjenog vremena. Kao da ga igra trosi brze nego sto se puni :)

Pitanje ako je neko imao slicno iskustvo - da li je samo baterija, ili mu je vreme za vecna lovista?

Kako da uradim downgrade sa MM na Lolipop? Baterija mi je katastrofa, jutros skinem s punjaca, procitam vesti, pogledam vec 11% baterije potroseno.

^ Otključaj bootloader i isprati uputstvo iz prvog posta Nexus 4 teme.

Jel se desava nekome da mu servisi ovih dana unistavaju bateriju? Znaci stalno pise keep awake po nekoliko sati.

Stoji mi u fioci od kad sam uzeo S7 Edge, opraštam se od Nexusa, mada i dalje je devojkina petica tu svaki dan, pa nije tolika šteta :) Ide more uskoro pa ako nekom treba za male pare, eno u oglasima.

Jedno pitanje. Imam dva N5, na oba isti radio, bootloader i rom. Jedan pravi odlicne slike i klipove, drugi ocajne! Znaci, kao da ne moze da fokusira, sve vreme je mutno. Jel ima neko ideju zasto se ovo desava?

Vrh Dno