Šta je novo?

LG Nexus 5

A meni Blue Spark potpuno neupotrebljiv. Ja bi rekao da je Elemental za njega zakon. U svakom slučaju nisam bio zadovoljan ni sa jednim pa sam na Hells.

U kom smislu je neupotrebljiv? Ovaj elemental x dropuje frejmove samo tako, probano na tri nexusa, i na l-u i na m-u. Plus nekada potpuno zalaguje neocekivano. Tako nesto mi se nikada nije desilo sa blu spark. Ne znam u cemu je fora ali necu ni da istrazujem.

Blue code je mnogo bolji, barem je meni tako ispao, od ElementalX. Ali kada sam se vratio na stock, nisam primetio neku preteranu razliku. Evo sada 1070h uptime, jedino sto primecujem jeste da sve cesce kada izlazim iz aplikacije, ucitava launcer malo sporije, ali nije nista strasno i u toj meri da se ne moze koristiti. Sve ostalo radi kao da sam restartovao.

A meni Blue Spark potpuno neupotrebljiv. Ja bi rekao da je Elemental za njega zakon. U svakom slučaju nisam bio zadovoljan ni sa jednim pa sam na Hells.
Sa hellsom pogotovo mislim da neces biti zadovoljan. Onaj njemac prcka mnogo. Ja ne volim te kernele gdje je mnogo prckano, kad krenu da cackaju oko thermal drivera, ko fol nekih optimizacija njihovih i sl. Ostavi stock dodaj dobre fore i ne pravi se pametan.

Ne znam ima li za n5 kernel od gerarda spanca. Prakticno stock kernel sa featuresima, nesto poput cataclysma u polju ROMova. Dodato, wake geasturesi, vibration strenght, iskljucen encryption opcionalno...i tako to. Ne volim ja milion podesavanja ni u kernelu ni u romu.

Gledam romove i kernela sa sto manje dodataka sto blize stocku. Logicno da je to najstabilnije. Cim vidim mnogo opcija, zaobilazim kernel, rom i sl. I vrlo lako je odluciti kad imas ovakve zahtjeve, metoda eliminacije vazda bila najbolja...

Poslednja izmena:
Hels je katastrofa, *** treba da budes doktor nauka da ga podesis da radi bar kao stock. Nema sta nije isprckano. Ja da mi ne treba podesavanje ekrana ne bi ni stavljao custom kernel, blu spark je sto se toga tice super. Jedan od retkih kernela gde ne moras da provedes tri dana podesavajuci ga, flesujes i vozis.

Hels je katastrofa, *** treba da budes doktor nauka da ga podesis da radi bar kao stock. Nema sta nije isprckano. Ja da mi ne treba podesavanje ekrana ne bi ni stavljao custom kernel, blu spark je sto se toga tice super. Jedan od retkih kernela gde ne moras da provedes tri dana podesavajuci ga, flesujes i vozis.
+ isto mislim. Ja glesovao custom samo radi smanjenja vibracije. Dodao komandu u su.d i vozdra. Cak nikakve aplikacije ne trebaju kao kernel aduitor i sl. Tri komande u skripti i to je to, vibracije, dt2w i ono sto nema veze sa custom kernelom, promjena imena net.hostname, ono kako te prikaze kao dhcp clienta kad se povezes na wifi. Volim nesto na taj nacin da je podeseno ono da se ne vidi, ispod haube. Ne mogu da koljem vola radi kile mesa. [emoji16]

Ja sam na kernelu koji ide uz catu. Mani treba samo kernel koji leti. Igrice ne igram uopste, samo da je zivahan i da sljaka. Predlog za to? Mogu da ostanem i na ovom?

Uporedim ih tako da testiram conservative governor, ništa vise ne cackam do daljnjeg. Spark ima zaostatak od sekunde sta god da radim. Elemental radi lepo ali sisa više baterije nego što mi se sviđa a Hells sa dodatnim budzenjem taman. Da se razumemo, posle Boeffle svi su mi smes ni. Za dve klase ih sije sve.

A dobro ti prckas, mene to ne zanima. Jos od heroa i igranja sa kernelima ne menjam nista. Ja sam uvek za stock like kernel, a blu sprak je tu zakon, kao nekada semafor za galaxy s.

Poslednja izmena:
Blue spark je cackao oko mp decisiona. Nekad se desi da zabode jedno jezgro na max, i desi se ono kao sto su pojedini pricali da se ugrije tel i svuce bateriju. Uglavnom svi ti kerneli koji su nesto izmjenjivali te bitne stvari, imaju po neki makar jedan najmanje bagic.

Sta je u stvari sustina kernela? Ako je sustina custom ROMa u tzv. featuresima (a ne nekom ultra mega giga mocnom balansu izmedju baterije i performansi), ne vidim sto bi drugacije bilo i sa kernelom.

Velike su greske 'uklapati' neke razlicite kombinacije romova i kernela, sve je to povezano i zajedno se razvija. Otuda i toliki bagovi i diskusije po xda od strane flashoholica, sta oni uklapaju sami Bog zna. [emoji2]

Svim kernelima je baza stock rom.

Poslednja izmena:
Evo ja koristim blu spark ili code blue otkad imam n5 i nikada mi se nije desilo to što si ti rekao.

Ne znam, ja sam imao takvo iskustvo. Dosta sam menjao kernela na dva, tri tel za koje hells pravi kernele i njegov conservative je uvek bio neprikosnoven. Ostale governore ne koristim pa ne mogu da pricam. Moguće da on najbolje podesi a Blue je tu najslabiji (meni).

