Šta je novo?

LG Nexus 5

I dalje ne radi :(.
Probah da flesujem 5.1 ali nece. Flesuje prvih nekolikostvari i onda kao kaze da ne moze da nadje boot.img i jos neke fajlove. Ne znam sto je problem ali i kad je izasao 5.0 nijesam mogao normalno da flesujem preko upustva sa google sajta(skripta) nego sam morao rucno.

Verovatno ti je nalog zaključan na Crnu Goru. Ne bi bio ni prvi, ni poslednji.

Za fleš ti trebaju novi fastboot i adb fajlovi. Evo ti u attachu.

Prilozi

• Fastboot i ADB.zip
    623.4 KB · Pregleda: 18
Instalirao sam neku aplikaciju koju smo pravili na poslu, i telefon mi se zapucao. Nekako sam ga upalio, i prilikom paljenja sam dobio "I'm feeling lucky" poruku, da moram da uradim wipe telefona inace ce mi telefon biti nestabilan. I kad upalim ne mogu nista da uradim, non stop mi iskace fc za razne google service. Jel ima neko resenje ili moram wipe da radim :(

Brzi gugl

Have a look at /data/system/uiderrors.txt. There you will find the apps that are responsible for the trouble. You can delete them (manualy if necessary) to fix the issue. Reinstalling the apps brings the error back, though.

Verovatno je ta tvoja app na tom spisku

Problem je sto ne znam kako da uklonim aplikaciju :) Bukvalno mi non stop iskacu errori. Ne znam, dali postoji fora da iz recovery-ja obrisem app.

Postoji, ako imaš twrp ima u njemu file manager, proveri u njemu taj fajl a aplikacije brišeš iz /data/app

Pokusao sam, ali ne mogu da otvorim taj file. Uspeo sam da obrisem tu aplikaciju, ali problem i dalje postoji, tako da nije do nje.

Jesi li probao da iskopiraš taj fajl na komp i tamo da ga otvoriš?

Probao sam, ali kad ubodem kabel, komp ga u opste ne prepoznaje.

pričamo dok si u recoveryju? uradi mount data u twrp

Meni se sinoc iscedila baterija za par sati. Napunio sam ga na 100% oko pola 4 jutros, navio alarm i legao da spavam. U 9 se slucajno probudim i vidim telefon ugasen. Ukljucim ga a on na 0% i odmah se iskljuci. Napunio sam ga na 50% posto sam morao da idem. Svukao je na 32% za pola sata. Nisam imao vremena da istrazujem jer sam morao da idem pa sam samo pregazio codeblue kernel sa elementalX posto sam ga imao na telefonu a posumnjao sam na njega. Posle toga se normalno ponasa.

Ja bas suprotno, drzao sam ElementalX par dana sa Cataclysm i baterija je bila ocajna, jedva 2 i po sata SOT, predjem na Code blue, izvucem 3+ sata SOT, s time sto ja ne dam da mi padne na manje od 20%, osim ako mi bas treba telefon.
Inace, mnogi prijavljuju da sa 7.3 verzijom Servisa na mobilnom internetu, valjda samo 2G i 3G, mnogo trosi bateriju na nesto. I meni se tako danas ucinilo, od 7 do 14:30 sam bio na mobilnom netu i kada sam pregledao bateriju, video sam da bas u tom periodu malo brze se trosi baterija, iako sam jedva koristio telefon. Dok od sinoc do tih 7 sam bio na Wifi i jedva se istrosila.

Da li bih izvlacio vise baterije da koristim npr operu ? Sta mu dodje ovo radio active preko 3h ?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1431384180676.png
    uploadfromtaptalk1431384180676.png
    170.7 KB · Pregleda: 187
  • uploadfromtaptalk1431384188162.png
    uploadfromtaptalk1431384188162.png
    172.8 KB · Pregleda: 183
ne odnosi se samo na Chrome, pronaći ćeš tu stavku i u sistemskim procesima. Možda jer to je Chrome sistemska app da ti se pojavljuje i u njoj.

Значи да је 3 сата користио нешто са 3г (или 4г) мреже... Однодно да је толико времена конектован на мобилну мрежу

Da da. Predpostavio sam da je to.. Ali sam ga max 1h koristio na 3g,ko zna sta je drndao u pozadini

Inace, mnogi prijavljuju da sa 7.3 verzijom Servisa na mobilnom internetu, valjda samo 2G i 3G, mnogo trosi bateriju na nesto. I meni se tako danas ucinilo, od 7 do 14:30 sam bio na mobilnom netu i kada sam pregledao bateriju, video sam da bas u tom periodu malo brze se trosi baterija, iako sam jedva koristio telefon. Dok od sinoc do tih 7 sam bio na Wifi i jedva se istrosila.

Ako imas msm hsic, rilj, powermanager... Lokacije su problem. Ima play services bug izgleda, stalno trazi nake lokacije i pravi wakelock. Resenje je da se iskljuce lokacije od GPSa u AppOpsu. To sam uradio i nemam wakelockova da ga ne ureknem vidjecemo par dana.

Loznice za to nema spasa [emoji12]

Ako imas msm hsic, rilj, powermanager... Lokacije su problem. Ima play services bug izgleda, stalno trazi nake lokacije i pravi wakelock. Resenje je da se iskljuce lokacije od GPSa u AppOpsu. To sam uradio i nemam wakelockova da ga ne ureknem vidjecemo par dana.

Loznice za to nema spasa [emoji12]

Nije toliko strasno, ukljucena mi je precizna lokacija pa i to dosta trosi, zbog Google Fit (bespotrebna aplikacija, ali mi je mnogo zanimljiva pa je ostavljam). Nego sam samo spomenuo tu situaciju da mnogi prijavljuju taj problem sa mobilnim netom, da mnogo vise trosi bateriju od 7.3.

Kupio sam danas telefon, nekako mi deluje tromije od nexusa 4, možda je samo stvar navike. Nego, da li radi otg na njemu i ako radi šta mi treba za to, root, apk, poseban kabl?

^ OTG radi. Potreban je root i StickMount aplikacija.

Lepši je fizički, bolji mi je i ekran. Samo kao da lollipop nije isti za oba.

Pre factory reseta sam bio namestio opciju da mi se volume tasteri ponašaju kao i power dugme, tj da pale ekran. Sad ne mogu da se setim gde sam to namestio. Imam SlimKat, mislio sam da je negde u njegovim opcijama, ali ne mogu da nađem. Možda je u Nova Launcheru, jel zna neko možda gde bi to moglo biti?

Imaš u miscellaneous meniju u GravityBoxu, a imaš i još jaču varijantu preko Xposed additionsa, koji mogu da premoste da volume bude pravi power, pa i da ga pale i gase.

OK, ali ja nisam imao ni GravityBox ni Xposed, a bio sam to namestio. Jedino gde sam to mogao da namestim su bile opcije u SlimKat-u i eventualno Nova Launcheru.

Da bi radio OTG potreban je root? Zar nije to samo na Nexus 4, a na N5 je dovoljna samo aplikacija ?

^ Root+stickmount (besplatna) ili Nexus Media Importer bez root (plaća se)

Nazad
Vrh Dno