Šta je novo?

LG Nexus 5

Custom rom-om i kernelom. Gps je uvijek na device only.

Koliko se sjecam dok sam galaxy nexus koristio sa stock romom bilo je tih problema. Te ovaj servis te onaj servis

Ima li negdje skinuti stock kernel u zip formatu?
Ovaj BC sa prethodnih strana mi bukvalno jede bateriju.

Mislim na stock iz Cataclysme. Taj mi treba.

Uključena mi je opcija double tap to sleep, ali ne funkcioniše. Jel nekom još ne radi?

Jel ti uključen double tap na status bar ili navigation bar?

Ne znam, jedino ako još negde treba nešto da uključim.
b04f2e8b8eedb6d1fbd79eea41f6fc0f.jpg

Ima li negdje skinuti stock kernel u zip formatu?
Ovaj BC sa prethodnih strana mi bukvalno jede bateriju.

Samo flešuj Cataclysm preko postojeće instalacije, bez brisanja Data particije.

@zholino, ja nemam tu opciju. To je verovatno dodato tek u poslednjoj beta verziji ROM-a. To je u okviru Lockscreen podešavanja?

Imaš u Navigacion bar "Swipe to sleep". Upravo isprobao, funkcioniše odlično.

Poslednja izmena:
Pa da ladno, u to sam i ušao. Moram potražiti onda neki drugi način.

Jel pokušavao neko da pogasi ili obrise Google servise i uporedio koliko duže drži baterija? Cisto me zanima da li su neke drastične razlike...

I sta time dobijes? Dumb telefon, ako mislis da brises play services.

Poslednja izmena:
Jel pokušavao neko da pogasi ili obrise Google servise i uporedio koliko duže drži baterija? Cisto me zanima da li su neke drastične razlike...
Flešuješ rom bez gapps i to je to.
Baterija će drastično duže trajati, ali su mnogo veći gubici nego dobitak.

Znam ja sta se dobija, ali moje pitanje se odnosilo na bateriju... Pa ako moze odg. u vezi toga..

Pa sumnjam da je neko kupio android telefon da bi ga koristio tako, jer ti nista nece raditi. Probaj pa javi

Na nekom drugom fonu sam hteo cisto pokušati, ali ako aplikacije uopšte neće raditi, dzaba bi se cimao...

Hvala na odgovorima.

Brisao sam ja GP servise, ništa ne radi, ni sinhronizacija, ni Playstore, ni mail, ni kontakti....

Moze se ziveti bez GP, prosto ne moras se oslanjati na google servise, mape, store, mail,... To je vise licno pitanje za svakog korisnika sta bira, udobnost(convenience) ili slobodu, privatnost, a sto se tice baterije rezultat ce biti sigurno drasticno bolji. Ako si nekad slusao Richard Stallman cuo si da on naglasava upravo to. Ljudi se vrlo olako odluce za convenience i odreknu se slobode izbora, privatnosti i udju u apple store ili u slucaju google odaberu GP(svesno ili nesvesno). Stallman cak i sam mobilni telefon, doduse potpuno tacno, smatra tracking uredjajem i odbacuje da ga koristi. :) idi na prism-break.org ili https://goo.gl/B0kAIx

Poslednja izmena:
Ne moze se ziveti. Bez toga ti nece raditi sync, nece ti raditi push, nece ti raditi lokacije, plus toga neces moci da koristis vecinu aplikacija.
Jednostavnije je kupiti onda neki dumb telefon.

Poslednja izmena:
Ne moze se ziveti. Bez toga ti nece raditi sync, nece ti raditi push, nece ti raditi lokacije, plus toga neces moci da koristis vecinu aplikacija.
Jednostavnije je kupiti onda neki dumb telefon.
Koji sync? Koji push? Push email? Lokacije? GPS nije uslovljen GP servisima. Odakle amazon gradi svoj ekosistem ako mora da zavisi od google. Dakle moze se imati android based telefon bez google servisa.

Pa jel on ima fire phone?
Cini mi se da smo imali diskusiju o software delu, a ne hw. Android generalno nije zavistan od google servisa, mada sve vise postaje google centrican. Medjuzavisnost sw procesa je bas opasna postala. Recimo kada google play service zabranis location access(cm privacy guard) google maps lokciranje ne radi.

Recimo kada google play service zabranis location access(cm privacy guard) google maps lokciranje ne radi.

Zato što Maps koristi API iz Google Play Services. Google Play Services je mnogo više od obične aplikacije, jer omogućava nadogradnju API-ja bez nadogradnje verzije operativnog sistema (što je odlično, inače bi aplikacije brzo prestajale da funkcionišu ili bi se kočio razvoj istih).

Uostalom, ko želi da ne koristi GAPPS, može. Naravno da postoji mogućnost izbora. Ali u potpunosti neće moći da koristi Google aplikacije. Toliko jednostavno.

Inače, isprobah Franco kernel R75. Nisam ga koristio još od Nexus 4 na 4.2, pa sam mu pružio šansu. Nisam vrteo neke benchmark testove, ali u radu mi se čini vrlo dobro. Temperature su skroz ok, a dopada mi se što može da se onemoguće određeni wakelock-ovi (poput sensors_ind). Međutim, ume Chrome da zamrzne na sekundu-dve, kao i Tapatalk. To je bio poznat problem kod ElementalX kernela, ali ga je on rešio, dok Franco nije (iako mu je developer Elementala već servirao rešenje u istoj temi). Tako da sam se vratio na Stock, za sada. :)

Poslednja izmena:
Android koji svi mi koristimo je zavistan od play services-a. Da može da radi, ali ne vidim poentu. Ako neko ne voli gugl jednostavnije i praktičnije je promeniti sistem i koristiti npr. ms ili apple servise nego se zezati sa androidom bez play servisa.

Play services su odlična stvar, to je gugl super uradio, jer i krš telefon od dva dinara sa nekim zaostalim androidom može koristiti najnovije verzije programa.

Poslednja izmena:
Vrh Dno