@ducka, ako je u garanciji, potrudi se da ga sto pre odneses na servis. Ja sam imao slican slucaj. Prvo je duplo okidao power, samo sro je to bio LP, pa je gasio ekran. To je prestalo na neko vreme, a onda je postalo gore, da bi na kraju upao u "power loop", konstantno registrovao da je pritisnut power. To je poznat defekt na ovom modelu. Zamenili su plocu za par dana i sve uslo u garanciju.
Hvala na odgovoru. Telefon je od pre 20ak dana izašao iz garancije :)
Sada od kako znam za "double touch" nije se desilo ni jednom. Vrlo moguće da je bilo do mene.

Da li ga vredi kupovati sada polovnog?Nasao sam polovan pod garancijom za 140 eura pa mislim da je o.k cena.Koliko mu realno drzi baterija jacom upotrebom,to me najvise plasi da ne moze od jutra do uvece da izgura uz net i mp3,i citam svasta za kameru pa ako neko ima neku fotku slikanu sa njim moze da mi posalje na PM.
Trebalo bi da je Nexus 5 u svemu bolji od M2 Note,treba sutra da pazarim pa mi je svaki odgovor za Nexus 5 dobrodosao.Izgleda Nexus 5 prelepo nema sta.

Pa za 140e ne znam sta toliko vagas, ne dajes 1400e. Ne znam sta ti je jos alternativa za 140e.

m2 note radi mnogo losije od nexusa, pored toga kada ga uzmes u ruku deluje jako suplje. Baterija mu je sigurno bolja nego nexusu. Ja sam drugu preporucio taj m2note po pisanju ljudi ovde na forumu, i nisam bas odusevljen. Iskreno nisu ni za poredjenje.

Poslednja izmena:
Da li ga vredi kupovati sada polovnog?Nasao sam polovan pod garancijom za 140 eura pa mislim da je o.k cena.Koliko mu realno drzi baterija jacom upotrebom,to me najvise plasi da ne moze od jutra do uvece da izgura uz net i mp3,i citam svasta za kameru pa ako neko ima neku fotku slikanu sa njim moze da mi posalje na PM.
Trebalo bi da je Nexus 5 u svemu bolji od M2 Note,treba sutra da pazarim pa mi je svaki odgovor za Nexus 5 dobrodosao.Izgleda Nexus 5 prelepo nema sta.
Ma uzmi nexus ako je lepo ocuvan. Kamera je svakako bolja, baterija nije nesto ali ce ti gurati do uvece. Kud ces na meizu, tamo nema cackanja, jeste to noviji telefon ali ne mozes porediti sa nexusom.

m2 note radi mnogo losije od nexusa, pored toga kada ga uzmes u ruku deluje jako suplje. Baterija mu je sigurno bolja nego nexusu. Ja sam drugu preporucio taj m2note po pisanju ljudi ovde na forumu, i nisam bas odusevljen. Iskreno nisu ni za poredjenje.

I ja zetu. :) I razocaran sam. Ocigledno su ljudima dosta niski standardi postali. :D Zezam se, za te pare je dobar telefon, ali wifi prijem mu je ocajan, naravno podrska zajednice ne postoji, zvuk je odlican, baterija isto, ekran veliki, ledja telefona ocajno odradjena i bez nekog case-a ispada na beton u roku od dva dana garantujem. Sta znam, nije los telefon, ali nije to ni blizu klase N5.

Danas mi se prvi put desilo da je tekefon zapucao, iskljucio se i nije hteo da reaguje na dugme za uključivanje. Drzao sam vol down i power i nista. Posle nekog vremena se ukjucio.
Da napomenem imao sam problema kada kliknem na powe da mi uključi kameru, znaci da klikne dva puta. Imate neki savet?

I meni se to desilo pre 2 nedelje. Zakucao i reset, on se upali i resetuje ponovo i od tada opet radi kao i pre.
Jedino što mi Hangouts ide na živce koliko je spor

Jel menjao neko to i da li znate ko to radi i posto je? Hvala

Kad već pominješ, mene je počelo ponovo da zeza power dugme, često mi se restartuje telefon nakon što isključim ekran, dugme misli da je pritisnuto, iritira. Stisnem ga par puta dok se restartuje i tako da "odglavim", sa razlogom sam stavio navodnike, ne glavi zapravo, to je jednostavno kvar u mikroprekidaču. Sećate se da sam pisao pre četiri pet meseci da sam jedva uspeo da ga spasim iz beskonačnog loopovanja zbog dugmeta, tačno toliko ljudi pišu da poživi bez problema pa krene ponovo da zeza. Imam zdravo dugme na starom devojkinom telefonu na kom je slomljen ekran, samo treba da se nakanim da ga prelemim, a nemam te sitnije lemilice, samo one velike... Gledao sam i proces, nije to ništa preterano teško, samo da nabavim lemilicu od nekog.

[YOUTUBE]zeYw0XA6sgU[/YOUTUBE]

Zato ja dugme koristim samo kada palim ekran(gasim ga preko precice na ekranu) ili ranije kada sam imao custom rom stavio sam da se ekran pali na volume dugmice..

Poslednja izmena:
Gde se bese ukljucuje ona opcija kada se drzi recent menu da se vraca na prethodnu app?

Nazad
Vrh Dno