Šta je novo?

LG Nexus 5

Propust u dizajnu.Lepo za oko a nema veze sto nije trajno, na opterecenje, zamor materijala i pritisak nisu obracali paznju.Tako se i meni na kindle-u pojavile pukotine na donjim uglovima ekrana(maska, ne sam ekran), a nikad nisam pritiskao te delove..samo kindle je bio 100$..telefoni su tri puta skuplji.

Kako mozete da kazete samo od sebe nastaje ostecenje? koliko puta dnevno pritisnete power dugme? Naravno da time vrsite pritisak i na okolnu povrsinu.. Moj telefon je star 15 meseci i ima jednu jedinu pukotinu kod sim slota gde je najtanji, koja se vidi samo pri odgovarajucem uglu i svetlu, sva slova su tu, dugmici se ne klate, nigde ogreban, staklo u perfektnom stanju

Jako je tanak taj deo mada mi ne izgleda toliko slabo kuciste.
Mada prvi put cujem da se nekome maska ostetial bez pada ili udarca.
Bumper je zakon, stiti telefon i nema nervoze.
Pa evo.. Za sve postoji prvi put :)
Izgooglaj istu stvar za g3 na netu.. Puca kuciste samo od sebe. Def losa proizvodja i testiranje plastike u samoj lg fabrici. Na primer nexus 4 nije imao tih problema a bio je jos jeftiniji od n5

Sto je najgore meni je puklo od sim slota ka displeju gde je duplo veci plasticni deo nego onaj od sim slota do poledjine moba

Poslednja izmena:
@ujceq
Izvini molim te! Ako to nastaje samo od pritiskanja power dugmeta, onda mogu da nazovem "samo od sebe". Šta je sa drugim proizvođačima, za razliku od LG-a? Jel i oni imaju slične probleme? Istina je da su na N5 isfušerisali što se tiče kvaliteta plastike.

Poslednja izmena:
Код мене све ОК са стране... Али имам ту пукотину танку код улаза за слушалице... Што је вероватно последица убацивања бананице бар 2 пута дневно... Иначе и телефон је падао али нема трагова удараца... има пар огреботина.. Што је ОК за телефон који је био на градилишту...[emoji2]

Kako mozete da kazete samo od sebe nastaje ostecenje? koliko puta dnevno pritisnete power dugme? Naravno da time vrsite pritisak i na okolnu povrsinu.. Moj telefon je star 15 meseci i ima jednu jedinu pukotinu kod sim slota gde je najtanji, koja se vidi samo pri odgovarajucem uglu i svetlu, sva slova su tu, dugmici se ne klate, nigde ogreban, staklo u perfektnom stanju

koja je logika da postoje tasteri a da se ne pritiskaju? To onda nije uradjeno kako treba ako oko tastera moze da pukne plastika ukoliko se taster koristi.
Objasnjenje da je usled koriscnja tastera na telefonu doslo do pucanja plastike i da je to sasvim ok s'obzirom da se tasster vise koristi je apsurd, besmislica.

Pa evo.. Za sve postoji prvi put :)
Izgooglaj istu stvar za g3 na netu.. Puca kuciste samo od sebe. Def losa proizvodja i testiranje plastike u samoj lg fabrici. Na primer nexus 4 nije imao tih problema a bio je jos jeftiniji od n5

Sto je najgore meni je puklo od sim slota ka displeju gde je duplo veci plasticni deo nego onaj od sim slota do poledjine moba

Neprijatno moram da priznam, iskren da budem da to nisi to napomenuo ovde ja to ne bih ni znao.

Ono što mene apsolutno izluđuje kod moje petice je što mi je baš jako otišao oleofobični premaz displeja. Cela sredina displeja je non stop muzgava i jako se teško briše. Nisam brisao ekran razređivačem pa da toliko propadne.

Izguglaj za g2, g3, s3, se arc s, 3g, 3gs to su sve modeli za koje ja znam da su imali taj problem

Kvalitet plastike nema veze sa time

Od kada imam Android 5.1,svaki dan moram vise puta restartovati telefon,jer kamera nece da se upali(ucita).Da li neko ima ovaj problem i kako ga resiti?

Od kada imam Android 5.1,svaki dan moram vise puta restartovati telefon,jer kamera nece da se upali(ucita).Da li neko ima ovaj problem i kako ga resiti?
Viber je uzrok problema. Kada koristiš kameru u Viberu, onda se to dešava.

^ Ako imaš root, možeš da mu ukineš dozvolu da koristi kameru. Osim toga, ne možeš ništa da uradiš da sprečiš problem (osim da obrišeš Viber).

Ovo kod mene očigledno nije original N5 obzirom da nemam tih problema sa plastikama, ekranom, slovima... :)

Zanima me razlika u instalaciji Chroma roma i Cataclysm roma. Posto sada isprobavam trenutno koji mi vise odgovara, Chromu sam instalirao sa full wipe (advanced) a Cata nije mogla tako, nisam smeo da diram system nego preko stocka. Je l' moze kratko objasnjenje kad ide system wipe, a kad ne? Posto sam sa Catom dobijao posle boota crn ekran, samo je power dugme radilo.

ma mozes i na cataclysm to... nekad javi gresku da ne moze da mountuje system, ili uradi to rucno iz recoveryja ili uradi reboot recovery i onda iz drugog radi koliko se secam

^^ Uvek je poželjno uraditi wipe system particije kada prelaziš na drugi ROM. Obrisao system i data, flešovao Cataclysm i radi sve odlično. Što se mene tiče, ostajem na Cataclysm. Jedino što veċina Layers tema nije još uvek kompatibilna sa njim.

Mislim da danas većina romova ima u sebi skriptu koja briše sistem pre instalacije ali i ja to uvek uradim ručno, navika :)

Vecina romova to odrade sami, ali i ja uvek uradim pre flesovanja

Dva puta sam isao full wipe i oba puta posle bootovanja dobijem crn ekran i samo power button radi. Treci put sam isao nazad na stock i kao sto rekoh, bez wipe-a sistema instalirao. Aroma installer je do duse odradio nesto njegovo sa sistemom. Ko zna... bitno da radi kako treba, svidjaju mi se opcije, mada mi fali sa Chrome weather u status baru, to je bio zanimljiv dodatak.

Da li neko slučajno ima nekorišćen dbrand skin za Nexus 5 i skener u blizini? Ako bi mogao da ga skenira na 300-600dpi i pošalje mi sken, bio bih vrlo zahvalan... :)

Hehe ma ne. Probao bih nešto samo za ličnu upotrebu. Ali izgleda da niko nema neupotrebljen skin. :)

Kako su se pokazale Xiaomi in ear sljsalice,i za koliko stignu ako se naruxe sa dx-a?

Jos mi nije stigao update,jedva cekam,ako bude radio,danas mi je jevljalo da uredjaj nema zadnju kameru.

Radi i prednja i zadnja kamera. Pa deinstaliraj viber pa instaliraj ponovo. To ti je to.
Ako sam razumeo nije ti javio da imas update za viber, ili mislis na sistem?

Kako koristite našu tastaturu ali latin, ne ćirilicu? Stock 5.1. Jel zna neko da li postoji ovlašćeni servis u Beogradu?

Štikliraj tamo u listi "Alphabet (qwerty)" i imaćeš naša slova na long press.

Nazad
Vrh Dno