Šta je novo?

LG Nexus 5

Ne baš sam i mislio tako preko dana da vidimo šta se desi, okači i sad ako je korišćen bar 5-6h sati nakon skidanja sa punjača.

bam_dmux_wakelock vidim da je vezan za lte i da izaziva drain.

nisi lepo instalirao BBS... moraš da mu daš root access (da bi se instalirao kao sistemska app). ako jesi to uradio onda moraš restart telefona posle toga

Cim paste-ujem u google, vecina ljudi koja ima problem koristi lte.

Rekao bi da su lose LTE mreze krive za gomilu problema i drain-ova.

Instalirao kao system i restartovao nakon loga. Vidjecemo večeras do ujutru i na kraju dana sjutra ili kad vec ode.

Da, lte moze biti krivac mada mi je pokrivenost odicna kuda se krecem, nigdje skoro ne pada na 3g/2g...

Mogu i da prebacim na 3g zarad testiranja...?!

Bolje da drzis 3g i da imas pristojnu bateriju, nego lte i ocajnu bateriju.

Instalirao kao system i restartovao nakon loga. Vidjecemo večeras do ujutru i na kraju dana sjutra ili kad vec ode.

Da, lte moze biti krivac mada mi je pokrivenost odicna kuda se krecem, nigdje skoro ne pada na 3g/2g...

Mogu i da prebacim na 3g zarad testiranja...?!
Nešto nije ok, pogledaj tamo na početku loga gde piše battery stats granted stoji false. Možda mora novija verzija ako imaš 5.1.1?

Ne mora. Ja koristim neku prestaru beta 2 verziju

Hm, nesto ne stima sa bbs-om. Kaze da moram da je imam kao system app, a opcija mi je da je deinstaliram kao system app....!? Zbunjujuce...

Kad je instaliram normalno, dobijem battery stats granted, cak mi se i pojavi SuperSu Allow i Deny prozorcic....

Da li mozes da pristupis ovoj statistici ?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1433533877371.png
    uploadfromtaptalk1433533877371.png
    249 KB · Pregleda: 170
Ako mozes to partial i alarms znaci da je systemska i da ima root pristup

Mogu mogu sve.

Evo cekam trickle charge da zavrsi tj da se ugasi power bank i do ujutru ne diram. LTE sam iskljucio, bice 3g sjutra i wifi kad uhvatim.

Gps je na device only, 3g umjesto lte i wifi uvijek upaljen, bt zbog auta isto tako.

Ostalo,u app ops sam ugasio lokaciju za google service i dialer. Telefon restartovan mozda pola h prije skidanja sa punjaca.

Nije cudno onda. Meni je pojeo 7% za isto vreme a ugasen wifi, bt i gps, jedino ima lte ukljucen.

A čudno jeste, mrtvi iP5 u kom mi je službena kartica isto na lte od istog operatera potroši 3-4% za noć...

Kad već pricamo o lte....

Razmisljam nesto. Koliko dobro radi ovaj n5 pocinje polako da me smara :) stvarno cudan osecaj.

A opet kada pogledas,realno nema valjane zamene za ok novce.

+1 bukvalno ista stvar i kod mene :)

Ja ću ga furati još godinu dana, a onda ću videti. Pošto bi pre uzeo iPhone i winphone nego ponovo samsung, lg ili htc, možda ako izbace nexus 5 2015 po pristupačnoj ceni, o tome bi razmislio.

Ja sam mislio oko decembra/januara da menjam a najvise me privlaci ova egzotika tipa meizu, one+2 ili mozda eventualno novi nexus. Cak i meni pada na pamet i da uzmem neki win ili iphone pre nego bilo koji sumsung, lg, sony i slicno.

Trenutno imam suludu ideju da zamenim nexusa za M7 i da ispunim sebi zelju da imam najlepsi fon ikada :) Dosada cini cuda *** :D

Gps je na device only, 3g umjesto lte i wifi uvijek upaljen, bt zbog auta isto tako.

Ostalo,u app ops sam ugasio lokaciju za google service i dialer. Telefon restartovan mozda pola h prije skidanja sa punjaca.
2.5h je bio budan, od toga 1h je radio na max frekvenciji tako da ovo normalno nije. Vidim da su Google servisi preneli 1mb, gmail skoro isto toliko, i vidim 50x alarm za dhcp renew. Ja bih to u app ops vratio na default jer ništa nisi dobio a možeš da probaš da staviš statičku ip adresu na ruteru. Ono što je nezgodno je što ovi wifi wakelockovi mogu da se jave i kada je stvarno wifi uzrok, a i kada neka aplikacija budi telefon a bbs to registruje kao wifi wakelock. Mislim da je to kod tebe upravo do aplikacije jer na LTE imaš onaj bam_dmux koji znači isto to samo na mobile data.

I previse je toliko da skine ako meris od 100% jer ti prvi procenti najvise drze. Nije isto kada ti padne preko noci sa 100 na 90 ili sa 50 na 40%

Edit:

Ja sam mislio oko decembra/januara da menjam a najvise me privlaci ova egzotika tipa meizu, one+2 ili mozda eventualno novi nexus. Cak i meni pada na pamet i da uzmem neki win ili iphone pre nego bilo koji sumsung, lg, sony i slicno.

Ja cekam ovaj novi mx5 pa cu da presecem :)

Poslednja izmena:

Trenutno imam suludu ideju da zamenim nexusa za M7 i da ispunim sebi zelju da imam najlepsi fon ikada :) Dosada cini cuda *** :D
Pa nije to suludo... Dobijaš što kažeš najlepši telefon ikada, bolji ekran, odlične zvučnike, dt2w... Gubiš najviše na kameri, baterija je slična, realna brzina dobra. Najveći problem je u stvari da nađeš M7 koji nije star kao biblija, ubijen, sa roze ili mutnom kamerom itd

Ok vracam sve na def a i probacu i sa statickom adresom...

Edit:

Ima li varijanta da sve vratim na default u jednom koraku?

Poslednja izmena:

+1

M7 jeste jedan od najlepsih telefona

Vrh Dno